deras favorit

Det är faktiskt mysigt med Halloween! Jag ska karva en pumpa och köpa massor av godis och ge till barnen! Jag tänkte först strunta i att öppna när de kommer, men den inställningen är så tråkig... Jag ska bli deras favorit! Alla hus har pyntat så fint och det lyser mysigt i mörkret. Affärerna har fullt med pumpor och spöken!

Såhär såg det ut förra året i Santa Barbara, Isla Vista ... 

lite mer att läsa

Jag vet att gårdagens bloggande var ganska trisst. Nu tänkte jag bjuda på lite mer aktuell info om vad som händer! Vår produkt (min och Max som jag inte kan avslöja riktigt ännu men ni som vet, vet) ska till produktion idag och imorgon har vi en färdig produkt att sälja, bara packaging och financing kvar... Det går frammåt och våra mentorer tror att vi har all chans att vinna den 6 december! 
Det känns fantastiskt skönt att ha lite mindre klasser nu när matten rök, jag har så mycket tid till att verkligen göra alla klasser superbra, lite tid till mig själv och jag får ingen klump i magen när jag är hungrig för att jag vet hur stressigt det är om man ska laga mat - nu hinner jag laga mat! Nästa termin ska jag verkligen välja bättre klasser som passar mer ihop ... Inte så tunga på en och sama termin.
Imorgon är det Halloween här. Alla som har varit här eller sett på film vet hur hysteriskt det är! Vi har inte köpt kostymer ännu men ska göra det idag, alla ska matcha! Funderade först på att vara familjen Flintstones men vi får se. Det är ju inte så att man klär ut sig till läskiga saker bara för att det är Halloween i USA - man klär bara ut sig! Här är gårdagens morgon, skoldag och kväll i bilder. 

kortvarigt tacksam

Tank att nar man mar som samst sa tanker man alltid att man ska borja vara glad for det lilla i livet. Man ska vara glad att fa sta och vanta pa bussen med nagon man tycker om, ga ut och ga en promenad, sitta med fjarrkontrollen och bara slapp-titta pa program, laga god mat och mala naglarna eller bara lasa en bok man gillar. Sma saker som man bara inte orkar eller kan nar man ar pa botten. Nu nar jag trodde att jag skulle aka hem fran landet jag alskar var jag sa ledsen och avundsjuk pa alla som bara hade ratten att ga pa gatan, jag ville kunna sitta i soffan med Markus och Anton varje dag och aka och handla mysmat. Nu nar det ar over och lost ar jag i full rulle med att traffa min Business partner, plugga och planera - inte en takne pa allt jag skulle vara tacksam for. Konstigt. Idag har jag i alla fall varit produktiv med moten och studier. Nar jag kom hem gjorde jag husmanskost igen, verkar ha kommit in i en fas, nu ligger jag med tanda ljus och ska skriva uppsats. 



 
 
 

det är lika synd om mig

Jag hade en diskussion med min vän Malin i helgen som handlade om religion. Vi gick inte in på varför vi inte är religiösa - det var ganska uppenbart - men vi pratade om varför det alltid är vi icke religiösa som ska ha all skam? Jag har ett exempel från min engelska klass, när jag hade börjat skriva på en ganska utmålande uppsats kring hur de religiösa känner sig förvirrade i livet och behöver ta till sig en liten tro för att kunna fungera (om någon är religiös som läser detta, kom ihåg att detta bara är min åsikt). Jag var nöjd med mitt ämne och kände mig väldigt laddad över att börja skriva. När klassdiskussionen drog igång angående den text vi argumenterade för eller emot (jag emot) stoppade läraren diskussionen och pekade på mig "Sofia (som jag kallas här) please do not participate in this discussion" och så tittade hon bort. Min professor vet nämnligen vad jag ska skriva om. Det gjorde mig så förbannad! Jag kanske tar lika illa upp av att sitta och lyssna på deras åsiker! Varför är jag the bad guy? Varför är alltid den som har ett motargument som innebär en förändrad syn på samhället den dumma? Det är ju samma sak med diskussionen kring att neutralisera kön eller att kvinnan ska styra samhället (alltså mer än att bara vara feminist) - bara för att jag inte håller med om dessa så är alltid jag the bad guy och de andra blir offer. Varför kan inte jag få vara offret som blir arg för att någon argumenterar om ett livsöde och religion som jag inte vill vara en del av, det livet kanske skrämmer mig och jag kanske vill vara skapt av helt naturliga (hm) skäl och dö, förmultna and thats it. Jag blir faktiskt riktigt arg över detta många gånger. Det är minst lika förudmjukande att inte få se ut som jag gör utan att bli tagen som ett objekt i samhället som inte passar in i frågan om könsneutralisering. Jag vet att denna fråga har många mer argument och accepterar att alla är som de är MEN artikeln om barbie huset som aktivister valde att bränna upp för att barbie inte var passande för små tjejer, kanske inte i alla aspekter, men att försöka bygga en värld som är helt ofarlig och utan ideal är faktiskt otroligt time consuming och väldigt dumt. Om man inte vet vad man inte strävar efter att vara - vad vet man då? Om man inte får chansen att göra ett aktivt val kring sin person - hur vet man då?
Dessutom eldar man inte upp någons passion - vad är det för löjligt beteende? 
 

vit och kall inredning till jul

Jag gick och tittade på allt julpynt som finns i butikerna här och blev så arg; när ska det blir lite mer modernt att julpynta? Jag vill inte ta fram massa fula dammiga tomtar varje första advent, inga fula röda dukar eller hysteriska kulor med jesu födelse : Jag älskar julpynt som är nytt, fräsht och gärna vitt blandat med silver. För mig handlar inredning mycket om att dekorera efter temperatur. På sommaren älskar jag varma färger på kuddarna, mila doftljus och tunna gardiner som andas värmen. På vintern däremot; föredrar  jag en kall ton på inredningen som fortfarande är clean men ändå andas vinter, gardiner och täcken får gärna bli tjockare men rött och mörkgrönt är jag inget fan av. Hade jag inte varit student så hade jag gärna köpt inredning som nedan;





Foto: via By Nord
Lånat från: ellasinspiration.blogg.se

drivande tillvaro

Det finns så mycket här i livet som hjälper mig att bli motiverad och driven. Små små saker omkring mig som gör mig glad, det låter konstigt. Saker som ett gott luktljus i höstens mörker, en ny hudkräm med ny lukt, en vacker tekopp, en mysig filt, en ny tunika eller en ny ring. Testa det om ni inte redan gör! :- )


                                  

synvinkel

Vilken helg. Fredagen började med ett tidigt möte hos Work Experience department för att se till att rätta ut problemet jag ställde till med - det hade varit fruktansvärt att behöva åka hem. Nu har allting löst sig och jag kommer inte läsa matte denna termin utan istället jobba som voluntär för mitt jobb i Sverige, kul! Efter mötet skuttade jag lyckosamt iväg till entreprenörs gruppen och pitchade vidare vår produkt och budget vilket var fint mottaget och nu ligger vi på andra plats av 27 företag. Listan är till för att se hur stor chans man har att vinna 1000 dollar den 6 december - puh. Jag har verkligen haft svårt att blogga nu när allting har varit kaos, det blir liksom en helt annan synvinkel på livet; bloggade om framtid och målsättning blir svårt. Jag ville bara överleva dagen och kunde inte inspirera. Det är häftigt att se hur perspektiv ändras när man får ett hinder, utseende, städning, planering för framtiden - blir fruktansvärt oviktigt men nu känner jag mig laddad och glad över att allt är i sin ordning igen. Jag är så glad att det alltid löser sig på något sätt!
 
 

Smatter

Dagens inlägg valde att inte publiceras, hör av mig imorgon. Nu ska jag somna till smattrande regn mot fönstret (?!).

Läkande Kost

Efter en konstig dag åkte vi iväg och köpte lite god och nyttig kvällsmat! Bild 1 ska bli riskakor med mandelsmör och banan, 2 ska bli smoothie med avokado, hallon, banan och havremjölk!

drama

Magkatarr, feber och hemskickad från USA. Nästan. Där har ni min dag! ... Jag förstår verkligen inte varför jag alltid hamnar i situationer som dessa, vad gör jag för fel? Vad missar jag som andra ser? 
Jag hoppade av matten, som ni vet, och precis efter fick jag en dålig känsla i magen.... Jag visste att man kunde göra såhär eftersom en vän till mig från Sverige gjorde det men vad som slog mig var att hon är amerikansk medborgare. Inte jag. Jag måste läsa ett visst antal klasser HELA terminen, jag kan inte hoppa av! Paniken spred sig, vi åkte till skolan men alla hade gått hem, googlade och läste överallt att en internationell student måste ha si och så många timmar även om du Withraw. Jag var körd. Börajde planera att packa. Då kom jag på att när jag gick på ASU så fanns det onlineklasser som började senare under terminen, så jag kollade. Då hittade jag en klass som heter Business Experience och är för de som jobbar vid sidan av skolan - vilket jag gör till och från. Nu har jag valt den men jag vet inte om stormen är över eller vad som händer nu. Om det är okej för jobbet och för CSN - just nu orkar jag inte vara vaken längre. Jag är så trött!
Jag vill inte åka hem...
 

två flugor i en smäll

Hur passande är det inte att vi just nu började prata om budgetering i internredovisningen och deadline för företaget ligger nära! Min partner har inte läst redovisning så just nu sköter jag allt det, väldigt krävande men otroligt kul! Jag beöhver öva inför provet OCH göra klart master budget innan fredag. En budgetering består av ett flertal mindre budgetar som framkommer av uppskattade siffror och rates - inget får bli fel, men det är enklare att få det rätt när det handlar om MITT företag! Så himla bra timat.

misslyckande är modigt

Jag har tänkt lite idag och igår angående en pågående fråga i min studieplanering. Efter lite eftertanke har jag dock kommit fram till att jag givetvis ska skriva om det här, jag vill inte skämmas för mina misstag - istället inspirera! Så, vad jag pratar om är min matte. Jag valde att ta en klass den här terminen som pressar ihop två komplexa mattekurser i en. Jag tänkte att eftersom mitt betyg var så bra i förra matteklassen och eftersom jag har ganska lätt för matte - så skulle jag köra! Däremot visade det sig att tempot var för högt för att kunna göra bra prov, med det menar jag att jag kan allting men gör många små missar eftersom jag inte hinner öva tillräckligt. Alla ämnen har blivit drabbade eftersom matten är en klass som kräver 5 timmar i skolan och 10 timmar utanför (varje vecka). MEN efter mina senaste resultat har jag bestämt mig för att droppa matten, eller withraw som det heter. Det är någonting man kan göra fram till 25 oktober och betyder att du får ett W i betyg (påverkar ingenting - men visar att du avbrutit) och läser om kursen framöver, fast i mitt fall kommer jag inte att läsa två kurser i en utan ta en i taget. Det som är dumt är ju pengarna man betalat i onödan OCH hur dålig jag känner mig. Men såhär är det faktiskt, och detta hoppas jag att ALLA kan ta till sig; man kan inte veta hur högt man siktar innan man testat. Det är SÅ mycket bättre och givande att våga testa; dels mår man väldigt bra när det går men framförallt lär man sig att planera om vägen mot målet - och därmed öva på att komma frammåt. 
Det kanske inte låter som en big deal för er, men för mig var det ett misslyckande. Nu ska jag ändra inställning och helt enkelt vara glad att jag vågade och stolt att jag inte ger upp - för det är någonting väldigt viktigt! 

se se se

Alla ni som läser min blogg: SE DEN HÄR VIDEON. Jag blev så otroligt rörd OCH inspirerad! Vilken tjej! Här ser vi verkligen att allt går om man vill och brinner för det. Jessica Jackey har verkligen satt sina spår och hon är helt rätt ute tycker jag. 

förändring i livet

Hej! Här ligger jag i full mundering och känner mig febrig ... Försöker plugga redovisning men huvudet är tungt. Ibland är det viktigt att jag verkligen lutar mig tillbaka och inser vilken skillnad den här utbildning kommer att göra på mitt liv. Alltså, mycket av det jag har gjort i flera år vad gäller bokskrivande, skådespeleri och eget företagande har ju aldrig förändrat mitt liv på något större vis. Jag har skapat ett långt CV med roller men det räcker liksom inte. Däremot kommer jag att ha en fyra årig utbildning i Business från USA vilket ger mig en otroligt stor skål att välja och vraka mellan. Jag kommer verkligen att "vara en av dem" och ingen kommer kunna se ner på mig. När jag bildar boalg eller bara minglar så kommer jag alltid att ha något grymt att komma med. När jag tänker på det på detta vis, blir jag alltid peppad. Jag tycker att alla som läser - gammal som ung - ska motiveras av det ibland; hur det kommer att förändra livet. Det låter självklart men ibland känns det som att man fastnar i ett mönster och behöver påminna sig själv! Om ett par år är jag 25 och har klarat en stor milestone i livet; my BA Degree in Business. Då jäklar ska ni få se på grejer! Hehe. Glöm aldrig att ni gör precis vad ni vill med livet!

Pyntade om lite på soffbordet; här är det ju sommar ett tag till. 

Söndags snack

Idag har jag försökt att hinna med söndags-sysslor men också plugg och jobb. Jag träffade Max och jobbade lite sen köpte jag organisk lunch, choklad och kaffe för att inta pluggmode i bibblan. Igår hade vi gäster vilket var otroligt lyckat och smart som jag är städade jag allting innan läggdags för att vakna till ett skinande hem och en skinande sol. Låter ju lite skrytsamt men jag var väldigt tacksam till mig själv! Imorgon är det måndag och som ni vet är det en rolig dag enligt mig; en nystart och chans för delmål att bli sanna
Snodde lite bilder från instagram som togs igår!

Relaxing

Hej på er,
Idag har jag fortsatt att njuta av denna helg och att terminsproven är över för denna gång. Det blir ju givetvis fler innan jul men nu är det på normal nivå igen. Igår gick vi till en bar, jag Markus och Anton, för att komma ut lite. Mycket roligt! Det blev en sen kväll och idag har alla varit väldigt skakiga. Om några timmar kommer min vän Malin hit på lite vin så nu ska jag städa upp här och hoppa in i en dusch! Blev lite svettigt vid poolen ... Livet är så härligt!
Idag vid poolen:

Igår på Santa Barbara Brewing Company:
 

torsdag kväll

Rederiet, worksheet jobb och popcorn. Bra kväll! Hoppas att er fredag blir bra ocg innehåller framgång personligt och ytligt. Livet är allt bra kul!

tomt och skönt

Så var alla prov gjorda. Det känns tomt och konstigt men väldigt väldigt skönt. Det första jag gjorde var att sova i flera timmar och nu har jag haft möte med Max angående företaget. Skönt att få tid över till annat. Ikväll ska jag drika drinkar, ha spa och mysa runt i tofflor med massor av play program på listan! Imorgon ska jag träffa entreprenörerna igen vilket är lite pirrigt för det är dags att få feedback på vår produkt .... Jag hoppas att de tycker att detta är lika bra som vi! 
Det är så skönt att sitta här med tända ljus och svara på mail, återkoppla till kontakter och styra upp livet utanför skolan lite. Jag har inte haft en sekund över till det i veckan!
Idag kom min plattång som killen beställde åt mig, min GHD har gjort sitt... Den nya var bra tycker jag, vi fick en bra deal från Groupon (25 dollar istället för 145) Vilket inte är samma pris som GHD men det är en bra plattång!

våga ta bort rädsla och ovisshet

Idag träffade jag Max och fortsatte jobba med vårt företag - så otroligt roligt! Jag får verkligen slå mig på fingrarna för att inte sitta med detta hela dagarna... Måste plugga massvis den här veckan! Igår var en sådan dag då jag gick och la mig tidigt för att kunna vara pigg idag, men det resulterade i att jag låg vaken till 1.30. Sedan tog jag telefonen och satte på Hanna och Amandas pod, alltid lika roande. De pratade om ångest och hur man hanterar den på olika sätt, hur det är att gå i KBT osv. Jag kan verkligen säga, till alla som är lite rädda för terapi; att bli insiktsfull och förstå varför vissa saker har hänt är inte någonting man ångrar, det gör lite ont ibland men å andra sidan tas en oviss ångest bort varje gång man får en insikt. Jag älskade det. Något annat jag älskar är att jag äntligen har kommit så långt med min affärsidé! Ibland tappar jag hoppet och tycker bara att jag påbörjar massor av saker men aldrig riktigt kommer i mål (förrutom vissa större saker) men den här gången ska jag i mål! Att inte avsluta saker är inte någonting man inte kan ändra på, det är faktiskt mycket enklare än man tror. Våga bryta mönstet och se vad som händer! Ibland känner jag mig rädd för vad som kommer hända om jag kommer med i en stor film, ger ut en bok eller blir stor företagare - även om jag stävar efter det - så det är rädslan man måste få bort innan man bryter mönstret. Så funkar jag i alla fall ! 
 

Gästinlägg

Hej svejs,
hur mår ni? jag mår bra. idag har jag pluggat ätit mat och druckit vatten till maten. snart ska jag sova och imorgon ska jag vakna- 
 
// Markus 
 

tiden är ett hot

Ojoj, nu börjar snart veckan med stort V! Alla prov ska skrivas! Jag längtar så tills torsdag när jag och min partner, Max, ska träffas och jobba på bolaget, då kan jag ge mitt allt till den och släppa skolan helt! Just nu sitter jag med internredovisning vilket jag faktiskt tycker är väldigt roligt, men det finns inte så mycket tid över som jag hade önskat så jag hoppas att det går vägen. Det är lite svårt att veta vart gränsen går för hur mycket man hinner med, för att för mig finns det ingen synlig gräns - jag kör på tills det inte går mer. Ibland inser man att allting blir halvdant för att man har för mycket att göra, men de gånger då man får gjort allting perfekt och inser att man har hunnit dubbelt så mycket som annars - - ger mig en STOR boost! Tiden är ett hot för mig, för att hinna allt jag vill, därför älskar jag att besegra den. Jag är alltså inget fan av söndagar för då får man inga leveranser, allt är stängt och mailboxen visar inga nya mail ... Imorgon är det måndag - det är en rolig dag! 

Lördags fläng

Hej! Vilken dag... Började med biblioteket för att plugga inför nästa vecka, det finns ljus i tunneln! Sedan åkte jag ner till stan för att kolla på nya springskor (utan resultat) jag är så sugen på fler promenader och springturer nu när hösten är här! Efter det fixade jag kontraktet med min partner och såg till att jag fick äga 51% och han 49% ! Mycket nöjd! Efter det fortsatte kvällen med matte och svenska idol! En liten kort beskrivning av dagen helt enkelt. Här är bilder från dagens lunch på skolan;

partner!

Hej! Åh vad jag älskar fredagar, av den anledningen att jag får träffa entreprenörerna. Idag skulle jag ju försöka få en partner till min affärsidé som jag skrev om; och det fanns fler än en intresserad! Jag fick gallra en del men hittade tillslut en kille som är toppen; målinriktad på rätt saker, duktig på att se möjligheter att komma in på sätt sida branshen och dessutom har han gjort detta förut så han vet hur jurryn fungerar. Pitchen för jurryn är 6 december och då kan man vinna 1000 dollar, sedan är nästa steg att tävla om 4000 dollar - för att hela tiden expandera! Nu har vi satt upp ett möte nästa vecka, jag och min partner Max, för jag måste verkligen fokusera på mina prov... 
På väg till mötet:
 
 

se den

Idag visade min proffesor en video som jag verkligen älskade. Ni måste verkligen titta på den, man blir så jäkla inspirerad av att bidra till den framtid vi ser. Så spännande vad tekniken kan och kommer att göra men också lite läskigt ... 

nu inredning

Köpte två tavlor på vägen hem från skolan! (nu måste det vara slut med att spendera pengar för denna månad) Så roligt att få lite färg och karaktär på väggen. Det är ju givetvis mycket man skulle vilja göra, eftersom jag är så intresserad av inredning, men jag tycker att vi bor supermysigt för att vara studenter. 
Idag är det fredag för oss eftersom vi praktiskt taget är lediga imorgon, jag har bara möte med entreprenörs gruppen. När vi kom hem från skolan städade jag iordning och torkade borden. Satte upp tavlorna och klippte ur bilder från VOUGE (de som sitter i de vita ramarna). Nu sitter jag i soffan och känner mig febrig, inte så bra eftersom vi har terminsprov i internredovisning, affärsekonomi, matte D och litteratur nästa vecka! Farao vilken helg detta kommer att bli ... 
 

monolog

Min plan är ju att bli klar med utbildningen och sedan flytta till LA och testa mina vingar; acting bland annat. Nu öppnar sig ett stipendium på skolan, det jag testade för förra året, och jag funderar på att söka. Även om jag inte studerar acting så skulle ju pengarna användas till acting-yrket eftersom jag kan läsa fler kurser och bli klar snabbare för att sedan testa min stora dröm? Jag vet inte om dom köper den anledningen, men jag ska prova. Det vore himla kul att få göra en monolog! Så längesedan! 
Dagens höst-outfit:

avslöjande

Jag är faktiskt väldigt glad över att det börjar bli lite kyligt, runt 20 grader hela veckan. Friska vindar och idag till och med lite regn! Hur underbart?! Jag har saknat lukten och friskheten. Dessutom blir det så mysigt allting, i biblioteket samlas alla lite frusna och kyliga i våra hoodies och vara lattes. Jag tycker att mentaliteten blir så mycket härligare och mindre hysterisk faktiskt. Men jag älskar ju solen såklart, annas hade jag ju inte bott här! 
Nu sitter jag hemma och motarbetar allt som har med stress att göra. Vi har terminsprov i alla ämnen nästa vecka, två om dagen - så nu är det bara att bita ihop. Angående företaget så har jag tagit beslutet att ta in en partner! Jag har fått förfrågningar i Entreprenörsgruppen men inte svarat ja eftersom jag kommer att ha svårt att hitta tid för ett samarbete nu framföver - men vet ni vad? Jag kommer ingentstans just nu! Jag behöver en hjärna till att pusha och ge respons till mina idéer. Därför kommer jag att välja en partner på fredag, kul! Ni vet ju faktiskt inte vad det är ännu, UPDATE : A partnership has been signed so I cannot write about our company here. Be patient ... Tänk så roligt att min idé som jag haft i alla år nu faktiskt ska ut på marknaden! Otroligt kul.
 

täcke av krav

Mamma säger ofta till mig att när det känns som att hela världen faller över en och man kvävs under ett täcke av måsten och krav - måste man bara ta en dag i taget. Det låter ganska självklart men egentligen är det ganska svårt att stäng av allting som inte gäller för mer än idag. Som student (och annars också) planerar man ju hela tiden vecka för vecka - när ska jag plugga till det, skriva den och få klart det. Nu är det dock en sån period där jag måste andas och tänka att allting blir bra och bara ta en sak i taget - för nu börjar midterms. Det är alltså en tenta i varje ämne under två veckor. Ja, jag vet, det är en nackdel med att studera här men det har gått förr! 
En annan grej, som jag skrev var lite personlig, handlar om längeheten jag hyr ut i andrahand. Det har varit lite olovligt ett tag och jag har varit mycket nervös över detta. Efter krångel och misstankar bestämde jag mig för att ta risken för straffet och vara helt ärlig när jag fick frågan av hyresbolaget. Jag var beredd på det allra värsta - men ingenting mer hände än att de var glada att jag var ärlig! Inget böter eller tvång till utflytt dagen därpå! Den är ju redan uppsagd men ändå ... Jag var så glad att jag vågade vara ärlig och jag hoppas verklien att hela livet alltid kommer att visa på samma sak: ärlighet varar längst. 
Mitt i allt detta kaos var jag tvungen att unna mig lite höstiga kläder från H&M! Det är ju så bra pris för kläder som jag använder lagom länge. 

easy like a sunday morning

Söndag ... Herregud vad kroppen tar hårt på en kväll på stans klubbar! Jag var verkligen inte pigg imorse. Hela dagen har spenderats i soffan med kakor, tvspel, thaimat och kaffe. Nu har vi precis tagit ett kvällsdopp i vår jacuzzi så jag är helt färdig för sängen... Helgen har varit bra och jag har fått bort bra med plugg. Dock har jag inte gjort så mycket annat men jag hoppas att måndagen kommer med massor av energi för en ny produktiv vecka! 
 
 

komma igång

Jag saknar att vara produktiv! Imorgon ska jag försöka jobba massor med företaget och få klart all redovisning för den här veckan! Det låter dumt men om jag inte riktigt kan få mig till att börja så hjälper det att lägga fram allting fint och ta på mig en kavaj - så är jag igång! Fram med tankekartor och projektplanen!
 
 
 

ikapp

Äntligen tar vi tag i saker och ting! Både tränade, tvättade och pluggade ikapp läxorna idag! Skönt att man börjar göra saker som man säger, innan var "i helgen ska vi bara vila upp oss och plugga ikapp" alltid väldigt osant och blev massor av fest och mys framför film. Jag har varit ganska oproduktiv med andra saker på listan eftersom en annan händelse har uppkommit privat som gör att jag hade svårt att få in mer i skallen. Jag kan berätta vad allt handlar om när det är klart men just nu är det tystnadsplikt. Till middag idag åt vi en väldigt god sås som Markus mamma brukar göra: Gräddfil, jordnötter, mango chutney, och sambal olek - gott! Jag älskar att vädret fortfarande känns som sommar så våra såser, sallader och köttbitar till middag känns fortfarande helt rätt! Imorgon ska jag till poolen... 
Sovrumsfönster med zoom:

tre år går fort

För tre år sedan bloggade jag på nyårsafton. Det känns verkligen som att det skulle kunna ha varit jag igår, när jag läser mina löften så inser jag hur fort tiden går - de har fortfarande inte blivit verklighet... Nu ska det verkligen bli ändring och jag ska inte låta mig själv bli besviken. Ibland är det bra att se vad man skrev förut och tänka; varför har jag inte ändrats? Vad krävs för att jag ska ta seget till förändring? Jag är på god väg men det finns fortfarande procent kvar innnan jag är på 100%. Man ska inte bli arg för att man inte har lyckats man ska bara hitta anledningen och forsätta sträva. Var inte så hårda mot er själva, då blir det bara värre. :-)
 

ledigt

Äntligen lite ledigt. Tog en lång promenad för att rensa tankarna efter veckan. Jag har fått mycket bra respons på trailern vilket var väldigt roligt men jag måste fortsätta ha fokus på skolan ... Idag köpte vi god middag för att riktigt fira in helgen. Jag kommer inte att komma till Sverige under jul och börjar nu fundera över om jag ska stanna och ta kurser även på sommaren - det är trots allt helt underbart här ...

 

finish what you started

Som sagt så tänkte jag uppdatera er lite om vad jag har i luften och vad som händer med saker som jag skriver här.
 
E-lounge: Som sagt, jag har kommit med i en entrepernörs grupp där man tävlar om ett stipendium på 300 dollar först till prototyp och sedan 1000 dollar efter några veckor - där bara en produkt vinner, som ska gå till att tillvekra fler produkter. Jag har kommit på en produkt som jag tyvärr inte kan berätta men det verkar super uppskattat och gjorde till och med att jag kom med i gruppen gratis, för att läraren trodde på mig. Man träffar investerare och advokater varje fredag ihop med gruppen och business utvecklare för att komma vidare. Kul!
 
Designer assistent jobbet som jag skulle på intervju till blev uppskjutet och jag har inte kontaktat designern ännu. Dels för att hon bor i LA och jag egentligen inte har den tiden och dels för att vi inte varit hemma, jag är osäker på hur jag ska göra vad gäller den biten, men det hade varit väldigt roligt att få den erfarenheten eftersom att kläderna bärs av Jessica Simpsson, Beyoncé och Chalize Theron...
 
Hemsida med smycken: Min andra business som jag skulle starta, hemsidan med tavlor och egentillverkade smycken - när min andra idé kom upp för e-lounge så kände jag att det var nog! 
 
Skådespeleri karriären .... Ja det vet ni nog ungefär vart jag är men just nu är det lugnt. Jag tänker att det ska priorieteras när min BA Degree är klar! Om 2 år. Dock har jag ett projekt på gång som kanske blir av snart här i Hollywood och en trailer (som jag postade igår) som kanske blir någonting av. Jag söker ingenting annat aktivt just nu, det tar för mycket tid och fokus. 
 
Föreläsningarna,  har jag lagt ner. Jag känner mig inte så motiverad till att motivera andra just nu - men den dagen då min utbildning är klar och livet ligger framför mig så ska jag verkligen dra i kontakterna och föreläsa på skolan!
 
Jag tycker att det är viktigt att man slutför det man påbörjar och eftersom jag har varit dålig på det är det bra att lista upp alla saker man har framför sig. Inte bara för att förklara men också för mig själv - det är faktiskt lätt att glömma! Det är lätt att prata och planera utan att slutföra - men nu blir det ändring. Listan ska bli klar (utan hemsidan) och utildingen helt färdig! 
 

Mulet

Lite muligt idag, skönt att sitta i bibblan med en mysig tröja och gräva ner sig i böckerna - man blir så stressad av värme och sol! Denna helg ska vi bara träna, ligga vid poolen och plugga massvis. Känns skönt att ha en rehab helg! Senare idag tänkte jag sammanställa mina projekt och vad som händer med allting just nu, många undrar säkert vad allting blir av? I will tell you later. Hej så länge!
Pics från vegas;

student inspiration

Jag hade ett så härligt samtal med min morbror idag. Jag berättade att jag är lite svårtstartad vad gäller pluggandet denna termin - det går liksom inte så bra som jag vill. Kanske beror det på motivation? Vad han sa var i alla fall; "du kommer att vara 24-25 år när du har en BA Degree i Business. Det är bara några år kvar, när du har det kan du bli vad du vill. Vill du fortfarande bli skådesperska så kör du på det, vill du bli marketing manager så kör du på det - men om två år ska du bosätta dig i LA eller NYC och partaja, söka roller, söka jobb, ta dagen som den kommer och smida planer varje dag utan att behöva tänka på skolan. MEN skolan måste du klara först" Inget nytt egentigen men skönt att höra. Jag längtar ibland efter att bara flytta till LA och se vad som händer, ta dagen som den kommer och jobba i en klädaffär. Låta allting bara hända och vara öppen för allt! Gud vad jag längtar tills det är dags att planera livet utan att ta hänsyn till att man är student på heltid - fatta vad roligt?! 
Här är en länk till den senaste trailern jag var med i här i Santa Barbara:
https://docs.google.com/file/d/0BwP3x2hyInQKU1lLTXFkS3JEbFE/edit?usp=sharing
 

Make

Köpte nytt smink i vegas. OPI som jag inte har använt på flera år! Men det är så skönt att slippa kladda med foundation här i värmen och istället ha ett mineralpuder. Rougen heter golden gate och ger en jättefin höst look! Fick även massor av mascaror för att jag fyllde år...

viva las vegas

Hej Hej Hej!
Vilken jädra helg mina vänner .... Las Vegas var verkligen helt 100 % fantastiskt! Jag kommer att åka tillbaka inom kort! Vädret var superbra, med roliga pool-partyn, goda restaurangbesök, uteliv till 7 på morgonen och desstuom träffade vi mina kollegor från Sverige! Ja, toppen toppen toppen. Jag vill tillbaka! Igår kom vi hem efter midnatt och började plugga redan imorse, det är lite väl lyxigt att inte plugga på en hel helg! Nu har vi i alla fall klarat av måndagen och städat bort damm från lägenheten. I veckan ska jag studera som vanligt men också forstätta på mitt företag! Jag ska kontakta en tillverkare nu .... Åh jag borde verkligen inte berätta men snart ska ni få veta allt vad jag pysslar med!
Här kommer ett fåtal bilder ... Hade inte med mig kameran så mycket. Det finns nog ett par fler på min instagram slouisedahlin.