Eviga packande

Jag vet att man inte får ha mer än 20 kg i väskan när man flyttar över atlanten, och mina kläder ligger just nu i 8 svarta sopsäckar - men ändå ligger ljusen och brickorna högt på listan! Det är faktiskt inte bara att packa med sig alla kläder man har och sedan lämna landet, det är minst lika viktigt att få med sig luktljusen, ramarna och skönhetsprodkuterna man älskar.

En mycket konstig dag har det vart, då vi packade ihop vårt liv i små kartonger medans barnen lekte på som vanligt utanför fönstret. Det är så svårt att få in i huvudet att vi snart bor i världens paradis, det är både långt och mycket att fixa tills dess.

Nu har vi anlänt till min kära mor, som för närvarande befinner sig i stora landet hon själv, så lägenheten behövde ses om och tas om hand under tiden! Jag kan verkligen understryka de orden då min bror har haft någon slags ungkarlslya här... Skönt att städa upp, öppna en flaska vin, koka lite korv och avnjuta en stor skål godis framför James bond. Jag är helt slut!
 
 
Nerpackning i lilla lägenheten...
Vad möts vi av?
 
 
Efter en liten upprensning...
 
 

Storstad?

Jag och sambon pratade lite om framtiden igår. Jag ser verkligen oss framför mig, i en storstad, vårat eget företag (om han fortfarande är sugen - ha ha) sol, värme, take away coffe, kavaj och en liten vovve. MEN är vi verkligen storstadsfolk?? Tycker jag verkligen om att BO i en storstad? Jag älskar att resa och vistas i stora städer, men en dag i Stockholm gör mig allt lite yr... Vi är ju trots allt uppvuxna på "landet" (i en liten stad) med tillgång till skog, djur och sjöar - vilket vi gillar att ha tillgång till...Eller så reser vi hem till Sverige när vi saknar dagg, stubbar och iskalla sjöar! Kanske är det ett bättre alternativ... ! Storstadens tempo vänjer man sig nog vid snabbt, dessutom älskar jag människor som har ett högt tempo och blicken uppåt!
 
 

Fullt ös medvetslös

Varför är mitt liv alltid så upp och ner? Jag har hört det från många håll, att jag har svårt att vara på medel, det är nästan alltid fullt ös eller medvetslös… Jag undrar om det är bra eller dåligt, för när det väl rullar på går det ju bra i mitt lilla liv men när det är en långsammare takt går saker och ting lite sämre – fast inte dåligt, bara sämre än vad mina krav ligger på.

Veckan som vart har verkligen flygit förbi. Vi har vart på ambassaden och imorgon går flyttlasset. Jag blir så trött på mig själv när jag alltid får massa sjukdomar och åkommor så fort det blir lite stressigt eller jobbigt för mig, det gör ju inte saken lättare!

Nu sitter jag i alla fall på jobbet, med antibiotika tätt intill mig, kaffe, packlista och vatten.

Inget sista

Jag tycker verkligen inte om ordet "sista", det passar sig liksom inte för mig. Ibland går det att tänka "det är inte sista gången föralltid, det är bara sista gången för en stund" men det går inte alltid. Just nu förföljer det ordet mig dagligen. Allting jag gör är förknippat med det ordet - sista. Vi flyttar från lägenheten på lördag och jag slutar snart på jobbet. Snart kommer vi inte stå i köket, jag och sambon, och laga goda maträtter mitt i veckan, ta långa promenader i kvällsolen, picknickar på alla berg runt omkring oss, mysiga filmkvällar i vår alldeles egna soffa, kavaj och klackar till jobbet, vinkvällar med vännerna på fredagar - snart är vi surfande studenter i Santa Barbara, som bor tillsammans med 3 andra par i en stor villa med BBQ uteplats och tillgång till både hav och pool. Så, jag ska väl inte klaga men det kommer att bli en mycket förändrad vardag. Det är så svårt att förbereda sig för hur framtiden ska bli när man är helt buissy med att ta hand om nutiden!

Mysig midsommar gjorde i alla fall att man fick en kick och ett leende!

Going crazy

Jag blir galen. Helt tokig, på alla ansökningar till min tjänst. Jag trodde att jag hade hittat den perfekta tjejen, men skinn på näsan, ett leende på läpparna, en snygg pennkjol och lång erfarenhet. Vad händer? Hon gör bort sig precis på mållinjen. Jag har sagt till så många som jag tycker om att tjänsten är tillsatt... Det är väl bara att börja om och ta in nya ansökningar...

 

Nu sitter jag här med min inkorg och bläddrar mellan 955 ansökningar... Jag kan rakt upp och ner säga att jag är så arg över hur många konstiga, dåliga, onödiga, fula, idiotiska CVn som har droppat in. Det är väl hårt att säga men jag förstår inte att man inte har lite vett i skallen? Det är inte så mycket jag begär.. Här kommer i alla fall lite tips till dig som ska skriva CV:

 

  1. HA MED EN BILD

Det är inte för att jag ska anställa den snyggaste eller bäst sminkade – det handlar bara om att jag vill få ett första intryck. Skulle jag läsa igenom 955 CVn mer än att skumma genom, kan ni ju tänka er själva vilken tid det hade tagit.

 

  1. Ingen kursiverad text

Nej, jag orkar inte sitta och anstränga mig för att se vad det står.

 

  1. När du berättar om dina mål eller om dig som person...

... var ärlig. Det är så tråkigt att läsa CV efter CV som alla skriver samma sak: ”Jag är en målmedveten och driven person som alltid fullföljer mina utmaningar och älskar ett högt tempo. Mina mål är att bidra till en god arbetsmiljö och lära mig nya kunskaper samtidigt som jag bidrar med mina egna” Jag skojar inte när jag säger att det tog 10 sek för mig att skriva den texten, orden ekar i huvudet på mig. Det är så mycket bättre att skriva någonting man kan ta på, verkligt och personligt. Mitt mål är att starta eget, springa Göteborgsvarvet, lära mig mer om redovisning osv osv...

 

  1. Stava inte fel

Det gör faktiskt att jag stänger dokumentet på en gång. Kan man inte ens besvära sig att låta någon kompis eller förälder läsa genom sitt CV innan man skickar in, så tycker inte jag att man ska ha ett jobb som mitt då noggrannheten är otroligt noga.

 

  1. Om du har stavat fel i ansökningsmailet...

... skicka inte ett mail till i efterhand och ursäkta dig, många gånger när det har hänt har jag faktiskt inte sett att det står ”He” och inte ”Hej”. När jag däremot blev upplyst om det, tyckte jag att det var slarvigt och stängde ansökan...

 

 

Så! Kosta på dig ett leende och skriv en inspirerande text om dig och dina mål, låt någon läsa/rätta – så är du på banan!

Fördel?

Jag tror att jag har en fördel med att inte kunna se in i framtida situationer. Eller, se kan jag väl, men inte riktigt förstå - förrän situationen väl kommer. Det är väl kanske därför jag har så lätt för att slänga mig ut i världen då och då, smida stora planer, utan att känna mig rädd. Jag förstår faktiskt inte vad det är att vara rädd för. Alls. För mig handlar rädsla om att gå i en mörk skog eller hoppa fallskärm - inte att flytta till ett nytt land eller börja på en ny sida av livets bok. Det är bara sjukt roligt.
Jag ska inte ljuga om att nerverna är lite skakiga så här nära inpå avresa, men det handlar nog mest om vilken hastighet jag tagit mig an mina senaste utmaningar. Det må vara roligt men det tar väldigt mycket på en att flyga och flänga mellan utbildningar, människor, städer och hem.

La Familia

Jag har en så himla stor släkt. Man hälsar fortfarande på hälften av alla som anländer till släktkalasen, men det blir väl så när många i familjen har valt att träffa nya partners som också har en stor släkt..
Så väldigt mysigt att få äta lite tårta, prata om USA planer och skvallra med mina bröder! (Bild)

Det märks att vinboxen tog slut igår.. Jag somnade direkt i soffan men fick rycka upp mig för att städa upp, tända ljus och ta en lång dusch med cocos-skrubb. Nu återstår bara att dricka upp min kopp te och annonsera ut våra barstolar... En lång vecka väntar! 

Tanke och själ

Det är så himla olika, hur man inreder sitt hem. Jag kan väldigt snabbt se om hemmet är inrett med en baktanke och själ. Många inreder utan sin själ vilket gör att det blir mycket opersonligt och tråkigt. Allting står på sin plats och ser bara allmänt misserabla ut. Jag säger inte att det är fel att bara inreda efter en mall och inte ge det sin egen touch, för alla har det bara inte och det är inte alla som kan se skillnaden heller.
En som har en väldigt personlig och fin lägnehet - är min Micka. Som bjöd mig på gott te och tjejmys under fredagskvällens regnmoln.

Långa nätter

Det märks att sommaren är här. Kladdkakor, rosé och jeansjacka har gjort hela min vecka. Tänk att dagarna känns så sjukt mycket längre bara för att det är ljusare ute. Jag känner ingen sorg över att jag inte ska ha semester i sommar, hela veckan som gått har vart fullt av aktiviteter sent på kvällarna ändå. . .
Jag har nog inte förstått hur kort tid det faktiskt är kvar tills jag och killen lämnar landet för ett bra tag. Det går liksom inte att få in men folk i min omgivning är uppstressade och avundsjuka.
Jag tror inte att jag kommer att förstå vad som ska hända innan vi sitter på planet. Jag längtar verkligen efter flygresan, jag älskar att flyga! Det är en sån frihetskänsla. Bara att kolla på flygplan kan göra mig lycklig. Tänk så många människor som ska förändra sina liv, uppleva ett nytt land, träffa någon de tycker om eller göra en riktigt bra affär.

Fix

Jag kan verkligen glömma hur det är att vara ledig på riktigt ibland. Inte för att jag är ledig idag utan sjukanmäld på grund av den plötsliga migränattacken. Nu när det lugnat sig tack vare alla tabletter märker jag hur dålig jag är på att veta vad man gör när man är ledig på en vardag. På helger finns alltid så mycket planer och måsten men vardagen består ju alltid av jobb - förrutom idag. Ska man städa? Träna? Som tur är har jag en mycket mysig tjejkväll framför mig hemma hos Ella. Vi ska tacka av en Maja som också är på resande fot! Det har verkligen vart mycket fläng på oss det senaste...
Nu sitter jag och väntar på att kycklingen ska tinas så att jag kan göra min goda hemmagjorda ceasar. Efter det blir det kanske att klippa av klorna jag odlat till naglar och varför inte läsa modeblaskan jag aldrig hinner mer än att öppna...

Jag hoppas på att få med min sambon upp till Lysekil snart. Lugnet där är någonting helt speciellt och jag kan längta efter det enormt mycket nu när dagarna vart hårda och långa under en period.

Foto: Njuter...

Resfeber

Efter en lång migränattack sitter jag nu och längtar efter dagen då jag och sambon ska lämna landet. Alla bitar faller succesivt på plats varje dag och vi räknar ner vecka efter vecka.

Jag vet inte hur ni förbereder er för en resa, men jag gör såhär:







Ledig?

Jobbigt att vara ledig mitt i veckan på något sätt. I tisdags skrev jag listor på jobbsaker jag skulle gjort hemma idag, när jag vaknade var jag dock inte på samma humör utan kände för en lång promenad och mys med min älskling. Imorgon vet jag dock vad tankarna kommer att säga "varför har jag låtit en hel dag gå?"... Jaja, nationaldagen är väl ändå en dag att slappna av på och unna sig. Det är jobbigt nu när jag jobbar på mycket självgående och på distans - det är lätt att sitta hemma på kvällarna och jobba... Om det redan är så bil jag inte veta vilken jobbnarkoman jag kommer att bli när jag (vi) startar eget!
Vi peppade varandra och förberedde oss för vår stora resa, under en lång och mysig lunch/middag.