Uppladdning

Hemkommen fran en supermysig middag pa El Corazon med familjen Pihlgren! Sa mysigt att ga ut och ata tycker jag, att bara valja fran en meny och inte behova laga eller diska ... Nu ska vi titta pa film och ladda upp for imorgon! Det kanns for en gangs skull som att arets nyar kommer bli helt okej, som att forvantningarna kommer att mota verkligheten.
 
Inviger nya kavajen redan innan nyar, far se vad det blir imorgon...!
 

Uppladdning

Hemkommen fran en supermysig middag pa El Corazon med familjen Pihlgren! Sa mysigt att ga ut och ata tycker jag, att bara valja fran en meny och inte behova laga eller diska ... Nu ska vi titta pa film och ladda upp for imorgon! Det kanns for en gangs skull som att arets nyar kommer bli helt okej, som att forvantningarna kommer att mota verkligheten.
 
Inviger nya kavajen redan innan nyar, far se vad det blir imorgon...!
 

TILLBAKA

Hej pa er! Verkligen verkligen urdaligt bloggande, dagarna har blivit som en enda stor smet! Mycket angest har kommit och gatt under de senaste dagarna men nu kanner jag mig som mig sjalv igen. Ibland kan man bara inte kontrollera hur man ska kanna och ma, kroppen har sagt stopp och visar bestamt vart skapet ska sta. Man blir lite deppig av att komma hem till lilla Sverige efter att ha levt och byggt drommar i stora Amerika sa lange, man blir lite vilsen helt enkelt.Det var i alla fall valdigt roligt att komma tillbaka till jobbet, som lite terapi faktiskt! De hade saknat mig valdigt mycket och jag var snabbt inne i tempot. Ser ljust ut for marknadsforingen 2013...! 
 
Imorgon ar det nyar och jag ska pa middag med killen och vara vanner, konstigt att det ar imorgon faktiskt! Ar man klar med 2012? Jag har inte ens fatt alla mina betyg... Men, det ar alltid skont med en nystart och ett nytt ar! 2013 blir lite mer spannande hoppas jag ... Och lite mindre ovisa beslut och ett battre psyke! Dessutom ska jag och killen ha eget boende i Santa Barbara, lasa samma kurser och borja trana pa gymmet - det kommer att betyda mycket! Dessutom blir det forelasningar for klasser och roliga utflykter! SHM sista konsert i LA bland annat... Blir hur bra som helst!
 
Igar gjorde jag fransarna igen, lite langre denna gang. Det ar otroligt jobbigt att ligga stilla sa lange tycker jag men det blir verkligen ett lyft! 
 

Dan före dan

Lång och slapp dag. Snöovädret komplicerade hela planerandet en del och gjorde kaos av tankar och humör men nu är jag hemma och bakar julgodis med mamma! Vi hade en så otroligt mysig kväll igår på våran mini-jul. Julklappslekar med julöl, supergod julmat och många fina släktningar! Nu är mina ögon helt slut, God Jul på er!
 

Vinterpromenad

Hej!
Vilken underbar morgon... Jag och Markus tog en underbar vinterpromenad runt sjön med hunden Molly. Underställ, mössa och dubbla träningsbyxor; mycket ovant. Det är verkligen härligt med snö nu när vi ändå är hemma tycker jag. Idag blir det julfirande med julbord katerat av 'Sofias' och julklappslek! Väldigt mysigt.

Kategori:

Mini-jul dukande!

Julstöket är i full gång! Jag känner mig så udda och osvensk så jag blir helt otrygg och förvirrad när jag går ut på gatorna; hur gjorde man med tågkortet? Vilken kaffe tycker jag bäst om? Vilken genväg går snabbast? Vilka övergångsställen kan man gå på mot rött? Ni förstår... Man lär sig nog snabbt! Jag tycker att det är så roligt att duka och pynta bordet, det blev riktigt mysigt! Imorgon kommer gästerna och vi har mini-jul på Södra vägen 53. 
 

Antiker

Har lite svårt att vänja mig vid lugnet. Åt en lång frukost framför Malou och har haft lite hemma-spa, vad bjuder dagen på mer? Det blir lite jobb nu på förmiddagen men kvällen ser lugn ut. Nu har jag slagit in alla klappar och lagt under granen! Det känns verkligen som att årets julklappar kommer gå hem... 
 
Nu när min gammelmormor ska flytta ut från sin lägenhet har både jag och mamma fått ärva så fina saker. Gammelmormors mor var kommunalråd och mycket rik vilket innebär många fina antiker. Jag har redan en ring som är hennes med en pärla i, en minkpäls (använder dock inte päls så den har fått ges till mamma) och nu fick jag fina handgjorda dukar. Mamma har fått supersöta stolar till vardagsrummet som till och med Hilda (kommunalrådet) har ärvt så de är mycket gamla - jag älskar verkligen att få ta del av slältingarnas gamla guldklimpar!
 
 

Målmedveten balans

Hemma i Sverge. Helt omtumlad! Kan knappt förstå att jag är hemma. 
Jag vet inte vad jag ska börja med känner jag! Det är så många man ska träffa, mycket jobb att göra och planering inför högtider. Jag vill ge alla julklappar redan nu! Jag har tänk mycket på det med min dröm, min drivkraft och allting jag gör för att komma dit. Jag ser alltid en möjlighet till att jobba lite, planera lite eller göra någonting som kan göra mig unik; som föreläsning för elever på College. När jag kramade vännerna i Santa Barbara hejdå sa nästan allihop; 'Du kommer gå långt'. Inte 'Jag kommer sakna dig' haha... Givetvis fick jag även höra den sista meningen men först och främst den första. Det är så det blir när man är så målinriktad som jag är, men det är viktigt att vara en bra vän också.
 
Idag tror jag hur som helst att det blir ganska lugnt, har mycket jetlag och vill inte börja med massor av stress. Går kanske en stund på stan med mamma eller ligger hemma med film ... 
 
Här har jag varit vaken i 30 timmar - pigg tjej var jag ej! Hemkommen i Göteborg.
 

Tomt och tugnt

Ah jag ar helt slut! Man glommer att vi ska flytta ocksa, och inte bara packa ett par vaskor. Det ska stadas, rensas och delas upp i pasar. Imorgon gar flyttlasset och sedan bilen till LA dar vi ska ta flyget! Lite konstigt kanns det att aka hem, har inte forstatt att teminen redan ar over... Man springer och springer for att komma fram till malet men nar man kommer fram ar det helt tomt, vitt och lugnt - vad gor man av all energi? Det kanns dock valdigt skont att ha avslutat med flaggan i topp dock! Betyg, jobb, forelasningsplaner for 2013 och ekonomi har hallt som jag vill. Jag kanner mig sa nojd faktiskt. 
 
Nu ar vi snart hemma! God natt!
 
 

Slappt

Oj vad skönt att vakna upp och inte springa iväg till College. Nu ligger vi här, klockan är 1, i sängen med datorer och tv. Snart ska pannkakor stekas och kaffe kokas, livet är bra! Jag saknar verkligen alla där hemma nu, man känner sig liksom klar här nu när skolan är över och julkänslan bör komma. Igår var vi som sagt och tittde på vår lägenhet där vi flyttar in i Januari! En tvåa med parkett, nyinsatt kök, vackret badrum med badkar,och fönster ut mot vackra gården:
 
Bilden är lite suddig men uppför trappan till vänster ska vi bo!
 

Igång!

Skönt att komma igång med allt jobb igen! Att bara fokusera på jobbet utan 4 ämnen, förelasningarna och letande efter lägenhet - allt är klart!
Tog en mysig promenad med killen för att lämna kontraktet. Nu är det film och nagelvård innan jobbet tas fram igen!

Kategori:

Konsument

Man får öva sig till att bli en bra konsument. Jag har ofta saker som går sönder som kan reklameras och eftersom jag själv jobbat i klädaffär vet jag att affären själv lider inte av att kläderna kommer tillbara och reklameras. Jag tycker ändå att det är lika jobbigt varje gång, men träning ger färdighet! Härrom dagen var jag till och med så tuff att pruta på mat... Jag fick hem en rätt till bara mig och skulle betala 27 dollar för den. Eftersom jag trodde att maten + utkörning skulle bli 15 dollar då vi kom överens om det i telefonen (100 kr - så också ganska mycket men jag var i nöd av thaimat) blev jag tvungen att prata med ansvarig. Jag förklarade att det hade blivit ett missförstånd och att de skulle hämta tillbaka maten eftersom 27 dollar inte är rimligt för en take-away rätt! Jag kan gå på restaurang för de pengara, en fin en! Tillslut gav han med sig och gav mig alltihopa för 17 dollar. Jag var nöjd och maten ljuvlig!
 
Igår bytte jag en trasig kavaj mot en ny! Samt passade på att köpa smink av märket MAC eftersom Sveriges priser är mycket mycket högre. 
 

Andra delen av livet

Väldigt dåligt bloggande har det vart, men nu är jag tillbaka! Igår var det skönt att komma igång med livets andra sida igen; träning, byta trasiga kläder för reklamation, fylla på sminkväskan, laga nyttig och god mat, sätta igång med jobbet och städa upp vårt bombnedslag till rum. Tog en härlig höstpromenad runt området, så härligt. Tänk att vi har fått höst här nu och hemma i Sverige är det allt annat än höst har jag hört ... 
 
 

Jag är bäst

Återberättande torsdag morgon.
 
 
Klockan var 7.50 och min mage kunde inte ens få ner en rostad macka med sylt utan att vilja trycka upp allting igen. Solen sken och värmen smög sig på. Jag ville vända, jag ville gå hem för mitt psyke kändes inte starkt nog för att gå in genom dörrara till klassrummet och göra 100 juridikfrågor. Om jag inte klarar det kommer livet förändras helt, jag kommer få betala massa pengar för att ta klassen igen, ta extra termin innan jag kan transfera för att hinna med alla timmar. Om jag ens hade fortsatt plugga Buisness, jag sa till mig själv att "klarar du inte det här provet, är buisness inget för dig" väldigt hårda ord eftersom Buisness Law är en av de svåraste på hela SBCC och många failar... Jag gick in, andades tugnt och försökte hålla modet uppe. 
Efter provet möttes jag av solens strålar igen. Nu var det bara att andas lugnt och hoppas att jag satte 70% av 100 frågor för att kunna gå ett godkänt. 
 
Imorse vaknade jag och ryckte till mig datorn det första jag gjorde. Illamåendet kom när sidan laddades men sedan kom bokstaven jag väntat på. Jag klarade provet. Jag klarade kursen. Jag är bäst. 
 

SKÅL

Jag vill inte göra er ledsna över eran tillvaro där hemma men här sitter jag nu, i solen och bränner huden men en liten läskeblask efter att ha klarat av ALLA FINALS! Jag vet inte hur många som har kommenterat mig idag "du ser ju helt förstörd ut?" eller "Oj, jag har aldrig sett dig såhär" - vilket inte är så konstigt.... Inget smink och flammig stressadhy med ett oduschat hår och hoodie. En lång dusch med skrubb vr otroligt skönt! Nu känner jag min som mig själv igen. 
 
Har en massor av jobb att ta igen men det får bli imorgon - idag är jag fri! Skål på er! 
 

JESUS!

Jesus - vad en bok kan göra med en kropp! Jag kämpar för att inte kräkas, har kramper i precis hela kroppen och är röd som en ros i ögonen. MEN IMORGON ÄR DET ÖVER! Jag har nu pluggat Amerikansk Affärsjuridik i 30 h / veckan, 30 h bara den här helgen, 10 h i biblioteket idag då 6 h var med en typ av tutor från klassen - om det inte går hem nu så vet jag faktiskt inte vad mer jag kan göra, jag är helt slut. Detta är dessutom bara 1 av 4 ämnen men de andra är inte Buisness ämnen så det resulterar nog i A även om böckerna inte är använda ... 
 
Mitt tips när man lider av någonting, är att bli 'vän med det'. Om det så är ens ekonomi, ett ämne i skolan, träning eller jobbet; man ska inte blunda för det som är jobbigt, man ska ta det i handen. Som ekonomin, kolla på kontot, granska och gör en budget - blunda inte för räkningar och betalningar ! Samma gäller skolan, om du inte förstår någonting, ta den extra timmen till att söka upp någon som kan förklara eller googla fram en bra källa så att du förstår och kan gå vidare, det blir så mycket enklare då. 
 
Nu ska jag ta ett sista ryck! 
 

15 MINUTER

Nu närmar det sig slutet! Imorgon kan jag säga "imorgon är det över!". Idag hade vi final i International Marketing och efter provet stannade jag kvar och pratade med läraren om nästa termins lecture. Hon berättade att hon hade fått svårt att få så mycket tid över nästa termin i och med tight planering och bad mig bryta ner manuset till 15 MIN! Vilket betyder att det inte blir en lecture längre - men i alla fall en liten presentation. Jag håller tummarna för att den andra läraren låter mig ha en timma av hennes lektioner - det vore guld! Eller att INT MKT läraren blir så impad att hennes tid inte ställer sig framför! Ha. Man kan alltid hoppas! 
 
Jag har trott att torsdagen ska kännas som en otrolig befrielse i och med slutet på skolan men så sa mamma "oftast känner man sig bara helt tom innuti och känner sig väldigt konstigt ställd till hur man ska må" - kanske är det så det blir?
 
Idag fick den kyliga, friska vinden mig att sakna Sverige och vintern. Mitt underbara lantställe Lysekil ligger täckt i snö. Det är världens bästa plats tycker jag, där har jag minnen från hela mitt liv, med båda föräldrarna, nya familjemedlemmar, sol, regn, fiske, skratt, spindelrädsla, filmkvällar, syrsor, stjärnhimmel, fågelkvitter, solvarm altan och kaffe, morgonkrysset och såklart räkmiddag med min älskling. Jag har aldrig varit där på vintern, men det ser verkligen fantastiskt ut .... 
 

Almost done! Tomorrow, I can say "tomorrow it's over". Today we had the final in the International Marketing and after the test, I stayed and talked to the teacher about next semester lectures. She told me that she had difficulty getting so much time over the next semester considerinng the tight planning and asked me to break down the script to 15 MIN! Which means that it will not be a lecture anymore - but a presentation. I keep my fingers crossed that the other teacher lets me have one hour of her classes - that would be gold! Or that the INT MKT teacher becomes so impressd so she will give me more time! Ha. One can always hope!
 
I thought that Thursday would make me feel an incredible relief by the end of the school but as my mother said "usually you feel just completely empty inside and feels very strange set to how to feel" - maybe that is how it will be?
 
Today with the cool, fresh wind i missd Sweden and winter. My gorgeous country house Lysekil is covered in snow. It is the best place I think, where I have memories of my entire life, with both parents, new family, sun, rain, fishing, laughing, spider fear, movie nights, crickets, starry sky, birds chirping, sun-warmed patio and coffee, morning cross and of course shrimpdinner with my sweetheart. I've never been there in winter, but it looks really amazing....

 

Prassel / Rustle

Tog en svettig morgonpromenad och brände up kinderna en aning. Även om tiden är knapp till finals så är lite motion inte att underskatta... Så härligt med sol och värme, spanade ut över havet med förhoppning att se en valfena plaska till - det vore verkligen otroligt häftigt tycker jag! 
 
Nu har det spenderats några timmar i bibblan. Det är ett otroligt tryck där inne eftersom nästan alla studenter har tagit plats och pluggar stenhårt. Det finns ingen luft, alla har hoodie med SBCC loggan på, kaffemaskinerna går på högvarv och prasslet av nötbarer och pizza kartonger slutar aldrig. Man kan faktiskt beställa pizza till skolans bibliotek - är inte det coolt? 
 
Nu ska jag göra vadå tror ni? Rätt. Plugga. Jag tror aldrig att jag har haft ett sånt klart ljus framför mig någonsin förut, torsdag eftermiddag kommer att innebära sån otrolig befrielse! Många andra kommer endast att festa, sova och äta men jag längtar även till att kunna fokusera på jobb, föreläsning, företagsplanering osv... Men det är nog bara jag som är så knäpp!

Took a sweaty morning walk and burned up my cheeks slightly. Although time is short to finals a little exercise is not to underestimate ... So beautiful with the sun and heat, gazed out over the sea with the hope to see a whale splash on the surfac - it would be really incredible to see I think!

Now it has spent a few hours in the libary. It is an incredible pressure in there because almost all students have taken place and studies really hard. There is no air, all of us have SBCC, the coffee machines is booming and the rustle of snacks and pizza boxes never stops. You can actually order pizza to the school library - is not that cool?

Now what to you think I am going to do? Right. Study. I do not think I've had one of theese bright lights in front of me ever before, Thursday afternoon will bring such an incredible relief! Many others will only partying, sleeping and eating but I will also to be able to focus on work, lecture, future business planning, etc. ... But that's probably just me who is so crazy!

Blödande ögon / Bleeding eyes

100 frågor juridik precis avklarat. 5 shots caffe, ett paket kakor och 6 blödande ögon tog oss igenom de sista onlineproven innan det stora provet på torsdag. Jag kan inte förklara hur trött jag är, haha. Det skulle vara skönt att lägga sig i sängen med en film men jag har bestämt mig för att söka ett bok-stipendium på 500 dollar till nästa termin (böckerna kostar ca 1.000 st) så varför inte? Två uppsatser á 250 ord... Here we go! Inlämning imorgon ... 
 

100 questions law just done. 5 shots caffe, a package of cookies and six bleeding eyes took us through the last online tests before the big test on Thursday. I can not explain how tired I am, haha. It would be nice to lie in bed with a movie but I've decided to apply for a scholarship of $ 500 for the next semester (books cost about 150 dollars each) so why not? Two essays á 250 words ... Here we go! Due tomorrow ...

 
 

Lördagsplugg

Ingen koncentration / No concentration

Oj så trött min själ är, känner mig som en utarbetad, medelålders, nyskild kvinna  (inte säker på hur det känns men jag antar att man är supertrött)... Men ljuset är nära! Synd att vi måste gå till Starbucks om dagarna för att kunna plugga, att bo med 5 andra är verkligen utmanade för koncentrationen. Markus sa idag "åh nästa termin kan vi sitta och mysa runt vårt eget köksbord och plugga, mysa och laga mat samtidigt!" - det låter helt fantastiskt! Jag längtar så! Himla mysig lägenhet och större än den vi har hemma i Göteborg. Försökte göra en lite film till er så att ni slipper mina inlägg som endast handlar om att jag är utarbetad (det gör filmen med men det är kanske roligare att se!) får se om jag får in den här... 
 
Jag är vekligen stolt över mig och Markus. Att vi verkligen tar skolan på allvar eftersom vi vill så mycket i framtiden. Idag sa jag till Markus att det kanske är dags för en bildtavla då vi sätter in massa inspirerande bilder på framtiden för att titta på när vi inte orkar mer, som nu. Bilar, inredning, egendesignat hus, mat, smycken osv - vad man än triggas av! 
 

Oh my soul is tired, fI eel like an overworked, middle-aged, recently divorced woman (not sure how that feels but I guess you feel like shit)... But the end is near! Too bad we have to go to Starbucks everyday study, when you live with 5 other people its really hard to find focus. Markus said today "oh next semester we can sit and cuddle around our own kitchen table and study, cuddle and cook at the same time!" - It sounds absolutely amazing! I am looking forward! Such a cozy apartment and larger than the one we have at home in Gothenburg. I tried to make a little movie for you so you could avoid my posts relating only that I'm out-worked (the video is about that too but perhaps more fun to see!) I'll see if I get it uploded here ...

I am a vet proud of me and Markus. That we really take school seriously because we want so much in the future. Today I said to Mark that it might be time for an image board when we insert a bunch of inspiring images of the future to look at when we need more inspiration. Cars, furniture, custom designed houses, food, jewelry, etc. - whatever we feel triggered by!

 

Xmas Dinner SBCC

Julmiddag på skolan idag! Alla internationella studenter var inbjudna men planeringen var inte bra "vi trodde inte att det skulle komma så många". Om 150 elever är inbjudna så får man väl ränka med 150? Kön till maten var extrem och borden räckte inte till, några tävlingar betades av när den allt för höga musiken tog en paus... Maten var god men min trötta hjärna tyckte inte att det var en lyckad tillställning tyvärr - men fint initiativ! 
 
Christmas Dinner at school today! All international students were invited but the organisation was not good "we did not think there would be so many." About 150 students were invited so why would you not count with 150? The line for food was extreme and the tables were not enough, some games were processed off when too loud music took a break ... The food was good but my tired brain did not think it was a successful event, unfortunately - but nice initiative!
 

Höst blev sommar / Summer it is

Idag hade hösten blivit sommar. Det var strålade sol, värme och glittrande hav! Hade inte min familj vart så saknad hade jag aldrig åkt hem! Jag saknar dock jobbet en hel del... 
 
Jag längtar så himla mycket tills jag sitter på flygplanet hem - inte för att jag är påväg hem då (endast) utan för att jag är i ett flygplan. Det är det mest avslappnande plats man kan vara på tycker jag; du kan inte träna, du kan inte, plugga, du kan inte jobba, du kan inte socialisera dig via sociala medier och inte heller stressa över tiden. Du sitter bara ner, i 10 timmar och sover, grubblar och planerar - U N D E R B A R T! Verkligen behövligt när hjärnan går på frivarv ... 
 
Såhär ser det ut i SB nu,
 

Today autumn turned into summer. It sunny, warm and a sparkling sea! If not to visit my family - I would never go back to cold Sweden in a week...! Although, I do no miss my work a lot ...

I  am longing so much until I sit on the airplane home - not because I'm way home then (only) but because I'm in an airplane. It is the most relaxing place you can be I think, you can not work out, you can not study, you can not work, you can not socialize you via social media and do not stress over time. You just sit down, for 10 hours and sleep, think and do some planning - WONDERFUL! Really much needed right now ...

Here's how it looks in SB now,

 

Flaggan i topp / On top

Så underbar kille som alltid sitter vid fontänen och väntar på mig efter mina lektioner - saker som gör vardagen lite roligare helt enkelt! Som sagt, idag har vi bara pluggat och pluggat med avbrott för köttbullar och godis. Börjar bli lite mer bekväm här med tanke på att vi har sol och 22 grader medans Facebook postar förfullt om negativa motsatsen ... Kommer att bli en chock! 
 
Idag hade jag min sista scen i teatern ... Vem vet när jag gör något sådan igen? Jag fick så jäkla bra kritik idag! Stående ovationer och att "det var det bästa det sätt mig göra någonsin" - sluta med flaggan i topp, visst? Konstig känsla, men jag stänger inga dörrar.
 
Imorgon är det jul-lunch i skolan det ska bli roligt! 
 

Such a wonderful guy who always waits for me at the fountain,  after my classes - little things that make life a bit more fun! That said, today we have just studied and studied with a break for meatballs and candy. Starting to get a little more comfortable here, given that we have sunshine and 22 degrees while Facebook post shows the negative  opposite ... That will be a shock!

Today I had my last scene in the theater ... Who knows when I will do something with that again? I got relly good feed back today! Standing ovations and that "it was the best they ever seen with me" - end when your at the top right? Strange feeling, but I do not close any doors.

Tomorrow is Christmas lunch at school, it will be fun!

 

VS 2012

Nej, jag tycker inte att VS Fashions show är utvikande eller nedverderande. Jag älskar VS! Det är en sån show - lycka och skönhet i alltihopa! De har fantastiska underkläder med så mycket kvinnlighet och smakfullhet. Alla ler och dansar till otroligt bra live musik. Hoppas att alla såg detta! & hoppas inte att ni blir ledsna över deras kroppar... Jag har hört att alla VS modeller måste operera sig innan man bli uttagen. Dessutom kan man inte äta tacos 2 gånger i veckan (som jag) - hur kul skulle det livet vara? Men visst är de vackra att kolla på?

No, I do not think VS Fashions show is negative for women or not respectful. I love VS! It's such a show - happiness and beauty of it all! They have great lingerie with so much femininity and elegance. Everyone smiles and dance to incredible live music. Hope everyone saw this! & I hope that you did not become sad over their bodies ... I have heard that all the VS models have surgery before being selected. Moreover, one can not eat tacos 2 times a week (like me) - how fun would life be? But yes, they are beautiful to look at?





 

Min gräns / My limit

Till och med jag kommer till en gräns då det inte går att ha fokus på mer än en sak i taget... Föreläsningsinlämningen får ske nästa vecka, uppdateringar här blir färre, jobbet har jag fått skjuta upp till heldagar mellan 13-17 December och att gå ut och träffa vänner finns det ingen tid till - allt är att plugga inför de nedrans proven nästa vecka! Det är som att ha 4 tentor på 4 dagar skulle jag tänka ... Fy. Som tur är har jag bara två ämnen som är utmanande men juridiken får mig alltid att bita lite på nageln!
 
Jag kommer att vara så lycklig när det är över! I helgen ska jag och killen stänga in oss med böckerna, idag ska det inhandlas vin, läsk, godis och snacks så att vi klarar av att plugga från morgon till kväll ... 
 

Even I can get to a point where it is impossible to focus on more than one thing at a time ... Lecture submission will have to be turned in next week, updates here will be less, work has been moveed to full days between December 13 to 17, and to go out and meet friends - there is no time. All is to study for the finasl next week! Luckily, I have only two subjects that are challenging but law always makes me bita a little on my nail!

I will be so happy when it's over! This weekend, me and Markus will isolate ourselves with books, before that can happen we need to go buy some, soft drinks, sweets and snacks so that we are able to study from morning to night ...

Inget smink i världen kan ta bort hur trött jag ser ut just nu - haha.
No make-up in the world can do anything to help me look less tired ... 

Ompysslad? / Personal care?

Det är verkligen inte lätt att ta hand om sig själv när man är student... Mycket socker för energin, ingen tid till träning, ingen tid till att ha lite spa och plocka ögonbrynen, peela kroppen eller måla ett lager lack på naglarna... Låter säkert lite obetydligt men för mig är det viktigt att känna mig ompysslad. Idag var det verkligen superfint väder, soligt och varmt t-shirt väder! Jag kan inte förstå att det är sista skoldagen imorgon?! Nästa vecka är bara finals som gäller... En för en dag för dag... Drömde om mamma, glögg och jul så blev tvungen att ringa lilla mor och höra hur det står till i stormen. Hon berättade att en fd. flickvän till Markus lillebror hade vart vikarie-hemtjänst hos gammelmormor Brita och de hade haft en mycket trevlig pratstund om mig, familjen Pihlgren och Brita själv, förstås. Säga vad man vill om gamla, den damen går inte av för hackor! 
 
Fruktmarknad på campus idag, så mysigt! Riktig höstdag.
 
It really is not easy to take care of yourself when you are a student ... Much sugar for energy, no time to exercise, no time to have a little spa and pick eyebrows, scrub your body or paint a layer of lacquer on the nails ... Sounds a little insignificant but for me it is important to feel cared. Today it was super nice weather, sunny and warm t-shirt weather! I can not believe this is the last day of school tomorrow?! Next week is finals only ... One by one day by day ... Dreamed about Mom, we drank wine and listened to Christmas songs so had to call my little mother and hear how things are going in the storm. She told me that an ex. girlfriend of Markus's younger brother had visited my grandmother Brita as a stand in home help, and they had a very nice chat about me, the Pihlgren family and Brita herself, of course. Say what you will about the old, the lady is not a weak one!
 
Fruit-market on campus! Love it.
 
 

Hon regerar / She rules

Hade en väldigt bra dag. Vi skulle ha muntlig presentation och klä oss i våra finaste Buisness-kläder. Jag tog både klackar, kavaj och blus men tyvärr var det många som valde att ha både jacka och keps. Läraren gav mig extra poäng för att jag hade ansträngt mig lite och bad sedan om ett utkast på föreläsningarna - som hon ska läsa över jul! Efter det hade jag ett samtal med en annan proffessor om min framtida Marketing BA och han sa att det är en grym degree att ta, då har man allt. Master kan ju komma sen, kanske, men hans syster hade BA i Marketing och jobbar nu i Kina och Japan med 100 arbetare under sig - hon regerar helt enkelt!
 
Nu har vi delat på en flaska vin och slängt i oss Tacos - dags för juridik... ! 

Trött tjej har ni här! 

Had a very good day. We had a presentation in International Marketing and had to dress in our finest Buisness clothing. I took both heels, jacket and blouse but unfortunately there were many who chose to have both the jacket and hat on. The teacher gave me extra points because I had made a little effort, and then asked for an outline of my lectures - which she'll read over Christmas! After that I had a conversation with another Proffessor about my future Marketing BA and he said it is a great degree to take, because you'll have everything. Master can come later, perhaps, but his sister had BA in Marketing and now works in China and Japan with 100 workers under her - she rules simply!

Now, we shared a bottle of wine and tossed in our Tacos - time for law ... !

Tired girl right here!

Vissa dömmer / Some people judge

Ibland får jag för mig att folk dömmer mig av mitt utseende. Ofta är det så, men ofta är det inte så. Säg att det är 50/50 vad gäller den saken... I situationerna då jag märker att folk inte gör det utan ser mig som vilken gruppmedlem eller klasskamrat som helst - kanske till och med en duktig en - blir jag ofta förvånad; jag är ju blond? Jag har en fin figur och klär mig i skjorta och klackar till skolan - men det finns dem som inte hänger upp sig på det utan kan se mig för den jag är. Det är viktigt att inte bli ett offer och försöka extra hårt att få respekt eftersom 50% av gångerna dömmer folk inte mig, då är det ju dumt att gå omrking och tro det, eller hur? I de lägen då folk gör det får jag helt enkelt skratta lite inombords, alla får tro vad dem vill - men jag är ingen dum blondin. Ärlig talat så gör det mig inte så mycket, jag vet ändå att jag kommer att bli framgångsrik i framtiden, men det är dumt att slösa energi på de människor som inte har någon självkänsla... Framförallt inte lägga energi på de som faktiskt inte behöver döma för att må bättre. 

Sometimes I think that people are judging me by my appearance. It is often the case, but often it is not so. Say it is 50/50 with to the matter ... In situations when I notice that people do not, they see me as any group member or classmate - maybe even a good one - I am often surprised, I'm the blonde? I have a nice figure and dress in shirt and heels to school - but there are those who are not hung up on it, and can see me for who I am. It is important not to become a victim and try extra hard to get respect because 50% of the time people are not judging me, so it's stupid to go around and believe so, right? In situations where people do it, I just laugh a little inside, everyone can believe what they want - but I'm not a dumb blonde. Honestly speaking, it does not bother me, I still know that I will be successful in the future, and it's silly to waste energy on those people who have no self-esteem ...
 
Biblioteket SBCC. 

Smile!

Man tager vad man haver - middagen blev ungsbakad kyckling med stuvad quinoa, ungsbakad zuccini, kokta morötter och brysselkol .... Riktigt gott och nyttigt. Nu har jag tvättat alla lakan och kläder, pluggat inför kommande vecka och fått ett superbra schema inför 2013! Jag kommer som sagt att läsa Buisness Transfer och nästa termin läser jag; Matte, Engelska, Bokföring (min morbror undrar vad man kallar sig om man jobbar som det? Är man en choufför till böcker - Bokförare? - svaret är Revisor!) Politik och Gym (du måste ha någon form av träningsklass)- det blir en kanon termin, men mycket svår.
 
Nu är det dags för sängen. Jag lägger mig med ett leende på läppanra då mamma räddat mig igen! Så underbart att ha stöd och hjälp när det behövs. Alla julfilmer på tv får mig inte att sakna familjen mindre!
 
Älskar min Odd Molly pyamas ... 

You take what you have - the dinner was baked chicken with creamed quinoa, baked zucchini, cooked carrots and brosselsprout .... Really good and healthy. Now I have washed all the sheets and clothes, studied for the week and made a superb schedule for 2013! I will read Buisness Transfer and next semester I read; Math, English, Accounting, Politics and Fitness (you must have some form of exercise class) - it will be a great semester, but very difficult.

Now it's time for bed. I will fall asleep with a smile on my lips since my mom saved me again! So wonderful to have the support and help when needed. All Christmas movies on TV  do not make me miss my family less!

Love my Odd Molly pajamas ...

 
 

Moln / Cloud

Man känner verkligen att det är extra energin som gäller nu! Jag är supertrött under hela dagen och allting snurrar i ett moln omkring mig. Min fantastiska pojkvän är verkligen stor hjälp när energi, motivation och lycka sökes! Han är mitt allt just nu. Det känns som att jag är mitt ute i havet med kramp i kroppen, försöker hålla mig vid ytan men vatten kryper in mellan mungiperna då och då - man skulle vilja ge upp och bara slappna av men då vet vi ju vad som händer. Jag måste hålla ut! Jag måste slutföra och fullfölja med flaggan i topp! Det kan bli en utmaning för mig, ibland slappar jag av lite för tidigt och blir inte lika nöjd med resultatet ... 
 
I really feel that I am using my xtra energy now! I'm super tired throughout the day and everything is spinning in a cloud around me. My amazing boyfriend is really very helpful with giving energy, motivation and happiness! He is my everything right now. It feels like I'm in the middle of the ocean with cramps in my body, trying to keep myself ober the surface but some water creeps into my mouth - you would like to give up and just relax but then we know what happens. I must stay strong! I have to finish and complete with confidence! It can be a challenge for me, I sometimes relax a little too early and will not be as happy with the results as I would have be if I had kept going ...
 
 

Focus: Law

Idag satt jag och klasskompisarna länge och gjorde jurikikarbete på Starbucks. Det hann hända en hel del; rånare som snodde mackor, drogpåverkade som blev tagna av polisen och många koppar kaffe för min del. Regnet öste ner när jag vaknade, lite skakig efter igår, men efter mycket fokus på juridik känns det bättre eftersom stressen inför finals är enorm. Gick även hem till vår blivande landlord och hämtade kontraktet till lägenheten samt lämnade en fin ask choklad som tack. Nu är det plugg och jobb i sängen för min del!

Today I sat with my classmates for a long time and studied law at Starbucks. It happened a lot during the time; robbers who stole sandwiches, intoxicated who was captured by the police and many cups of coffee for me. The rain was pouring down when I woke up, a little shaky after yesterday, but after much focus on law it feels better because the stress for finals is huge. I also went home to our prospective landlord and got the contract to the apartment and left a nice box of chocolates as a thank you. Now it's study and work in the bed for me!
 

Utmaning / Challenge

Unnade mig själv att gå ut på stan igår med vännerna. Efter ett långt samtal med morbror Claes, en stor inpirationskälla, bestämde jag mig för att läsa Buisness här på SBCC och inte Marketing ... Jag kommer alltså att ha väldigt svåra klasser och läsa finance tills det är dags för Universitet och BA degree där jag kommer att rikta in mig på själva marknadsföringsbiten... Det känns så himla rätt. Varför skulle inte jag kunna klara av att läsa de kurserna om andra kan det? Varför ska jag inte ha samma förutsättningar som andra efter min AA? Jag vägrar att komma ut i jobblivet och inte känna mig ordentligt smart och utbildad efter så mycket pengar och tid! En tunn marknadsförigns degree hade inte taigt mig lika långt - och ni som känner mig vet att jag ska till toppen! Mitt företag ska bli bäst!
 
Jag är inte rädd för en utmaning, tvärtom! Jag är väl här för att bita lite i läppen då och då?
 

Allowed myself to go downtown last night with friends. After a long conversation with uncle Claes I decided to go for the Buisness program here at SBCC and not Marketing ... I will therefore be taking very difficult classes and read finance until it is time for the University and BA degree where I will concentrate on the marketing piece ... It feels so right. Why should not I be able to read the thoose classes when others can do it? Why should I not have the same opportunities as others after my AA? I refuse to get out into the work life and not feel smart and well educated after all of that money and time! A thin marketing degree would not have been taking me to the top - and those who know me know that I'm going to the top! My company will be the best!

I'm not afraid of a challenge! I am here to bite my lip a little now and then.

 
 

Ränkar dagar / Counting the days

Skönt att vara lite effektiv - stänga av alla kaffemaskiner, kunder och musik, försvinna in i juridikvärlden och bara pumpa in information och fall. Efter två stora koppar kaffe, mackor, muffins och koncentration hade jag klarat av dagens plugg-mål. Nu har jag gjort en välförtjänt drink och väntar på att kycklingen ska tina. Synd att säga men just nu, när renget öser ner och pluggandet, jobbandet, planerandet med föreläsningarna är otroligt stressigt - räknar jag dagarna tills jag kommer hem! Det känns ju otroligt skönt att ha en lägenhet färdig. Som jag skrev en annan gång; jag trodde inte att jag skulle klara av att bo i det här huset så längre men jag har vant mig otroligt bra faktiskt. 
 

Nice to be little effective - ignore off all coffee machines, customers, and music, disappearing into law the world and just forcing information and cases into my brain. After two large cups of coffee, sandwiches, muffins and concentration I had ccomplished today's plug-goal. Now I have made myself a well deserved drink while waiting for the chicken to thaw. Shame to say but right now, when the rain is pooring down and there is so mch studying, job and planning the for lectures which are incredibly stressful - I'm counting the days until I will be home! It feels great to have an apartment ready. As I wrote on another occasion, I did not think I would be able to stay here so long but I've gotten incredibly used to the situation and conditions actually.

 

 

A good cup

Upp och hoppa för att svara i telefon och få beskedet: Att vi fått lägenhet! Så underbart! Det firas med plugg inför finals... Vi började med att gå till biblioteket där vi insåg att inget cafe var öppet... Efter att jag tillslut somnade på grund av det fick vi förfytta oss upp för berget till A good cup för att köpa muffins, kaffe och lyssna på härlig musik med böckerna uppslagna och glasögonen på näsan.... 

Rise and shine! This morning I woke up and answered my ringing phone to get the good news: We got the apartment! How wonderful! It is celebrated with study-session for finals ... We started by going to the library where we realized that no coffeeshop was open ... After I finally went to sleep because of it, we had to go up on the mountain to 'A good cup' to buy muffins, coffee and listen to the beautiful music with books all over the table and with my glasses resting on my nose ....

 

 

Skillnad / Difference

På senaste tiden när jag kollat på kläder har jag svårt att skilja på vardag och jobb. Jag vill köpa kläder som passar in i mitt karriärmönster och personlighet - sanningen är dock att jag har en väldigt mysig klädstil egentligen, med goa tröjor och leggins osv. Tyvärr har jag svårare och svårare att klä mig mysigt, gosigt och slappt för jag märker hur jag förändras rent personligt utifrån vad mina kläder skickar för signal ... Men proffsiga kläder behöver inte vara fula! Med min budget passar H&Ms avdelning, eller forever 21 jättebra! Jag tröttnar ändå så fort på mina kläder. Här är ett par pärlor från forever 21:

The last months when I have gone shopping I have been finding it difficult to distinguish between regular and proffesional clothes. I want to buy clothes that fit into my career patterns and personality - the truth is that I have a very cozy style, cozy shirts and leggings etc. Unfortunately, It has been more and more difficult to dress cozy, cuddly and softly because I notice how I change my personality based on what my clothing signals ... But professional clothing do not need to be ugly! With my budget fits H & M department, or forever 21 great!. Here are a few gems from Forever 21:

Dress for sucess right? 





 
 
 

Friday

Vaknade efter en lång natt med feber och utan röst - så irriterande! Kan det försvinna! Jag fick bita ihop och ställa om klockan, ingen presentation idag inte MEN nästa fredag samma tid kommer jag att vara där! Nu har jag en vecka att tortera killen med övningspresentationer istället ... Klockan 13 var vi på en lägenhetsvisning som gick väldigt bra, jag tror att det är 90% chans att den är vår - om inte mer! Det var nämnligen bara vi som skulle titta på den eftersom vi blivit rekommenderade av nuvarande hyresgäst - Karin. Sedan blev det en sväng på stan, köpte skor på mitt presentkort, julklapp och Svenskt pumpabröd på World Market. 

Nu blir det potatissoppa och surdegsbröd!

Woke up after a long night with fever and without a voice - so annoying! I want it to go away! I had to bite the sour apple and reset the clock, no presentationfor me today not BUT next Friday the same time, I will be there! Now I have a week to torture Markus practice presentations instead ... At 1, we went to see an appartement which went very well, I think there is 90% chance that it is ours - if not more! It was just us two that applied for it we have been recommended by the current tenant - Karin. Then there was a trip downtown, I bought shoes on my giftcard, Christmas gifts to family and Swedish pumpkin bread at World Market.

Now it's potato soup and sourdough bread!