en blank dag

Vilken dag alltså ... Jag är så himla nervös över hur det ska gå med mitt visum! Jag vill ha jobbet - och de vill ha mig som store manager, hur svårt kan det vara?! ALDO är en butik som jag är inne mycket i och fullkomligt älskar! De har skor, väskor och smycken som verkligen känns som "mig". Innan jag fick samtalet så tänkte jag skriva ett inlägg om hur skönt det är att träna på morgonen, eftersom jag har ett behov av att hålla mina dagar fria; om jag skulle få för mig att skriva en bok, starta ett företag eller föreläsa någonstans (jag vet att det låter konstigt - men sån är jag). Det är givetvis inte varje dag som jag gör detta, inte ens en gång i månaden, men jag vill göra någonting storartat - varje dag. Därför får jag lite panik när jag har en träning inplanerat klockan sju - mitt i min produktiva dag, hehe. Nu blev det ju ingen träning, jag stod bokstavligt talat och höll i maskinen när hon ringde från ALDO... Pojkvännen frågade om jag skulle med till gymmet vid halv sju men då svarade jag att det skeppet har gått! Min move för att träna är använd idag, så nu har jag istället skrivit en uppsats, druckit kaffe och målat naglarna. Dessutom gjorde jag en lista på vad jag vill göra inom den närmsta tiden:
- Föreslå att blogga för skolan istället för att föreläsa - för att göra namnet känt innan jag pratar.
- Resercha en ny idé jag har ... Riktigt bra tror jag!
- Bestämma min sommar: Blir det LA och utforskning eller Sverige och utmattning? 
                                                                     ¤¤¤¤
Sorry for not translating anymore guys, I will give it another shot when I have my own domain and can have google do it for me (without the weird tranlsations) :- )). 

intervju!

Hej! Vilken morgon! Nu har jag precis kommit hem fran en arbetsintervju och ar helt svettig! Jag skulle precis borja springa pa gymmet nar de ringde fran Aldo och sa att de ville traffa mig. Jag fick kasta mig hem och duscha, ata, skriva ett CV ... Nu maste jag skynda mig till skolan - hors sen! 

aldo

Hej på er! Här sitter jag i soffan med nagelfixande, luktljus och svt play. Har börjat titta på "Tjockade än Vatten" - Gud vad snygg oh duktig hon är alltså! Samtalet jag väntade på handlade om ett jobb på Aldo, en skoaffär som jag älskar. Jag gick in där och köpte skorna nedan, då frågade hon mig om jag ville ha ett jobb! Jag blev helt chockad och sa att jag inte får eftersom att jag inte har ett visum till det. Då sa hon att hon skulle ringa någta samtal och försöka ge mig ett visum, vilken grej! Hoppas att jag hör från henne snart - det vore ju underbart! 


snabbis

Hej! Dåligt uppdaterat ... Hade en fantastiskt rolig dag igår och idag blev det biomys med Malin, god mat och söndagsmys helt enkelt. Skriver mera om helgen (och om mitt samtal som jag väntar) imorgon. 

fit for fight

Vilken rolig dag! Började tidigt med konferans och förberedelse för att leda diskussioner som moderator. Det var inte lika utmanande som jag trott, min grupp var ganska liten och folk var inte så intresserade av att diskutera. Ämnet var Beauty och vår grupp pratade mycket om komplex och ideal, kul! Det var så många som kom fram till mig och berömde mig för hur fin jag var "you are always glowing" "why are you always so nice" "that dress is more than amazing", blir alltid så glad för gulliga människor som säger fina saker. Många tycker nog att det är konstigt att jag alltid (nästan) klär mig fint och bryr mig om hur jag ser ut, för mig är det ett sätt att alltid vara redo! Jag vill inte gå i mysbyxor (som många i skolan gör) för då känner jag mig inte representabel i alla lägen; jag kanske skulle få för mig att träffa någon på ett möte? Det blir helt enkelt enklare att vara produktiv om jag känner mig fit for fight! Jag tänker inte gå på college i myskläder - gå på arbetsintervju - få ett jobb - jobba tills jag går i pension - och på med myskläder igen. Min resa börjar nu! Nu nu nu! Det finns ingen färdig väg som jag ska gå. Jag suger musten ur dagen och hoppas på att mina små steg ger resultat. 
¤¤¤¤
What a fun day! It started early with conference and preparation to lead the discussions as moderator. It was not as challenging as I thought, my group was quite small and people were not so interested in discussing . The topic was Beauty and our group talked a lot about the complex and ideals , fun! There were so many people that came up to me and complimented me on how nice I was "you are always glowing " " why are you always so nice" " that dress is more than amazing" , I always get so excited for people that comes up to be and says nice things. Many think that it is weird that I always (almost) dress nice and care about how I look, for me, it is a way for me to always be ready! I do not want to wear sweatpants (like many students does) I do not feel as presentable and ready when I wear cozy pants; I might decide to set up a meeting in the middle of the day? It is simply easier to be productive if I feel fit for fight ! My journey starts now! Now now now! I am not going to wait until I graduate to start looking for possibilities. There is no written path for me I will go. I suck the life out of the day and hope that my small steps comes with results.
 

the passion in me

Det är läskigt hur fort tiden går! Snart är ännu en termin slut och då har vi, jag och killen, pluggat här i 2 år! Helt galet. Skulle önska att man "bara kunde vara" lite mer men det är så svårt när man har deadlines varje dag och stressar som en tok för att få minuterna att räcka till! Nu i helgen ska jag dock se till att njuta av Cali och vädret med vänner och vin! Först ska jag vara moderator på honors students conference imorgon (som jag skrev om för ett tag sedan). Min vän erbjöd mig en roll i sin skolproduktion igår och frågade (på ett snällt sätt) om jag fortfarande kände att jag kunde hoppa direkt in i en produktion, eftersom att det var ett tag sedan som jag skådespelade. Då svarade jag att det är väl självklart. Det sitter i mig, jag har gått utbildningar och slipat på tekniker men själva skådespelet sitter i mig. Jag har gjort roller som jag inte är så stolt över, det passar inte mig att spela ytlig (det är väl en sak att försöka sätta djupet i ögonen på någon som inte tänker lika mycket men att försöka ta sig ner till att vara lättsam och oslipad är svårare). Övning ger givetvis färdighet, men jag tror inte att alla roller passar alla människor lika bra. Att spela dum blondin är inte min grej, men att verkligen få dyka in i en karaktär med riktiga problem, stora tankar och dramatiska ändrigar - DET älskar jag. Ingenting i mitt liv kan få mitt att rysa, skratta eller gråta; så mycket som skådespeleri gör. Det handlar inte om kändisskap eller pengar, det handlar om vad hjärtat slår för. Entreprenörskap och Business är en stor del av mig men inte lika stor som teatern. En dag ska jag ge hela mitt hjärta till teatern igen, en passion i taget! Så funkar mitt liv! 
¤¤¤¤
It's scary how fast time flies! Soon, another semester will end, and me and my boyfriend will have studied here for 2 years ! Crazy. I would want to be able to "just be" a little more but it's so hard when you have deadlines every day and stressing like crazy to get the minutes of the day to be enough ! This weekend I'll be sure to enjoy Cali and weather with friends and wine! First, I'll be the moderator at the honors student conference tomorrow ( which I wrote about a while ago ) . Another thing: My friend offered me an acting part in his school production yesterday and asked ( in a nice way ) if I still felt I could jump right into a production, since it was a while ago which I did something in acting. I replied that it is absolutley nothing that goes away. It's in me, There might have been a time since the training and working with different techniques - but the acting is in me . I sort of work with it eveyday. I have done roles which I'm not so proud of, it does not suit me to play a dumb blod. Practice could always make me better, but I do not think that all roles will suit all people equally well. Playing dumb blonde is not my thing, I really love to dive into a deep character with real problems , large thoughts and dramatic changes - THAT I love . Nothing in my life can make me laugh, cry or feel more alive; as much as acting does. It's not about fame or money, it's about what your heart beats for . Entrepreneurship and Business is a big part of me but not as big as Theater. One day I will engage myself fully to that passion again. One passion at a time, that is how I role! 

Här gottade jag mig efter skolan ... Gotta love it. 

Study session

Hej! Vilken dag... Så trött. Satt och pluggade på starbucks men fick gå efter en stund för att 50 hörselskadade människor bestämde sig för att ha gruppträff där så det blev lite väl stökigt för mig...  (Jag vill inte låta offensive eller nedsättande, det hade kunnat vara 50 människor med hörsel - lika stökigt för det) Nu pressar jag in allt jag kan om macro economics i den lilla delen av hjärnan som inte är full redan. Vi hörs mer imorgon! Ha en bra torsdag!
                                                                              ¤¤¤¤
I Will talk to you guys tomorrow! I really have to preparera for my ECON midterm tomorrow ... Wish me luck! 

a way to live "now"

Jag vet att jag egentligen borde fokusera mindre på inredning och mer på "student saker" som inte kostar onödiga utgifter - men jag kan inte leva och tänka "snart så" hela tiden! Jag är så trött på att alltid se 10 år frammåt och inte bara njuta nu. Alla kanske inte känner att inredning är nödvändigt för att leva i nuet, men det gör jag! Det blir så mycket enklare att bara njuta av det man har här och nu när man har vackra saker omkring sig. Klickade hemma lite fint från H&M förra veckan och idag kom det! Nu ska jag åka och sälja mina 90 plagg till en second hand affär på stan, så att jag känner mig mindre ångestladdad (och får mer plats i garderoben) jag köper gärna nytt men då ska gärna det gamla bort .... :- ) 
350 SEK gick kalaset på, inte så illa pinkat va?
¤¤¤¤
I know I really should be focusing less on decor and more on "student stuff" that does not cause unnecessary spending - but I can not live and think "soon I will be able to" all the time! I am so tired of always looking 10 years forward and not just enjoying the moment. All of you may not think that interior is a necessary thing in order to live in the moment, but I do! It is so much easier to feel happy and satiesfied in the moment when you have beautiful things around you! Ordered some cute things from H& M last week and today it came! Now I'll go and sell my 90 garments at a second hand store in town, so I can feel a little bit better (and get more space in my clauset) I like to buy new things but likes to get the old stuff out ....: -)
 
 

Jag måste ingenting!

Jag kom upp och åkte till gymmet, så härligt! Solen gassade redan klockan halv åtta och trafiken var helt galen! En bil bakom mig krockade nästan med en annan bil, jag mötte min (vad håller du på med) blick med hans och efter det låg han på tutan bakom mig hela vägen till stan, give me a break ... 

Det är interessant att jag klarar så mycket när jag gör det för att jag vill, inte för att jag måste. Jag ser livet så; jag måste ingenting! Varje dag är HELT tom och redo för mig att proppa den full av saker. Allting jag gör i skolan, träning, handla mat osv. gör jag för att jag vill inte för att jag måste. Som att sitta och plugga nu, om man tänker att man gör det för att man måste för att läraren har lagt in ett prov på torsdag, så är det inte lika roligt som att tänka; detta gör jag för att jag vill, jag vill få ett bra resultat på provet så att jag kan bli framgångsrik och öppna mitt egna bolag. DÅ blir det plötsligt mycket roligare. Jag skulle aldrig kunna göra någonting bara för att jag måste, det kanske inte alltid är en bra egenskap men så är fallet. Mitt liv är en resa full av mina drömmar och lyckosamma stunder, det är aldrig för sent att bygga upp ett liv som man älskar att vakna upp till! 

¤¤¤¤

I got up and went to the gym, so lovely! The sun was shining already at seven thirty and traffic was crazy ! A car behind me almost collided with another car, My ( what are you doing ) gaze met with his and after that he layed on the horn behind me all the way to town, give me a break ...

It's interesting what I can do so when I do it because I want to , not because I have to . That is my view on life ; I do not "have to do" anything! Every day is COMPLETELY empty and ready for me to cram it full of stuff . Everything I do in school , working out, grocery shopping , etc. . I do because I want to not because I have to . Like sitting and studying now , if you think that you do it because you have to because the teacher has scheduled test on Thursday, it's not as fun as thinking ; I do this because I want to, I want to get a good result on the midterm so that I can be successful and open my own company. THEN it suddenly becomes much more enjoyable. I could never do something just because I have to , it may not always be a good feature but that is just me. My life is a journey full of my dreams and fortunate moments, it's never too late to build a life that you love to waking up to!

Kahn Academy

Hej! Idag blev det en plugg-dag framför SATC med god mat och Kahn Academy. Det är ett väldigt bra hjälpmedel om man behöver en extra förklaring till någonting i skolan, just nu Macro Economics för min del... Känns ganska roligt med det just nu - kanske för att entreprenörsådran pulserar lite extra... Imorgon ska jag försöka komma upp ovh träna 7.30 - låt oss se hur det går!
Hello! Had a study day today with SATC, good food and Kahn Academy, just love that website! I have a macro economics midterm om thursday so it helps a lot. I am feeling kind of motivated right now, maybe because I am feeling my entrepreneur blood pulsing harder than usual. Tomorrow I Will try to work out before scholl, 7.30 AM Lets see how that goes! 

Drunk Driving

Inatt kl. 12.46 krockade två bilar här i Santa Barbara. En bil hade fyra passagerare, varav två studenter. Den andra bilen körde Kimberly Ann Kreis, 52 år gammal. Kimberly körde full och krockade så hårt in i bilen med de fyra personerna, så hårt att tre utav dem dog. Varav två av dessa var unga studenter. Kimerly överlevde. Alltså, jag blir faktiskt illamående, jag är så otroligt bestämd när det kommer till att köra full; det är under inga omständigheter okej. Att vara 52 år och inte veta bättre än att speeda på motovägen full är så patetiskt och upprörande! Jag vet inte vad som fick henne till att ta detta beslut - kanske inget speciellt, kanske hade någonting hänt - DET SPELAR INGEN ROLL! Tre oskyldiga människor dog på stört för att en medelålders kvinna MÖRDADE dem! Jag har verkligen inga ord, vill bara sprida lite ord om att DRUNK AND DRIVE IS AN ATTEMPT TO MURDER, varje gång. Det är så ofta som man är på fest här och Amerikanerna kör hem, det finns inga bussar eller tåg som det gör hemma och taxi är tydligen för dyrt. Jag tycker att det är en vanesak att helt enkelt planera att sova över på festen eller hålla sig nykter, det ska inte vara ett alternativ att dricka och köra. Det är allas ansvar att se till att detta inte händer; sätt dig inte i en bil där föraren är full! 

Tonight at . 12:46 two cars crashed here in Santa Barbara. One car had four passengers, including two students. The other car was driven by Kimberly Ann Kreis, 52 years of age . Kimberly drove drunk and crashed so hard into the car with the four people, so hard that three of them died. Two of them were young students. Kimerly survived. I actually become nauseous reading about this, I am so incredibly determined when it comes to drunk driving; it is under no circumstances okay. Being 52 years old and do not knowing any better than than to go on the highway and drive drunk is so pathetic and outrageous ! I do not know what led her to take this decision - maybe nothing special, maybe something had happened - NEVER MIND ! Three innocent people died in the crash of a middle-aged woman MURDERED them! I really have no words , just want to spread some words about this: DRUNK AND DRIVE IS AN ATTEMPT TO MURDER, every time. It is so often that you 're at a party here and Americans are driving home, there are no buses or trains to  take at nights, as it is at home, and taking a cab is apparently too expensive. I think it has to become a habit to either to spend the night at the party or stay sober, it should not be a choice to drink and drive . It is everyone's responsibility to make sure that does not happen; do not sit in a car where the driver is drunk!

Link:
http://www.keyt.com/news/101-shut-down-3-dead-in-early-morning-accident/25580118 

smått och nyttigt

Tips på bra kvällsmat: 
1. Banan
2. Mandelsmör
3. En fullkornstortilla
SÅ GOTT
Tip for a great little meal:
1. Banana
2. Almondbutter
3. Wholeweat tortilla
SO GOOD

projekt: uteplats

Åh! Vi har bestämt oss för att göra i ordning på uteplatsen! Alla är lite skoltrötta, sugna på att leva lite roligare och vara ute mer i luften; vad är då bättre än att fixa uteplatsen? Vi har ingen stor budget utan tänker använda billigt material, gosiga dynor, vackra ljuslyktor och så tänkte vi göra en bar i vårat förråd! Det har två dörrar ut mot uteplatsen så om man öppnar dörrarna och sätter in en bänskiva så är det klart! Hyllor finns redan. Jag är så sugen på att ligga och plugga i en filt utomhus, med ett glas rosé, istället för att sitta i soffan och kuttra!
Inspo:

Oh! We have decided to redo the patio! Everyone is a little tired of school, eager to live a little more fun and be out more in the air; what could be better than to fix the patio? We do not have a big budget but plan to use inexpensive materials, cuddly cushions, beautiful votives and we thought making a bar in our store! It has two doors leading out to the patio so if you open the doors and put a  counter there, you're done! Shelves already exists. I'm so tempted to lie and study in a blanket outdoors with a glass of rose wine, instead of sitting on the couch and coo!
INSPO:

Scandinavian patio with fantastic view. Big DIY outdoor sofa.
#Pallets pintados para exterior

vardagens produkter

Jag är student men jag måste ändå lägga lite pengar på skönhetsprodukter, jag kan bara inte sluta även om plånboken stirrar mig i ansikter och säger "olja till håret? När blev det ett kriterie i en 22 årig students liv?". Det finns faktiskt några saker som man kan få för en medelstor peng som fungerar utmärkt! Jag använder dag och natt-kräm (varje dag), en kräm till håret innan föning, en olja till håret efter behandling, hårimpackningar 2-3 gånger i veckan, ansiktsmask någon gång i månaden, är noga med att smörja kroppen varje dag med lotion och ser ofta till att ha representabla naglar... Jag är bara sån! Detta är några av produkterna som jag använder - det behöver inte vara dyrt för att det ska vara bra! (Ja, parfymen var väl ganska dyr).

I am a student but I still have to put some money on beauty products, I just can not stop even if the wallet is staring me in face and says "oil for your hair? When did that become a criterion of a 22 year old student's life?". There are actually some things you can get for a medium sized money that works great! I use day and night cream (every day), a cream to my hair before blow-drying, an oil to my hair after the treatment, deep treating conditioner 2-3 times a week, face mask once a month, I am sure to put lotion on my body every day and tries to have representative nails every day... I'm just like that! These are some of the products that I use - it need not be expensive for it to be good! (Yes, the perfume was well pretty pricey).

peppad av andra

Jag har så många vänner som har lyckats med sina bolag nu det senaste, Elvira Eriksson med hennes klockmärke Mockberg och Martina och Sanna med Elvrira Designs! (kolla in kolla in). Så roligt att så många vågar göra det man drömmer om och styra över sitt eget liv! Jag blir så inspirerad till att ta tag i mina egna idéer! Kanske under sommaren om jag inte har så mycket i skolan ... Idag har vi haft en lugn dag med plugg på Starbucks, lövbiffsgryta, 3000 ord i min uppsats och några glas Chardonnay! Jag minns när jag tyckte att bloggande var så fjantigt - vem skulle bry sig om vad jag tycker eller gör? Detta var ju många år sedan, nu har jag verkligen en helt annan syn på det (eftersom jag bloggar själv) jag tycker att det är ett fint sätt att inspirera och motivera! Ibland läser man kanske för att man vill bli peppad och ibland för att man känner för att komma bort lite från sin egen vadag - vad vet jag? Tycker i alla fall att det är så roligt att blogga och jag är så jäkla glad för alla nya läsare - ska låsa upp mitt kommentarsfält inom kort! 

I have so many friends who have succeeded with their own companies in the recent past: Elvira Eriksson with her watch brand Mockberg and Martina and Sanna with Elvrira Designs! (check out check out) . So great that so many dare to do what they dream of and taking control over their own lives ! I get so inspired to grab my own ideas and start my own thing! Maybe in the summer if I do not have much in school ... I will absolutley start my own business sometime in my life! Today we had a calm day with studying at Starbucks, steak, 3000 words in my essay and a few glasses of Chardonnay ! I remember when I thought that blogging was so silly - who would care about what I think or do ? This was many years ago, now I really have a completely different view of it (because I blog myself) I think it's a great way to inspire and motivate ! Sometimes people read maybe because they want to get psyched and sometimes because you feel like getting away a bit from his own "everyday life"- what do I know ? I think in any case that it is so much fun blogging and am so damn happy for all the new readers - will unlock my comment field soon!
 

 
 

en ekvation utan lösning

Ibland blir jag ledsen när jag hör om människor som har börjat träna och har sett en bild som de vill efterlikna. Jag är ingen träningsexpert AT ALL men vad jag kan bli lite orolig över är när man hittar en bild på instagram som man avdugar - den "perfekta kroppen" utan att riktigt förstå vad det innebär att komma dit. Jag har ingen bikini-modell kropp, jag är nöjd med den kroppen jag har; för jag vet att jag aldrig skulle kunna sluta äta vissa saker, dricka vin eller träna vajre dag! Jag är bara inte den personen, så när jag ser mig i spegeln så tänker jag; detta är resultatet av det livet som jag valt, givetvis varierar jag några kilon upp och ner men det är ändå inom samma radar. Jag vill ha en viss livsstil och den passar inte ihop med att se ut som Marie Serneholt (fantastikskt fin kropp). Detta inlägg föreslår inte att jag tycker att jag har en ful kropp, det tycker jag absolut inte, jag vill bara inte att man sätter sig själv i en ekvation som inte går att lösa, man får helt enkelt ta de karameller av livet som man helst vill ha och vad som gör en mest lycklig till en kombination och aldrig bli missnöjd med sig själv bara för att någon annan kanske prioriterar träning och hälsa mer än vad du gör. 
Idag har vi varit och shoppat lite och nu firar vi påsk med godis och vin i soffan framför Anchorman 2! 
Glad Påsk! 

Sometimes I get sad when I hear about people who have started working out and have seen an image that they want to emulate. I'm no fitness expert AT ALL but what I become a little worried about is when you find an image on instagram that you adore - the "perfect body " without really understanding what it means to get there. I do not have a bikini model 's body, I'm happy with the body I have ; for I know that I could never stop eating certain thing , drinking wine or workout everyday! I'm just not that person, so when I see myself in the mirror , I think ; this is the result of the life I chose , of course, I vary some weight up and down but it is still within the same radar. I want a certain lifestyle and it does not match with looking like Marie Serneholt ( fantastikskt nice body ) . This post does not suggest that I think that I have an ugly body , absolutely not, I just do not want you to put yourself in an equation can not be solved , you simply take the good thing in life that you want and what makes you happy, then combine this into a life pattern that works for you! You should never be dissapointed because someone else might prioritize health and training more than you do. 
Today we have been shopping a bit and now we celebrate Easter with candy and wine on the couch watching Anchorman 2 !
Happy Easter!

checkar ut

Välkomnar helgen med Bo Kasper och rödvin! Helt slut men tyvärr kan jag inte slappna av riktigt ännu, jag har så otroligt mycket som ska in nästa vecka... Ska sitta och skriva hela kvällen, imorgon ska jag skypa med en sida av familjen under deras påsklunch! Kommer att bli spännande. Precis som jag visste så kunde jag inte vara mer nöjd över att jag tränade imorse, nu kan jag sitta här i myskläder och äta choklad med gott samvete. Jag minns när jag och mamma tränade 4-5 dagar i veckan, vi hoppade alltid (nästan) över fredagsträningarna! Man kommer hem och är helt slut, korkar upp en flaska och tar på sig myskläder. Tänder ljus, äter en fet middag och drar ihop gardinerna - vem orkar träna då?! Nej... Nope. 
På söndag ska vi kanske iväg till påskfirande i Ventura hos Jacobs pojkväns syster och hennes familj, imorgon ska vi till Outleten en snabbis annars är det bara näsorna i böckerna som gäller!

Welcoming the weekend with some relaxing music and red wine! Completely out but unfortunately I can not relax just yet, I have so much to be turn in next week ... Should just sit here and write all night, tomorrow I'll skype with one side of the family during their Easter lunch! Will be exciting. Just like I knew I could not be more pleased that I worked out this morning, now I can sit here in nightwear and eat chocolate with a clear conscience. I remember when my mom and I trained 4-5 days a week, we always skipped (almost) over the Friday training sessions! You come home and is completely depleted, corks up a bottle and takes on nightwear. Light candles, eat a fatty meal and pulls together the curtains - who would bother to work out then?! No ... Nope.
On Sunday, we might set off for the Easter celebration in Ventura at Jacobs boyfriend's sister and her family, tomorrow we will go to the outlet for a quickie otherwise it's just our noses in the books that matters for this weekend!

upp och hoppa

Hur underbart är det inte att stata dagen med ett gympass, SATC och hemma manikyr? Jag önskar att jag kunde minnas det lite oftare när jag ligger och drar mig ... Trodde verkligen inte att jag skulle orka komma upp så tidigt idag eftersom solen inte lös mig i ansiktet och lakanen kändes inte alls så kalla och hemska som när jag skulle gå och lägga mig, men jag kom upp! Nu ska jag iväg till skolan, sedan är det helg!

How wonderful it isn't it to start the day day with a workout at the gym, SATC and manicure? I wish I could remember it more often when I lie in bed and hate myself for setting the alarm too early ... Did not really think that I would be able to come up so early today because the sun does not shine in my face and the sheets did not feel so cold and horrible as when they did when I went to bed, but I came up! Now I'm off to school, then it's the weekend!

vad har jag gett mig in på?

Vad har jag gett mig in på? Herregud, 25 April så ska jag sitta i panelen på Honors Students Conference och bedöma, diskutera och prata om de tävlandes uppsatser! Allt börjar med att de läser upp vad de har gjort, en uppsats, ett foto eller en annan tolkning av ämnet Beauty - sedan ska jag sätta igång publiken med frågor och motargument, så läskigt! Honors student är ju de programmet där alla med ett visst GPA går (bra betyg) så det lär ju inte vara några dåliga grejer de läser upp, hjälp! Jag gör det bara för att börja träna på att synas och prata inför folk igen, har tappat det lite, så att jag kanske vågar föreläsa... Nu ska jag skriva en uppsats om en helt annan sak; frihet, respekt och mönster - kan ju inte bli annat än bra! Först research: 

What have I gotten myself into? My goodness, 25th April, I'll sit in the panel on the Honors Student Conference and assess, discuss and talk about the contestants essays! It all begins when they read up what they have done, an essay, a photo or a different interpretation of the topic Beauty - then I'll reach out to the audience with questions and counter arguments, so scary! Honors student's the program where anyone with a certain GPA goes (good grades) so there will probably not be any bad stuff they read up, help! I do it just to start training on appear and speak in front of people again, I have lost that ambition a little, so this is a good step before I start doing lectures on school ... Now I will write an essay on an entirely different matter; freedom, respect and patterns - can not become anything but good! First Research:

ett inre lugn

Jag är så stolt över mig själv! Jag är ju, vad man kan kalla, en känslo människa - som känner väldigt mycket känslor om saker och ting, vill jag inte göra något så har jag svårt att göra det; det går liksom inte att "bara göra det" som killen säger. Många gånger har jag blivit för rastlös och brutit upp ett mönster i mitt liv för att jag inte längre tycker att det är roligt, hittar nästa steg eller helt enklet suktar efter en nystart. Nu har jag i flera år varit lugnare och inte kastat mig ut för stup utan varit tålmodig och börjat slutföra saker. Jag är inte lika extrem helt enkelt! Det är inte så svart och vitt, livet, utan jag kan ha lite av allt och kombinera olika livsstilar istället för att hoppa mellan dem utan att tänka på vad jag lämnar efter. Jag är så mycket mer lugn i mig själv och så lycklig just nu! Dags att skriva uppsats! Beställde hem en ny duk från H&M idag, riktigt bra pris och himla fin!

mina vänner i korridoren

Hej! Idag har jag suttit hemma med en choklad och ljus på min bricka, blev ingen träning utan bara massor av Sea Salt Caramel och mys! Hade ett väldigt lyckat möte med min gamla professor, han är verkligen Guld värd! Jag minns när jag började på college och såg hur vissa hade fina relationer med sina lärare, fick rekomendationsbrev och pratade om framtida jobb - nu är jag en av dem! Jag gick genom korridoren med Affärsjuridiksläraren, Accountingläraren och Businessläraren; och hejade som om det vore min vän! Det trodde jag inte för två år sedan. Hur som helst, business department vill gärna att jag ska föreläsa om drömmar, att leva med fördomar och hur man bygger en framtid; men jag vet inte om jag har tid eller mod till det! Jag har drömt om det länge men det känns ändå som ett stort steg, 100 pers har man ju stått inför innan men inte så sårbar ... Vi får se! Nu ska jag ta massor av mer verktabletter, en järntablett och en sömntablett, min röda vecka är verkligen inte att leka med, har gjort slut på en hel Advil burk! Hörs imorgon! Tänkte måla ägg på något roligt sätt ochså ska jag fika med vännerna! 
---
När jag var liten så sparade jag alltid påskägg och krossade dem i bitar för att ha i en låda, som rosa glittrigt konfetti - frågan är varför? Jag kunde aldrig svara på det... 
 
Lånat från: Roombysofie.se

lilla lady?

Idag blir det ingen mysmorgon hemma för jag ska iväg och nätverka samt plugga. Det känns ganska så bra faktiskt, kan bli lite stressad av att sitta hemma till 12 två dagar i veckan, det ska bli skönt att få bockat av några saker på listan. Jag ska bland annat träffa min gamla professor, head of business department, för att prata om föreläsningar och framtid. Bra med lite kontakter... Blir helt galen av att ha massor av energi till att starta eget men inget kapital, har kommit på att det vore väldigt roligt att starta en egen klädkollektion, skulle kunna heta Lilla Lady eftersom jag har lite av en sån stil, hehe! Oj så mycket man vill göra här i livet! Hej så länge!
Sliter mig från mysmorgon:
 

If only I could

Är inne i en SÅN shoppingperiod just nu - skulle önska att jag hade alla pengar i världen att spendera på nya trender och färger i garderoben... Om jag hade haft en extra slant så hade jag absolut spenderat dem på följande detaljer: 
Klub Nico

Valentino

Älskar dessa från Miu Miu! 


Rosa går inte att tröttna på! Inte Chanel heller för den delen, vill så gärna ha en ny sminkväska!








en middag att hurra för

Vad är det med söndagar? Varför blir god mat, städning, kärlek och mys så viktigt och så extra underbart? Hehe. Jag är så rutinvänlig på söndagar och har en lista med saker som jag helst får gjort... Fick reda på att jag fick tillbaka en hel del mer än vad jag trodde från skatten vilket gjorde hela dagen bättre! Det är sjukt hur pengar kan påverka humöret, nu kan jag äntligen öppna ett sparkonto och sätta in pengar som jag kan använda mig av efter min graduation (innan jag fått jobb). Det är alltid sån ångestbomb att inte veta vart pengarna ska komma ifrån men nu kan jag känna mig lugn! Gud vad jag längtar tills vi bor i LA! 
Tillbaka till dagen, vi har fikat på stan, handlat massor av god mat, kollat på SATC och avnjutit denna måltid som killen lagade:
Mexikanskgryta med lövbiff:
  • 500 g strimlad lövbiff
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl grädde (går bra med 15%)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl chilisås
  • 1 köttbuljongtärning
  • Tortillachips
  • Riven ost med smak
  • t ex Västerbotten
Marinera lövbiffen med samal oelek och chilli pulver, vänta i 30 min. Stek sedan det marinerade köttet med hackad paprika, hackad purjolök, mjölet och grädden - koka i 15 min. Lägg sedan allt i en ungsform, stoppa chips i och (om man vill) strö ost ovanpå, gratinera i ugn i 15 min på 225 grader! Servera med klyftpotatis. 

tankar på söndagsmorgonen

Drömde att jag fick jobb på Kanal 5! Skulle ha min egna show, fick runtrur i sminket, kostym och alla vackra lokaler! Hade varit på audition hela dagen och trodde inte att jag skulle klara det - men då kommer Christine Meltzer och säger till mig: "Jag tror att du klarade det, kolla på väggen" och pekade på massor av namn som de hade publicerat på väggen, alla var konstigt skrivna så det var svårt att se - men hon hade rätt; där stod mitt namn! Underbart! Jag var så glad. Detta var nog första natten på över en månad då jag inte drömde en mardröm... 
Nu när jag vaknade upp så kände jag verkligen saknaden av att gå på en audition! Spänningen, prestera 100% på 5 minuter, väntan, ny karaktär osv. Skulle önska att det var enklare att gå på auditions här - när man är svensk utan arbetstillstånd, men det kommer snart att fixa sig! Många produkitoner är säkert mer öppna till att ge ut det än andra, måste börja kolla runt lite mer! 
Idag blir det ingen sol eller pool, man kan liksom inte ligga där varje gång det är sol ute. Svensken i mig säger att man måste det och man får lite panik och det är strålande sol och man sitter inne eller fikar MEN skulle jag ligga i solen varje gång det är sol så skulle jag inte göra annat... Måste få bort det tänket, det är inte sunt att sola varje dag, bor ju trots allt i Kalifornien!

helgen

Fredagen blev inte riktigt som jag tänkt! Började med att gå lite på stan med vännerna, fika och köpte nya ramar (mina gamla ramlade ner i golvet och gick sönder). Sedan hade vi pluggstuga med vin och tacos innan vi åkte iväg till ett pre party hos tre tjejer och deras vänner. Hade verkligen inte tänkt att gå ut denna helg utan bara ta det lught och få pluggat - men icke sa nicke när några glas hade kickat in! Det blev en väldigt rolig kväll på Indocine men jag kom hem utan att vara för snurrig, vilket var skönt ...
Blev en enkel outfit med en läcker väst och helsvart!
Igår var vi hemma och pluggade jag och Malin med lite gott tilltugg och mystv. Såg Mig äger ingen med Persbrant och blev väldigt gripen, vilket manus! Killen var inte lika taken away men jag som helst ser filmer där man ska tänka mycket (där det finns rum att analysera och inte behöver sitta på helspänn) älskade fimen! 

f r e d a g

God morgon! F R E D A G! Så underbart med en helg framför sig där man bara ska skriva och plugga utan att få nya läxor, det är liksom det som helgen är bäst på; att låta en få vara ifred med böckerna ... Igår tittade jag på Repmånad med och av Lasse Åberg och fick massor av hemlängtan! Svensk sommar, Stockholm, dialekter och ljusa nätter! Nu när jag ska plugga i LA om ett år så är det ju egentligen inte lika stor stress att åka dit nu i sommar ... Får se hur jag gör! Idag ska jag rensa min sminkväska, köpa nytt smink och ännu en gång ta mig an inredningen hemma! Reslutat får ni se sen. Måste klämma in aningen mycket plugg också, men först fika med vänner! 
Dagens frukost och ny bikini:

La bamba

Hej! Äntligen helg! Idag var jag duktig och nätverka lite med min gamla entreprenör mentor och fick pepp men också saknad att jobba med eget företag! Efter det bestämde jag mig för att åka till en second hand affär och leta efter mässings ljusstakar och ramar men hittade inget... Nu ligger jag med magont, nymålade naglar och tända ljus framför La Bamba! Imorgon ska jag fika med vänner och skriva två uppsatser... 




påskpynt

Jag vill köpa vackert påskpynt! Så trött på inrednigen hemma, hehe ... As usual. Satt och kollade på HM Home förut och hittade så många fina färgklickar till våren... Har inte köpt något - min nya deal är att jag måste sälja något innan jag får köpa något, då känns det lite bättre!

varför ta del av det hemska?

Det senaste veckorna så har jag tänkt mycket på allt hemskt som händer och har hänt i världen. Jag gråter till program som handlar om allt värre sexuella övergrepp och trakasserier. Om jag nu tycker att det är så jobbigt och påfrestande: Varför tittar jag? Varför läser jag?
Jag som har ett sånt behov av att uttrycka mig och tycka till har i första hand ett behov av att läsa om saker som händer - just för att jag vill vara med och debattera i efterhand. Viktigast av allt, tycker jag att själva lärdomen är. Jag läste just ut boken som handlade om folkmordet i Rwanda. Givetvis var denna bok väldigt gripande och gjorde mig ledsen på många sätt, konflikten har redan hänt och det är ingenting som jag kan vara med och påverka MEN jag tycker att själva spridandet av medlidande och kunskap ger respekt till de som var drabadde. Dessutom förändras min livssyn mer och mer för varje dag med det som jag lär mig och läser om, det är inte roliga saker oftast, men det förändrar mig som människ a och hur jag agerar mot andra och ser på människor, världen och framtiden. Det är klart att ingenting kan ändra det som har hänt, i bokens fall, men jag tycker ändå att det finns saker som är värda att sprida och ta del av, för ens personliga utveckling och andra människors bearbetande. I programets fall, med sexuella trakasserier, så finns det fortfarande ett problem som borde lösas. Det triggar mig att föröska vara en del av diskussionen och ge stöd till utsatta, även om jag vet att det inte tar bort vad som har hänt. För mig handlar det om att inte stänga ute sig från världen utan försöka vara en del av den och alla problem, om jag kan sprida ord som hjälper någon i nöd, vjsa att jag bryr mig och kommentera på forum där de ger besked om att rättegång eller rättegång inte dömer rättvisa; så är det i alla fall en liten liten liten del av pusslet och någonting som får mig att må bättre, men förhoppningsvis även andra.
Detta är min åsikt, jag förstår de som väljer att inte läsa om allt hemskt som man ser varje dag, det gör en verkligen mörkrädd att rubrik efter rubrik skriker om en traoumatisk händelse till en annan. 

idioti och tårgas

Hej! Nu är tisdagen över och jag känner mig ganska så nöjd med dagen. Hade ett prov i ekonomi och åkte sedan hem med killen för att grilla och mysa i solen. Efter maten la vi oss i soffan med öppen altandörr, Markus somande till och jag läste 100 sidor i min bok om Rwanda Genocide. Helt fängslad av den fruktansvärda händelsen, till fåglarnas kvitter och den tunna, tysta luften insåg jag att jag hade bestämt mig för att träna klockan sju.. Det kändes helt befängt efter allt man läst i boken och dessutom var det så underbart att ligga med en filt i vårens dofter med en sovande pojkvän och en bra bok. Det slutade med att jag gick till gymmet, behövde rensa tankarna lite om jag skulle kunna få någon sömn inatt.
Ett fruktansvärt event: 
Alltså, nu i helgen så var det ett event som heter Deltopia, här i Santa Barbara. Jag vet inte om ni har läst om det på nyheterna? Det är i alla fall ett event som jag valde att INTE delta på, av många anledningar. Jag tycker inte att det är så lockande att dricka öl på gatan med 25.000 ungomar (under 21), dödsfall, droger, knivhugg, snuskeri, lera och blod. Överdriver jag nu? I wish. Vi fick så många mail innan denna helg då rektorer och andra politiker uppmanade oss att inte delta på grund av alla risker och den ökade polisövervakningen = mer arrests och många dödsfall. Denna gången ballade det verkligen ur och det slutade med en riktig riot mellan studenter och polis. Tårgas, gummikulor och trasiga flaskor användes för att strida mot varanda, ramsor började sjungas på att polisen skulle bort ("fuck police") och instagram bombades av bilder på slagsmål. Ungdomar slet upp stop skyltar och totalkvaddade alla bilar på gatan (de som inte redan hade blivit sönderhoppade under dagen). 100 arrests, 44 allvarligt skadade och 6 polis skador är vad som rapporterats just nu efter 25.000 ungdomar festade på lördagen. Kankse låter jag som en tråkig äldre dam nu men jag tycker att det är så fruktansvärt pinsamt av alla de som bidrog till någon form av idioti denna dag (givetvis gjorde inte alla det). Det är så roligt att skåla med vänner och festa - men inte bland idioter! Jag känner verkligen för alla familjer till poliserna som blev skadade men också de ungomar som har dubbla arrests och skulder för livet efter en helg i Kalifornien. Twitter posts skrev "I survived Deltopia" vilket fakiskt är ett under eftersom andra år har kommit med dödsfall då folk ramlar från balkonger eller blir knivhuggna. Jag finner inga ord till vad jag känner. Googla på Deltopia 2014 eller sök bland hashtags om ni vill veta mer. 
Hörs imorgon!

Sommartäcke

Hej! Vilken dag! Började med en tidig morgon och rödsprängda ögon då jag släpade mig iväg till skolan. Nu är dagen över och jag mår väldigt bra! Lukten av bränt kaffe, poolvatten, sololja och grill har lagt sig som ett somrigt moln i lägenheten. Jag har börjat läsa en självbiografi från Rwanda genocide vilket verkligen berör och får mig fängslad! Visste inte så mycket om det tidigare mer än det allmäna... Jag känner fortfarande ett sånt lugn över att jag har satt upp en bra plan inför framtiden, det gör det på något sätt enklare att njuta av nuet när man har en framtidsplan? Man springer inte i ett hamsterhjul utan kan stanna upp och slappna av - för man vet att man går mot någonting.
På skolan: 

lycka och tjock hud

Jag är så lycklig just nu! Det har varit så turbulent ett tag, med vart man ska gå transfera efter nästa termin, vad man ska läsa där och om jag ens vill läsa vidare ... NU har jag i alla fall tagit ett så himla bra beslut! Jag ska fortsätta att gå på College i ett år till för att ta två kandidatexamen; en i Affärsekonomi och en i Skådespeleri! Det kommer bara att ta mig en extra termin att ta den i skådespeleri så jag tycker att det är värt det! Äntligen kan jag knyta ihop säcken med mina olika utbildningar inom det och faktiskt få någonting som man kan visa upp. I USA så funkar det nämnligen så att man får jobba ett år inom det man pluggat i, efter att man tagit en kandidat eller magister. Eftersom att jag vill jobba med både business och acting så känns detta beslut KANON. Som det ser ut nu kommer Markus att läsa på ett universitetet i LA medans jag tar min kanditat på ett college där. Äntligen LA! 
Så skönt att jag mår bättre och HAR EN PLAN! Jag blir så otroligt pedantisk, utseende fixerad och sömnlös när jag inte har en plan - konstigt men sant. Man kan inte kolla på vilken film som helst eller lyssna på musik vid poolen; jag är liksom för exposed för att orka med det och blir för påverkad av olika känslor eller ord. Men nu är huden tjock igen och jag är så lycklig! 

Hipp som happ

Hej! Blev ännu sämre idag, ont i hals och kropp... Vaknade tidigt och ål frukost framför Malou, orkade inte ha på mig kläder eller fixa mig så det blev träningskläder (mest bekväma). Gick på en snabb lektion, handlade kvarg och parmesan (konstiga kravings) på Whole Foods och la mig i soffan med valdokumentärer! Gud vad havet är coolt alltså, men tufft. Imorgon ska jag iväg på en happy hour om jag orkar, annars bara mysa runt hemma. Kanske köpa tulpaner. Skönt att skolan går så bra tycker jag, så stolt över mig själv! Har anmält mig till en skrivtävling på skolan där man vinner en medalj och lite ekonomiskt tillskott... Man läser den inför alls honors students och får sedan stanna för diskussion, vore så häftigt! Ämnet är Beauty och man får tolka det helt som man vill.... Kan bli spännande
På flygplatsen innan Vegas, vore kul att ha det framför sig igen! 

mos och gråt

Hej!
Gud vad veckan tickar på, jag har ingen plugglust alls men som tur är har vi det ganska lugnt nu... Vilar fortfarande på mina betyg som jag fick innan springbreak! Igår hade jag en riktig gråt-dag, jag vet inte vad som hände men jag grät nog fyra gånger över massor av saker. Den första gången var när vi skulle äta lunch framför Trolljägarna och man fick se hur hemska de hade varit mot den tjejen... Våldta är så hemskt så  det finns inte - men att filma och lägga upp på nätet för att skratta och bygga falska argument är verkligen så omänskligt! Tror jag grät för att det finns ingen värre känsla än att inte ha konroll över sin egna kropp... Och jag tyckte så fruktansvärt synd om henne, vilka vidriga människor alltså.
Grät också för att Påsken snart kommer och jag saknade att fira den hemma hos farmor eller hos mamma med alla tanter. Påsken är fin tycker jag, ingen kyla, murriga färger eller uttjatade tv-shower... Den är bara ljus och härlig! Ibland blir det tydligt hur långt borta man är från sin familj och sina vänner i Sverige.
De andra gångerna jag grät var allmäna gråt om livet och hur mycket jag uppskattar hur snälla alla är mot mig. Dåligt samvete att jag inte alltid känner mig lika snäll tillbaka ... Skönt att gråta lite ibland, men jobbigt för den (Markus) som måste trösta - haha. 

Idag åt vi köttbullar (minibiffar) med sötpotatis och morotsmos! Fortfarande inne på det lite nyttigare spåret ... :) Hörs imorgon!

slå inga fingrar

Idag när jag höll på att inreda här hemma: limma, spika, måla osv, så tänkte jag på hur dum jag alltid är som måste göra fel 5 gånger innan jag hittar vad som fungerar och vad som är rätt! Då slog det mig att det inte är sant. Jag tror att, precis som med livet, så måste man gå fel väg för att hitta rätt väg ibland. Om jag bara hade stått och stirrat på väggen så hade jag nog inte kommit fram med en lösning så bra som jag gjorde. Det är så dumt att slå sig själv på fingrarna när man väl har hittat den rätta vägen; det går ju hand i hand! Glöm inte det.
Gjorde en liten ram mellan varven!
 

din kunskap

Här sitter jag med nyrakade ben, gråten i halsen med morgonkaffet framför Malou. Varför gråten i halsen? Otroligt löjligt egentligen, men jag hade en dröm som var så verklig så att jag inte visste vart jag var när jag vaknade. Jag drömde att ryktet hemma i Sverige sa att min kille förlovat sig med en annan tjej, när jag gick för att konfrontera så visade det sig att det var sant. Båda skrattade mig i ansiktet och gosade framför mig, haha så töntigt men det gjorde faktiskt ont! Nåväl, allt är ju bra nu.
Jag tänkte på en sak igår... Markus, min kille, är väldigt duktig på siffror, redovisning, ekonomi och finance - ni förstår! Jag, däremot, är väldigt duktig på att skriva, analysera, se en helhet, skapa och vara kreativ - ni förstår! Men jag ska alltid se det som att det som han kan är bättre än det som jag kan. När han säger till mig, efter en lektion, "du är så duktig!" så skrattar jag och svarar "vilken merit att vara duktig på det här, haha"! men sanningen är att alla tycker inte att det är enkelt. Min kille hatar allt som har med analysera och skapa! Det är så dumt att tycka att någon kunskap är bättre än en annan, det gäller ju allt! Jag kan lova att det som Du är duktig på är någon annans svaghet. Ta vara på din kunskap och gör något bra av den! 
Ha en bra dag!
Nu ska jag inreda och pyssla hemma! Det är jag duktig på och älskar, visst är levande ljus underskattat på morgonen?

snabba nyttiga och billiga mat tips

Efter en väldigt onyttig vecka i Vegas har killen och jag bestämt oss för att bli väldigt nyttiga denna vecka (och alla andra veckor). Tyvärr har vi inte kunnat träna eftersom båda är väldigt förkylda men äta nyttigt kan man ju ändå. Igår tog jag inga bilder, men receptet är enkelt! Du hackar vitkål och steker i en panna tills den mjuknar, smaksätter sedan med soya och kanel, sedan blandar du buljongen i kokande vatten och häller över den smaksatta kålen (som nu ligger i en ungsform). Efter det lägger man rå köttfärs på och mixar ihop - in i ungen i ca 20 min! Servera med bröd, ris eller bulgur.
300 g vitkål
200 g köttfärs
1 tsk soja
2 krm kanel
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1,25 dl kokande vatten
1/2 köttbuljongtärning

Dagens recept var också mycket billigt och supernyttigt! Där la jag bara i alla ingredienser i en skål och blandade. Delade auberginen i två och gröpte ur litegrann för att göra plats för fyllning. In i ugn i 20 min och servera med valfritt kött, vi grillade kyckling! (och gjorde en vitlök, citron och honungssås med grekisk yoghurt).
1 aubergine
1 morot
4 msk passerade tomater
1 dl keso
Oregano, salt och svartpeppar

Till kvällsmat gjorde vi supergoda matmuffins/dessert muffins! Du vispar ägg och mosad banan tillsammans med mandelsmör (så gott). Sedan lägger man i alla andra ingredienser, rekommenderar att blanda allt torrt först. In i formar och grädda i 225 grader! Mums! Jag toppade med grekisk yoghurt vanilj.

1 riven morot
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 mosad banan
1 dl dinkelmjöl
1 dl havregryn
1 msk kanel
2 krm nejlika
1 tsk kardemumma
1 tsk mandelsmör

 
Recepten har jag hittat på skippanudlarna.com