ångest

Sista dagen avklarad! Eller... Nästan i alla fall! Jag ska vara här nästa vecka några timmar och sitta med marknadsföringen men där kan jag komma och gå som jag vill!
Jag tänkte på det här med ångest, visst Är det sant att en människa som har lite ångest är mer intressant och älskvärd? Ja, jag vet att det låter väldigt konstigt men när jag träffar någon med tankar och konstig ångest så tycker jag att den människan är väldigt intressant och vill gärna prata med den. Jag tycker att det är roligt hur unik man är men också kul att lära sig mer om ångest. Det är trots allt ett problem för många idag och ganska så oboligt … I know …I am an expert!

happy

Alltså efter att ha sovit på saken så är jag lyckligare än någonsin! Jag fick en roll igår, i en produktion som kommer att bli stor och succé, produktionsbolaget kan jag ej nämna men det känner ni igen. Mina medspelare är kända ansikten och jag spelar huvudroll – hur bra kan det bli? Nu måste jag upp till Stockholm i helgen för att göra en liten första scen resten kommer att spelas in i ett annat land – vilket kan jag inte säga! Detta ska bli så roligt!

                                    Slingade håret igår med hjälp från Martina Skogberg
 
 

god morgon

Börjar dagen på bästa sätt! Nu räknar jag minuter till semestern, kul att det ska bli så fint väder i helgen också! Hade fått ett mail från Hutch Axilroid imorse ang att han gärna tar några bilder på mig, så kul! Det är ju toppen att ha hans namn på mina headshots till agenterna.

 

carla dag

Alltså - hur vacker och fantastisk är inte Carla Bruni? Idag är verkligen en sådan dag då jag har röda läppar och lyssnar på Carla. Jag drömmer om att bli lika framgångsrik och skaffa mig ett namn som står för skönhet lika mycket som framgång. Det är något visst med fransk musik - det gör någonting med mig. Alla mina konstnärliga sidor bara krampar och dammas av, måla, dansa, agera, skriva, och tänka. Jag tänker väldigt mycket!

fråga

Jag skulle vilja ta upp det här med frågor och att fråga. Vilken big deal det är för människor att man får frågor men hur dåliga många är på att intressera sig för andra – öga mot öga. Det är en stor skillnad på usa och sverige, där borta frågar folk mycket mer och verkar väldigt mycket mer intresserade. Även om de inte är så intresserade på riktigt så frågar de i alla fall, för att det är trevligt och får andra att må bra. Det är också skillnad på vilket kön man är och lite hur man ser ut, upplever jag. Är man kille så känns det som att de gärna slänger ur sig en fråga men tjejer frågar liksom inte lika mycket. Kanske för att avundsjuka är ett problem eller så finns inget intresse. Är man dessutom blond osv, så känns det som att ingen frågar för att de förväntar sig att svaret ska vara ointressant. Konstig slutsats kanske? Men detta är hur jag upplever det

Jag köpte klänningen!
 
 

oproduktiv och mysig

Promenad i regnet, god middag och myskläder - är en bra beskrivning på min söndag. Oproduktiv, tänkande och mysig har jag bara gått runt och njutit. Nu ska vi se på den nya Wallander filmen, jag fullkomligt älskar Svenska filmer, lite spänning men ändå enkelt att hänga med även om tankarna susar iväg ... 
Såhär fina blev mina armband: 
Killen tyckte att de ser barnsliga ut men jag tycker att färgerna är sommarsnygga och fint när man är brun till en vit tunika exempelvis! 
 

Hallon bellini

Så var det söndag igen! Dock bara tre dagar kvar på jobbet - superskönt! Igår drack jag och Ella hallon bellinis och pratade om framtiden i flera timmar, sedan var det dags för Bar Himmel och Familjen - en riktigt lyckad kväll! Drinkar och tjejsnack kan ju aldrig bli trisst!
Insta bilder från gårdagen:

pyssel kväll

Alla vänner upptagna och pojkvän i sommarstugan. Fredagskväll och sol, vad gör jag? Tog en sväng på stan, kikade in på Panduro och fick ett återfall! Efter många beslutsångest attacker blev det pärlor och nylontråd till sommiga armband! Nu sitter jag och pärlar för fullt, med ett glas rosé framför rederiet. Snart ska jag beställa en pizza, eller kanske springa ner till thaien. Jag måste fakiskt säga att jag har det väldigt bra! Trevlig fredag på er!

Tänke göra tre, fyra stycken - söta va?

döden smyger sig på

Lyssnade på en pod idag där de pratade om ett väldigt stort ämne, som tar upp stora delar av mitt liv. Det är så nu på sommaren, när man kommer ut till sitt landställe – ligger i en solstol, ledig och försöker hitta harmoni. Då smyger sig ofta ångesten fram och tankar om döden. Just därför vill jag inte alltid bara ligga still, för då kommer alla tankar. Man känner att allt är så bra så att snart kommer något dåligt och man tänker på det stora som kommer att ske – snart (känns det som). Man får panik och jag håller med Amanda Shoulman om att de som har högre ambitionsnivå kanske har svårare att tänka på döden och gör allting väldigt stort och jobbigt. Det hade varit skönt att bara luta sig tillbaka, sänka ribban – för då har man det inte så bra så att det känns jobbigt att dö. Konstigt, men ni förstår?

snart ambitionstime

Hej!
Fredag idag och 4 dagar kvar på jobbet! Sedan har jag massor av tid att bara spåna och vara ambitiös. Ni kanske undrar vad som hände med den där affärsidén jag höll på med – den lades ju ner ganska tidigt på grund av okunskap. Därför skulle jag ju teoretiskt kunna sätta mig ner med såna idéer, kanske inte just den, men allt annat som kräver tid. Dessutom ska jag se till att ta hand om mig själv igen, packa in mitt torra hår, smörja mina trötta fötter, få bort påsar under ögonen och ta många friska promenader.

Igår var vi hemma hos pappa på grillning, mysigt!

 

wild and crazy

Idag ska det grillas hos pappa efter jobbet. Markus åker iväg i helgen så jag har den fullspäckad med tjejdejter varje dag! Snart åker vi ju så man måste verkligen passa på. Just nu sitter jag och söker ett jobb på Cottage Hospital i Santa Barbara, som butiksbeträde! Jag vet inte riktigt vad de säljer ännu men vi bor ju så nära sjukhuset så det skulle passa perfekt! 12h/veckan är man lovad. Jag hoppas verkligen på det, kommer ju inte att åka hem över jul så det hade varit bra med lite pengar i bössan!
Ibland tycker jag att det är så tråkigt att jag "mognade" så fort.. Jag vill sitta och skratt-skämmas över bilder där tuttarna sticker ut och man står på ett bord (typ), eller var lite mer Wild and Crazy helt enkelt! Jag har alltid varit målinriktad istället, vilket har varit roligt och givit mig en annan typ av erfarenhet, men jag kan ändå tänka såhär ibland.  
 

Nya Elsa Hosk?

Hehe nej skämt å sido! Jag träffade Hutch Axilrod ute på ett ställe som heter SOHO i Santa Barbara. Han berättade att han var fotograf och hade haft ett förhållande med Elsa Hosk länge men som var slut för många år sedan. Han hade varit i Sverige och hälsat på samtidigt som han tog flera coola bilder. Annars bodde han mest i Europa, Milano, Paris osv men är nu bosatt i SB. Hur som helst hade vi mycket att prata om och satt långt in på kvällen! Sedan gav jag honom ett visitkort och vi gick hem, jag vill ju inte ge mitt nummer till vilken "gubbe" som helst... Lite dumt egentligen eftersom mailadressen som stod på kortet är till mitt jobb i Sverige och därmed gör det svårt för mig att komma åt mailen enkelt.
Idag hittade jag mailet från honom, med rubriken "Hej Louise!" (på svenska)
 
Hi Louise, it was nice meeting you both the other night at Soho. I'm thinking we should get together for some more stimulating conversation and talk about doing a photo shoot. Let me know when you're available and you're up for meeting up. Give me a call or shoot me a text and let's plan  a rendezvous! Until soon stay creative and passionate, 
Hutch
 
Jag har inte svarat, frågan är varför! Han har ju massivs av kontakter och jag behöver dessutom nya headshots... Nu får vi hoppas att vi kan träffas när jag åker tillbaka!
Kolla in hans fina bilder på: http://www.hutchaxilrod.com/
 

älva

Dresses - HELENHELEN
 
Åh... Varför hittar alltid jag kläder när Markus ska köpa kläder? Hur fin är inte den här klänningen? Jag kände mig som en älva i den! Man ser inte så bra på bilden men det är superfin struktur fram och bak. Vi får se om jag unnar mig denna skönhet eller ej! Den är från pepejeans och kostar 799:- på rea, ordinarie 999:-.

framtidsplan

Nu har min chef och jag haft ett långt möte. Inte om jobb - utan min framtid! Haha. Hon vill alltid hjälpa mig när jag är tankspridd eller nere... Nu har vi pratat igenom mitt liv och som alla andra tycker även hon att jag ska ta de sista terminerna innan en kandidat för att sedan fundera över en Hollywood karriär! Jag har ju både boende och kontakter så det känns dumt att inte pröva, men en kandidat bör jag verkligen ta innan! Då har jag "avslutat" en utbildning i alla fall och kan dessutom stanna i USA ett år på uppehållstillstånd. Gud så skönt att ha gjort en plan, nu kan jag fokusera på att träna, planera boende och peppa upp mig för LA, om jag inte lyckas att slå igenom är det ju bara att hoppa på studierna igen och ta min MBA! Vet ni vad? Livet är allt bra kul!

Lunch och frukost fixas kvällen innan! Snart ska jag äta en supergod lunch!
 

good work

Upp och hoppa! Nu är det bara en vecka kvar att jobba sedan har jag bannemig jobbat hela sommaren! Så himla nöjd...
Jag hann inte blogga så mycket igår, vi tittade ju på filmen Som jag spelade in för 3 år sedan…. Jag var verkligen nervös, jag har aldrig sett mig själv spela en roll på svenska! Dessutom inte när jag var så ”ung” och oerfaren MEN jag tyckte att det var kul! Killen var lite skeptisk till mitt agerande (jag ska spela superblåst och blond) eftersom själva karaktären är väldigt oseriös och osäker, blir det svårt att få fram en seriös karaktär, såklart. Jag känner mig dock nöjd! Jag blev stolt över hur korkad jag såg ut och tycker faktiskt att jag bidrog till mycket humor i filmen… Att killen hade en annan åsikt som var lite mer skeptisk blev jag också ”glad över” för jag märkte hur oväntat bra jag var på att ta kritik! Jag försvarade mig lite och sa att du känner ju mig och tycker att det är konstigt att se mig så, dessutom är karaktären väldigt osäker i sig men efter den förklaringen kunde jag istället tänka – det var längesedan och jag är stolt över hur mycket jag ändå kunde få fram utan den minsta lektion i skådespel. Vissa tycker olika om hur man spelar, det viktigaste är att man bidrar till filmen och blir en del av den utan att sticka ut med att man är frånvarande och dålig eller inte håller sig till karaktär och handling. Nej, good work moi!
God morgon!
 

movie time

Denna dag flyger verkligen iväg!
Jag har kommit fram till att min drivkraft har en viss kategori och sköld. Om min dröm och mitt mål är att bli skådespelerska, till exempel, så hade det ju varit bra att mingla på uteställen, kanske resa runt i LA och träffa ”the right people” – vara spontan, öppen kanske ibland behöva ha kort kjol på ett event för att få uppmärksamhet och kanske en roll.  Detta är givetvis inte bara något dåligt, det kan vara bra att vara lite ”smart i osmartheten” och inse vad folk vill ha och vad som har drivit många andra frammåt – men jag kan bara inte. Jag vill lära känna människor väl, inom branschen, som jag sedan kan få tips utav och gå den vägen. Jag vill inte behöva bli en köttbit på marknaden utan skulle helst av allt klara mig helt själv, med hjälp av pålitliga kontakter. Jag är inte säker på att det går idag, när det gäller just den här drömmen och just den här staden, men kanske gör jag ett försök om ett år eller två!

Idag, på tal om film, kommer det att komma ett brev till mig! Med en film som jag gjorde för tre år sedan! Jag är SÅ spänd på hur den kommer att vara och hur JAG spelar… Jag har tänkt och pratat om produktionen i över tre års tid, utan att ha sett 3 sekunder av slutresultatet – kul? JA! Här kommer lite bilder från inspelningen:

Jag som Emma

Vi hyrde en krog

Jag som Emma igen!

Egen rutin

Idag blev en riktig mysdag med hämtmat, kvälls smoothie och tv-tittande hela dagen lång!
Som ni sett har jag börjat läsa Carolinas bok, jag vill inte uttala mig så värst ännu men många likheter har vi allt! Vi båda hatar rutiner. Fast när jag tänker efter finns det vissa rutiner jag gillar - men andra som jag inte blir klok på! Jag hatar att göra som alla andra vad gäller traditioner, matlagning, kläder, synsätt ALLT ALLT ALLT. Men om det är en rutin som jag själv från början skapat, dom är unik, då gillar jag den! Det får dock inte innebära en större förändring som sedan blir ett mönster, som att gå samma väg till jobbet varje dag eller äta samma frukost, dag ut och dag in.
Idag fick vi ett nytt tillskott i OPI familjen:

  

dagens mobbing

"Åh Louise jag vill inte att du ska vara här" och "Ja... Hopp, det var ju roligt att komma hit idag!" Är två citat jag redan fått slängda i ansiktet. De suckar och sedan skrattar de lite lätt och söker någon de kan beklaga sig hos. De vill att jag ska be om ursäkt och skratta lite också. De försöker nog vara snälla men effekten blir att jag känner mig utanför och vill inte visa mig. Jag vill att alla ska vara glada och kunna komma till mig med frågor eller skvaller men ingen vill gå hit. Nu kanske ni undrar varför och vad meningarna kommer ifrån? Jag har klänning idag nämnligen! Det tänkte jag inte riktigt på i morse, eller rättaresagt så hoppades jag att sommardagen skulle vara perfekt för en liten fin klänning, glömde helt bort att många människor inte klarar av när någon annan har något fint. Att man måste vara lite spydig så att jag sjunker till botten och bara vill gå hem. Kanske är jag känslig, men det börjar verkligen bli för mycket... Jag vill bara vara med i "gänget" och bli behandlad som alla andra. "Vad fin du är idag" hade inte varit dumt heller, om man nu vill säga något.

 

OPI

Jag har blivit som besatt av OPI:s nya nagellack! De till vänster på bilden, finns i massor av färger och blir liksom som sandpapper! Det jag gillar mest är hur slitstarka de är, jag jobbar ju mycket med händerna på jobbet men även hemma - man ska diska, städa, vika, och allt det där ni vet! Så bra att slippa måla varje dag... !

sentimental

Rise and shine! Att vakna ensam hemma är ingen höjdare men det går att pigga upp med nyhetsmorgon och kaffe. Jag kom hem helt sentimental igår efter en helg som gick i nostalgi och lyckorus. Som att vara mammas lilla tjej igen gick vi promenader och badade, jag tänker varje gång "när kommer vi att göra detta igen?". Väl hemma kan jag liksom inte bara gå omkring med ett leende på läpparna utan måste istället bli sentimental och titta på bilder som togs under dagen, bli ledsen, och känna saknad blandat med ångest för livets hårda regler om att man ska åldras och tillslut inte vara tillsammans längre... Ush, så dumt!

söndag vid havet

No words needed? Min söndag! 
 

Konsekvenser

Livet! Idag har vi legat hela dagen i Lysekils naturreservat där klipporna är luden lena och rosa, vattnet är klart och det blå havet sträcker sig ut med horisonten med båtarna svischandes förbi. Tog bilder som kommer upp senare!
Började även att läsa Carolina Gynnings bok "Ego Woman" vilket absolut inspirerar och jag känner redan igen mig i mycket, kanske inte just de "ytliga killproblemen" men att ständigt känna en stress och en väntan på något stort som kommer att hända och en missanpassning i Sverige. Däremot tycker jag att hennes teori om att ingen har rätt att döma henne är lite ifrågasättande. Jag har också ett utseende som drar många blickar och elaka kommentarer eller fördomar - men jag har faktiskt aldrig gjort någonting för att förtjäna det, jag har aldrig gjort valet att ha sex i tv... Jag förstår vad hon menar, man har inte rätt att döma någon, men hon har i alla fall gjort ett val som jag inte har och man ska stå för det och inse konsekvenserna, även om alla givetvis är värda en andra chans...!

Ljuva liv

Hej!! Nu ligger vi uppe I lyse och steker pa altanen. En vecka till sedan ar jag fri fran jobbet! Inget att klaga pa nu, alls! Snart ska jag ta mig ett glas rose och ha fotvard pa altanen :-)

oslipad diamant?

Glad fredag till alla! Skönt va? Jag är helt slut! Till helgen ska jag och killen upp till lyse och bara sola, bada, dricka vin, träna läsa böcker (yeah right) och liksom LEVA! Dagarna sprigner ju iväg och snart sitter vi på planet! Jag har höga förväntningar på nästa termin och hoppas att den bjuder på många chanser att åka till LA och gå på auditions! På tal om det, på tisdag kommer en film att ramla i min brevlåda - en jag gjorde för 3 år sedan! Utan någon som helst utbildnig ... Vi hoppas att den kommer att synas på Göteborgs filmfestival nu också! Det kan bli intressant att se vilket betyg jag ger mig själv, men vädligt spännande!
Idag blev min lunch inte en vanlig en utan:  
 

bevisa

Gjorde som mamma sa och satte på H&A podcasten, senaste avsnittet. De pratade om drivkraften som ibland kommer av att man vill visa andra vad man går för, andra som man tidigare haft det tufft med. Hallå? Jag är blond och smal (inte för att låta sådan men det är bara ren sanning) - hur många föraktade fiender får man inte då? Som tror att man inte ens är kapabel till att klä på sig kläderna själv? Det är oräkneliga. Därför kunde jag verkligen känna igen mig i just det argumentet, men också i hur Bra det faktiskt är att det har funnits en anledning till att komma lite längre än vissa andra och ha lite högre ambitioner. Det behöver ju inte vara något fel i att man triggas av en specifik sak! Jag känner mig ofta så ensam med min ångest så att lyssna på Hanna som berättade om sin ständiga ångest och hur man hela tiden försöker komma ur problem man har som egentligen inte finns ännu ...
Nu ska jag och killen handla och laga lax!

klösa ögon

Alltid lika mysigt att vara hemma hos Ella! Hembakat som förgyller bordet, goda luktljus, nystädad superfin lägenhet och härliga skratt. Tyvärr förstörs kvällen av att jag inte vågar åka hem och ännu mindre sova ensam i lägenheten så trots Ellas dygnsrytm fick jag lov att lägga mig på soffan och dra på mig samma blåsa idag. Jag hade önskat att jag kunde tycka att det var trevligt när folk ropar efter mig, vinkar, drar, osv. Men inte ens en fin kommentar kan göra mig glad eller rörd - jag blir ALLTID så arg så att jag vill klösa ut ögonen på folk. Det liksom brinner i mig av bara en blick - som egentligen borde värma. Det hjälper inte till att Biljettkontrollen kommer på och frågar efter mitt nummer, jag trodde att det var ett skämt. Längtar tills den vidriga cupen är över ...

Ellas bakverk:
 

lång sommar

Var bara tvungen att köpa min dröm-klänning igår! Inget märkvärdigt märke eller så, en spets klänning från kära H&M! Nu var den på REA och jag slog till. Det är så roligt att kunna köpa shorts och bikinis nu när sommarens kläder säljs ut, jag kommer ju att använda det året om! Här behövs inga höst tröjor ... Kul!
 
Igår firade vi min lillebror som tog körkort med tapas och vin! Mycket gott och trevligt. Idag ska jag till Ella och träffa vännerna jag inte sett på länge, tiden bara flyger iväg!
 
 

pigga upp

Skickade precis in en ansökan till en amerikansk storfilm som ska filmas i New Mexico! Pirrigt men fantastiskt kul! Jag behöver något som piggar upp idag, tänkte ha en klänning och röda läppar men det blev en svart tisha och kladdig eyeliner istället - känns inte så roligt men stressen satte käppar i hjulet ...
Håller på att titta på flygbiljetter hem till USA! Har inte haft så mycket resfeber men när man inser att jag skulle kunna åka imorgon så känns det verkligen underbart! Längtar SÅ!
#TodaysQuote
 

taffs och stön

Jag blir så trött på att alltid känna ett tvång att förklara mig och säkna mig själv. Jag vill inte behöva be om ursäkt för att jag väljer att äta bra - det betyder inte att jag har ätstörningar! Jag vill inte skämmas över att beställa en viss stl på kläderna - men alltid får man samma blick som att jag är osäker och har låg självkänsla som inte har en viss typ av "normalstor" kropp. Jag har en jäkla bra ämnesomsättning och är superglad för det, men andra kan inte glädjas för det. Det är så tröttsamt att lite smink och klackar ska vara en sån big deal för många svenskar.
Idag berättade jag om hur jobbigt det har blivit att åka spårvagn under den hysteriska Gothia Cup som råder, jag väljer helt enkelt att gå för att slippa otrevliga kommentarer, närgångna tonårskillar och skrikande i örat - det fick jag nog av där jag bodde tidigare. Verkligen nog! Reaktionen blev dock helt tyst när jag berättade och alla tyckte nog att jag var en bimbo som trodde att allt kretsar kring mig. Blir alla nöjda om jag låter folk taffsa och ropa otrevliga saker eller stöna i mitt öra?
Det är nog bara att bita ihop, jag ska aldrig mer vifta bort att jag är stolt över vem jag är och hur jag väljer att se ut. Jag tror faktiskt att det är ganska lätt att bara välja en image som är mer stillsam och tråkig för att slippa bära upp en viss stil och personlighet, men det verkar mycket tråkigt tycker jag.

Hittade en bild från ett klipp jag använde till Audition för Calle Flygare - kommer från On Pointe som jag gjorde i Phoenix.

vill ha kul

En liten paus från bloggen i helgen, men nu är jag tillbaks som vanligt!
Helgen har givit mycket tänkande, vin-sippande och fint väder. Det som jag har tänkt på mest är att jag har så svårt att låta mig själv släppa loss och bara ha "kul". Jag älskar att få känslan av att bli tillfredställd eller känna lycka och frid - men kul har jag svårt att ha tyvärr. Spelar jag in en film är jag tillfredställd och lycklig, sitter jag på ett roligt marknadsföringsmöte och presenterar en idé känner jag lycka och ro, målar jag en tavla eller skriver några rader känner jag ro, tar jag ett glas gott vin med vänner känner jag frid, men står jag på Gyllene Tider på Ullevi känner jag mest "det är nu du ska ha kul - kör!!" men då går det inte alltid. Ibland kan jag inte bara släppa loss när det liksom inte ger mig någonting. Hade det varit Beyoncé så hade jag i alla fall blivit inspirerad eller fått fram gamla minnen eller bara blivit allmänt peppad och glad! Det var jag tyvärr inte i Lördags, fast egentligen var de ganska så bra och i efterhand så hade jag roligt.
Min drivkraft är superbra ofta men ibland skulle jag önska att allting inte behövde vara så jädra allvarligt hela tiden!
Vin i solen hos Daniella innan Gyllene Tider:

Picnic i Näckrosdammen på Lördagen med fina killen:
 

ovärd sängtanke

Alltså vilken morgon! Jag stängde av klockan gång på gång på gång och tänkte ”strunt i frukost” ”strunt i att platta håret” ”strunt i att duscha” ”strunt i vad jag har på mig” osv osv. Nu sitter jag här med en liten blus som inte matchar byxorna, torrschampo och en köpt fralla. Det känns alltid så värt det i sängen men just nu vet jag faktiskt inte…
Igår var det 90 års kalas och jag kunde äntligen få lite rött vin, choklad och ost med kex. Jag har lyssnat på fransk musik i veckan och bara längtat efter den dag då jag kan bli lite kulturell med ett glas och ett kex! Nu kategoriserar jag men tanken på en mörk restaurang med ett stort glas rött iförd en klänning och röda läppar med Carla Bruni i bakgrunden – får mig att rysa! Det är livet. Teaterbaren i Santa Barbara som exempel, världens mysigaste!

Här sitter vi på Familjen i julas - visserligen inte iförd röda läppar och klänning - men oj vad mysigt vi hade! 
 

smile is enough

Alltså GAH vilken dag! Stressig morgon, ingen deo, ramlar fram på kullersten för att komma till jobbet 30 min sent, spiller kaffe på mina vita byxor och nu kämpar ögonen för att inte tacka för idag ... Efter jobbet blir det 90 års kalas hos Markus morfar och jag kunde inte längta mer efter ett glas vin! Le och vinka ...

 

"Ja"

Jag stod på tågstationen med solen i ansiktet. Jag struntade i att klockan tickade och gjorde mig sen till jobbet. Blickade bort mot min gamla gata och ville gå bort dit, en promenad med lite musik, kanske en tår - för att rensa tankarna i min lilla hemort. Ett skott stör min tanke och jag skyndar med blicken ner mot telefonskärmen, kapten blev skjuten! En skrällig musik spelas och intendenten ser chockad ut, sedan får även han en kula i magen. Vilka konstiga öden man kan råka ut för - tänker jag. Jag längtar till den tid i livet då man har vart med om allt det där konstiga (inte skottlossning kanske) som man sedan kan berätta om. Jag vill ju alltid vara med om Roliga saker men just Konstiga, för att man är ung och oerfaren. Det tar trots allt en ganska lång tid innan man är säker på vad man vill och är här i livet, innan  man kan äta all mat, skrika ut klockrena åsikter eller känna sig bekväm med att säga "nej" till det man inte vill vara med om och ta vara på alla "ja" tillfällen.

Idag klarade min bror sitt teoriprov - Grattis!
 

allt eller inget

Jag skulle önska att jag kunde kontrollera min drivkraft bättre. Att dela upp den i kategorier och välja att pausa en viss kategori då och då men följa upp vissa andra. Just nu är det allt eller inget; antingen föreläsningsplanerar jag, söker roller, planerar delmål, skriver på min bok, tränar, jobbar bra osv ELLER så är det slappa kläder och slänga sig på sängen när jag kommer hem. Ingen ork till mer än att äta och sova... Jag borde verkligen bli bättre på att dela upp! Just nu är jag i slapp zonen men försöker ta mig uppåt och tillbaka! Kroppen börjar dock säga emot, tröttsamt ... 
Nu ska jag söka en superduper bra roll i en Amerikansk film som ska spelas in i Februari ... Vem vet? Man kan ju alltid testa! Ett ansökningsbrev ska skrivas så nu kör vi! Skolan kan ju pausas för ett genombrott i USA! Hehe.

Filminspelning sommaren 2010:
 

reality

Hej på er! 
Hoppas att eran dag har börjat fint! Ja, jag känner mig snäll idag!
Sitter här och lyssnar på F&F på podcasten med min kesella och kaffe. Filip sa precis: "Ibland känner man bara att man vill göra något viktigt, som att bli sjuksköterska eller så och sluta leka runt" Fredrik och jag instämmer! Då säger Filip "men då tänker man ju alltid också - ja och då kan man ju göra en realityserie av det hela! För att man alltid måste få in lite kul och lite av det man älskar" Jag håller med ännu mer... Så tänker jag alltid! Att mitt kontor ska vara ett kontor i en serie eller på en scen, haha. Så knäppt...
Nu ska jag in på marknadsföringsmöte, kul!
                                         Såhär fint blev det med rosorna jag fick av fina killen:

mysigaste måndagen

Ja hörni, mysigare måndag blir nog svårt att finna! Mina två favoriter i Näckrosdammen med grill och dryck, solen sken och folk var glada! Det hjälpte verkligen att lyfta min dag. Tänk att vi tre snart är i Kalifornien och kan grilla varje dag, året runt! Looking forward!
 
 

envis ångest

God morgon!
Dagen börjar inte allt för bra men jag känner mig starkare än igår. Mer laddad och mer påhittig. Jag blir arg på min ångest som inte bara kan försvinna när jag ber den, situationen är som den är och jag behöver bara bita ihop tre veckor till på jobbet, men tyvärr. Den tvingar mig att överväga ett samtal som jag helst slipper, ångesten vill inte att jag ska vara svag - den vill att jag ska vara stark och visa vad jag går för ... Inte helt fel alltid men just nu har jag inte energi till det.
Jag befinner mig i en konstig period just nu; jag har inget eget hem, jag har slutat träna, jag befinner mig i ett pyttelitet land där alla ska klä sig likadant, jag äter onyttig mat, jag skriver ingenting på boken och är liksom på vänt. Snart, snart, snart är det slut på eländet
!  
 

kritisk receptionist

 
Jag ser alltid mig sjäv väldigt speciell och utanför nätet som alla andra tillhör. Det låter nog väldigt konstigt men så är det. Som att jag sitter här nu på jobbet och tänker "era stackare, nu går ni på semester i några veckor men snart är ni tillbaka 8-5 och livet blir ointressant igen" - så hemsk liten kritisk receptionist men det är sanningen. Jag ser mig själv leva ett spännande liv utan tråkiga mönster som att jobba mån-fre 8-17 på ett helt okej kul jobb. Det finns inte inom min ram, frågan är vad jag tänker mig? Skådis eller egen företagare? Ibland känns det som att det kommer att bli en surprise, att jag inte vet riktigt ännu men att det kommer att vara fartfyllt och låta mig inspirera andra. Ett tufft liv som kommer att ge mig ännu mer ärr och historier att förmedla och kanske skriva om, men ett liv som låter mig uppfylla drömmar och ta dagen som den kommer. Alla vill inte ha det så, när jag sitter här och "tycker synd" om folk omkring mig så tycker säkert många samma sak om mig "stackare som inte kan känna sig nöjd med ett roligt jobb - vem försöker hon vara? vem försöker hon bli?"
Det återstår att se, men något kul blir det!
 

knep och normal

Sorry! Helgen har tagit hårt på krafterna...
En ny vecka har börjat och jag känner mig inte så laddad som jag vanligtvis gör. Idag behöver jag alla knep man kan ta till; god lunch, lyxigt kaffe, en liten mini-lunch nu vid 10 som får upp energin, lite luft vid kl. 12 och något kul att hitta på efter jobbet. Jag undrar vad det är som gör att jag har en otrolig drivkraft och förändra världen feeling vissa dagar - men vissa dagar bara innebär en trötthet och en ständig ångest som inte går att skaka av. Det är verkligen "lätt" att leva som "normal" och nöja sig med att gå till jobbet och laga middag en måndag, men en sån som mig behöver en paus ibland eftersom mina krav på en måndag, eller vilken dag som helst, är otroligt många och svåra att uppnå ... Idag ska jag vara "normal" helt enkelt. Skönt! 

 

I L U



Jag, vi, har haft världens bästa två års dag! 
 

dubbeldröm

Har lyssnat på Isabel och Rebeccas pod precis... Ja vad ska man säga? De får en verkligen att bli peppad till att följa ens djupaste drömmar ... Frågan är hur mycket man ska satsa på det? Hur gör man när man slåss med två drömmar och måste bestämma sig? Jag har inget perfekt svar tror jag men just nu är min strategi:
- Var inte allt för naiv. Man ska följa sitt hjärta men det kräver smarta drag, annars blir lyckan inte långvarig. I mitt fall handlar det om att skaffa en Business utbildning - 2 årig i alla fall, för att sedan se mig om efter min djupaste dröm! Skådespelerska.
- Passa på att planera ordentligt inför den nya drömmens tid, se till att övergången blir mjuk och smidig! Skaffa boende, spara pengar, hör av dig till producenter (i mitt fall) osv.
- Låt varje dröm ha sin tid (även om du planerar då och då). Lägg mest av din fokus på det du gör just NU och ta en dag i taget. Har man två drömmar är det lätt att ingenting blir helhjärtat. Var lite dubbel och kör på båda stenhårt!
- Ha inte så bråttom. Jag vet att jag absolut inte är rätt person att säga det men jag om någon vet verkligen att det är bättre att stanna upp och vara lite smart istället för att springa mot toppen utan säkerhetsutrustning ..!
 
Jag vet fortfarande inte i vilken ordning jag kommer att utföra mina missions men dessa tips ska jag även tänka på själv under resan!
Dagens:
 
 

Wine and pesto

Alltid lika mysigt med middag och mysmusik hemma hos mamma. Ett gott glas rött från vinkylen, framtidsprat och hemmagjord pesto. Det finns nog inget bättre. Imorgon är det fredag och vi firar två år (igen) jag och killen. Då blir det dinnner and drinks för hela slanten!

Wine and pesto

Alltid lika mysigt med middag och mysmusik hemma hos mamma. Ett gott glas rött från vinkylen, framtidsprat och hemmagjord pesto. Det finns nog inget bättre. Imorgon är det fredag och vi firar två år (igen) jag och killen. Då blir det dinnner and drinks för hela slanten!

kaos dag med hemmajobb

Lite kaosdag idag. Mina fötter hade sån värk efter skoskav som blivit infekterade så jag blev tvungen att uppsöka läkare. Nu är jag i alla fall hemma och har blivit omhändetagen, de bad mig att inte gå tillbaka till jobbet därför jobbar jag hemma under eftermiddagen! 
Snart är det helg igen och dagarna springer iväg, snart sitter jag på planet igen! Jippie! Jag undrar om sommaren i Sverige har tackat för sig? Vi kanske inte kommer att ha sommar mer, vem vet? Tur för mig att jag inte behöver bry mig ... Tacka vet jag sol varje dag!
 

gamla hjulspår

Träffade vår reklambyrå idag och bytte några ord med ägaren. Han berättade att han pluggade i Australien under ett år och jag sa direkt "ja men vad kul, bra för dig" för att jag tycker alltid att det är ett bra val. Då berättade Christian, ägaren, att han gjorde det i första hand för att han hade så många små projekt i luften som inte fick utrymme i Sverige där alla kompisar som man haft sedan dagis finns och kör på som vanligt. Det fanns ingen tid eller förståelse för hans projekt och idéer, men i Australien kunde han träffa nya människor som mötte den nya personen han var och han kunde hålla på med massvis av projekt.
Jag kan verkligen känna igen mig SÅ mycket! Inte för att mina vänner inte har förståelse för mina drömmar men man känner sig så mycket mer kvävd och oförstådd här i Sverige. Alla gamla rutiner som man inte vill leva i längre kommer tillbaka och man ramlar tillbaka på 0 på något sätt. I have moved on! Sen hoppas jag att jag alltid kommer att ha mina vänner kvar trots att jag inte kommer att bo i Sverige längre.

Saknar min lilla oas i Kalifornien! :
 

vad nu?

Jag måste få börja med att klargöra och be om ursäkt i fall någon tog åt sig av mitt inlägg igår. Jag menade verkligen inte att de som tränar mycket och sätter upp mål inom det - inte är duktiga! Inga mål eller drömmar är sämre eller bättre men det är bara inte ett mål som passar mig. Så, vill man träna och få en viss kropp - good for you! Ett mål är alltid ett mål och det krävs både mod och styrka.
 
När jag var lite yngre, eller för några år sedan, så älskade jag när folk frågade mig om framtiden. "Hur känner du om framtiden Louise" frågade alltid kuratorn eller någon kollega till mamma. Jag sken alltid upp som en sol och svarade "jag längtar väldigt mycket till att få göra allt jag drömmer om, framtiden är ljus och härlig" jag har säkert skrivit just de orden även här i bloggen. Nu har jag gjort allt det som jag såg fram emot; flytta hemifrån, studera till skådespelerska utomlands, bo hos min morbror i Phoenix, bo i Stockholm och plugga på Calle Flygare teaterskola, flytta till Santa Barbara och börja studera Business. Min fråga blir då: vad nu? Vad är nästa grej? Just nu känns framtiden bara oklar, även om jag vill mycket så är jag lite osäker på hur det ska gå till och jag vet att jag kommer att bli tvungen att välja bort en del... Jag vill inte bara studera i 3 år till, få ett jobb och köpa hus - det kan verkligen inte vara allt - jag måste ha fler planer än så! Jag måste tänka ut ett bra sätt att ha tid och råd med fler roligheter framöver....
 
2010-09-04
For mig ar det valdigt viktigt att livet ar fullt av mojligheter. Aven om mojligheten inte alltid finns fran borjan sa vill jag gora den mojlig. Att aka hit var ingenting som tvunget ska vara foralltid, kanske aker jag hem till jul och pluggar samma utbildning i Sverige, eller kanske aker jag nagan annan stanns i USA och fortsatter plugga? Man kan aldrig saga aldrig innan man ar dar, jag vet inte hur mitt liv kommer att se ut nasta vecka eller ar, darfor ar det valdigt viktigt for mig att ha flera dorrar oppna i framtiden.

Det ar viktigt att veta att man alltid har mojliheten att lyssna pa sitt eget hjarta. Skulle det inte vara mojligt sa skulle jag kanna mig olycklig. Vad an hjartat sager sa vardesatter jag att alltid lyssna pa det och gora det mojligt att lyssna pa det i framtiden.

Att tanka efter fore helt enkelt, det ar naganting valdigt viktigt. Livet ar for kort for masten och allt for kort for att inte lyssna pa sitt hjarta. Det ar sa man ger karlek till livet, tycker jag.

                                                              Från filmen On Pointe

 

lunch på stan

Dagens lunch med fina mamma! Jag hade gärna ätit en sallad jag också men ärligt talat så är jag så himla hungirg av mig och äter så himla mycket - därför blir det svårt för mig att vara fin och ta en sallad... Det blir ofta en rejäl portion! Nu tränade jag ju igår också - då kan ni tänka er vad jag äter! Ha. Mat är faktiskt bland det bästa jag vet!
Vackra mor & dagens intag:
 
 

vika ut sig vs partypingla

 Bild efter bild på hennes instagramkonto ger mig ett stick i magen. En ångestfylld fundering och irritation på samma gång. Kanske borde jag ha slingat underhåret också? Nu är jag ju inte riktigt blond, bara halvt. Troligtvis hade jag nog inte passat så bra i just den rosa men det är det kanske värt. Frågan är hur länge man ska hålla på. Hur länge man ska behöva leka barbie eller vika ut sig med sexiga hashtags, kanske söka till någon realityshow eller spela in en billig film. Eller ska jag helt och hållet vända mig till krogen? Gå ut 7 dagar i veckan och mingla tills lamporna tänds och baren är tömd? Jag suckar djupt. Jag kan inte förstå varför det ska behöva krävas att man först skämmer bort sig innan man kan bli den smarta och erfarna. Jag har inte skämt bort mig mer än andra men jag har varit med om mycket. Det har gett mig en erfarenhet och insyn i mycket men jag är dessutom född som en tänkare. Jag älskar att skriva, måla, spela teater, blogga, ta foton, förmedla, hjälpa och vägvisa. Dock verkar det svårt att få en publik som lyssnar om jag inte först har skapat mig ett skandalnamn där inspirationen känns större. Varför kan ingen inspireras av en tjej från Lerum som inte väljer att vara med i Paradise Hotell eller springa på avenyn tills sminket ligger på hakan? Kanske ska min nya inspirationskälla helt enkelt trycka mer på hur vanlig jag är men att jag fortfarande har samma ord att säga och vägar att gå eller visa. Man kan ju också välja att ägna hela sitt liv åt träning, det verkar ju också nappa. Att sluta umgås med vänner på ett café, sluta drömma och skapa, sluta skriva min bok, sluta planera mina målstoplar utan helt enkelt bara ha ett mål i livet, ge upp allt annat. Ett mål som tusentals andra har och som alla kan lyckas med om man vill. Ett mål om att se ut som en kassler. Nu låter jag hemsk men för mig är inte det ett mål som räcker, inte på långa vägar. Dessutom trivs jag bra med min kropp.
Kanske är det bara jag som upplever att jag inte blir hörd men jag ser så många människor som har valt att skämma ut sig för att sedan ha 200k följare, får komma och prata hos Malou eller ha sin egen podcast. Jag ska göra allt vad jag kan för att inspirera men nej, jag kommer inte att gå så långt som ovan... Det ska bannemig gå ändå!
Nu ska jag luncha med mamma! 
 
 

våg

Idag har jag vaknat på helt fel sida. Jag har en sån dag då jag känner mig för ful för att vara utanför dörren och uppe under täcket, jag tänker mer än vanligt på mitt liv och framtid. Jag är trött och vill shoppa för pengar jag inte har, strunta i jobbet och bara dra iväg! Ja, detta är väldigt jobbigt. Helgen har varit helt underbar och jag är röd som en kräfta! Kände verkligen att jag skulle vilja stanna i en hel vecka och bara vila upp mig. Längtar efter att vara ledig!
Jag har lyssnat en del på podcasts i helgen, speciellt Isabel och Rebeccas. Det är helt sjukt hur ofta jag märker att vi som har stjärntecknet Vågen är ofta väldigt lika... ! Jag vet inte om jag tror på sånt egentligen men nu börjar det bli läskigt. Rebecca Stella har nu sagt två saker som verkligen stämmer in på mig och vi som har stjäntecknet Vågen. Det började med att de pratade om filmer och Rebecca säger "nej jag gillar inte att titta på film om det inte är kärlekskomedi - för då vet man vad man får och hur man kommer att må efteråt." SÅ SANT! Jag vågar inte heller riktigt sätta på en film som kan vara jobbig att se för jag blir så otroligt påverkad efteråt. Jag kan inte bara säga "wow! Bra film!" Utan jag kan bli helt paranoid och sömnlös om en film kastar sig över mina känslor utan att jag kan förbereda mig.
Idag pratade dem om panikångest (det vet ni ju alla att jag haft) och Rebecca säger "jag är ju våg så mitt humör är ju upp och ner jämt" - och så är det ju verkligen! När jag är nere måste jag bara vara själv, under ett täcke och få tänka och bearbeta. Jag vill inte ha någon hjälp och jag kan inte vara bland folk. Dagar som jag är uppåt är jag dock väldigt glad och sprider livsenergi, då kan jag träffa vänner och träna utan problem! Jag tror tyvärr att min skräck om att vara ute bland folk eller gå själv till skolan kan ha att göra med min panikångest (förrutom det som har hänt). Det är bara att leva med och lära sig att man är inte ensam!
Igår: