Förmiddagsglamour

Jag vill aldrig åka hem! Ligger i solen och solar varenda del av min lilla kropp - utom ränderna för smycken som jag ville klä upp mig i. Det blir så mycket roligare med pärlor och diamanter, som en wannabe drottning här på altanen. Jag är så dålig på att klä mig fint när jag inte är på jobb eller fest - hemma i soffan har jag alltid det mest bekväma! Så idag kör vi på lite förmiddagsglamour! Nu ska jag lyssna på Isabel & Rebecas pod med min kalla päron Loka och stekande sol! Hej!

Samma liv

Mitt sommarställe är så speciellt för mig. Mitt liv har ju varit väldigt flängigt, upp och ner, utan fast punkt och runt i världen. Jag känner ofta att jag levt 100 liv! Ett liv för varje dröm och flytt och ett liv hos varje förälder. När jag kommer hit så känner jag dock ett sånt lugn, en närhet till mig själv. Ett bevis på att allting som hänt är samma liv och person, den här platsen har jag alltid besökt - under alla perioder jag gått igenom och med alla drömmar. Det är en underbar känsla!
Några instagram pics från huset (följ mig slouisedahlin):

Lysekil

Spontanresa till sommarhuset igår, så fantastiskt skönt och roande! Det är sån lyx att kunna åka ut hit, till havet, och bara andas! Igår satt vi ute långt in på natten med tända ljus och rose. Idag fick jag frukost på sängen och har nu målar naglarna framför en gammal amerikansk komedi rulle... Livet!

genomlida till framgång

Det känns som att de flesta som har genomlidit panikångest, har lätt för att drömma och se frammåt, åstakommer mycket, tror på sig själva, och har en hög drivkraft - har skilda föräldrar, varit lite utanför i skolan eller genomlidit någonting väldigt jobbigt. Jag tror aldrig att jag träffat någon som har detta utan att någonting av det har hänt. Det är ju inte så konstigt egentligen det är mest synd eftersom detta är viktiga egenskaper att förmedla och ha - men det är givetvis mycket man ska genomlida för att bli den som ska inspirera. Jag tycker att det är fantastiskt att vara lite udda, lite härdad och ovanlig. Att jag kan hjälpa och visa vägen, svara på frågor och vara ett exempel!
Gårdagens outfit:
 

leva ut

Hej!
Lite snurrig idag. Sitter med podcasts och drömmer mig bort! Vissa dagar blir min livssyn helt annorlunda och jag blir galen på hur kort livet är och hur "tråkigt" det är att leva det liv som jag planerar att leva. Jag vill bara "leka" och försöka nå drömmar som inte handlar om att bli ägare för en reklambyrå utan skådespelerska, föreläsare, författare osv osv ... En sak jag är säker på är i alla fall att jag inte kommer att bo i Sverige, aldrig mer. Jag försöker att klä upp mig lite på jobbet för att boosta mig lite men det är ju omöjligt när man bor här... Om det inte blåser storm eller ösregnar så ska man fortfarande gå på kullersten och ramla fram i klackarna, bestiga backar och berg, akta sig för spårvagnar, cyklar, bussar - what not! Tacka vet jag Cali! Där kan man ha på sig en liten klänning och klackar utan att rumpan syns när det blåser eller klackarna är halva efter 10 meter.
Nej, nu måste jag sitta och tänka ut hur jag ska lyckas leva ut mina drömmar - inte en utan alla! Tackade precis nej till en audition men jag hade inte fått någon rese-ersättning och jag känner ändå att mitt CV är långt nu och jag har betalat nog ...

 

gla på jobbet

Tänkte ge några tips på hur man piggar upp sin tillvaro på jobbet. Jag tror faktiskt inte att alla tycker att det är lika självklart och framförallt låter man dagarna gå utan att tänka på hur kontoret ser ut. Med några enkla och bra tips kan dagarna bli mycket mer rofyllda och härliga!
Jag skrev lite om detta igår, att jag är samma person överallt och gillar att ha med mig saker som påminner om fina saker.
- Köp en kopp som du blir glad av att se. Drick morgonkaffet i den och när kaffet är slut låter du den stå för att göra dig glad!
- Köp en ram som passar just dig – rosa, glittrig, svart, blommig, osv. En ram som du älskar att titta på, sätt ett kort på någon som gör dig glad i.
- Jag brukar också ha mina läppglans, parfym och handkräm framme. Det är fint men också bra så att man kan pensla på lite då och då för att hålla skenet uppe! Gärna med lite färg och lukt.
- Blommor har jag också ofta, det gör i alla fall mig glad! Det tillför lite liv och doft.
- Köp också en bra stereo som du kan koppla in telefonen och lyssna på annat än radio, musik som passar humöret. Gärna en fin högtalare också, för att må extra bra!
- Till sist tipsar jag om att alltid unna sig en god lunch eller latte de dagar som bara inte går att övervinna på annat sätt, god mat hjälper mig ALLTID att må bra!




olika, annorlunda och nytt

Jag har ofta väldiga fördomar om vilka människor jag kommer att umgås med, nu eller i framtiden. Jag tänker att de är personer som till utseende och åsikt är lika mig. Dock är det verkligen helt ointressant hur man ser ut och vad man tycker – vad som får mig att känna gemenskap och vänskap är bara själva saken att man tycker något! Att man vågar stå ut, tycka till, ha konstiga åsikter, tänka djupt, tala ut, har höga drömmar och positiv energi! Jag har verkligen märkt det nu, och när jag tittar tillbaka så ser jag ett mönster av människor som jag inte alls varit lik till det ytliga eller åsiktsmässigt – men dessa personer har varit precis som beskrivit ovan – som mig! Jag tycker att det är superhäftigt. Jag och en kollega (mycket olik mig till stil och mål) pratade om bröllop idag då det är lite yra på jobbet. Hon säger då att hon verkligen inte ska gifta sig i en kyrka, jag svarar snabbt att jag instämmer. Då tittar resten av bordet på oss förvånande ”varför?” våra svar blir (i mun på varandra) ”jag är inte kristen, varför inte en Moské då? En kyrka är lika fel som något annat – för jag är inte troende och kan inte känna att jag tror på det talet som prästen håller”. Alla blir tysta och förvånade… Man får göra som man vill – men jag tänker inte stå där och se glad ut i en miljö där jag inte känner mig hemma och inte kan tro på ett ord som sägs, jag kan inte bara låtsas! Så är det bara och jag gillar folk som vågar tycka till och bryta mönster!

trött på paus

Det är inte riktigt som att livet fortsätter nu när jag är hemma, det är som om det vore på paus. Inga rutiner, inga milstoplar som uppklaras utan jag jobbar på varje dag utan att det egentligen leder mig någon vart. Jag kan bli lite galen på det faktiskt! Att vara fast i en liten plastbunke, en låtsas värld där allting är annorlunda och omöjligt - jag behöver komma ut! Komma hem, till den "riktiga världen", riktiga för mig i alla fall. Nu är det ju inte långt kvar.
Idag är det grillning hos Ella, är det någonting jag gillar med sommaren så är det att man gör så mycket efter jobbet, inte bara på helger. Ett glas hit, en fika dit, en bio eller grill! Det är i alla fall något som är bra.
Eventet med jobbet igår var lyckat, jag gick ganska tidigt eftersom halsen fortfarande gör ont. Här är några bilder från får innomhus pic-nic! Jag tycker att det är roligt när fler än jag kan tänka utanför boxen och helt enkelt pic-nica innomhus!

  

work space

Idag ska vi ha event här på jobbet, det ska bli roligt! Jag tänkte lite på det idag, att många människor väljer att vara två olika personer - en hemma och en på jobbet. Det skulle jag aldrig kunna vara! Jag sitter här och spånar, pyntar efter humör och planerar i mitt huvud framtiden. Jag stänger liksom inte av bara föra att jag är här - jag lever och drömmer fortfarande. Jag vill inte ha en tråkig arbetsplats där jag ska "stå ut" 8h, jag lägger upp mina grejer och gör det fint! Rosa piggar alltid upp .... (jag vet - en himla röra men för att visa omfattning)

 
 

Casting call

Sökte 3 roller igår och två har redan svarat att de personligen vill att jag kommer på personlig casting! Nu är frågan hur jag ska göra... Saknar ju det verkligen! Det var en stor del av mig, skådespelerska är inte bara ett yrke, det är en livsstil - som inte passar alla...
Imorgon ska vi ha pick-nick med jobbet!

krokar

Ny vecka! Jag känner mig fortfarande lite risig men försöker att tänka på annat, vem orkar och hinner vara sjuk? Inte jag... Igår sökte jag massor av roller och uppdaterade lite filmer på mitt CV, väntar bara på godkännande från producenterna! Man vet aldrig vad det blir av det eller vad jag skulle göra om jag fick ett ja men det tar man då! Alltid lika roligt att slänga ut lite krokar!

 

söndagsfix

Söndagsfix är det bästa och mest nödvändiga jag vet! Det finns så många småsaker man kan göra för att underlätta veckan, jag måste verkligen känna att jag har full koll och kontroll på måndagen och då hjälper det till att känna sig extra tipp-topp. Sedan springer veckan iväg och man hinner inte stanna upp och fixa med detta. Mina tips till er denna söndag är:
-Smörj fötterna med en härligt fet kräm och täck med en strumpa för att ge en inpackade effekt.
-Fila och måla naglarna
-Noppra ögonbryn
-Ta en lång och frisk promenad
-Och lägg fram morgondagens outfit - struken och klar!
Enkelt men det gör skillnad! 

 

Glass

Glasspaus i min söndag! Skönt att bara mysa runt i insmörjningskrämer och fixa lite med sig själv, dricka en kopp kaffe, äta gott och förbereda sig för veckan!

Mindre tid i svea

Drömde att kg skrivit klart min bok! Det var så coolt! Nu fick jag lite kraft.
Idag är jag hemma hos killen, som alltid, men nu har vi huset för oss själva i två veckor vilket är jätte mysigt. Jag saknar verkligen att vara sambo och bo i USA. Ärligt talat så vet jag inte när eller om jag kommer att vara hemma så här länge igen, jag vill börja mitt liv där borta på riktigt, inte åka hem efter en termin och vara hemma 4 månader av 12... Jag får väl skaffa mig ett jobb där borta helt enkelt! Nästa termin blir det antagligen lite distansjobb från mitt nuvarande jobb igen, kul för jag har svårt att släppa bolaget när man har forskat och gjort så många marknadsföringsuppdrag!
Nu ska vi ut och få bort pizzan vi åt igår!

fira isär

Sent bloggande idag. Tyvärr hade jag inte med mig kameran igår eftersom risken var för stor att den skulle skadas, men ett par mobilbilder blev det i alla fall. Kvällen var toppenlyckad och jag kunde lugnt och säkert strosa hem till killens hotellrum efter en utgång. Jag hade inte bokat någonting men eftersom Markus hade så hakade jag på, kändes underbart att få hotellfrukost, dusch och säng när mina kära vänner spenderade natten på en båt. Igår pratades det en del om hur man som par ska göra vid traditioner. Jag som har varit tillsammans med Markus i flera år totalt och gått igenom allt mellan himmel och jord med honom - har bra koll på vart vi har varandra. Igår pratade jag med ett flertal killar som var lite nervösa för vad tjejen skulle säga nu när de hade gått på fest utan dem och jag hörde om de som ställde in allt för att bjuda tjejen på resturang... Alltså, jag vet att det är mysigt att vara med sin kille eller tjej på traditioner - och att man har en partner för att umgås och uppleva saker MEN vi är fortfarande unga i mina kretsar, om 5-10 år kommer vi att vara "fast" med familjer eller par som man träffat i sitt nya villaområde. Det kommer inte att se på tok likadant ut, alla underbart roliga fester, helger och traditioner man har haft med sina vänner kommer blott vara minnen. Så om alla skulle kunna ställa sig själv frågan "varför? vad skulle hända om vi hade kul på olika håll och inte lät andra påverka det"? För det handlar ju lite om det tyvärr, att det inte ser bra ut. Att det är "meningen" att man ska vara med sin partner och att man har ett dåligt förhållande annars. Men jag tycker verkligen att Du som känner att det känns jobbigt att tacka nej till ett förslag som kommer innebära att du sitter själv med din partners kompisar och andra par, längtandes efter ditt umgänge, stå på dig nästa gång! 
Det var allt  
Min första outfit:! 
 
 

same as always

Midsommar! Ännu en traditionsdag som är omöjlig att vara orginell på - traditioner innebär att alla ska se likadana ut, dricka samma alcohol, dansa till samma musik, vara på kusten och ha en blommig klänning. Ha, nu låter jag som en bitter tråkmåns men det är så tråkigt att det alltid är samma visa och man inte kan hitta på något nytt sätt att fira? Eller ? Men, jag får helt enkelt lägga ner med mina kritiska tankar och bara ha roligt med tjejerna som kommer ner från Stockholm! Det blir marsstrand antagligen, men innan dess många skål och god mat tillsammans! Hoppas att vädret håller i ... Hej så länge!

Förra midsommar hemma hos Mikaela:
 

dubbelt så trevlig med läppglans

Jag var precis ute på uppdrag av chefen att köpa blommor till kontoret. Idag kände jag verkligen extra mycket hur viktigt det är för mig att alltid vara så trevlig mot alla eftersom jag är blond, smal och klär mig väldigt ”viktigt” på jobbet. Det märker jag alltid – att om jag är lite halvgullig på grund av att jag tänker så tycker alla att jag är en dryg blondin (haha) och vill inte hjälpa mig med en snäll ton. Idag kom jag nämligen in och råkade använda lite för svåra ord för blomtjejen så hon förstod inte vad jag ville … Efter det kunde vi inte komma överens! Så tröttsamt! Jag har valt att klä mig på ett seriöst sätt och slingar håret – då måste man alltid vara dubbelt så trevlig… Man har inget medlidande från andra utan bara hat. Nu låter jag arg, det är jag inte, mest trött på att ingen kan se genom lite smink och läppglans .. :-) Låter löjligt kanske? I-landsproblem?

                                        Idag har jag en ny blus och ljusrosa läppar!
 

mitt kall

Hej på er!
 
Sen uppdatering idag.
Jag vill börja med att säga hur glad jag är för att jag fått så många nya läsare! Det känns verkligen som en boost. Inte för att jag vill skryta om antal, känna mig omtyckt eller få bekräftelse - för att jag har ett sånt behöv av att inspirera och berätta! Mitt liv är och har alltid gått ut på att jag gör vad jag vill och vad som faller mig in. Jag ser aldrig hinder, vilket ibland är dåligt, och ser inte att saker och ting inte är möjliga. Jag använder de trådar som behövs och ringer de samtal som måste ringas om jag har något på gång. Det spelar ingen roll om jag ringer kungen och frågar om jag kan bli en del av familjen (alltså ni förstår vart jag vill komma) eller USAs största produktionsbolag för att fråga om de vill använda mig. Vad har man att förlora? Varför skulle jag skämmas när vi alla är av samma kött och blod? Så mitt absolut största tips är: Om du vill något - gör en tankekarta, googla strategier och tips - och ring sedan alla du kan tänka dig att fråga eller samarbeta med ! Folk blir ofta förvånade men hjälper nästan alltid till att skicka mig vidare eller svara på ett fint sätt!
Skönt att vara frisk igen!
 
 
 

kost

Även om jag sagt att jag aldrig skulle ha tid att lägga ner min själ i träning och kost - så betyder bra mat väldigt mycket för min drivkraft. Små enkla val av mat där man skippar något eller en skål gröt till frukost istället för mackor. Jag blir alltid väldigt motiverad av att känna mig hälsosam och pigg! Att man sköter sin kropp. Däremot, som jag sagt förut, har jag redan nu märkt hur jag fungerar. Dagar på jobbet med stress och press så blir det alltid socker, kolhydrater m.m. Skulle verkligen behöva lära mig att kombinera ett busy liv med bra mat! Utan att det tar allt för mycket tid som sagt, jag har så mycket annat att brinna för än pasta och vikter... 

 

sjukstuga

Fy, fortfarande sjuk och kan inte gå till jobbet. Nu ligger jag istället här och tänker över nya projekt, söker lite filmroller och försöker få motivation till att skriva. Igår när jag frågade mina vänner om de sökte jobb fick jag förfrågan "har du startat eget?" - det lät så härligt! Jag är så tacksam över att folk tror på mig!
Nu blir det frulle!

 

Prosit

Nu känner jag mig som killen i reklamen som blir smittad i busskuren av grannen - för att få ligga hemma med film. Jag tycker dock att det känns väldigt jobbigt att bli sjuk, ofta när man jobbar kan man längta lite men när det väl händer är det bara hemskt. Ingenting blir gjort och alla andra drabbas, jobb och vänner! Man har inte tid att vara sjuk. Nu har jag tvättat skor, kläder, bäddat, lagt inpackning och kastat mig framför Rederiet på Svt play! Så mysigt! Duktiga skådisar också, jag saknar det ... Kanske ska söka lite filmjobb under tiden som sjuk!

 

själviskt och present

Fast att halsen har svullnat igen och kroppen ömmar tog jag mig några minuter på stan med lillebror. Det var både presentjakt och själviskjakt! Jag hittade fina fynd på H&M (visar sen), parfym (jag vet att den är 100 år gammal men den var så billig och jag tycker att den är härlig - se bild), och ja en ny necessär! Alla produkter som var slut hemma inhandlades. Jag och bror köpte även en present till mamma - anledningen är fortfarande hemlig men jag är så glad för hennes skull! 

 

Inspire

Träffade en herre igår och presenterade min affärside men han var osäker på hur mycket tid jag ville lägga ner, jag har ju inte tid eller kapital egentligen, därför kan det hända att den kanske läggs på hyllan, kanske. Får nöja mig med författande och bloggande! Jag har ett väldigt behov att inspirera, som ni vet. Jag tycker verkligen att man ska leva sitt liv varje dag, uppfylla alla sina drömmar och äga världen! Ingen här är skapad på något annorlunda sätt.

Tillbaka i soffan

Så dåligt uppdaterat!
Nu sitter jag med killen i soffan och har söndag; kollar på film och målar naglar. Fortfarande konstigt att inte behöva tänka på att studera under kvällstid... Skönt! Imorgon är en sån där dag då jag måste förnya neccesären; lotion, rengöring, lackborttagning, feta krämer och scrubb. Det är alltid så härligt!
Igår blev det en lång kväll med tjejerna på summerburst efterfest, lite för mycket folk men kul med vimmel!

Som det alltid varit

Underbar dag i stockholm! Solen skiner och vågorna plaskar ute i skärgården. Det känns konstigt att det är helg och inte semester, men det är det som är så härligt! Snart ska vi hem och öppna boxen rose och bara umgås som vi gjorde förr!
Det är så lustigt att man kan flyga och flänga över hela världen, förändras, upptäcka och drömma - men när man är med vännerna hemma igen är allting precis som förr!

Snack

Framme och har det bra! Har snackat om allt som hänt genom åren och ätit tacos! Imorgon blir det skärgården!

en sista gång?

Idag bär det av till huvudstaden! Det ska bli väldigt roligt! Jag sa till mina vänner att man vet faktiskt inte när vi träffas på detta sätt nästa gång … Jag vet inte hur mycket jag kommer hem i framtiden och de kanske också flyttar runt. Kanske får någon barn (ta i trä inte jag). Man börjar ändå komma upp sig lite i ålder! Dessa år ska jag verkligen försöka njuta av att vuxenlivet inte riktigt riktigt har börjat på allvar, även om jag har tagit många steg. Jag har i alla fall ingen familj, huslån eller fastjobb – det är saker som håller en tillbaka ibland och jag gillar inte tanken på det!

Idag hoppas jag kunna fortsätta planera min affärsidé på planet och kanske boka in ett möte när jag ändå är i Stockholm. Tråkigt nog läggs bokskrivandet på hyllan när denna idé kom, men jag har en hel sommar att låta fingrar och tankar köra stenhårt!

(Det blev ingen grill hos Ella i Tisdags, därav inga bilder.)
Dagens post!

instagram

Jag har verkligen blivit så intresserad av instagram. Genom bilder kan man liksom få kontakt med människor från hela världen – genom samma sökord! (hashtags). Entreprenörer kan inspireras, inredare, mode osv. Alla söker sig till sina intressen helt enkelt, och bildar en mer personlig sida av följare. Man kan visa en bild utan att egentligen ha så mycket att säga om den mer än en mening eller bara en symbol. Just det med att hela världens människor kan hitta varandra och bilda en grupp man följer är fantastiskt! Som en godispåse med lite av varje!

Följ mig gärna; slouisedahlin
 

rusk

Ruggigt! Regnet bara öser ner och jag sitter med en kopp te och ylletröja för att få upp humöret. Trycker i mig mackor, låter håret flyga fritt och ofixat, ja ni förstår. Egentligen är det lite mysigt men man skulle haft bättre kläder! Jag har alltid vart dålig på att lägga pengar på snygga paraply, snygga stövlar eller en snygg coat. Jag tar det där jäkla reklamparrat som står i hallen (om man har tur), svär i mina små sommarskor hela vägen och hatar Sverige. Detta är dock fel beteende, är man förberedd och klädd i rätt utrustning kan det vara nästan vilket väder som helst. Nu bor jag ju i Kalifornien men hade jag varit bosatt i Sverige så hade jag kollat in dessa läckerbitar!



le och vinka

Jag kör på en ny taktik i sommar: le och vinka. Vi ska se hur den fungerar, det är skönt hittils men det känns inte hållbart... Det går i alla fall ut på att allt som händer oförberett och plötsligt är bara att tacka och ta emot - köra fullt ut, allt som stör mig vad gäller jobb och rutiner är bara att kasta bort dit pepparn växer, en finne i pannan skrattar man åt och tänker "vad gör väl det", och träning, kost osv är bara att köra i den mån och mängd man känner för. Vad tror ni ? Ha. Ja, det är ju inte riktigt mitt vanliga liv eftersom mina känslor har svårt att stängas inne, men jag ska verkligen försöka! Försöka att vara lite normal helt enkelt, ta allt med en nypa salt och inte grubbla över planering och hastiga beslut! 
Idag blev det en svart färg på naglarna, det är egentligen min favorit alla gånger! Filar alltid naglarna till fyrkanter också, många tror direkt att de kommer från salongen bara därför, men det är ju busenkelt och mycket snyggare!
 

no rest

Sommaren är verkligen igång! Aktiviteter och blusar varje dag, men vem klagar? Jag tycker att det är härligt faktiskt. Skulle vara skönt att få några dagar uppe i sommarhuset men jag känner ju mig själv, bokläsande och slappande kommer i sista hand!
I helgen blir det Stockholm för att hälsa på vänner! Det kommer bli grymt! Flyger upp vilket känns superlyx! Då kanske man hinner "jobba" lite i luften, det är en bra miljö för koncentration tycker jag, haha.
Ikväll grillar jag hos Ella, återkommer med bilder! Ella har en så fin lägenhet som ni alla säkert vet !
 
Lånade en sjal idag, fin va!
 

taggad

Jag är så laddad för min företagsidé! Är det något jag älskar så är det att lösa problem och klura ut den bästa vägen att gå. Att planera och bocka av! Att försöka få igenom detta har ju verkligen massvis av problem och bockar att komma över, men jag är så taggad! Nu blir det till att sitta tills ögonen inte orkar vara vakna längre. 
Imorgon ska jag grilla hos fina Ella, så mysigt. 

 

break

Äntligen lunchrast och bokläsning! Jag var lite tidigare till stan idag och hade tid att strosa på bibblan, mysigt och bra! Nu sitter jag och planerar lite roligt på jobbet, marknadsföring, alltid roligt! Ikväll blir det mera bokläsning, en springtur och mys.
 

vill sätta tänderna i det

Dags att börja åka mot jobbet. Det känns alltid lite jobbigt när man har andra projekt som snurrar i luften - jag vill bara sätta tänderna i det! Nu har också min filmroll i Hollywood blivit klar under natten, frågan är bara när jag ska ha tid att filma? Kanske får åka tillbaka aningen tidigare ... Jag undrar verkligen hur jag någonsin ska kunna ha ett fast jobb, jag som hela tiden sysslar med projekt hit och dit och ändrar mig, byter osv. Hoppas att det blir en framtid med många möjlgheter! Hej så länge!

affärside!

Ägnade större delen av lunchen av att skissa upp min nya affärsidé, det kommer ju en del såna då och då men denna tror jag på! Nu ska jag kontakta lite företag och investerare samt intresserade partners så får vi se vad det kan bli! Synd att jag bor så långt borta större delen av året men allt går att lösa! Önskar att jag kunde visa allt men det känns inte så bra vid detta stadie ...
Vad mer ? Köpte midsommar outfiten idag - vet inte vad planerna är men kör på vita byxor och blus från ZARA:
 

Måndag


Ja, ni ser vilken underbar balkong jag spenderade fredagen på! Majas lägenhet på Eriksberg var verkligen underbar, balkong är någonting jag själv saknar väldigt mycket!
Idag är det måndag igen och som ni vet gillar jag denna dag då man kan börja planera upp en vecka av mycket roliga jobb-event men också fixande med mina egna projekt. För er som tycker att denna dag är lite halvkul; köp en god kaffe eller en god lunch, planera en god middag eller köp en blus! Det hjälper alltid :-)

pick-nick

Hej! Vilken supermysig helg det har varit, inte en sekunds boksrivande eller hemmaspa men mycket andra roligheter. Det är så roligt att man fortfarande umgås med de vänner man skaffade sig i ung ålder, alla har vi förändrats mycket men det gör liksom ingenting. Det bidrar bara till fler konversationer och lärdomar. Igår var det picknick i slottskogen och Elvira från Santa Barbara tittade förbi vilket var toppen! Konstigt att träffas i Sverige! 

Jag hade mina fördomar om slottskogen, att det var ett ställe proppat av människor och svenskar som klädde sig likadant och brötade runt, men det var verkligen super. Jag hoppas att sommaren kommer innehålla mycket spontanare med vännerna, saker som jag inte brukar göra och saker och saker jag har fördomar för. Fördomar är ju till för att brytas, inte sant? 

Bilderna från Maja kommer imorgon, hade tyvärr inte med mig kameran till killen.
Här är jag och Sofia.
 
 

aldrig mera butik

Lugn dag på jobbet idag. Sprang dock en hel del ärenden på stan och insåg att jag aldrig mer i mitt liv vill shoppa kläder i butik utan kommer att använda mig av nätet! Fy vilket KAOS - smutsiga kläder, fotsvettluktande ungdomar, ingen luft i hela butiken, köer som går som en orm längs hela butiken, alla köper alla saker och smink faller från hyllorna och krossas var 10:e kund. Fy fasen alltså! 
Hur som helst så sitter jag nu ganska så utvilad och ska bege mig bort mot Maja på Eriksberg för hamburgelagning och tjejprat! Så himla mysigt. Jag längtar tills jag också köper en fin lägenhet som det liksom är meningen att man ska bo i en längre period! Jag slår vad om att det är superduper mysigt hos Maja!

Hej så länge

ensam hemma

En fredag ensam hemma utan planer kan resultera i en mailbomb till företag jag vill jobba med, skrivande tills ögona blöder, hemma-spa och hämtmat. Det kan också resultera i att jag somnar på soffan och vaknar rädd av mörker och ensamhet, vi får hoppas på det första! Jag har lite nya inköp för att öka drivkraften; ett superfint USB där alla filer kan sparas och flyttas, och ett nagelack i favotitfägen nude.

vad gör man då?

Konstigt att vara ledig mitt i veckan, men skönt! Solen skinder, grillen är tänd och i ugnen står rotfrukter. Till detta har vi haloumi, mango och avocadosallad, en sommarsås och majskolvar! MUMS. Jag har så svårt att förstå att jag ska vara hemma så länge och jobba i så många veckor, det är en lång sommar vi har framför oss. Idag gick vi en lång promenad för att unna oss allt gott ikväll. Planer för helgen? Jag har en lägenhet för mig själv och soliga dagar - vad gör man då? Skriver !! Kanske ett och annat glas med en vän också, vem vet? 

Härliga sommarbilder tycker jag, hos Mikaela!

Krav på lycka

Ibland önskar jag att jag inte hade så höga krav på livet och lycka. Det är i många mån en fördel men det finns egentligen inget som säger att en låg ambitionsnivå är bättre än en låg, det handlar ju bara om vart lyckan finns. Jag hade ibland velat ta lite lättare på livet. Att låta solsken, vänner eller events ta bort bekymmer. Jag blir givetvis lycklig av detta men det känns aldrig nog! Jag kan inte nöja mig och slappna av. När många skålar på midsommar och njuter av högtid och gemenskap är mitt leende alltid lite osäkert. Det betyder inte att jag inte har roligt! Det tyder bara på att jag inte 'får ut något' av det, att karriären inte byggs upp i den stund. Att jag inte uppnår en milstolpe utan 'bara har kul'... Helt klart ganska osunt men jag hoppas att det gynnar mig i framtiden (och låter mig njuta mer av de lyckliga små stunder som finns)

Hittade en rolig funktion på datorn ...

 

Kategori:

lugn i stormen

Hej!
Börjar känna mig lite mer lugn över situationen som är, att vara hemma alltså. Jag vaknar varje morgon och striden för en lycklig själ börjar men mitt nya tankesätt är bara att tänka "jag tar en timme i taget, inte en dag i taget". Det räcker inte med en dag i taget för mig, det finns alldeles för många hinder och tankar som ska pusslas ihop under en hel dag. Jag börjar också känna mig väldigt trött på ångest, ibland är det bara att be den försvinna en stund så funkar det lite temporärt!
Annars är det faktiskt mycket roligt att se fram emot just nu jobbmässigt; jag får roliga uppdrag och kanske kan sätta klorna ännu mer i marknadsföringen hösten 2013, reklambyrån har sommarfest som jag och chefen ska gå på nästa torsdag, vi har även en pick-nick after work med jobbet inplanerad nästa vecka. Det som är härligt med sommaren är att spontaniteten kommer fram, jag lever ju med sol jämt, men för de som lidit en lång vinter blir kvällarna längre och mina förslag på vin en tisdag mottages väl!
Drinkar på familjen är det bästa!
 
 

Slappt

Utmattad och trött är dagen nu över. Goda nyheter från jobbet i alla fall och kul att vara tillbaka! Lustigt att jag ofta sitter på jobbet och planerar kvällen i detalj för att slippa bli rastlös men när eftermiddagen kommer springer tiden iväg och man hinner ingenting. Jag har bara slappat i soffan hela kvällen! Imorgon blir det bättre bloggande ...
Kul att det fortfarande är så ljust när man ska sova!

Kategori:

göteborg sorg

Nu är alla väskor upp-packade, naglarna har fått sig lite lack och kvällen börjar träda fram. Jag tittar ut över Göteborg och känner bara sorg. Jag vill tillbaka till mitt hem, mitt land och min plats. Jag känner mig så otroligt missanpassad här och blir bara arg och besviken på folk och system. Just nu skriver jag på min bok och försöker få ur mig alla starka känslor som kommer upp från förr men också nya iakttagelser från den tredje gången jag nu är på besök från staterna. Denna gång är det verkligen starka känslor som spökar och jag kan ta på varenda en. Varför trivs jag inte här? EN anledning är följande;
- Jag vill aldrig vara som alla andra - Det kan man säga utan att lägga för stor tyngd i själva betydelsen men tänk efter. Göteborg, alla ska klä sig i samma moderna stil, gå till samma inneställe och dricka samma hippa drink. Man ska tycka samma om frågor i samhället och helst av allt inte sticka ut. Man ska ha samma upptagna uppsyn och leka drottning över världen när man struttar fram gå gatan. Tycker man att någon har en fin klänning kan man inte säga det utan ska istället blänga så att personen kanske känner tvärtom... Bara små saker som detta kan göra mig så trött. Jag vet inget som gör mig mer lycklig än att sticka ut! Med åsikter, kläder, drömmar, situationer och intressen. 
Ja, jag är hård och generaliserar nu men i nuläget känns allt så hopplöst ... 

Någon och något jag däremot älskar är lördagsfrukost hos Mikaela ! 
 

härligt flow

Vilken underbar morgon. Allting är så lagom lugnt och härligt! Jag har lagom snuvig näsa, mysigt lena ben, drack en god kopp kaffe och bäddade sängen smidigt och smärtfritt som att överkastet dansade sig ner på sängen som en lycklig älva. Klockan är snart lunch men det gör inte så mycket eftersom himmlen är grå och agendan är tom. Ikväll ska jag bara skriva och packa upp, förhoppningsvis flyger kläderna upp som älvor även från väskan. Nu ska vi ta oss en härlig och frisk promenad, härligt! 
Hemma hos killen

Magdalena Graaf

Sitter och myser framför nyhetsmorgon och lyssnar på Magdalena Graaf berätta om sin nya bok. Mina fingrar kliar av längtan för att ta söndagskvällen till att skriva. Jag tycker att Magdalena är så härlig och prestigelös när hon berättar om sina två personligheter som går om varandra och visar sig på olika sätt. Hur den personen som hon var inte kunde säga nej och hur det beteendet tillslut bara resultetar i att man blir förloraren. Man blir den som använder allt för många vita lögner, den som inte vågar säga nej och den som inte dyker upp - för egentligen vill man inte. Jag ska verkligen öva på att säga nej och använda detta tankesätt i situationer då det känns jobbigt. 
Sommarläsning!

uteservering

Underbart med sommarkvällar och uteserveringar, eller vad säger ni? Det har jag faktiskt saknat. Igår mötte jag upp finaste Mikaela och vänner på mycket härliga glas i solen. Tänk att inte USA kan ha lite bättre uteserveringar? Nu blir det studentfirande nr 3 på 4 dagar... Go!