Deckare

Det finns verkligen inget bättre än att lägga sig under en filt med te och deckare! Jag älskar den lättsamma spänningen och halvbra skådisarna, det gör att jag kan kolla utan att tro på det för mycket för att känna obehag eller inte hänga med! Jag och kilen har just börjat följa Lisa Marklunds nya!

Kategori:

Fel ledighet

Så typiskt mig att inte ta vara på min lediga dag... Allt som hände var att jag stressade upp mig själv över hur dum jag var som inte jobbade, straffade mig med att träna ett tråkigt pass och inte ligga en stund på soffan.. Nyttigt och effektivt blev resultatet på en dag som skulle bli lugn och skön... Det finns olika typer av ledighet och idag skulle bli en sådan med mys, gottesaker och film men instället gjorde jag det till en hysterisk dag ... Bra dock men inte vad jag behövde!

Kategori:

Behåll vardagen

Jag hör ofta folk säga "för att du ska tivas på bästa sätt i USA måste du försöka behålla din vardag så mycket du kan, med pryar och vanor. Jag har verkligen försökt att tänka ut hur det skulle gå till... Ta med mig min smartphone, mina favoriter ur neccessären, favoritkläder, träningsskorna, böcker, och foton - men alla underbara vänner? Alla oslagbara kvällar i mysiga Göteborg? Det kommer faktiskt inte gå att ersätta...Jag är helt säker på att min tillvaro kommer att vara outstanding men gud vad jag kommer att sakna vissa kvällar!
 
 
AW i näckrosdammen med min prins. Det aboslut bästa sättet att avsluta en dag på!
 
 
 Tjejkvällar hos min Micka, kommer att saknas enormt! De fylls alltid av skratt, värme och lycka. Lördagen blev som vanligt, en väldigt trevlig kväll med god mat och flera glas vin.
 

Lista efter lista

Det närmar sig sakta men säkert semestern! Jag har redan blivit lite stressad över att glömma saker under dessa få dagar innan vi åker. Följande måste hinnas med: (för att göra mig nöjd)
 
- Säga hejdå till alla äldre!....
- Byta bikiniöverdel
- Ordentlig drink-kväll med tjejerna!
- Ordentlig vin-kväll m familjerna!
- Filmkväll m lillebror
- Sol & bad i lyse
- Rödakorset för avlämning av 2 sopsäckar m kläder...
- Sälja mina mer exlusiva kläder?
- Frisören!
- Ny bloggdesign hade vart kul!
- Varna/meddela alla regissörer jag känner i LA...
- Få tag på mitt dansintyg från Väst Svenska Dans Kompaniet- vem vet om jag söker ett stipendium?
- Ringa posten och häma all min post jag inte fått...
- Äta Raclette och (ja, vad finns det mer som USA inte levererar..??)
 
 
 
Det finns så himla mycket roliga rese-prylar! Så söta väskdetaljer!
Thats it for now...

Framtid och Fritid

Tänk hur allt blev egentligen... Efter en stormig tid beslutades att ett litet jobb skulle sökas, för att finna ro, få kapital och bli sysselsatt tills annat kom på agendan! Jag skulle bli skådis, inredare och manusförfattare. De första månaderna var verkligen bara neutrala från min sida, jag gick hit och gjorde min receptionstjänst det bästa jag bara kunde, sedan gick jag hem och funderade över min framtid och fritid. På senare tid, när receptionen lämnats och marknadsföringen har blivit min, har fritid och framtid dock blandats ihop till en enda stor smet. Jag jobbar hemma, planerar en utbildning inom marknadsföring och ska jobba med marknadsföring för Bolagsstiftarna på distans - i Kalifornien. Hur konstigt har inte allt detta blivit? Det är i alla fall väldigt roligt! Mycket tråkigt att sitta här och packa ihop mina många många pärmar, förslag, små idéer och postits som väller över kanten på bordet...
Tänk så livet kan vända och så bra det kan bli!

100%

Jag är verkligen löjlig. Så fort jag inte känner mig 100% superfräsh eller skinande len och smäcker - måste jag deppa ihop...! Det handlar ingeting om smink eller kläder - bara huden, kroppen och håret. Det spelar ingen roll om jag sminkar mig eller klär mig snyggt - är huden inte ren eller benen inte lena - spelar det ingen roll och jag måste deppa. Vem orkar hålla på med produkter till hår och kropp varenda morgon? & vem har råd med det allra bästa? Inte jag i alla fall, men det verkar plånboken inte förstå... För att känna mig lite exra fräsh efter en lång dag av sol, träning, och tillfixning av naglar, fötter, bryn, hår, hud och hår införskaffades en helt ny sminkväska m. nytt innehåll. Den andra är liksom äcklig och gammal nu... (?) Inte för att jag inte behövde nytt, men töntig - det är jag!
 
 
 

Smultronställen

Var jag trött förra veckan - finns inga ord för hur trött jag känner mig idag. In i märgen, leder, nerver. Håret är torrt, huden är blek, händerna är torra och fötterna behöver mjukas upp - semestern är bara en vecka iväg och det ska bli obeskrivligt skönt! Jag ska verkligen försöka träna massor nu när jag får lite ledigt dagnara innan avresa. Kanske till och med sola så att första dagarna i bikini inte blir vidriga...
 
Mycket som ska hända i veckan och innan avresa, helgen har i alla fall vart fylld av mys och kul! Hade egentligen behövt en riktigt lugn helg men det är inte alltid så roligt att bara ligga på soffan. Kära mamma kom ju hem från staterna med massor att berätta och visa! Nu längtar jag verkligen efter LA, sol, bad, skolböcker och frozen yoghurt!
 
Innan mor och man anlände i fredags passade jag och killen på att njuta av kvällsol i näckrosdammen, med lite dryck och tilltugg - kommer att sakna Sveriges små smultronställen!
 

Frustration

Befinner mig i en väldigt absurd position i livet just nu! Jag vill inte längta för mycket, för då blir jag helt galen och kommer inte kunna fokusera på jobbet en enda liten sekund… Å andra sidan är det väldigt svårt att inte längta, det är ju mindre än 3 veckor kvar tills jag lämnar land och rike, igen! Jag älskar verkligen USA och vet inte om jag överhuvudtaget kommer hem till Svea igen. Längtar så mycket efter att bli mig själv igen, studera, planera, agera och ha jäkligt roligt!

 

Idag är en viktig dag… Väldigt viktig. Håll tummen för mig!
 
 
 
Ur filmen On Pointe

Framtida hus

Jag skulle verkligen vilja starta eget redan nu. Det känns som att det är bättre ju tidigare man kommer igång?
Kanske ska jag starta Enskild firma nu när jag åker? Så att distansjobbet för mitt nuvarande jobb sker via mitt företag och jag dessutom kan marknadsföra mig till andra företag - om de vill ha hjälp med copywriting. Sen kan företaget byggas på allt eftersom och i framtiden har jag kanske min företagsutvecklande PR byrå? Hm. Min kille och jag satt och drömde om Jesper Parneviks fantastiska hus i Florida, då sa jag "ska vi satsa på att ha ett sånt om 15-20?" "Ja" svarar han lite drömmande. Då sa jag att om du vill det så kör vi, jag menar allvar, det är bara att köra på! Har jag bestämt mig för något så har jag...
 
 
Eller ska vi satsa på Tigers hus istället? ....
 
 
 
 

Attityd & Åsikt

Det kan verka väldigt töntigt, men nästan inget gör mig så glad som nya kläder...! En liten peng från chefen tillät mig att lägga lite pengar på kläder även om nästan alla pengar försöker sparas utöver det!
Visst är det lustigt att lite tyg kan få mig på så bra humör? Inte allt tyg, men de modeller och färger som får mig att känna mig "hemma" och utstråla den bättre sidan av mig själv. När jag jobbat mycket, avnvänt lite äldre kläder och inte tränat på ett tag så är det guld värt att bara ge sig själv en liten present ifrom av ett nytt plagg, som får dagarna att bli roligare och min själ att hitta tillbaka till rätt uttryck och åsikt...
 
Klänning, linne, stickad tröja, en strandklänning samt slitna shorts... KUL!

TILLBAKA

Det är som att jag vaknat upp från ett ide. Imorse när jag vaknade kände jag mig helt annorlunda, fast ändå så väldigt mycket mig lik. Jag ville skådespela! Hör och häpna! Jag ville sitta mig ner och söks roller, maila regissörer, ta nya bilder, byta linje och göra tusentals auditions i LA. Jag har känt på mig att det har vart någonting inom mig som kommit krypandes, och nu kom det! Min lillebror sa till mig att inte sluta och plötsligt känns det klokt... Inte i Sverige dock, branschen här är så otroligt annorlunda... Konservativ, tråkig och otacksam. Here we go!

Jag vill fortfarande läsa marknadsföring, för att få den utbildning jag vill ha för att starta min PR byrå - om jag dessutom kan få hålla på med teater och film på köpet vore det ju kanon.

  

Kategori:

Utcheck

Jag vill ha semester! Känner hur kroppen börjar stänga av - checka ut! Allt känns så dumt, att laga god mat, träna, anstränga sig - JAG VILL BARA RESA NUU! Dock kan jag inte hålla undan att dagens middag blev succé! Nu ligger jag framför nostalgifilm och försöker tänka ut hur 20 kg packning kan se ut. Om jag kan få en bild av det så blir det kanske lättare att bara slänga ner allt sen?...

Kategori:

RESA ?

När jag släckte lampan igår kände jag mig verkligen laddad inför morgondagen! Jag kände mig så kreativ och full av idéer. Efter en natt fylld av mardrömmar blev det tyvärr ingen sån dag. Ha. Det blev en dag som bara bestod av "inte långt kvar, inte långt kvar" Såna dagar är det inte ens någon idé att försöka vända polletten till positiv, det är bara att ta på sig myskläderna, köpa hämtmat och kolla på en film. 
 
Jag kan verkligen inte förstå att dagarna sakta men säkert blir så många färre inför avresedatum. Det känns verkligen som en resa, inte en flytt! Det känns som att jag ska vara tillbaka på jobbet med alla andra vecka 33 men kanske ha en annorlunda tjänst... Kanske är det för att jag ska fortsätta att jobba på distans, då känns det inte som att jag lämar dem - på riktigt. 
 
Måste planera in en hejdå fest! Denna veckan är verkligen den sista om jag inte vill att ALLA ska ha gått på semester när jag åkt...! 
 

Titel?

Vilken dag! Så lustigt, att jag knappt hade några måsten men ändå fick gjort så himla mycket - utan de bästa förutsättningarna! En god frukost i min ensamhet med nybyggt kaffe, en smakrik buffé och en mysig kimmono! Efter det en promenad som snabbt blev en intensiv springtur, storkok ab lasange och många små punkter på "att göra inför USA listan" känns så skönt att bara ligga med halvöppna ögon i soffan och mysa. Försöker tänka ut framtidens karriär, hur ska jag få in allt jag vill göra och bli? Kan man bli en föreläsande, PR firma VD som skådespelar? Hm... Jag vill verkligen tala om för folk hur livet kan se ut för många, om man vill, jag vill inspirera och motivera. Min PR byrå måste också vara med, men givetvis en liten karriär i skådespeleri också... Ojojoj...

Kategori:

SATC

Sex and the city får mig verkligen alltid att må bra. Det spelar ingen roll om jag är mörkrädd, ledsen, trött, omotiverad eller ångestfylld - jag skrattar alltid lite högt och mår så bra varje gång de bjuder på sig själva, inspirerar eller dricker goda drinkar. Jag skulle verkligen vilja bo i new york! Eller i alla fall resa dit. Det känns inte som att man har rest på riktigt om man inte har vart där, på något sätt. Jag hoppas verkligen att jag har råd att resa mycket i framtiden! Finns det något bättre?

Kategori:

Krav

Har ni tänkt på hur jobbigt det måste vara att jobba så hårt på att ha en perfekt omgivning, utåt? Nu tänker jag på ett par till exempel, som alltid måste gå hand i hand och skratta, ljuga om att maken har lagat lunchlådan (fast han kanske inte vet hur man sätter på ugnen), berätta om romantiska stunder på alla middagar med andra par och lägga upp status efter status som beskriver deras fantastiskt kreativa och roliga liv! Hur jobbigt är det inte för dem när det uppstår ett problem?
Det är likadant med jobb, träning och livet i allmänhet - om man inte har kravet att det ska vara helt perfekt, så gör det inte lika ont när det inte är det. Jag kan erkänna att jag är dålig på att träna och ta hand om mig själv nu för tiden, men om kravet skulle tas bort så skulle jag ha lättare att hitta tid och tycka att det är roligare när jag gör det!
 
Nu tänker jag sova med ett leende på läpparna, även om jag gick 20 minuter tidigare från jobbet idag, har ätit massa gott på släktmiddag och inte tränat, jag har inte fixat tvätt och inte städat upp i köket (efter bror)!
 
Jag checkar ut helt enkelt. Kanske skulle jag ta mig ett glas vin istället...
 
 
Mitt skrivbord på jobbet. Inte så roligt att gå för dagen med allt detta på agendan, men ibland får saker vänta!
 
 

Lysekil

 
Vilken helg! Känns som att jag har haft semester i en vecka. Jag och killen satte oss i bilen på fredagskvällen med destination - Lysekil. Mitt underbara landställe som alltid ger mig så mycket lycka och minnen. Det är någonting med lukt, ljud, och luft där! Det blev en helg med allt vi önskade, motion, grillat, sol, vin, räkor, sällskapsspel, och frukost i solen.
 
Tänk att vi kommer att ha det så varmt snart, varje dag! Helt sjukt.
 
Nu är det bara tre veckor kvar på mitt jobb så jag har satt i den sista växeln och laddat upp med knep för att orka det sista. Det känns verkligen som att jag ser mållinjen framför mig. Skönt att jag får ett par veckors ledighet innan skolan sätter igång - tänk att jag ska bli student!
 
 

Pay back

Hårt arbete lönar sig, så är det bara! Det var ju inte så längesedan jag skrev om hur trött jag blir efter en dag på jobbet och hur slitsamt det är men igår fick jag mig en rejäl spark i baken! Det kan räcka med att någon säger "bra", "snygg topp" osv för att man ska komma på fötter igen men min chef var lite mer generös än så igår... Hon gav mig en otrolig present värt tusentals kronor...! Haute Coture gjort av KJ. Jag blev så himla glad och kände bara hur all energi började ladda upp kroppen i en väldig fart! Jag menar, det är som i ett förhållande, om man bara ger och ger men aldrig får - blir man ju helt tom och förstörd. Nu kan man verkligen säga att mitt förhållande med jobbet ligger på en säker nivå..! Låter ytligt, men all bekräftelse och omtanke räknas när man jobbat hårt. Dessutom hade jag spanat in det länge!
 
En datorväska i skinn och en väst m. skärp!
 
 
 
 

Kärlek

1år. Vad tiden går!
Jag och min älsklingskille fick en helt underbar torsdagskväll som innebar presenter, god mat och varma ord. Jag hade faktiskt inte trott att vi skulle fira alls, men jag visade mig ha fel. Markus bjöd på god mat och dryck på vår favoritrestaurang - Vin o Pasta. Detta året har verkligen gått fort! Även om vi har gjort så himla mycket, vi gjorde en lång lista på allt som hänt, månad för måndad. Jag kan verkligen säga att det har vart ett helt underbart år! Med små roadtrips, tillställningar, flytt, USA planering, och fartfyllda weekends. Tänk att man kan ha så mycket att prata om när man har så många år på nacken och bott ihop under 8 månader. Vi måste verkligen vara helt menade för varandra, han och jag.
 
 
 
 
 
En liten kärlekspresent från mig...
Markus hade köpt en väldigt god present till mig...

Rastlösa timmar

Idag tog jag mig i kragen och bjöd med mig bror på en springtur! Man mår verligen inte bra av att inte träna. Det var helt underbart att springa omkring bland gamla vackra hus i solnedgången, till lyckospridande musik och en energisk lillebror! När jag kom hem idag, 17.30, insåg jag hur rastlös jag är under de två timmarna innan klockan är kvällen. Antagligen är det för att jag är så van att träna just då! Att gå hem och lägga sig på soffan går liskom inte, men jag vet inte vad jag vill göra istället för egentligen hade jag behövt lägga upp fötterna och sluta ögonen en stund...
 

Utmattande

Jag blir så trött efter en dag på jobbet. När man har ett jobb som innebär en heltidstjänst inom ett ämne och en 80% tjänst inom ett annat, där man förväntas klara av båda  - och lite till! Det går liksom inte att prioritera bort något av dem, för då är det alltid någon som ifrågasätter vart/när/hur/var... Det som man lärt sig på knappt ett år inom marknadsföringsbranchen (för dig som är helt ny!) är att man måste alltid låtsas att man kan lite mer än vad man faktiskt kan. Det gäller kanske allt i livet för den delen. Dessutom har jag lärt mig att en uppgift aldrig kan genomföras på orden, för det förväntas alltid lite mer än det man får tilldelat. I början tycke jag att jag var duktig som gjorde lite extra i varje uppgift, men det märktes senare att reaktionerna blev "tack, bra jobbat" . . . Jag älskar verkligen det jag gör - men trött blir man!

Avslappat och nedpackat

Jag Jag har haft en riktigt underbar tisdag! Då vädret visade sina bättre sidor, packades middagen ner i lådor tillsammans med vin, skön musik, sol och härligt sällskap! Näckrosdammen ligger precis runt hörnet och många valde att spendera tisdagskvällen precis där! Vem behöver ett hus med trädgård när man kan ha trädgård med en sån lägenhet runt hörnet?
 
 
 
 

Sol sol sol

Hade jag inte haft en fantastisk resa framför mig så vet jag inte riktigt vad jag hade gjort... Visserligen skiner solen lite idag men moln och regn är inte långt borta... Jag tycker synd om dem som måste ha detta väder på sin semester, jag menar får man ingen sol på ett helt år (varm, sommarsol) så blir man ju helknäpp! Ännu en anledning till att starta eget; ta ut semestern när du vill / när solen skiner! (om man nu ens kan ta ut semester?)
 
Tycker i alla fall allt det är bra att ha sån utsikt från kontoret, och inte vara på ett lager där man inte vet vilket väder som infinner sig utanför rutorna!
 

Håller måttet

 
En riktigt gotte-måndag med flygande jakob och kladdkaka! Nu är det mys med lillebror framför Wallander. Vad vore livet utan god mat? För att inte tala om choklad?! Känner mig väldigt nöjd med kvällen!
 
Har blivit riktigt duktig på det här med att reklamera och stå på mig! Det märker man framförallt när första försöket inte går, och jag går hem och funderar på kontutdrag för att bevisa kvitto... Förr i tiden hade jag lagt skorna i garderoben tills de slängdes eller gått till skomakarn och betalat för att få dem lagade - när man kan reklamera. Imorgon blir det ut på stan igen för att lämna tillbaka skor och bya stl på bikini...!
 
 
 

Semester

Det är många jag känner som längtar efter semestern. Till en semester de har eller skulle vilja ha. Jag kan däremot inte säga att jag längtar supermycket efter en semester, givetvis hade det vart skönt, men för mig är det semester att bo hemma hos mamma och ha tillgång till tvättmaskin, diskmaskin, espressomaskin och inte bo precis över ett gym!! Nu kan man gå hem efter jobbet och umgås med lillebror, äta god mat och bara ligga i soffan! Dessutom är det ju gångavstånd till jobbet, vilket gör att allting känns väldigt mysigt och behagligt... Det är lite att göra på jobbet så marknadsföringen tar upp hela mina dagar, man får massor av tid till att bara spåna och flumma! Jag förstår inte att mina chefer står ut med att ha det såhär stökigt runt omkring mig, hade jag haft ett stort kontor så hade det sett ut som ett psykrum. Fullt av färgade lappar med idéer, texter, tidningar och artiklar - inget hänger ihop men allting är väldigt kul! ....

Mysig tillvaro

Dagen har bara bestått av konstant plockande, mys framför tvn, och tekopp efter tekopp... Typiskt att man ska bli så förkyld nu när en låångt och tuff jobbvecka ska sätta igång. Jag har försökt att förbereda mig så gott det går, köpt god frukost, lackat lite på naglarna, tvättat alla kläder, bytt lakan, köpt massor av mat och städat necessären - vad mer kan man göra? Det är konstigt hur hemma man känner sig här hos mamma, fast jag aldrig hann bo här. Kanske är det för lukten, möblerna och brosan som gör att det känns precis som hemma! Mitt liv finns nu i små påsar och stora sopsäckar - har ångest inför den dagen då allt ska ner i en väska... EN väska...
 
 
Mysig tillvaro