ambitionsnivå

Hej!
Med all träningshysteri som just nu pågår så kan jag inte annat än att bli lite fundersam. Jag tycker att det känns som att man har en viss ambitionsnivå i livet, vissa har en låg och vissa har en hög. Om man skulle dela in innehållet för de som har en hög ambitionsnivå i en skala på 100% så skulle kategorin träning vara en stor del på många skalor. Jag känner verkligen en förundring över det, för mig ligger träning på 15% av hundra, resten är karriär... Jag tränar gärna varje dag och äter fullkorn istället för vitt men att hålla på med pulver eller andra dieter, att träna konstant eller lägga upp mitt liv efter träningen skulle aldrig gå. Det skulle betyda att jag skulle få mindre ambition och kraft för karriär, framtid och drömmar. Jag tror att väldigt många människor har en hög ambitionsnivå utan att veta vad man ska göra av den, man känner inte till möjligheterna eller har kanske inte det mod som ibland krävs. Då är träning bra, för det kan man alltid få ut sina viljor och sätta nya mål. Mitt liv handlar om nya utmaningar varje dag, målsättning och uppfyllning - men det har ingenting med muskler att göra, det handlar bara om framtidens karriär och drömmar inom bokskrivande och förmedlande på annat sätt. 
Jag saknar redan stranden i SB ... 

Antons student

Så otroligt rolig dag igår, att se sin bror så lycklig och stor! Allting var så lyckat, vädret, maten, gäster och dryck. Synd att de roliga dagarna går så fort, jag hade velat fira idag igen! Kände mig tyvärr lite gammal igår när jag inte längre satt vid ungodmarna och förfestade utan satt och smuttade på ett glas vin med trötta ögon utan minsta tanke att bege mig ut men det kallas jetlag! Jag får komma igen nästa gång ... Min bror har i alla fall de goaste kompisarna och det är så roligt när släkt och vänner kan samlas och ha roligt ihop.
Nu ska jag och killen gå en promenad runt sjön.
Mer bilder finns på Facebook.
 

spänning

Åh man känner att det är något visst i luften! Jag vaknade 6.30 av att en förvirrad lillebror sprang omkring och förberedde sig för champangefrukost på takterass över Avenyn. Jag minns hur glad man var! Han sa själv att det var lite spänt i magen... Idag blir det i alla fall ett ordentligt firande i Jaktslottet med släkt och vänner. Jag är så förvirrad av att inte vakna upp i soliga Santa Barbara men den friska luften är verkligen härlig, blir kanske en springtur innan allt drar igång! Hörs senare!
Här står min fina bror redo för dagen!

home

Då sitter man hemma hos mamma igen. Spårvagnar flyger fram utanför fönstret, luften är kall men frisk och mörkret har ännu inte lagt sig. Jag är så trött efter en lång resa men allting har gått som på räls. Ångest har jag ju eftersom vårat underbara liv som sambos i paradiset nu innebär särbos och jobb jobb jobb MEN det är mycket trevligt att kunna träffa alla pärlor igen! En sommar i Sverige är inte helt dumt ändå. Vi åker ju faktiskt tillbaka till paradiset i slutet av sommaren, som tur är ... ! 

På resande fot

Nu sitter vi med godis och väntar på att få flyga. Svullna av pizza och onyttigheter men vad vore en flygresa utan socker och mysiga onyttigheter? Jag känner mig mycket oladdad på att flyga i så många timmar, förhoppningsvis finns det bra filmer! Hörs när jag är hemma!

Kategori:

Lördag hos frisören

Från 25-05-13 -
Hej! Nu sitter jag och väntar på att mitt hår ska bli klart! Så underbart att färga bort allt tråkigt och klippa bort allt slitet. Jag har verkligen hittat den bästa frisören i hela SB (tror jag). Alla svenska tjejer jag har frågat går till honom, Pete, för han är expert på blonda slingor! Jag får dessutom rabatt, hans teori är att de gamla tanterna får betala överpris så att de inte kommer tillbaka, det är tydligen inte bra reklam. Alla han anser vara mindre vackra betalar vanligt pris och alla han tror kommer ge bra marknadsföring ger han rabatt... Haha sjukt egentligen men jag är glad att slippa betala fullt! Man får stå ut med lite töntiga raggningsrepliker och flörtande, det är bara att le lite och läsa skvallertidningar!

Kategori:

hejdå för denna gång

Nu sitter vi med ett glas rött, nachos och salsa. Allting är klart och ryggarna värker! Vi är så lika jag och killen, utan att ens påpeka vad som skulle göras idag har båda gått på högvarv och städat varenda cm i kylen, torkat hyllor, putsat toaletten, tvättat, slängt återvinning och givetvis PACKAT! Jag tror inte att alla som åker hem är lika noga med att lämna hemmet skinande men både jag och sambon är överens om att vi vill komma tillbaka till ordning och reda .. :-) Det känns så otroligt konstigt att åka hem men ändå härligt att terminen verkligen har varit så lyckad ... Jag har haft många perioder då jag bara velat lägga ner för att jag inte får gjort det jag vill egentligen, men nu när jag sitter här sista dagen och blickar tillbaka har jag fått så mycket gjort;
- Börjat skriva på två böcker, en roman och en bok om livsmönster och drömmar
- Spelat in en superkul och cool trailer/film som jag hoppas blir större! Kritiken har varit grym.
- Jobbat litegrann med mitt distansjobb, marknadsföring.
- Börjat träna som en galning och blivit mer hård! (det var mitt mål)
- Solat och läst böcker i parken
- Badat två gånger i havet (jag badar aldrig)
- Varit på Swedish House Mafia i LA
- Druckit mycket vin med mina härliga vänner Malena och Elvira
- & givetvis pluggat som en galning! Alla ämnen har visat så fina betyg och jag kunde inte vara mer nöjd! 
Så med det tackar jag härliga, vackra Santa Barbara för den här gången. Saknar dig redan.
 
Packa packa packa ...

on top

Igår festade vi till det en sista gång med vänner och bekanta som inte kommer tillbaka nästa termin. Vi har så mycket att fixa idag fast egentligen vill jag bara ligga på stranden, får se om det hinns med! Jag kan inte förstå att det kan vara så krångligt att betala en hyra här, varför använder de sig av töntiga checkar? Jag vill bara ha en automatisk överföring, nu blir det ett himla spring och avrigfter för att de vill ha en papperslapp som vi ska posta... Well, det är inget att göra åt! Imorgon åker vi och mycket ska lösas innan dess!
Efter mina betyg den här terminen har jag verkligen börjat känna mig så modig och utåt, jag kan påstå saker och känna att jag har rätt, jag kan visa en sida av mig själv som är väldigt glamorös utan att bli sedd som korkad - för nu vet dem flesta att jag verkligen inte är det. På tal om andra fick jag igår SÅ många kommentarer på den filmen jag gjorde här (och bloggade om för ett par dagar sedan). De har haft visning på skolan och jag blev haffad i mycket igår av folk som ville ge beröm, så roligt! Jag känner mig verkligen så lycklig just nu! On top!

Gårdagens.

fredag

Lite dåligt bloggat men nu finns det mer tid!
Idag vaknade man lite skakig men vi tog oss ändå runt milen, en underbar promenad med solsken och stränder. Det är så roligt att folk är så aktiva här; surfar, springer, dricker kaffe i solen och rastar hundar - alltid ett himla liv ! Jag kan inte förstå att vi åker hem på måndag, nu ska vi verkligen njuta av sand, sol och bad. Det känns dock inte alls kul att åka hem till kravaller på gatorna - vad håller det på att bli av Sverige? När ska politikerna börja agera? Varningssignalerna har väl funnits länge?... Kommer Sverige att bli en neutral rastplats dit alla kan komma men ingen får tycka eller drömma. Man får inte vara stolt eller tycka annorlunda. Så litet men ändå så vilset, vi borde se upp till Norge tycker jag! Håller tummarna att någon sätter ner foten snart och får ett snabbt slut på tramset.
Imorgon ska jag till frisören tack vare killen, det ska bli himla skönt! 

Här är två bilder från filmen jag spelade in här för en månad sedan, tagna med mobilkamera men coola ändå!
 

skakad, chockad och svettig

Mission Completed. Eller vad säger man? 
Vilken jäkla dag, jag trodde att jag skulle svimma och spy på samma gång sekunderna innan resultatet idag. Läraren skulle stå och få fram rätt dokument, rätt klass, zooma in, zooma ut - jag blev GALEN. Svettades och tänkte på hur mycket jag skulle älska mig själv även om jag inte låg på ett C i financial accounting. Soffrorna kom upp och jag letade länge efter mitt nummer, tyckte mig finna det flera gånger men eftersom den personen nästan hade B fortsatte jag leta och leta. Läraren som min förvirring och bad mig komma fram till tavlan, jag kunde knappt se längre för att jag var så nervös och hela kroppen skakade framför klassen. Jag såg så många D och C men inte vid mitt nummer ... Tillslut säger Markus "men älskling vad är felet? Det är väl du som är över mig?". Jag tittar noga igen och ja, det är ju jag - som ligger ett poäng från B. Jag är en av de som ligger på topp och har en bra score. Efter detta resultat skulle man då välja om man ville göra sin final eller om man var nöjd med sitt betyg, jag vill givetvis satsa högt och stannade kvar men chocken la sig inte och jag har ingen aning om hur det gick. Nu får jag fasen ta och skärpa mig och inse att jag inte är dum. Markus hade bäst betyg av alla i alla klasser denna termin - SÅ duktig kille jag har!
Nog om detta! Nu kommer tjejerna till mig på vinkväll, sedan ska vi ut och fira att vi är helt klara för terminen!

skapa vs läs och lär

Ja hörni, nu får det gå som det går. Nu har vi pluggat konstant i 4 månader och imorgon avgörs det (de andra kurserna har inte varit hälften så jobbiga), kommer jag att få ett C i Financial Accounting? Ett D är väl godkänt på vissa sätt men går inte att transfera på och ett College anser ett D vara underkänt. Som läraren sa så är det svårt att få ett C och man måste kämpa. Det har jag verkligen gjort, inte bara med boken utan med mig själv! Jag har ju SÅ många viljor i livet och har väldigt svårt att fokusera på redovisning när jag bara vill skådespela, skriva på en bok, skriva en krönika, föreläsa, måla - SKAPA helt enkelt. Vissa dagar har jag inte hittat en enda fördel med att få en degree i Business men de flesta dagar känns det hel-rätt. Markus säger ofta till mig när jag stirrar tomt framför mig i soffan och drömmer om en dammig scen "men läs det bara och lär dig det? Måste du tänka så mycket" ha ha ... Eller hur? ;-) 
Nu känner jag i alla fall att alla strider inom mig och allt kämpande med denna kurs får ta ett slut, hur det än går så orkar jag inte bryta ihop om jag inte klarar det, jag är för mörbultad inombords. Nu får det fasen bara få ett slut och går det inte så tar jag den konsekvensen då - gör om kursen över en sommar eller vad som än behövs. Imorgon får jag i alla fall resultatet ... Klarar jag det kommer jag aldrig att tvivla på mig själv igen, klarar jag det inte var jag i alla fall väldigt nära men blev tyvärr för påverkad av min ena hälft. Jag kommer att vara glad ändå, det blir ju inte bättre av att vara arg... God natt på er! Håll tummarna!

Sista dagen med plugg -  på mysiga Peetes

today...

...WAS SIMPLY A DRESS-DAY

exotiskt

Blev så inspirerad efter dagens zumba pass! Det var det svåraste pass jag någonsin varit på (jag var varit på väldigt många och dansat hela mitt liv) vilket säger att det var ett otroligt svårt pass! SÅ KUL! Gick hem och gjorde en exotisk fruktsallad med yoghurt, nynnar på spansk musik och njuter av mitt första betyg denna semester ... Imorgon är sista dagen med plugg, sedan är jag fri! Otroligt konstig känsla, det kommer att finnas så mycket tid för böcker, krönikor, vinkvällar, filmkvällar och träning! Framförallt för att sova! 

problem är inte problem

Jag ska verkligen inte klaga på min tillvaro just nu. Jag hade avundats mig själv om jag fortfarande bodde i min lilla lägenhet i lunden och jobbade på BS. Inget fel med det livet men så som livet är nu är svårslaget! Man blir väldigt inne på böcker, siffror, ekvationer, redovisning och computer science men ärligt - det finns så mycket MER. Allt detta är viktigt men om man inte får exakt de resultaten man kämpat efter så löser sig det flesta tillslut ändå. Nu låter det som att jag har gett upp - absolut inte - men ibland när jag tänker tanken på att inte få godkänt i financial accounting finns det liksom inget ljus. Jag kan bli helt galen och undra hur livet ska gå vidare. När jag och killen låg i vattnet och plaskade som två barn igår fick jag verkligen sån insikt "det löser sig, det är inte hela världen". Jag tror att jag har klarat kursen men med så mycket annat i livet; så länge man har gjort ett stort steg för att komma dit och fortfarande har drömmarna kvar - så löser sig de små snedstegen som ibland kommer. De är faktiskt oundvikligt. Vad är det man säger; det är inte problemet som är problemet, det är din inställning till problemet som är problemet. Eller? 



krönika

Jag är själv inte troende men fick sån inspiration till att skriva en krönika om nutidens "religion".
Håller ni med?

Sociala median är vår nya religion.
Ingen vet varför man svettas på kontorsstolen varje dag, varför vi klär oss i månadens färg eller vad som händer dagen ingenting finns kvar. Ingen vet men alla är drabbade. Vissa leker Gud och vill gärna styra hela världen själv, andra tycker om att inte vara allt för nyfiken utan mest smälta in och låta tiden visa svar. Vi pratar inte om problemet, ingen vill veta eller kan svaret.

Religionen har därför varit en viktig del för många, för att man får svar. Ett svar som gäller tills någon visar på annat. En anledning till att låta kontoret bli vårat andra hem och en anledning till att se snygg ut med en latte – för någon ser, någon ville just att du skulle finnas och kommer i vissa fall låta livet vara för evigt. Ovissheten försvinner, fokus bildas på att förändra det som skapats till Dig och att bli någon som kommer att pratas om under ditt nästa liv. Någon som har gjort avtryck.

Med nya tider och kunskap blir en religion svår att verkligen tro på för många. Kan det verkligen stämma att vi har evigt liv? Kan vi verkligen svara på varför vi finns? Finns det någon där uppe som ser oss och hjälper oss i nöd? Nej, kanske inte. Det är för dessa dags att ge avtryck på annat sätt, att finna en gemenskap i den uppgivna situation vi börjar inse att vi befinner oss i. Ett rop på hjälp utan ord och rädsla. Tillsamans upptäcker vi varje dag hur skönt det är att posta en bild på dagens middag över Instagram. Vi får en ”like” och inser att någon ser Dig och du är inte ensam. Ett lugn sprider sig i kroppen, vi är i detta tillsammans och kan ovetandes men lättade äta en middag som gör ögat lycklig med anledning av den prydliga bilden som publicerats. Vi delar med oss och får uppmärksamheten besvarad. Vi söker och vi finner, då är vi nöjda.

Vetenskapen börjar smått förändra gemenskapen med en Gud, den finner vi numera på Instagram.

today

DAGENS!
Vaknade upp till solens strålar, sovmorgon i prasslande lakan. Åt en lång frukost med gott Grevalia kaffe. Gick sedan till stranden och njöt flera timmar med sol och bad. Till middag åt vi kycklig, soltorkade tomater, spenat - gryta med ris. Härlig dag! Jag vill inte hem om en vecka! Eller tja, jag saknar ju alla er såklart...!

barnlek

Idag har varit en "nu skiter jag i allt" dag, haha. Vi tog med oss en onyttig men god bagel lunch till stranden, låg länge och bara njöt utan böcker. Sedan tog vi ett dopp och skrattade, flöt, kastade oss och betedde oss allmänt som två barn i vattnet - så kul! Tyvärr var jag inte så duktig med solkrämen som jag borde ha varit så nu är jag HELT illröd, FAST att jag smörjde, det var inte tillräckligt tydligen. Imorgon åker den starkaste på! Gud vad underbart det är med havet ändå, tång, salt och vågor!
Nu blir det middag och matte!

jag är alltid rädd

Här sker en seriös study-session. Jag låg halvsovandes i soffan och sa till killen att vi bara var tvunga att gå och köpa godis, socker var ett faktum!
Jag har kommit på att jag är så himla rädd hela tiden. Ligger jag i sänger eller sitter i soffan är jag rädd för att en bomb ska spränga vår lägenhet (Nordkorea). Är jag ute och går vid en buske är jag alltid rädd att en orm ska hugga mitt ben, är jag på en gata är jag rädd att bli kidnappad och är jag bland mycket folk är jag rädd att någon ska råna mig. Är jag på en dansklass eller träning är jag rädd för att ramla och slå i mitt huvud (där jag har ett ärr efter en olycka). Många, nästan alla, utan bomben och ormen har ju hänt så rädslan är inte konstig antar jag - men den är jobbig! Vad gör man? Har liksom vant mig, men det skulle vara skönt att slippa ... 

Bränna eller Betyg?

Så var det problemet löst ... (i-landsproblemet). Så tråkigt att inte kunna ligga på stranden utan sitta här med redovisning och matte - men vad är viktigast, en bränna eller ett betyg? Vilket håller längst? Det är bara att blunda och köra. Lite glass och jordgubbar lättar alltid upp stämmingen :-)! Vi satt och åt lite glass efter tränigen på vår framsida av komplexet, när vi sedan går in ser jag att jag fått en himla bränna av sportbh och träningsbyxor- fint! Haha, klaga kan man ju inte i alla fall! 

utan bröst och bootie

Dagens i-landsproblem; jag känner mig för smal för att träna... Skämt å sido, när man dansar Zumba kan man inte se ut som en liten pinne! Man ska ha lite bootie och se exotisk ut tycker jag, tyvärr kan jag inte säga att jag tillhör den kategorin längre.... Har knappt bröst kvar efter den här terminen, nu vill jag inte bli smalare men magen får gärna bli lite hårdare. Jag sa till min sambo; "jag börjar ju närma mig målet nu, det är ju bara magen kvar, ska vi inte ta det lite lugnt så att man inte uppnår det för snabbt? Då kan vi inte träna mer?" Han svarar; "det sägs ju att man inte kan bli klar, att man aldrg är riktigt nöjd vad gäller träning." Jag håller inte med. Jag vill verkligen inte se ut som en muskelknutte, en skelett eller planka. Jag är nöjd nu, man kan väl inte sträva efter ett mål som inte finns? Det verkar konstigt tycker jag. 
Jag får försöka hitta lite oversize kläder och dansa loss ändå!
(Herregud vad spegeln är smutsig ser jag nu på bilderna! Fy!)

skriv inspo

Böckerna stängdes tidigt idag och vi la oss i soffan med Lisa Marklunds Annica Bengtzon filmerna istället, så kul med svenska krim filmer tycker jag. Marklund skriver så otroligt bra tycker jag och inspirerar verkligen till att skriva en bok! Jag skriver ju mycket som ni vet, just nu mycket på en bok om livet, mål, drömmar, dåtid och nutid men det betyder inte att små noveller och tankekartor kring romaner inte slängs ihop ibland. Jag älskar verkligen att skriva. Jag vet att jag antagligen kommer att ha ganska så mycket att stå i under sommaren men det hade varit så underbart att kunna skriva på två böcker; min nuvarande och en roman eller deckare! Vi får se ... 
Inte är det någon mys-belysning eller en vacker godisskål när vi kollar på film, allt ska fram så att man når om man tröttnar inom de 2h man sitter i soffan!

hårdplugg och bubbel

Blev ingen strand idag, det blev hårdplugg i bibblan istället. Bokade en tid hos frissan tack vare killen och spanade på presenter till lillebrors student. En härlig dag som avslutades med sprakande rosé, tacos och NuGammalt. Jag är som sagt ett stort fan, det är så jäkla kul att lära sig historia om sitt hemland - som jag aldrig hade kommit ihåg att kolla upp annars! 
Lite vårig outfit idag, jag måste verkligen köpa kläder så fort jag får råd igen ... :-)
 

min lilla gris

Ja ni, nu har jag kanske avslutat min financial accounting. Man får inte reda på vad man fick på sitt prov förrän dagen och sekunden innan slutprovet, har jag klarat mitt delprov med en bra poäng så behöver jag inte göra mitt slutprov... Har jag inte klarat delprovet blir det en tuff timme att komma ihåg varenda liten term men vi håller tummarna :)! 
Alltså kan ni fårstå att min lillebror tar studenten om ca veckan? Det är helt helt helt sjukt, min lilla gris. Det ska bli väldigt roligt i alla fall, efter sommaren flyttar han ju hit också - sjukt kul. 
Här är några bilder från min dag, tänk att det är 3 år sedan. Herregud. 
Hade en underbar klänning från Branting. 





förbered mig

Jag behöver alltid känna mig förberedd, vad det än gäller! Det kan vara allt ifrån hur min transfer till Universitetet ska se ut, vad jag ska göra på lördagen, vilket pass jag ska gå på gymmet, vilka dagar jag ska plugga osv ... Även om jag är en väldigt spontan människa på många sätt så har jag otroligt svårt för saker som slängs över mig, som jag inte bestämmer över själv och som inte passar in på det jag var inställd på. Jag vet inte vad det kan bero på, att jag upplevt många hemska och drastiska förändringar i livet eller att jag helt enkelt bara är sån. Det är väldigt jobbigt ibland och jag försöker alltid att inte låta humöret förstöra vid stunder då det helt enkelt inte blev som man tänkt sig. Jag menar, det blir det ju nästan aldrig ...
Idag har jag tagit en plugg-fri dag på eget initiativ och sovit mitt på dagen, tränat Zumba och tänt lite luktljus, skön dag! Imorgon blir det plugg på stranden ... Skolan är ju trots allt slut, bara slutproven kvar nästa vecka.
Torsdagmys. 

Idioti!

Jag blir så jäkla förbannad på nutidens aktivister ibland. Jag skulle bara vilja ta allihopa i nacken och säga "nu lugnar ni ner er, ingenting blir bättre av det ni gör, världen kommer aldrig att bli perfekt, vi behöver mångfald och olika åsikter." Det är alltid så stor vikt på att världen ska ändras enligt aktivisternas åsikter men då ska det alltid handla om att något annat ska tas bort? Detta stämmer verkligen inte in på vad alla aktivister vill men just det som stod i aftonbladet idag gjorde mig så jädra arg. Hålla på att förstöra och bete sig som 4 år när invigningen av Barbie huset hölls. Jag är ingen Barbie fantast men jag förstår inte deras åsikter om att tjejer kan skadas av en fantasidocka med ljust hår. Alla tycker inte att hon är rolig men vad är det för fel med att drömma om att bli popstjärna när man är 6 år (?!). Att Barbie är smal är inte det största problemet utan hade man fokuserat på att må bra i sig själv och dagens samhälle så behöver man inte sträva efter barbies midja - och om det nu är så tror jag verkligen inte att Barbie är den största orsaken, man kan knappt titta åt höger eller vänster utan att se trimmade kroppar - men jag bryr mig inte, FOLK FÅR VÄL LEVA OCH SE UT SOM DE VILL. Gillar man rosa och klackskor så tycker inte jag att man förtjänas att brännas i eld, take a chill pill nu så låter vi vissa saker vara som de är. Vill tjejer vara killar så får dem de men vill tjejer vara prinsessor så måste det vara tillåtet! Idioti och pinsamt är vad det är att springa med brinnande eld på en invigning. Skrämmande.

Kategori:

Gräset är inte alltid grönare

Gräset är alltid grönare på andra sidan - "eller"? Nej ibland måste man faktiskt fråga sig själv det. Svaret kommer att göra dig lycklig eller fatta ett klokt beslut. Att gå omkring i en bubbla hjälper inte. Det finns många exempel på en plats, en rätt, ett jobb eller ett plagg där svaret har blivit "nej, det här var ingenting för mig. Kanske har man drömt om en livsstil eller en plats länge och när man väl besöker sin dröm inser man att man vuxit ifrån idyllen eller rent av ändrat åsikt. Ibland kan det givetvis också bero på att man ofta målar upp hur underbart det där stället är (fysiskt eller psykisk plats) men när man väl besöker är det mindre bra än man trodde. Därför vill jag verkligen uppmana till att ofta ta sig en funderare över tillvaron; är du lycklig? Vad skulle vara bättre? Sedan tar man reda på svaret och antingen blir det "inget" eller så får man ett svar - och då kör man på det! :-)

Kategori:

finals week

Jag vill bara lämna min kropp just nu och låta den styra mig i mål, det hade varit så skönt att bara slippa all den här otroliga pressen som vi genomgår nu under Finals week förberedelser, dessutom har vi en tenta imorgon. Så för er som inte förstår hur systemet fungerar; imorgon har vi en tenta i Redovisning och nästa vecka har vi slut-tentor på hela kurserna mådag, tisdag och onsdag - Matte, Redovisning och Datorsystem är kurserna. Japp, det är sjukt mycket att hålla koll på och ha i tankarna. Igår kväll sa Markus "Nej, nu går vi till Starbucks, jag är så trött på att sitta här i soffan" and so we did. Alltid skönt att komma bort lite och plugga mer effektivt med en god kaffe. 
 

time

Time to study ... Nu får jag verkligen inte släppa taget när slutet är så nära! Jag måste måste måste klara av alla kurser så att jag kan börja på ett vitt blad nästa termin. Det är så otroligt svårt att inte börja ta sommar redan nu, men stranden får vänta! Redovisning går i första hand!
 

Varje dag - en kamp

"Varje dag en kamp" så sa Filip från Filip och Fredrik när han berättade om sin ågest och sina dalar. Fredrik kunde inte alls förstå det och Filips mamma undrade varför det inte bara var att ta en promenad och rensa tankarna lite ... Ja, det är alltså väldigt svårt för utomstående att förstå, folk som inte lider av ångest, manodepressivitet osv. Jag själv är inte manodepessiv men jag har absolut en stark ångest som styr mig mer än vad jag tror. Jag mår verkligen superbra just nu men som Filip sa så är varje dag en kamp, man brottas med sina känslor och beslut tills man kommer fram till någonting tillfälligt som passsar tillvaron - sen slukas man av utmattning i sängen. Det är sjukt vad trött man blir av att ha ångest! Skönt att jag i alla fall inte märker av den kostant dagligen mer än kampen inom mig, det är jag ju van vid - hur är det annars att vakna upp om inte massor av frågetecken på hur man gör dagen så bra som möjligt? Jag tror egentligen att det är ett väldigt produktivt sätt att leva på, även om det suger musten ur en. Men vet ni vad? Varje dag är inte bara en kamp, "varje dag ett liv" är också sant, jag lägger inte så mycket energi på att grubbla om det inte hade varit för att jag söker lyckan, och att vara lycklig - det är att leva tycker jag!

Morgonstund

Morgonstund har guld i mund! Nu sitter jag och peppar mig själv inför en lång dag. Känns härligt att klockan är så lite tycker jag, nu kanske jag kan få in någonting mer än att bara plugga idag, skriva litegrann kanske... Vi får se! Det är i alla fall otroligt härligt med strålande sol och ett okskrivet blad, nu kör vi mina vänner! 

key factor

Hur underbart är det inte med ödmjuka och snälla människor? Människor som ger lite extra av sig själva för att andra ska må bra och för att visa på ömmhet. Jag tror verkligen att det är en key factor i livet, att tänka på hur man uppfattas. Hur duktig och begåvad man än må vara så är det ingen som vill vara runt en egoistisk eller självupptagen människa. Jag som har gått i terapi måste verkligen tänka på att inte tycka så synd om mig själv för ofta, terapefter vill ju ofta det - men jag tycker inte att jag har rätt till det och jag vill inte att männskor omkring mig ska uppfatta mig så. 
Idag fick jag ett kort från min producent till filmen vi gjorde, alltså gissa om jag nästan blev lite tårögd ... SÅ FINT GJORT! Hon är verkligen en bra människa och producent för den delen. 

vem vet

Att man aldrig vänjer sig vid hur stark solen är här, nu sitter jag helt illröd efter att ha lagt mig på stranden i 45 minuter i väntan på att Markus lektion skulle sluta. Idag har vi fått ha extra mycket pepp-talk eftersom båda börjar bli så jäkla trötta på allt som har med skola och böcker att göra, man tröttnar liksom på allt! Maten hinner man aldrig lägga tid på, naglar och ögonbryn har aldrig varit värre, tvätten växer och likaså allt damm på golven, men vi gör vad vi kan för att hinna lite åt gången. 
Idag tränade vi och duschade på gymmet, åt en quinoasallad innan skolan och sedan var det straden, låter väldigt skönt men det är mycket pluggande mellan varven kan jag meddela. Som sagt, mycket peppande idag - vad ska vi jobba med, vart ska vi bo, hur ska det se ut, vad äter vi till middag osv osv ... Vi funderar på att ta våran AA Degree (Kandidat) och sedan ta ett jobbår här i staterna för att ha motivation men framförallt råd att gå på Uniersitetet i 2 år. Man har möjlighet att skaffa sig ett jobb under året efter sin AA och gillar de mig så får jag Work-Visa, kanske gillar de mig så mycket att de betalar min BA Degree och promotar mig efteråt, VEM VET? Det är därför livet är så härligt, för vem vet? Inte du, inte jag. 

strand

Hur underbart är det inte att vakna upp till stekande sol? Åh jag hade så gärna lagt mig på stranden idag istället för att ha matteprov. Som det känns just nu kommer jag att smita ner till stranden så fort provet är klart, skolan ligger ju precis vid stranden. Börjar kännas så tråkigt att åka hem, nu är ju vädret helt fantastiskt och när skolan är slut vill man bara ligga på stranden och ta det lite lugnt för en gångs skull. Men, pengarna kommer inte av att ligga på standen - hem och jobba ! Som ni säkert märkt har jag inte jobbat nästan någonting den här terminen, det var varit en lugn markandsföringsvår för bolaget och därav inte mycket att göra för min del, tråkigt! Längtar efter att sätta tänderna i projekt igen ... 

Hejdåfirande

Hej! Var helt säker på att jag bloggade igår men inlägget hade visst inte fungerat att ladda upp... Vi var i alla fall iväg på hejdåfirande hela dagen. Alla vänner till killen åker hem efter sommaren och många av mina också... Därför blev hela dagen en stor fest med hejdå-skrifter och skratt.
Idag fick jag ett ryck och drog igång storstädning när vi vaknat, tvättade lakan och satte mig med accounting så fort frukosten var slukad. Nu sjunger syrsorna igen och mörkret har lagt sig. Det är så lustigt med alla som säger "nu åker jag hem efter ett år, tillbaka till verkligheten". Alltså, man måste ju inte åka hit och läsa blöjklasser, festa och sola - man kan fixa sig en otroligt bra utbildning och plugga på helger - skaffa en verklighet och vardag här. Jag är så glad att jag inte ska hem och plugga hemma!
Här är dagens intag av mat ... Bananpannkakor med peanutbutter måste ju vara bästa intaget av kvällsmat! Så nyttigt och gott! Du blandat ett ägg med lite banan och steker, sedan lagom mängd osötat peanutbutter !

Kategori:

Sockerplugg

Började dagen på gymmet med styrkeövningar, tycker egentligen inte alls att det är roligt men det är bra säger killen, annars kör jag mycket pass och crosstrainer ... Efter skolan var det hem och lags god mat och godis för att ladda upp inför pluggfredag! Nu är det all in sista dagarna! 
Vi var nyss ute och tog en paus med underbar kvällspromenad på huvudgatan. Det är så roligt att butikerna nästan alltid är öppna och restaurangerna är överfyllda med folk. Vi hittade två secondhand butiker som var supermysiga, skulle tycka att det var väldigt mysigt om vi kunde köpa ett rustikt, lyxigt matbord där, med lite repor, istället för ett lika billigt men tråkigt bord från IKEA... Nästa termin får vi se!
Fick även ett så gulligt mail från Karin, en vän till mig, som hade sett Studentfesten på bio och sa att jag gjorde ett jättebra jobb, haha - så gulligt :-) Det var ingen stor roll men det var en rolig!
 
Kategori:

Gör det bara

Alltså jag har kommit gram till att jag nästan inte gillar några kläder som inte är puderrosa, ljusbeige, vitt eller svart. Tråkigt men det är bara att inse, alltså till festen kan man ju skoja till det men ...
Det var så lustigt igår när Markus säger: du får sluta klaga och bara göra det! (Min motivation till redovisningprovet försvann). Då skrattade jag lite inombords - för så funkar inte jag! Vill jag inte, går det inte! Så funkar jag, mitt liv ska gå ut på det jag själv bestämmer mig för och vill göra (vissa stunder ändras bilden därav kan vilken miljö som helst bli obekväm). Det finns ju inga regler för hur mitt liv ska se ut så det är bara att tuta å köra! Men finns ingen motivation bli det svårt, då gäller det att veta vad som triggar mig snabbt! Som bilder på snygga kontor, fina lägenheter, Chanel, fina restauranger, kultur osv... Nu är jag i alla fall triggad och sambon vet hur meningslöst det är att säga "gör det bara"...
Sommarplagg!

Kategori:

Våga trimma livet!

Hej! Vilken härlig dag det har varit idag. Full av energi och lyckorus! Tränade direkt efter skolan och har pysslat hemma ett par timmar. Markus köpte nytt smink till mig idag vilket var superskönt! Jag hatar när det är slut och plånboken säger nej, jag ska betala tillbaka när jag kan... Nu är det studering som gäller.
Visst är det lite lustigt att så otroligt många människor har blivit så fantastiskt målmedvetna och drivna vad gäller träning? När inte alls lika många kan unna sig själva att ha drömmar inom livsmönster och karriär i samma utsträckning. Det fungerar precis likadant som att trimma en kropp, det finns lika många resultat längs med resan och är lika utmanande och roligt. Givetvis kan man ha både träningsmål och livsmål i alla dess storlekar - det gäller bara att våga!

Kategori:

drömbild

Gud, man känner verkligen hur kroppen har ställt in sig på att orka hela terminen, från början. Nu börjar jag bli helt slut och energin minskar för varje dag som går och nu är det faktiskt bara en vecka kvar i skolan (efter det kommer ju slut-tentor i alla ämnen men då går man inte i skolan). Det ska bli SÅ skönt att sparka ännu en boll i mål och forstätta nästa mål i karriärs-stegen. Just nu är min drömbild att jag kommer hem från mitt marknadsföringskontor i NY, fötterna gör ont men skorna är dyra. Markus är hemma och har tänt ljus, lagar en gryta och lyssnar på mys musik. Lägenheten är stor med fin utsikt och vackert parkettgolv. Åh! Jag längtar så! 
Fick tyvärr ställa in fotograferingen igår men här är en bild från förra gången!

liten som ett barn

Herregud. Visst har jag känt mig lite nere den senase veckan på grund av stress och press men att det skulle bli en så hemsk natt som igår trodde jag aldrig. Dock är det alltid så skönt när man är tömd på tårar (då menar jag helt tömd), idag har jag varit lätt som en fjäder. Jag märker ofta när jag är nere att mitt självförtroende och självkänsla blir 0.0, jag är trött, gnäller, har ingen aptit och vill bara sova. Helst kolla på en barnfilm och äta glas ... Ha ha. Det kan faktiskt vara så illa att jag inte vill gå utanför dörren, för jag känner mig för ful (!?) helt galet. Inte för att jag påstår att jag är motsatsen men vilken människa ska tänka så? Hur mycket självförtroende har man då? Egetligen har jag mycket bra sådant bara det att min självkänsla sviker mig ibland, och det beror på mycket. Jag var nog egentligen inte riktigt klar hos min terapeft när vi avslutade så ibland känner jag ur allt i dåtiden bara faller över mig och jag blir litet som ett barn. Nu är det bra i alla fall och jag känner mig stark igen, skönt!
Idag har vi pluggat hela hela dagen förrutom en paus till affären där vi hade glömt kortet så resultatet blev att gå hem igen och steka bananpannkakor, supergott! Endast ägg och banan i en smet!
Vädret har varit lite kasst senaste dagarna, ush!

operfekt vardag

Imorgon ska jag ta nya foton till blogg och bok, därför blir det inte så sent idag. Känner mig egentligen inte så sugen på att stå framför kameran eftersom jag måste slinga håret, har fått finnar och mitt smink är slut - men så är vardagen och det är ju det min bok och allt annat jag gör ska prägla! En operfekt vardag med fokus på rätt saker :-) 
Nu blir det hopp i säng ... Ännu en gång har mamma fått rycka in så att jag fått hjälp hemma från Sverige med dumma företag som inte slutar bråka i första taget, tack!

En bild på mig och sambo från DJ tisdag @ Shakeez 

tipsdags

Jag måste få tipsa om två saker: min nya rakhyvel och en superlätt, god och nyttig lunch.
Okej, vi börjar med det lilla miraklet Venus Olay som killen tipsade mig om, han var trött på att hans egen inte fick vara ifred. Väl hemma ställer jag mig i duschen och tittar länge på den konstiga hyvelformen "älskling, hjälp!" ropar jag och flyger ut till sambon "vad är det här för kuddar?" med ett leende säger han "det är tvål, så att du ska slippa använda tvål och bara ha den under vattnet, det såg jag på tv". Tur att någon har koll. Den var i alla fall det bästa jag haft, så underbart att slippa smeta med tvål överallt, här vet man att det alltid täcks och det går dubbelt så fort! 10/10!
Här kommer lunchtipset: tonfiskwraps
Du behöver
Gräddfil
Rödlök
Tunnbröd
Dijonsenap
Salt & peppar
Tonfisk 

Rör bara ihop allting till en smet och rulla in i tunnbröd! Mängd får ni bestämma själva, jag går alltid på känsla...

slutstress

Förlåt, gårdagen var verkligen fullproppad av pluggande, hann inte ens tänka tanken på att skriva här. Idag blir en hemskt stressig dag igen, jag har så mycket att göra klart så jag vet inte riktigt vilken ände jag ska börja i. Min första takne var att hoppa över träningen med tanke på stressen men faktum är att en timme av ens dag i träningsanda gör verkligen gott! Man blir så full av energi och pluggar så mycket mer effektivt, därför sitter skorna på. Vill bara att terminen ska vara över nu så att man kan andas normalt igen, jag har så mycket information i huvudet som måste ut och så många saker att komma ihåg. 
Frulle ... Lite omysigt men men !

friends

Superkul kväll igår! Så längesedan vi var ute och tänkte på annat än skolböcker. Började med drinkar hos Malena och sedan dans på stan. Så roligt att jag har träffat två så gulliga tjejer här, det är trots allt lite konstigt att börja leta efter nya vänner när man är 21 men flyttar man till ett nytt land så gör man ... Det är roligt att se vilken typ av vänner man väljer och hur man själv beter sig för att få kontakt, jag är inte bra på det alls, men det gick ju bra ändå :-)

tom

Härlig härlig söndag. För mig är söndagar till för att städa, mysa, måla naglar, tvätta, äta gott och plugga slattarna man inte hunnit. För att nästa vecka kan börja från början! När jag var liten hade jag alltid massor av söndagsångest men numera tycker jag att det är en underbar dag mellan alla aktiviteter för att fixa och vila upp. 

När jag spelade in film förra helgen så pratade jag en lång stund med kostymdesignern vi hade. Hon har massvis av erfarenhet på de flesta teatrar i Kalifornien. Hon berättade för mig att en föreställning för flera år sedan hände något fantastiskt. Det var premiärkväll och final call för skådespelarna hade gått, vilket betyder att det är mindre än 30 minuter till föreställning. En kollega till Theresa (kostymdesignern) kommer fram och frågar henne "har du sett Steve?" (huvudkaraktären). "Nej, är han inte här?" frågar Theresa tillbaka och det visar sig att han faktiskt inte var där och ingen visste vart han var. De ringde hotellet och vänner men ingen visste någonting. Tillslut fick producenten åka iväg till hotellet där Steve bodde, efter tjat släppte städ in honom i Steves rum - men sängen var orörd, han hade alltså inte kommit tillbaka kvällen innan. Under denna helg var det filmfestival i stan så det kryllade av skådisar på gatorna, efter att producenten insåg att ingen Steve skulle komma gick han ut bland folk och skådisar för att se om det fanns någon chans att inte behöva ställa in. En kille, Tom, säger "jag kan göra det, jag har gjort den föreställningen för 5 år sedan" producenten säger OK och skyndar tillbaka med Tom. Alla skådespelare har ett snabbt möte där de förbereder sig på att behöva täcka in och fylla ut, eftersom Tom inte hade varit med och övat och han hade långa monologer som huvudkaraktär. 15 minuter försenat flyger ridån upp och allt är igång. 2 timmar senare sitter publiken, producenterna, regissörerna, kostymdesigners, ALLA helt förstummade. Det var den bästa föreställningen någonsin, alla skådespelare hade verkligen varit fantastiska med deras otroliga lyhördhet, uppmärksamhet och närvaro och Tom satte varenda ord i monologen och positionering i scenerna. Han var helt underbar och ingen visste att Tom inte var den egentliga skådspelaren. 
På kvällen kom det fram att Steve hade åkt fast för rattfylla och sovit hos polisen ... 

Mysig dag - torsk och potatis!
 

slutspurt

Ojoj, att lägga en nyduschad kropp i frasiga, nytvättade lakan hade all potential att bli bra. Sömntabletten svaldes och en kall bris sipprade in från fönstret på våra hettande kroppar. Tyvärr blev det en natt utan mycket sömn och med toalettbesök och telefonlekande. Synd, trots det sitter jag här kl 9 och ska gå på Zumba! 
Min pluggenergi börjar i alla fall komma tillbaka lagom till Finals veckan (en vecka med 3 tentor på 4 dagar- woppie). Efter springbreak har det varit svårstartat! Jag har varit grinig som ett barn och velat kolla på serier, skriva på min bok eller bara ligga i sängen och titta upp i taket. Dock har jag gjort allt som behövs och fått bra resultat, men nu känner jag mig pepp för slutspurten!

allt behöver inte sky is the limit

Hej på er!
Vilken otroligt lång dag det har varit idag, jag har hunnit så mycket. Klockan 23 blev vi trötta på plugg och gick till gymmet (ja det är fredag) vilket hade örvånansvärt mycket folk med tanke på tid och dag .. Ja, nu är man helt slut efter sol, siffror och träning. 
Idag tänkte jag på hur lustig jag kan vara när jag sitter och grubblar över framtiden. Jag älskar ju inredning till exempel, och att skriva, måla osv... Ofta tänker jag "men om jag har talang för att inreda så måste jag ju ta den chansen och bli inredare" eller "om jag verkligen är så bra på att skriva så borde jag väl blir författare". Saken är dock att man måste ju inte bli allting som man är bra på. Jag vill hålla på med marknadsföring och skådespel, det andra kan man ju hålla på med hemma - ha fin inredning och skriva på fritiden. Vara glad över att man ha gåvan men inte pressa den till max, kanske uppenbart för er, men för mig måste allting ofta innebära sky is the limit. 
Nu ska vi släcka, imorgon är det lördag och Zumba klockan 10!
Inspo ... 




Oh sunny day

Underbar dag på stranden idag! Jag var verkligen i valet och kvalet över att strunta i min lektion idag, Markus är ledig varje fredag. Jag har gått på precis alla lektioner och kände att solen var SÅ mycket mer lockade men drivkraft och ångest i förväg fick mig att gå. Därför var klockan ganska så mycket när vi väl la oss ner i sanden men vad gör väl det. Solen gav oss 32 grader i skuggan så därför var det nog lika så bra att inte ligga hela förmiddagen. Det är så underbart att bo så här, att bara kunna gå utanför dörren och lägga sig på en strand med havet framför sig. Det är varmt och soligt nästan varje dag vilket inte bara gör att man blir glad och brun-  man kan liksom alltid planera in saker, hitta kläder i garderoben (eftersom ingenting är för kallt och för varmt gör mig inte så mycket). Jag kan verkligen inte komma på en anledning till att inte bo här, skolsystemet är himla bra också!
Jag badade !! 


Lost

Fy vad mycket det är att plugga nu, bara tre veckor kvar tills vi åker hem. Härrom natten hade jag en så hemsk dröm. Jag var jagad av kaliforniens massmördare för att jag vittnade hans mord. Alla nära och kära fick säga hejdå för det var så farligt att vara runt mig. Jag och Markus hade två barn, som jag aldrig varit med. De visste inte vem jag var...
Kanske drömde jag detta för att jag insåg hur lite jag hjälper till med saker här hemma, Markus har koll på vad som ska handlas, när vi ska tvätta, att vi har nog med mynt att tvätta, när diskmaskiben ska köras (jag vet knappt hur man gör) eller hur hyra och räkningar ska betalas. Jag känner mig helt lost men måste bli bättre, man vänjer sig fort vid ett mönster som detta...
Nu ska vi släcka ljusen och krypa till sängs!

Kategori:

huh

Så underbart att solen är stark igen! Solkrämen på och iväg med lunchen till parken. Idag var det 28 grader i skuggan och likaså imorgon, huh! Jag är bränd som vanligt men det är härligt att känna sig sommarfin ... Nu är vi ju snart hemma igen under sommaren vilket är helt galet, det är med blandade känslor. Superkul att träffa vänner och familj men jag vet hur mycket jag kommer att sakna Kalifornien! Terminerna bara flyger iväg!

Markus tog några snabba bilder, en på mig när jag äter pestopasta med pinjenötter och en på hans favorit.

välmående

När jag var liten tänkte jag ofta på hur länge man skulle gå i skolan och hur jobbigt det var. Jag insåg att det är massor av år även efter studenten och tyckte att det kändes väldigt tungt (kan ha gått i 5e klass), men sanningen är att det är en härlig tid. Även om jag är väldigt rastlös och vill sätta tänderna i mycket vissa dagar så är andra dagar väldigt snurriga med karriärsval, just nu kan jag drömma om båda och göra lite småprojekt. Jag kan öppna många dörrar och planera mitt liv precis så underbart och roligt som jag vill att det ska vara, samtidigt som jag bor i ett paradis med världens bästa kille och skriver en bok. Jag är väldigt välmående just nu, även om rastlösheten kommer många gånger - men vem är man att klaga?
Idag kom våra efterlängtade proteinbarer, vet inte om de finns i Sverige? Här är de väldigt poppis och väldigt bra, skönt att äta innan och efter träning!

vi skiter i allt

 
Jag har gått och grubblat över ett citat i flera dagar "skaffa dig ett riktigt jobb" lyder det och är inte sagt till mig. Jag blir ändå så himla arg, jag har trots allt en kärlek till teater och estetik i alla dess slag. Detta är sagt av en medelklass svensk i en förort till Stockholm, jag tänker inte säga vem eller vart jag såg det men det är ett program som många i Sverige följer. Då är mitt svar till det dumma citatet: "Okej, vi låter alla bli doktorer och lärare, det finns det ju alltid ett behov av och klassas som ett riktigt jobb så skiter vi i att gå på bio, läsa böcker, gå på teater, kolla på Melodifestivalen, köpa kläder, kolla i tidningar osv. ELLER?! Nej precis. Vi behöver skådisar, sångare, sytlister, författare och designers." Låt folk drömma om vad de vill! Det är synd att man är så trångsynt tycker jag, att man kan säga en sån sak utan att ha en aning om vad det skulle innebära ... 

Här är vi i Arizona på min gamla skola där jag studerade teater.
 

To do day

Lugn dag idag. Har varit en riktig 'få saker gjord dag' vi har kollat över proven med läraren (i USA får man möjloghet att se vilka fel man gjorde när man fått resultatet genom att boka tid hos läraren, vet inte hur det funkar i Svea?) vi var våda nöjda med resultatet men för att visa vilja och bli ännu bättre skadar det inte. Efter det blev det gym och pluggande med god middag av honungskyckling i ugn och soltorkadetomater i cous cous. Nu på kvällen gick kaffekokarn på högvarv och vi bestämde klasser och schema till nästa termin -SÅ KUL. Då blir det Managerial accounting, Math 107 (D), Microeconomics och Buisness, kul kombo tror jag! Om man inte kan bestämma sig för ett Major så tycker jag attt man sks köra på Buisness Administrative - då har du den 'bästa' utbildningen och kan bli allt inom buisness.
Markus vill att vi äter nyttigare, jag är dålig på det dock... Älskar pasta och mackor!