Zoom



Jag såg detta citat och blev alldeles varm, det är verkligen så jag försöker se på livet! Dock är det kanske också det som gör att jag stoppas upp ibland; för att jag har så svårt att zooma in och fokusera på nuet. Jag tycker alltid att det bästa är att se the big picture och sträva framåt - inte "stå och stampa". Men det är otroligt viktigt att man gör det ibland, annars blir inte ens resa ordentlig utan mer stressad. Det är därför jag aldrig skulle ha något att ställa upp med i talang eller vara nöjd med att "bara vara student"; jag suger på att gå in i något så djupt - det gör mig bara rastlös och jag får panik... Verkligen något som jag måste träna på! En kombination av dessa är nog det bästa paketet man kan ha! Dröm stort med noggranna delmål på vägen! 

las vegas

HEJ! 
Nu var det verkligen längesedan! Jag hade ingen dator med mig till Las Vegas och orkade inte sitta och pilla med telefonen ... Nu är vi hemma och sjuka allihop, det tar hårt att partaja på det sättet i 4 dagar. Mina fötter har så många sår och blåmärken att inga skor passar, ansiktet är så torrt att inte ens min inpackning hjälpte - men värst av allt, alla kläder stinker rök och casino! Det var det dock värt! Vi har haft så himla roligt, varit på de tre största nattklubarna Marquee, Hakkasan och XS (ätit skräpmat varje datg för att ha råd med allt) vilka ställen alltså! På toaletterna får man gratis parfym, hårspray och tobak (för de som röker), dessutom torkar de händerna åt en när man är klar... Det bästa var nog den lilla marmorplattan där drinken skulle stå samt guldkroken för eventuella väskor eller kavajer; varför har inte alla toaletter det? :- )
Vi bodde på Excalibur - slottet som är till för familjer - vilket var helt okej! Det ligger mitt på stripen och hade allt man behövde, förrutom alla dyra affärer men det var väl lika så bra! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer, just nu känns allt bara snurrigt! Men jag tipsar verkligen alla som ska till Vegas att ställa sig på listorna till de stora nattklubarna, de är riktigt häftiga och det kan vara svårt att komma in annars .... I alla fall om man har några killar med sig :- )! 
Till de tråkiga sakerna så var jag med om min första jordbävning och blev halvt fingrad av en gammal gubbe... Tröttsamt!
 

rent och fint

Senast på fredagspodden så pratade de om hur viktigt det kan vara med ett städat och fint hem när allt annat är kaos. Jag skulle inte vilja säga att mitt liv är kaos - men mitt inre kan vara väldigt stormigt - och därför är jag alltid noga med att ha det fint hemma. Jag trodde nästan bara att det var jag som var så "knäpp" men det visade ju sig vara fler! Om jag skulle må dåligt och någon kom hem till mig med färska blommor och städade; så skulle jag vara väldigt mycket lyckligare. Jag hade den diskussionen med killen i veckan; "köp inte blommor, det är ju som att kasta pengar i sjön, de dör ju efter en vecka" mitt svar: "om jag kan vara lyckligare denna veckan på grund av att jag har vackra blommor att titta på varje dag, så tycker jag att den lilla pengen är värd det". Man prioriterar ju olika, och jag har inte alltid råd eller lust att köpa blommor, men ibland. 
Nog om detta! Nu ska vi sova för imorgon är det LAS VEGAS för hela slanten!
Fick ett paket från Sverige med en Buddha och lite tunikor, tack mamma! 
Packar!

Lov dagar

Kan inte förstå att det är lov! Så underbart. Idag sov vi länge efter en sen kväll på stan, lagade god pesto och tortellini lunch, åkte till piren för att äta glass och mysa innan en superbra teater! Det var ett tag sedan som jag såg en så rolig och fin teater, grymt skådespel också! Lyssnade på fredagspodden igår och har många tankar kring den som gjorde mig glad, men det tar vi imorgon! Jag är helt slut! So Long. 
Fredag:




Macaroons

Vad konstigt det är att man har lov! Alltid lika konsitgt att ha klarat av ett stort prov ... Jag testade att gå och träna innan provet denna gång, tänkte att det kunde vara skönt att rensa hjärnan lite. Det känns faktiskt bra och en teknik som jag kommer att hålla fast vid! Istället för att bara mata in mer och mer information som man har läst 100 gånger så försöker man få energi och endorfin istället! 
Nu ska jag och Johanna ha myskväll med macaroons, rosé och nagelmålning! Riktig tjejkväll med andra ord. Imorgon ska jag ligga vid poolen, njuta av ledighet OCH köpa en symaskin! Goodwill hade en så fin och superbillig. 
Hej så länge!
 

hålla ut till slutet, och sy?

Åh sista pluggandet innan ledighet! Har stängt in mig i tre dagar för att riktigt pressa in allt om Macro Economics som jag bara kan! Så trött på det! Speciellt eftersom det inte är ett ämne jag brinner för. Jag är så dålig på att orka hela vägen! Precis som med ett pass på gymmet, en lektion eller när man rensar garderoben; så vill jag alltid sluta 5 minuter eller plagg innan det är helt klart! Samma sak med att plugga inför ett prov, jag vill sluta plugga dagen innan! SÅ dålig egenskap ... 
Får ganska mycket frågor om mitt entreprenörskap via FB (det går inte att kommentera bloggen men man får gärna fråga saker på mail eller FB). Så jag tänkte att jag skulle skriva lite om det: 
Det första jag hade förra terminen fick jag lägga ner på grund av min partner, jag kan inte säga exakt vad det var vi tänkte göra men det har med träningskläder att göra (har en förhoppning om att kanske starta upp ingen, själv) 
Appen som jag pratade om fanns redan en nästan likadan.... De läste upp den på fredagspodden! Det var tänkt som en app för högstadie elver att använda när de ska välja gymnasium. Man skriver in vad man tycker är roligt, brinner för och är duktig på; sedan ger appen ett urval på yrken och skolor som passar Dig. Den vägen tyckte jag verkade bättre istället för att sitta och försöka hitta ett jobb från en lista så utgår man från sig själv, men ja, den fanns redan ett ganska så likande exempel på. Jag vill att fler ska känna hur det känns att göra något som är roligt och jobba med någonting som är kul! Det finns så många jobb som man inte vet om och om man fokuserar på vad man tycker om så tror jag att man finner dem lättare - eller skapar ett nytt för den delen!
Nästa projekt? Ja, över springbreak tänkte jag starta igång ett efterlängtat projekt! Jag ska återvinna kläder från min egen garderob och secondhand genom att sy kuddfordral av dem! Jag älskar att sy och pyssla och jag älskar kuddar! Jag byter kuddar och inredning ofta så på detta sätt slösar man inte lika mycket :- )! Namn är oklart men jag har redan börjat skissa på design och börjat fylla i papper för ansökan! 
Älskar dessa!
 

snabb på att dömma

Idag kom jag på mig själv att tänka väldigt illa om en person i min klass... Han är 50+, överviktig, luktar konstant rök och har en så slemmig röst efter allt rökande så att man knappt hör vad han säger. På proven får han inte godkänt och han dricker två coca-cola drickor per lektion; min tanke är "vad fan gör du här! Åk hem" men sedan tänkte jag till lite... Vilket mod och kraft att faktiskt ta sig tillbaka till skolbänken igen istället för att leva på andra eller ta ett jobb som man inte trivs med. Enligt honom kanske han inte hade något val men det är ändå en process och en ny livsstil som han fullföljer (eller försöker i alla fall). I hans tillstånd vet jag inte om han någonsin kommer att komma tillbaka till jobbandet, kanske är det därför han går i skolan. Blev bara så arg på mig själv att jag dömmer så snabbt ... 
I USA är det ofta jag inser att det aldrig är för sent för någonting. Jag har många i mina klasser som skulle kunna vara mina föräldrar. Det är så härligt! Mentaliteten att man gör vad man älskar tills man tröttnar och byter, är väldigt passande för mig eftersom jag tröttnar fort! Livet ska inte vara tråkigt och grått! Det finns inga ramar för vad du "borde" eller "måste" gör vad du tycker är roligt och forma ett jobb och en livsstil av det. Jobba ska vara roligt, precis som livet. 
 
 

stress fika

Nu är det inte långt kvar till spring break och vegas! På torsdag skriver jag mitt Macro Economics prov (be till Gud att det går vägen) sedan är jag fri en vecka! Längtar så sjukt mycket till LA och Hollywood till sommaren, har ännu inte hittat boende men jag ska ta tag i det snarast efter att provet är klart. Johanna är fortfarande här och får roa sig medans vi pluggar tills ögona blöder, men det är ju soligt och varmt så lite poolhäng skadar väl ingen? Nu har jag lagt mig i soffan för att läsa det sista, känner mig febrig idag igen så det blir ingen sen kväll idag inte ... 
Fika med Johanna i soffan :- )

ostron och dans

Söndag kväll, nytvättade lakan, brunbränd hud och tacos. Jag är nöjd! Har skrivit två uppsatser idag men även hunnit med poolhäng och en promenad med grannens hund. Det gör jag aldrig om! Hon är en sån elak människa och hunden var väldigt olydig; bets och vägrade att gå. Nej, slut med det. Igår hade vi en heldag med ostrongrill, vinpimplande och charader innan vi gick ut på stan, så lyckat! Helgen går så fort när man har roligt men nu är det bara en vecka kvar till vegas! 












 

effektiv och uppblåst

Oj vilken mysig dag! Låg och solade i fyra timmar (!?), drack lite bubbel med malin på uteplatsen och nu har jag och Markus myskväll med tända ljus och en skinande ren lägenhet. Fick skrivit en uppsats och läst en bok idag också - effektiv dag! Snart kommer Markus syster hit så nu har vi blåst upp hennes sovplats de kommande dagarna! Imorgon ska vi till Ventura på ostron pick-nick med vin i stekande sol vid vattnet. Det låter nog lite mer fancy än vad det är men hela konceptet är att man köper ostron från en vagn vid stranden och grillar vid uteplatserna som finns, med sitt egna vin och sin egna mat (om man inte vill ha ostron). Det är vår amerkanska vän som har dragit igång detta så jag litar på att det blir grymt!

panikångestens dag

Vilken mysig kväll vi hade igår, Markus och jag. Aningen kaosartad också... Efter att ha fått en konstig gråtattack och sagt dumma saker till honom (orkar inte skriva vad och varför), antagligen för att jag har haft ganska mycket ångest det senaste och försökt att inte visa det - då blir en liten sak som Makus säger GIGANTISK och ja, tårarna rann... Även om vi slöt fred så tänke jag vara lite gullig och överraska med favoritöl, en fotbollstidning och lite sånt, ni vet, när han skulle komma hem från fotbollsträningen! Vad händer? Jag går hela vägen dit, köper massor av bra och tar en gratistaxi hem; allt var toppen! DÅ inser jag att hemnyckeln ligger kvar i affären .... Därav fick jag vänta på honom tills han kom hem (trött efter träningen till en tjej med panikångset - yes!) och vi fick åka till affären för att hämta nyckeln...
Vi fick i alla fall en mysig kväll framför gamla Al Pachino klassiker, fransk manikyr och Champange! Nu kommer snart mina vänner och vi ska ligga vid poolen med resten av champangen (?), snacka skit och mysa. Hej!
Välkommen vår och värme!

din egen bild

Jag har tänkt så mycket på vad de sa på Fredagspodden; om man vill tro att man är lite snyggare eller smalare än vad man kanske egentligen är - så är det bra! Ingen ska vara den som kommenterar motsatsen, för man mår ju bättre över att ha en inre bild av sig själv och bära upp den istället för att vara osäker när någon drar ner en till verkligheten. Mitt hår (en minor sak) just nu är inte riktigt vad jag hade velat att det skulle vara - det är superduper ljust och frisören gruggade in hela hårbotten i färg så jag ser ut lite som Legolas ... Men då tänker jag bara att det inte är så farligt, går inte förbi en spegel om jag inte måste och tänker att "det växer ut och hår är ju en enkel sak att ändra". Hade jag haft möten med Agencies eller så; då hade det nog varit jobbigare. Nu ska jag bara gå i skolan och ligga vid poolen fram till sommaren och LA, då kan jag gå till frissan igen! Livet är härligt! Jag är expert på att göra en liten sak till väldigt stor så därför ska jag bara ignorera alla dumma tankar om håret och tänka på allt positivt istället. I mitt huvud är håret fint och nyklippt!
Just nu: Jag har mysig morgon och planerar LA i Augusti. Imorgon kommer Markus syster Johanna hit! 
Här ser ni mig - blond i ett stökigt sovrum en solig torsdag i Santa Barbara. 

matkultur

Jag älskar att bo i Kalifornien! Kan inte få nog. Nu sitter jag och myser med te, vanilj-ljus, glosor och E-news. Huden är bränd och kroppen luktar pool - amazing. Idag var vi och handlade massa gott på en 100% organisk mataffär, jag brukar inte vara så noga med det men miljön där inne är så fantastiskt och vill man hitta nyttiga saker så är det the place to go (Lacy Acres). Jag och Markus är väldigt noga med att äta gott och bra, även om det hade varit billigare med pasta och ketchup MEN vi båda är uppfostrade med mycket mat. Både min mamma och pappa har alltid lagat massor av god mat. Någonting som vi har här i USA är Quinoa pasta - så nyttigt och smakar precis som vanlig pasta! Dyrt men ibland får man unna sig ... 
Idag blev det köttfärssås som fick stå i 30 min. Gott!

lyxiga stunder

Jag önskar att alla kunde få två timmar om dagen när man sitter i soffan med morgonkaffe, nyhetsprogram (eller vad man vill), solsken och inspirerande tankar - men jag vet att det tyvärr inte är så ... Idag var min morgon aningen kaotisk men efter ett samtal med kära mamma i Sverige så var det bättre igen. Hon säger ofta samma sak, men ändå hjälper det alltid lika mycket "en dag i taget, ett steg i taget". Jag vill så mycket just nu så det är svårt att fokusera men jag måste. Jag kan inte hålla på att byta mönster när jag blir rastlös - men det är så svårt när man vill 1000 saker och har ett liv! LA till sommaren blir min escape och min början till ännu en stor dröm! 
Kletade bort allt lack på väg till skolan ...

måndag

Vilken dag! Varken jag eller killen kunde sova på hela natten så vi beslöt oss för att lägga oss med huvudet där vi har fötterna - det ska tydligen vara bra när man inte kan sova, men nej... Hur som helst gick dagen i skolan bra och nu kom jag precis hem från frissan. En tjej från LA som tyckte att jag genast skulle flytta dit och satsa på min acting "you are so gorgeous girl! LA is waiting for you!" så gullig tjej alltså. Synd att det är så långt kvar (3 månader?) innan jag kan åka på det äventyret! Nu ska jag mysa med en kopp te och försöka räkna lite GDP innan sovdags. Imorgon blir det blogg-bomb när jag har min mysiga morgon! 

Dagens middag; soltorkadetomater, spenat, kyckling och bulgur.

Min helg

Helgen är över och jag ser fram emot en ny vecka! Lustigt nog bloggar jag inte så mycket på helgerna, jag har paus från mycket av mina tankar och är väldigt oproduktiv. Den här helgen har i alla fall varit fantastisk! Malin har bott här hela helgen och vi har solat, badat, druckit vin och drinkar, ätit tapas, spelat spel och dansat på 5 krogar. What else can you ask for? Jag känner mig lite omotiverad till skolan nu när jag längtar efter skådespeleri men bra nog så är det ganska roliga uppgifter just nu. Imorgon ska jag slinga håret vilket alltid piggar upp! Till alla er som funderar på att bo i USA så kan jag säga att student visum är himla bra. Även om jag vacklar mellan mina majors och vad jag vill - så är det en grym väg in i landet! Jag är så nöjd med det valet. Hörs mera imorgon... 


titta fram

Jag läser många texter på Facebook som handlar om "hur enkelt det var när man var liten och varför längtade man efter att växa upp"? Jag tycker att det är viktigt att vi inte ser livet så! Att blicka tillbaka i tiden och låtsas som att allt var bättre då, bara för att man vet lite mera nu, är inte hälsosamt. De problem som vi hade då; för lite sand i sandlådan eller för lite godis på lördagen - var problem för oss då! Man kan inte ta bort att det var så vi kände och man kommer alltid att ha nya problem. Jag tycker att vi ska blicka frammåt istället och acceptera att det allitd kommer att finnas problem som vi får ta i tu med - det är en del av livet och inget som försvinner med ålder eller inte existerade förr. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan, det är bara en dålig ursäkt till att inte ta tag i nuet :-)! 

lyckan i la

Hej!
Här sitter jag och njuter av min långa sovmorgon innan sista lektionen inför helgen går av stapeln. Solen skiner och surret av gräsklippare och fåglar ger mig riktiga sommarkänslor! Jag har bestämt mig för att försöka se om jag kan stanna i LA över sommaren, istället för att åka hem... Det är klart att jag vill träffa vänner och familj men jag vill faktiskt passa på att uppfylla min dröm och faktiskt kolla in skådisbranshen i LA! Jag har ju bott i USA i 2.5 år totalt och alltid velat göra det, så nu får det ske! Jag sitter och mailar med mina gamla acting lärare, som erbjuder sig sovplats, sedan ska jag även bestämma möten med argenturer och fotogtafer. Augusti kommer snabbare än vad man tror! Livet är för kort för att man ska vänta med allt. 
Nu ska jag iväg till lektion, hej så länge!

Små saker gör skillnad

Tänkte ge lite tips till den som tycker att det är tungt att gå upp till jobb/skola på morgonen eller kanske på måndagskvällen har ångest för att det "bara är tisdag imorgon". Jag är faktiskt väldigt bra på att ta bort sån ångest och det gör man genom att bryta små varagsmönster! Att ta bort "den typiska tisdagen" eller helt enkelt må toppen vilken dag det än är. Eftersom jag vaknar med ångest varje morgon men planerar upp dagen långsamt och låter ångesten gå bort - så vet jag hur små enkla saker kan göra underverk! Så, följande är mina små vardagsbrytare:
- köp en frukost på stan istället för att äta fil hemma.
- gör något kul på morgonen istället för det vanliga! Min grej just nu är att fixa går och smink framför top model (play) med kaffe och frukost.
- tänd ett gott luktljus på morgonen!
- planera in att du ska hinna med ett mini-spa på morgonen; med ansiktsmask och podcast!
- bestäm att du ska dricka ett glas vin på kvällen med en riktig helgmiddag
- jag städar alltid innan jag går och lägger mig (skinande rent) för då vet jag att jag kan vakna till en ny dag med ett nytt vitt papper! Utan en stökig miljö som stör...
- ibland går jag in på olika hemsidor och hittar något fint plagg eller ljus som jag ska unna mig att köpa dagen efter...
- köp en färgglad kaffekopp! 
Mycket av detta låter säkert självklart för er men jag tycker att det är viktigt att vi inte bara går och går utan att riktigt förgylla dagarna. Om det är lite tråkigt en period - köp en god latte på väg till kontoret eller dansa till MTV innan du går! Don't be so hard on yourself... Små saker gör skillnad! 

tålamod ...

Jag har kommit in i min "jag vill bli skådespelerska, varför pluggar jag business?! Jag kommer aldrig att vilja ha ett sånt jobb ändå - om det inte är en realityshow på mitt kontor" fas. Den går över men det är jobbigt att motivera sig när den kickar in. Jag säger inte att jag kväver hur jag känner men jag försöker att ta bort de värsta känslorna tills jag kan satsa på det 100 % igen. Lite saknar jag det varje dag - och därför kommer jag att satsa så fort jag är klar med min utbildning - men just nu känner jag mig SÅ halv. Haha. 
Ett tips till dig som tvivlar på att du kommer att komma dit du ska och är rädd för att hamna där du inte vill vara: Jag tänker ofta så, att jag kommer att hamna i det liv som jag absolut inte vill. Jag vet inte varför men ibland tänker jag så; då ska man istället tänka: Varför skulle jag hamna där? Varför skulle det komma en dag då all min drivkraft tar slut? Är man driven och vill någonstans - då kommer man dit! Förr eller senare. Älskade Fredagspodden när de pratade om att vissa människor vill ha beröm för att de anser att de var anledningen till någon annans lycka MEN precis som de sa; för de som vill och de som kämpar - de kommer att komma fram ändå, med hjälp från andra eller inte. MAN KAN FASEN BLI VAD SOM HELST! Ha tålamod! 
Bilder från en pilot som jag gjorde i somras. 

Detaljer i studentlivet

Hej! Idag har jag storstädat, legat på soffan med tacos i magen och druckit ett glas vin med Malin! Inte så mycket pluggande helt enkelt men jag tycker faktiskt att även om man är student och studierna är huvuduppgiften i livet just nu - så kan det faktiskt inte betyda att man ska sluta leva! Jag kanske borde läst om Mark Twain istället för att skrubba badkaret och skulle kanske ha studerat USAs GPA trender sedan 1930 istället för att tjejprata, men ibland måste man göra andra saker! Jag måste ut ur bubblan ibland för att hitta mig själv igen och fokusera på de små sakerna som gör studentlivet mer minnesvärt än bara böcker. Skura är väl inte så minnesvärt men oj så härligt det är med rent och fint! Hehe. Vi hörs mera imorgon! 

because Im happy

Hej! Mitt inlägg hade inte publicerats igår men Lördagen blev superlyckad med dans och drinkar! Några bilder finns på min instagram: slouisedahlin, för den som vill se :- ). Idag har jag och Markus haft världens bästa söndag med shopping, Japansk lunch och mys hemma med söndagsmiddag och tända ljus. Äntligen har det slutat regna efter 4dm på 4 dagar och nästa vecka blir solig och varm. Jag har bestämt mig för att verkligen ta tag i min acting nu och se till att få ut några trådar. Förhoppningsvis bor jag i LA om ett år och då vill jag vara förberedd för att köra hårt (samtidigt som jag går i skolan). Här är min dag i bilder - inte de bästa bilderna men ni får kanske ett hum! (Jag har inte köpt allting på bilderna - men lite)