jag trivs bra här

Det roligaste med att hitta nya affärsidéer är att man lär sig så mycket nya saker, när man efterforskar marknaden och teknologin som finns idag får man reda på många saker som gör en smart! Efter en lång frukost la jag mig med vovven i solen och brände upp min bleka hud - skönt! Nu blir det zumba och middag, imorgon smäller det! Även om jag saknar många vänner så är det skönt att inte vara hemma över nyår, det blir alltid så hetsigt och stressigt, för att inte tala om kylan ... Nej jag trivs bra här! 
 

slut på slappet

Idag börjar det igen, mitt oslappa liv! Jag har längtat efter att komma upp i ordentlig tid och sätta tänderna i saker, inte bara min business utan bloggen och andra projekt. På tal om min business så måste jag med kramp i hjärtat säga att jag antagligen inte kan fortsätta ... Muntliga avtal och patenter ställer till det, mitt allra största tips till alla entreprenörer är att vara riktigt försiktig när du väljer partner. Det går ofta inte att bestämma efter ett möte - det krävs mycket eftertanke med frågor som man kanske inte vet finns. Just nu sitter jag med en ny produkt, men helt ärligt så trodde jag mer på den andra, jag älskade verkligen den produkten. Jag kan säga att det var inom tränings industrin, vilket säkert förvånar många att jag satte tänderna i, men det är faktiskt en industri som växer - och det gillar jag!

julklar

Jag hade tänkt att vänta med bloggandet tills jag har tid att lägga in lite bilder, men det kanske är roligare med några ord än inga alls? Jag hoppas att allas jul har varit bra! Min var som vanligt på resande fot och lite oväntad - men mycket mysig! Jag älskar att fira jul i strålande sol med mimosas istället för en äcklig julmust i kylan .. Vi är nu samlade i Phoenix hemma hos morbror och har klarat av julens alla punkter för att nu ta tag i mammas födelsedag som firas imorgon 26. Jag försöker att vara ganska harmonisk för tillfället och lyssna på de långa och djupa samtalen istället för att delta - lite passiv helt enkelt. Ibland är det skönt att inte vara den som pratar mest, det är mysigt att bara slurka på sitt vin och titta på sin fina familj. Många punker i livet ligger på is just nu och det är skönt att bara andas och titta på livet från en annan vinkel, innan man ska in i smeten igen och köra 120%. Imorgon tänkte jag ta min lilla vovve på en promenad innan allt sätter igång, det ska bli så mysigt! Hörs snart. 
Här är en fin bild på min och min fina från förra julen;

surprise

Nu ska jag snart sova, packar lite för att slippa allt imorgon... Har glömt att berätta vad min underbara kille gjorde! Igår när jag skulle till gymmet och kollar posten så ligger det ett paket till mig där, med en mysig Abercrombie tröja - hur gulligt var inte det! Nu myser jag i den hela tiden och längtar efter min fina kille ... :-)

klick

Hittade en bild på mig som Markus tog på mig när jag ville ha fina bilder att skicka till agencies - tycker att jag ser lite annorlunda ut men platsen där bilden togs är så himla fin!
 

hemmapyssel

Idag har det varit en lugn dag med förberedelser för julhelgen! Lite paketinslagning (jag vet att färgerna är lite udda men som student tager man var man haver), städning, film-tittande och poolhäng. Jag längtar efter att komma iväg nu, det är tomt och ganska långtråkigt i här just nu, ännu mer givetvis för att Markus är hemma. Det känns dock skönt att alla betygen är satta och det gick inte så dåligt som jag trodde, vilket altid är kul! Jag känner mig nöjd och otroligt laddad för nästa termin!

grann-inspo

Ett bra sätt att hitta inspiration är att ta en promenad i vårt kvarter, som jag har lovat att visa er - därför kommer lite bilder som jag och Anton tog idag! 
 

ensam i matchen

Hej!
Jag har precis gjort något väldigt jobbigt men nödvändigt. Jag har brutit med min affärskompanjon och riskerar därmed hela bolaget, det känns lite konstigt - men jag var tvungen. Vi kunde inte jobba ihop, jag blev rädd för många av åsikterna och tankarna som visade sig, målen vi hade var helt olika och vägen dit såg väldigt olik ut. Jag kommer antagligen att köpa ut honom eller ge honom en procent i företaget, det skulle kännas alldeles för tomt att släppa, förhoppningsvis kan vi komma överens. Jag hade precis ett samtal med min morbror och framtida investerare som säger att jag borde köra, för att produkten är så bra. Jag vet att jag säger det 1000 gånger men patenten är inte klar så jag kan inte avslöja mer ... 
Idag åkte jag och Anton ner på stan för att äta en god middag och mysa i julbelysningen. Det är alltid mysigt att gå på stan! 

paket

Idag köpte jag en flaska rött istället för att gå till gymmet - julklappsinhandlingen tog längre tid än jag trodde och tog på krafterna! Upp och ner för huvudgatan, men nu har vi allt! Känner oss så nöjda, jag och Anton, vi riktigt längtar efter att få ge våra klappar! Jag har inte slagit in alla, men ganska många. Imorgon ska jag ta tag i lite tvätt och städning, kanske även ta lite luft och en lång promenad. Jag är fortfarande lite skärrad efter vårt bilrån som vi hade igår, det känns så personligt - även om det inte är det .. De fick inte tag på så mycket och inget är trasigt. Vi låser ändå båda låsen och kedjan, för att vara på den säkra sidan. Vår lägenhet ligger på ett mycket flott ställe med fina villor runt om, vilket lockar många. Lite läskigt faktiskt!

rise and shine

God morgon! Idag ska jag inhandla de sista julklapparna med bror och Jacob! Vädret är lite muligt och kallt, så det blir att ta på sig lite mer kläder. Igår fixade jag mina gamla skor som förstördes när jag och killen var på SHM, det var så lerigt så på kvällen tvättade vi våra skor i hotellets badkar. De blerv väldigt gråa och tråkiga efter detta - men nu är de fina igen efter lite skokräm! Hörs sen!

bort bort

Jag har redan börjat plocka ner mitt julpynt! Haha. Jag är så knäpp... Kanske hade jag haft kvar allt om det hade varit lika fint som hemma hos mamma förra året! Jag älskar att pynta med änglar, silver och vitt. Nästa år blir det en gran!
 

all good

Herregud vad jag har det bra, egentligen. Jag har verkligen allt jag skulle kunna drömma om för några år sedan! Världens bästa kille, en stor familj med massor av olika personligheter som får mig att gå frammåt, jag bor i USA:s vackraste delstat i en superfin lägenhet, jag känner mig fin och ganska så hälsosam, drömmarna inför framtiden är större än någonsin men inte tvivlar jag på att jag kommer att komma dit. Snart kommer mamma och hennes man hit för att fira jul och nyår med resten av oss i Phoenix - vilket inte kommer att göra någon besviken! Nej, att sitta här med mysiga kläder i en underbar lägenhet och äta Lindht med lillebror framför Home Alone - är väldigt perfekt. Fattas bara att killen var här, men han kommer om inte allt för länge...

pussar och tårar

Idag lämnade jag killen vid flygbussen, några pussar och tårar senare tog jag bilen til en superlyxig mataffär och unnade mig massor av gott! Nu har jag och Anton en vecka i SB innan vi ska träffa familj i Phoenix. Idag har jag bara kollat på serier och städat, men imorgon ska jag ha ett långt möte med min business partner och på kvällen blir det julklappsbyte och middag med Jacob. Nu ska jag försöka att inte sakna Markus för mycket utan att njuta av att det är lov ... 
 

pyssel

Lite tråkigt ljus på bilderna kanske, men jag ville bara visa vad jag pysslat med de senaste dagarna. Påfågeltavlorna blev vita 3D tavlor (men går att konvertera närsom).
 

en värdefull dag

Idag har vi tagit vara på dagen allt vad vi kan! Imorgon bitti åker Markus hem i 3-4 veckor och det känns tugnt ... Dock ska vi göra mycket roliga saker så jag hoppas att tiden går ganska så fort. Vi passade på att handla lite julklappar medans det fortfarande finns några kronor på kontot, det är alltid så mysigt att göra det tycker jag. När jag var liten minns jag att vi brukade åka till Alingsås hela familjen; och mysa runt i snön med påsar i händerna. Här blir det ju tyvärr inte riktigt samma känsla, men nog är de bra på att pynta i alla fall! Veckan som kommer är ganska lugn men med många möten, vi måste passa på att jobba medans skolan har tagit paus! I övrigt hoppas jag att skriva och måla mycket, idag skapade jag nya tavlor till vardagsrummet - pics kommer imorgon! 

lider av deras tviviel

Min termin har verkligen varit tuff, jag trodde nog att jag var starkare än jag är. Redovisningslektionerna, som jag skrivit lite om, har verkligen tagit på krafterna... Jag har gjort alla läxor och uppgifter, till och med hjälpt Markus många gånger om han inte hunnit; ändå tror läraren att jag skrivit av honom varje gång. Hon tror inte att jag gjort läxorna själv. När jag hade på mig en klänning en dag för att jag skulle på möte med min Business lärare; så frågade redovisningslären inför hela klassen, med ett hånfullt skratt "ska du på fest eller?". Jag får alltid svåra frågor under genomgångar som hon vet att jag inte kan svara på; för att jag ska se dum ut. För ett par veckor sedan frågade en klasskamrat Markus "har du läxorna från kapitel 5? Jag behöver nämnligen göra om mina och det underlättar om jag kan få kolla på dina svar" Markus svarar "Nej tyvärr de är hemma". Jag sitter där mellan dem och väntar på att han ska vända sig till mig, eftersom jag hade alla svar och läxor med mig, men han säger "fasen vad synd ... Skulle jag kunna komma hem till er och hämta den ikväll?" Jag var så kränkt ... Han åker hellre hem till oss efter sitt jobb än att ens fråga  mig, som är i samma study group som båda dem, om jag hade läxan med mig. Jag blev så arg så att jag slängde min läxa på honom och sa "du kanske inte ville ha MIN men där har du alla svar, om du inte väligt gärna vill ha Markus handstil?!". Aldrig är det någon som frågar mig om någonting när vi jobbar på lektionerna, bara Markus. Min kille är verkligen duktig, men om han inte är där eller kan svara så kan jag väl på en chans? Jag vet inte varför jag ens tar åt mig men efter varje lektion var jag lika arg och ville slänga i bildörren, kasta väskan och skrika. Nu är det över och jag hoppas att mitt betyg blir positivt. Jag försöker se ett slut på den här kampen - att se ut som en dum blondin när man går skolans svåraste program - men jag tror aldrig att det kommer. Min frisör skrattade till när jag berättade om min business och ingen verkar tro att jag verkligen kan. Det är någonting som jag kommer att få leva med och helt enkelt bevisa motsatsen för de som tvivlar. Det är peppande att se det så; men ibland tar det väldigt mycket energi... Stå på er! Och visa vad ni går för! 
 

mot nästa mål

Skolan är över. Nu sitter jag med en frukost och planerar dagens möte. Slutproven kan ha gått hur som helst, det känns varken bra eller dåligt. Jag vet inte vad som har hänt denna termin men jag känner inte att jag har kommit igång, jag känner mig inte helt utmattad nu när det är över - utan mer som att jag blir avbruten... Jag hoppas att mina betyg räcker till, resultaten kommer nästa vecka. NU är det äntligen dags att sätta tänerna i vårt bolag, The Toning Tee, (jag vet att jag har sagt det hundra gånger - men i eftermiddag ska patenten vara klar så jag kan inte säga vad det är ännu). Många kanske undrar hur jag och min partner kan ha råd med en patent, de kostar 12.000 dollar. Det är nämnligen så i våran entreprenörs tävlig och grupp; att man får en gratis advokat, vår advokat kan sedan ge oss en patent som gör att ingen kan sno vår idé på 12 månader (vi har alltså 12 månader på oss att skaffa fram pengar. Efter 12 månader har vi fått godkänt att vi kan få ett utilty patent - vilket är STORT. Får vi det kommer vårt bolag att vara värt ruskigt mycket pengar ... Då är det nämligen ingen som kan göra samma produkt med samma fuktion ... 
Nu ska jag göra en lång lista inför mötet idag, sedan ska jag till gymmet! Skönt med jullov!
Jag har gjort  om lite hemma igen ... Ni får några smakprov nu men jag ska ta fler foton senare:
 

lack och litteratur

Bra start på dagen med ett gympass (som kunde gått bättre men jag tog mig i alla fall dit), fick reda på att min uppsats kommer att publiceras i nästa termins kurslitteratur "Student Voices" där de bästa uppsatserna från året kommer med! Nu ska jag dyka in i redovisningens värd innan dagens möte med min business partner. Solen lyser och jag har köpt ett nytt nagelack (haha) - allt är topp! 
 

En kik

Här är några bilder från helgen; fler kommer
 

julpynt

Jag vet inte varför jag inte har bloggat. Superkonstigt att inte ha mer kontakt med er! Det är så mycket som händer här nu, jag skulle vilja att alla kunde vara här och bara se och höra vardagen (förrutom det jag kan skriva här). Anyways, helgen spenderades i Phoenix med morbror och moster! Jag blir alltid så motiverad och glad av att vara där; mycket pep-talk, goda middagar, drinkar och drama som familjen hjälps åt att lösa ... Bilresan hem var superlång men vår lilla bil körde på, Markus körde hela vägen hem. Om tre veckor åker jag och bror tillbaka för att fira jul och nyår med mamma och Benke, morbror och moster. Ni som har instagram kan kika på några bilder från helgen; slouisedahlin, är mitt namn där.
NU är det studeranade inför slutprov kombinerat med vår Business. Det är så jäkla svår att fokusera på skolan för vårat bolag går verkligen frammåt med stormsteg; patenten ligger och pyr och investerare står på kö .... MEN jag ska verkligen försöka fokusera 100 % på skolan denna vecka för på tisdag är det SLUT med skolan. Jag tänkte inte julpynta och städa innan slutproven var klara, men idag tog jag mig tid till det, man blir ju trots allt så mycket gladare! Nu sitter vår lilla familj med varsin dator vid köksbordet, glögg, Absolute Christmas sjungande och pepparkakor frasar mellan tänderna.
Allt jylpynt har jag gjort själv eller hittat i naturen - helt gratis !