påsk

Nu har vi städat upp efter gårdagens kalas! Jag är otroligt nöjd med våran första påskmiddag/lunch! Köttbullar, korv, ägg, cloeslaw, potatis, kokade grönsaker, sill och gott bröd! Hade jag bott hemma i Sverige hade jag trotsat det traditionella påskbordet och sagt "man kan väl vara lite ogrinell eller måste man äta samma som alla andra?" men eftersom vi är i USA och skulle fira efterlängtad påsk - var maten riktigt god! 
Efter mycket skålar hemma hos oss gick vi vidare till Granada Theatres mysiga lounge/bar. Ni kanske förstår att jag fullkomligt älskade stället eftersom baren var formad som en scen, Ingrid Bergman prydde toaletten och musiken var fantastisk. 
Idag är det sista lediga dagen så det kommer att bli lite städning, filmhäng, tvättning och kanske lite egentid för mina projekt ...
 
Såhär hade vi det igår:

KUL

Åh idag började jag på boken som kommer att ta upp mycket tid framöver. För en tid sedan började jag skriva en självbiografi med inslag på hur man tar sig igenom saker och hur viktigt det är att man följer sina drömmar och inser att ingenting är omöjligt. Jag tyckte inte att det blev så bra tillslut och slutade att skriva. Nu har jag börjat igen! Titlen just nu heter "Kan jag, kan du" och handlar om mig som person, vad som har format mig (en hel jäkla del) och hur jag tänker med mina val och drömmar. Vad jag har gjort och hur jag kom dit, vart jag ska och hur jag ska ta mig dit. Hur man hanterar motgångar osv, som en riktigt lång föreläsning helt enkelt! Föreläsningarna på skolan kommer mer att handla om motgångar och delmål men boken kommer att måla upp ALLT! Så kul!
Nu ska vi ut och äta, dricka drinkar och ha trevligt!

Gammalt + Billigt

Idag har vi genomfört en hejdundrande städning! Det var ju en sak jag ville ha bort från listan, så nu tog vi tag i den saken också! Jag är verkligen intresserad av inredning men man har ju inte så mycket pengar som man skulle önska för att köpa den soffan man drömmer om eller ett soffbord i rätt färg. Vi tog lite av det som fanns när vi flyttade in och kompletterade med saker vi hade eller köpte billigt, resultatet är inte helt dumt tycker jag. På bilderna kan ni se hur det såg ut innan vi fick tillbaka alla små detaljer. Jag tycker verkligen att det är underbart att städa och ro om bostaden, senaste dagarna har jag inte pysslat om sovrummet utan bara låtit kläderna falla i garderoben, lakanen var smutsiga och nattusbordet fullt med damm. MEN idag fick jag riktigt fixa och mysa runt vilket verkligen gör mig glad, sovrummet ska vara en plats man trivs på och mår bra. Nu har jag rensat bland alla kläder, tvättat lakan och torkat varenda vrå med skurmedel - kul! Imorgon ska vi förbereda för påskfirandet här på lördag, då kommer Elvira och David hit och vi ska visa David, som är amerikan, hur Svenskar firar påsk! Kul!

Ibland vet man

En kväll fylld av spel och vin. Skrev ett par stycken på boken innan tacosen var klar och nu är det läggdags. Jag tänker lite på sektionerna i mitt liv, det blir ju så när man träffar så många olika människor här - att man berättar sin historia en eller två gånger då och då. Man inser, eller jag i alla fall, hur mycket jag har gjort dessa år. Det mest intressanta är att vissa saker jag gjort har jag vetat slutet på innan svaret har kommit. Calleflygare teaterskola 1. Kommer jag in? Svaret var :Ja. Det gjorde jag också. 2. Kommer jag att stanna 2 år: Nej. Det gjorde jag inte heller. Så kan det vara med mycket i mitt liv, ibland vet jag bara, för jag känner det. Sen kan man ju aldrig veta vad som händer, men känner man sig själv kan man ofta gissa...

Kategori:

partner push

Hej på er! 
Nu har vi precis kommit hem från parken där vi solat oss, läst böcker och jag gjorde en stor tankekarta över min bok, jag har "kommit på" att varför hålla på att välja mellan två stoyrs? Jag skriver väl båda! Så nu håller jag på att färdigställa tankekartorna, utan en sådan kan jag inte skriva alls! Då sitter man bara där stressad och vill skiva allt man har i huvudet, så tar man inte den tid på sig som hade behövts för att verkligen måla upp omgivning och berättelse. Behöver även ha en pepp och push i baken känner jag, förra terminen var mitt driv att få klart vissa saker för att jag hade en annan ekonomisk situation, men den här terminen har jag inte samma situation och därför inte något måste hit eller dit på samma sätt. Så, hur ska jag få iväg mitt föreläsningsmail? Jag har en första idé, att skaffa samarbetspartners som i nästa termin kräver att jag geomför föredragen mot att jag informerar här på bloggen eller gör något annat av det där de kommer in i bilden ... Mm, det blir till att maila lite ikväll tror jag! Fortfarande helt plugg-fri vilket är helt underbart! 

tre

Det är så underbart att ta en Power Walk i USA tycker jag, mycket annorlunda från Göteborg. Man struttar fram på gatorna och vet att allting man drömmer om som mest när man lyssnar på peppande musik och tankarna springer iväg - är precis runt hörnet. Trottoarerna är breda och palmerna pryder gångvägen, solen skiner och man känner sig allmänt pepp och glad! Jag tog en riktigt skön promenad idag efter en mycket lugn förmiddag med uppdatering av en amerikansk skådespelarsida, som filmcafe, samt lite spånande om övrigt på listan. Har pyntat om lite hemma också, för ovanlighetens skull! Man ska alltid tänka; tre, när man pynar - så blir det alltid lagom! 

upprörd

Jag blev så otroligt arg efter att ha läst en blogg imorse, ni kanske kan gissa vems... Blondinbella kan ibland inspirera men oftast motsatsen, det känns ofta inte äkta och inläggen får mig ofta att bli arg. Idag skrevs ett mycket mycket dumt inlägg och jag kunde inte hålla mig från att kommentera. Jag tror inte att ni kan läsa det som står på bilden, men vad Isabella skrev i sin blogg var "Vi är verkligen två krut-kvinnor som jobbar dubbelt så fort som en vanlig person gör" och min reaktion till detta blev; vanlig person? Alltså, alla gör vi val i livet och alla är vi olika. Jag har massor av projekt i luften som kanske inte många andra i samma ålder håller på att planera, men det gör ju inte mig till bättre eller onormal? Det är ju bara mina val. Alla kan göra samma saker och vissa kommer att ha svårare att genomföra än andra, men allt går om man vill. Att Isabella skulle vara någon som sitter över alla andra eller är mer värd, bättre eller snabbare för att hon ser sig själv som kung är bara löjligt. Kungen är förrästen bara människa han också, så jag vet inte riktigt vad det är hon tror att hon är. Det är tråkigt att alla de läsarna som läser BBs blogg, unga tjejer, tror att de inte är av samma kött och blod och inte skulle kunna genomföra samma saker som henne, när in fact ALLA KAN allt de vill! Det är bara att köra på, välja rätt väg och tro på sig själv. Lätt är det inte men vill man så går allt. 

bbq

Igår fick vi äntligen en BBQ på stranden som vi velat så länge. Det var verkligen kul! Så bra att de har fullt med grillar längs med standen och i alla parker så att man alltid kan dra ihop ett gäng och ha kul. Vi åt korv med bröd, drack Rosé från pappmuggar och slukade chips, precis som det ska vara! 
 

aj!

Vaknade upp av att jag låg och kved "var är min bebis?" tänkte jag i lite panik - tills ja, jag inser att det är en dröm och att lillkillen inte försökt amma precis. Jag hoppas verkligen att det inte gör så ont som det gjorde i drömmen att amma men antagligen är det värre! Mamma lärde mig hur man skulle göra, tänk så verkligt det kan vara i en dröm! Jag var visserligen 28 så barn var inte tidigigt eller befängt men det kändes ändå lite konstigt för jag tänkte hela tiden "jag har ju inte gjort allt på min lista!" men nu kan paniken lägga sig, tack och lov. Bara att börja beta av nu känner jag! Ha. 

Kul vecka!

Det är så underbart att vara ledig. Vi har riktig semester och firar med glittrande Rosé, hårda träningspass, bokläsning i parken och illröda kroppar efter solens starka strålar. Många, eller nästan alla vi känner, har valt att åka någonstans på Springbreak men våra plånböcker har bett oss att stanna hemma. Som Markus sa; jag förstår att de som ska åka hem efter den här terminen gärna lägger alla sina pengar och till och med lånar från någon förälder, för att kunna uppleva så mycket som möjligt innan livet där hemma kallar. Men vi ska ju vara här så länge, kanske alltid, så det är ju ingen rush med det". Smart sagt, tråkigt att vara hemma men när vi får våra superjobb efter utbildningen kommer plånböckerna vara betydligt snällare så det är bara att hålla ut! Då ska vi ha kul! Santa Barbara är inte fy skam denna vecka heller, tusentals studenter åker hit för att fira springbreak med stränder, palmer och fest så vi ska nog överleva med ett gott skratt tror jag allt! Jag har inte fått gjort så himla mycket på listan mer än att tänka, min to do för veckan ser ut såhär:
- Sätta ihop mina utkast för boken och beta fram den bästa till story
- Spika datum för föreläsningen, nu är ju vår skola bäst i hela USA enligt senaste tävlingen så att få pusha de studenterna känns ju superkul!
- Träna varje dag
- Få en ordentlig bränna men smörja in mig!
- Storstäda och tvätta soffkläderna, dukar och mattor
- Rensa garderoben
- Styra upp bbq på stranden med vännerna
- Jobba med marknadsföringen på distans, oklart ad jag sätter tänderna i ännu ...
Kul vecka!!

planeringsdags

Min rosa bommulsklänning är på, solen skiner på luktljusen i alla dess färger, kaffet osar gott och kroppen är trött efter ett träningspass. Gud, det känns som att jag har landat lite igen, panik och stress har lagt sig lite. Redovisningstentan gick som den gick, det är svårt att veta innan resultatet visas i klassen men jag håller tummarna. Nu har jag bara ett matteprov imorgon sen är jag ledig en vecka - herre min gud så skönt. Jag är så oroligt trött efter att ha haft en sån otroligt intensiv pluggperiod, det är en väldig skillnad på festande denna terminen mot förra. Jag tror att vi varit ute 3 gånger eller något, resten har varit plugg... MEN springbreaken hoppas jag bjuder på lite dans! Även en hel del planering och träning, kanske lite extra mycket hemma spa och strandhäng. Jag ska bestämma mig när var och hur föreläsningen ska äga rum och vad den ska innehålla samt boka in Hollywood resan om det nu blir så att jag tar rollen eller ej (det beror på hur många dagar inspelningen är), planering har jag gjort alldeles för lite den senaste perioden!

utmanar !

Så. Nu är accounting böckerna stängda och jag har pluggat in i det sista inför tentan imorgon. Jag måste verkligen sätta den här! Jag tyckte det var lite roligt att min franska vän här i SB sa till mig "Accounting? Varför pluggar du det? Du är alldeles för snygg för sånt!". Vi skrattade och bytte samtalsämne, men jag har tänkt lite på det, jag tror att många tjejer tar sitt utseende för givet och den enkla vägen genom att låta sig publiceras eller stå framför kameran för att lets face it - en snygg tjej framför kameran är mer uppskattat många gånger. Därremot kan jag känna, att om min vän nu tycker att jag borde välja en bransh som gynnar mitt utseende så är ju inte utmaningen likadan? Om man är blond och har lagt en fin make så är det nog många inom buisness världen som underskattar dig men i den publika, säg skådespelar världen, så är du tvärtom eftertraktad om du är snygg och välskött. Jag säger inte att jag inte älskar skådespeleri och att känna uppskattning men utmaningen att visa alla affärsgubbar vad jag går för är faktiskt lite peppande! OBS OBS: jag påstår inte att det inte krävs talang för att bli skådespelerska men jag bågar nig påstå att ett utseende spelar lite större roll och kan vara mer till en fördel än under ett seriöst affärsmöte med 50+ konservativa män.
 OBS: jag påstår inte att skådespeleri eller modellande inte kräver talang! Utseendet är bara lite mer accepterat och till en fördel i en sådan bransh.

grrrr

Grrrr.... Jag ar sa rastlos!! Plugg plugg plugg, stada, tvatta, handla laga, trana trana trana plugg plugg plugg - kan nagon se felet? Ibland suger det att vara student! Jag ar sa rastlos sa jag knappt kan resa mig ur sangen, vilket antagligen inte later klokt men sa blir det nar stressen satter in och jag blir helt formalad av viljor och driv. Jag vill just nu bara in till Hollywood, springa runt till alla producenter, ga pa mingel och fester, shoppa och leva livet! Jag vill uppleva, kampa, vaga och leva... Lovet kommer snart och da ska jag som sagt smida planer men fram tills dess har jag tva tentor pa tva dagar att samla energi till - kul! Accounting och matte. Jag ar stolt over mig sjalv som kampar sa med dessa utmanande amnen men ibland undrar jag alltsa. Kanns som att detta inlagg inte blir mycket roligare an sahar sa hej pa er! 
 
Min skola vann forrasten basta College i USA i Tisdags - Cool!
 

dålig på bara

Jag hade tänkt att vänta med mina listor och brinnande fingrar tills lovet om en vecka men idag vaknade jag upp och hade sån skriv motivation för boken och sug på att maila Broadway producenten jag känner, jobba med min marknadsföring och dra igång de nedrans föreläsningsprojektet på riktigt men efter 10h plugg blir det nog tyvärr att vänta med ... Jag är så dålig på att vara en student bara, jag kommer nog alltid ha svårt att bara ha ett jobb också, jag kommer alltid vilja göra saker vid sidan om, fänga runt och göra listor som betas av. Skriva böcker, sprida energi med föreläsningarna och hälsa på kameran då och då ... Tyvärr kräver ju utbildnngen jag läser nu 100% fokus eftersom svårighetsgraden är så hög. Många kan säkert bara plugga och lära sig utan att egentligen ha någonting att se fram emot eller veta riktigt varför man lär sig allt man lär sig, jag måste ha ett mål och en dröm som passar in annars känns accounting lite väl mycket ("#!"%#"!). 
Det blir bara till att se fram emot soliga dagar med lista efter lista och bokskrivande om en vecka! Jag har kommit en bra bit, gud det har verkligen gått 6 år sedan jag började mitt skrivande. Ingenting är klart ännu för jag har börjat om otroligt många gånger men roligt är det!

bättre tider finns inte

Jag förstår att min blogg inte är lika innehållsrik som annars, det är inte så konstigt med tanke på att mitt liv består av plugg och träning och min hjärna hinner inte tänka så mycket kring det ena och det andra vad gäller allt och inget, eftersom den är fylld av redovisning, matte och datorsystem (!). Det här trodde jag nog inte att jag skulle skriva för 2 år sedan när jag stod på scen och njöt av att uppfylla min dröm, men saker ändras. Jag pratar ofta om att många människor går och väntar på att allting ska hända i rätt ordning och att en viss dag ska komma då man känner för vissa saker, sanningen är dock att egentligen finns det ingen rätt tid för något och det finns verkligen ingen dag som du kommer att vakna upp och känna "idag vågar jag ringa" och även om en dag kommer med mer mod så vet man aldrig när och det finns ingen anledning att vänta. Min poäng är; gör allting som du vill, NÄR du vill - det finns ingen anledning till att inte göra det idag! Vad väntar du på? Bättre tider? Mod? Do it. Livet ska vara utmaningar, se det som en soppa full av allt mellan himmel och jord - det är bara att fiska upp allt du vill tills hungern lägger sig för ett tag. Idag kollade vi på utsikten från Santa Barbara public court house.
ån 

Utesluter inget!

Vilket lyckorus jag vaknade upp med idag ! Frukosten serverad av hjärtat och solen sken. Vi bestämde oss för att göra oss lite extra lyckliga idag med en ordentlig middag på baconlindadfläskfilé stoppad med mjukost, sötpotatis, sparris och sås. Till efterrätt blev det choklad foudue, så mysigt. Jag blir då inte friskare men det låter jag mig inte deppa över, det är bara att behålla myskläderna på och äta allt man är sugen på - så blir det nog bra tillslut! Jag gillar att leva med allt och inte utesluta något; god mat, gott vin, choklad, träning, quinoa, pluggande, resande, shoppande, jobbande, sparande, mysande, drömmande, tänkande, skeptisk osv ... Jag gör lite av allt och tycker hittils att det blir väldigt bra! 

Interior

Indredning är så himla roligt tycker jag! Just nu har jag fastnat lite för stilrent med gröna detaljer... Brukar älska Shabby Chic och romantiskt men nu är jag mer inne på lite sähär: Det känns som att det passar två hårt arbetande bättre än myspys hem, eller så ska man ha det när man är så sliten? Jag vet inte, men jag känner mig i alla fall pigg av en såndan indredning! (nedan) Så blir det inte för stelt utan ändå hemtrevligt och härligt att vara omkring. Grönt är väl skönt, visst? :- ) 






klapp och skrik

I sista sekunden hann jag klart med min matteläxa en fredag klockan 23.59 - då tänker ni säkert "varför gör hon den nu?" Sanningen är dock att matteläxan (online) tar mig 20 timmar i veckan och ja, då blir det lätt att man inte hinner med allt när man skulle behöva ... Hur som helst är jag ännu en gång glad över att jag hann i tid med hjälp av killens frustrerande frågor över mina slarviga kalkuleringar och min egen stress som går ut på att skrika och klappa med händerna. (!).
Nu tar vi oss ett välförtjänt glas och min näsa rinner som aldrig aldrig förr, imorgon ska vi äta nyköpt gott bröd med kaviar på äggen (köpt på IKEA!) och en kopp Svenskt kaffe - längtar! Frukosten här är så tråkig här med sockerflingor, vitt rostbröd eller bagels ... Nu är det bara en vecka kvar till springbreak och då ska det slappas och mysas riktigt mycket! Gud vad dagarna går!
Hej så länge!

Dagarna och dagarna

Vilken dag! Jag älskar dagarna då vi måste ställa klockan på 5.45 för att gå till skolan, för det betyder att klockan 12 är vi klara med skola och träning, idag klockan 2 var även en god lunch lagad och lägenheten städad. Nu klockan 22 har vi hunnit avverka ännu en måltid, tvätta och pugga in siffror. Jag känner mig helt slut, men för ett härligt sätt. Det är verkligen tråkigt med dagar som bara innebär sovmorgon, slapp hemma och hopp i säng (en gång då och då skadar ju inte men). Min energi ligger helt annorlunda när jag kommer upp och liksom hänger med världen! Näsan rinner fortfarande men jag ska kämpa iväg till min enstaka lilla lektion imorgon. Det hjälper att vår lägenhet har blivit så mysig och att solen inte vill ge sig, love it!
Our place

Kär och galen

"Louise, I hope you are still doing acting, you are too good to stop"
Hm. Hur ställer man sig till en sån här mening när tankarna har varit överallt och ingenstans det senaste dagarna, när spänning har efterfrågats och livet känns lite på en rak linje. JAG VET att jag har det superbra och gör någonting som inte alla andra gör för att få en grym utbildning, men det är ändå plugga-fåbrautbildning-fåbrajobb-pension. Ibland känns det skönt att ha det så för att jag vet att jag vill ha ett lyxigt liv med mitt egna bolag, fasta tider och utmaningar som handlar om att komma högre och inte om att överleva. Tyvärr har jag någonting i mig som vrider och vänder sig lite ibland och som fullkomligt stannar till och låter ögonen bli fyllda med vatten varje gång en mening som ovan förekommer. Den meningen skrev en producent i Hollywood till mig för 4 minuter sedan innan hon gav mig en roll i en webbserie - om jag ville, för hon älskar mig. Ja, livet, ibland blir jag galen på dig! Kär och galen. 
Jag har jobbat för henne förr. Då såg det ut såhär:


bestäm dig för lycka

Jag är så trött på alla problem och rynkande pannor man skapar sig dagligen. Varför gör man så mot sig själv? Alla önskningar, krav och visioner är egentligen inte allt livet går ut på, det är en stor del, men man får inte låta bekymmer över att ett krav inte genomfördes. Det är lustigt hur man kan måla upp sitt liv i minsta detalj och sätta upp behov efter behov, men hade man vaknat upp imorgon med en tragisk sjukdom - hade man bara haft en önskan om att överleva och bli lycklig igen. Därför tycker verkligen jag att man ska sträva efter lycka före alla krav, även om de ofta kommer hand i hand när ett mål uppfylls.
Jag tror bara att man får bestämma sig för att vara lycklig och nöjd med livet och sin partner. Bestämma sig över att man lever ett BRA liv och att man är lycklig. 
Lite sentimental nu när jag är sjuk och inte gör annat än att ligga på soffan och tacka prinsen för allt han gör. Helgen kommer verkligen lägligt och jag ska läsa ikapp lite, storstäda och tvätta. En sån helg helt enkelt. 

virus

Så var man smittad av skolans virus - kanon nu när kurserna kräver ALL energi, varje sekund. Det blev en liten tupplur i våra vita lakan med solen varmt lysande i ansiktet, en trimmer hördes ett par kvarter bort och fåglarna kvittrade. Det är farligt hur bra man mår av detta väder, skulle aldrig kunna tänka mig att ha kallt och mörkt just nu. Kinderna har fått lite mer färg men tyvärr hinner vi inte vara ute i solen så mycket efter som ja, skolan är rätt så extrem just nu faktiskt. Jobbade lite nu på småminuterna ändå, för att jag saknar det och för att det är så roligt. Gjorde ett nytt koncept som jag hoppas ska gå hem! 
Snart ska vi till Phoenix igen och jag ska få träffa min lilla vovve! Längtar!

vipps

Vipps så var man inne i vardagen igen. Usch, jag kan sakna att jobba då man vet när man slutar att hela kvällen är fri för planering och fritid, nu finns verkligen inte mycket fritid ... Vi pluggar konstant. Allting blir svårare och svårare så det krävs mer och mer energi vilket kommer och går. Solen skiner i alla fall starkt och jag försöker att blicka frammåt, äta bra och träna - då blir man alltid piggare. Den helgen som var innehöll verkligen inte mycket bra mat, så nu har vi storhandlat frukt och grönt igen. Idag åt vi en god och enkel GI-soppa på vitkål, köttfärs, kokosmjölk, lök och tomatpuré - Gott och nyttigt! 

Hike

Idag gick jag och killen och hikade i bergen! Vi hade bil en dag till och helgens snabbmat satte lite ångest så det blev att åka iväg i solskenet och bestiga berg! Det är så himla roligt tycker jag, att känna sig frisk sund och stark. Vi har båda hettande kinder nu men känner oss möra och nöjda. Pratade om att testa på bergsklättring också någon dag, det är så roligt att båda älskar storstaden och ser fram emot lyx och storstadsframtid men egentligen är vi ett par riktiga friluftsmänniskor som älskar skog och sjö, haha. Tur att man kan mixa!

 
 

Trivsamt hem = Trivsamt liv

Givetvis åkte vi en sväng till IKEA också. Jag tycker verkligen att ett fint hem är A och O för att jag ska kunna fungera och må bra, även om vi kunde gjort något roligare under dagen för den slanten så är det viktigt för mig att må bra varje dag och inte bara under en stund en dag då man gör något kul. Jag säger inte att ljus är bättre än att ha kul, men en balans är viktig för ett otrivsamt hem är verkligen inget trivsamt liv tycker jag. Det känns som att den här terminen är mycket mera "jag är er källa" istället för "jag är er igel", man kan säga att jag slappnat av mycket inom jobb, företagsplanerande, föreläsningsfixande osv. Nu vet folk vad jag går för och det är dags för mig att fokusera på skolan, träning och lite småsysslor vid sidan av som skådespeleri, mysiga stunder i hemmet och god mat- om någon vill ha mig så tvekar jag inte på att bidra men det är mycket mera lugnt från min sida vilket är dåligt om man verkligen vill ha 1000 bollar i luften, men det kanske jag ärlig talat inte hinner just nu ...

Trött och nyladdad

Ojojoj. Vilken helg. Jag känner mig helt nyladdad, nystartad och redo för en ny period men också helt slut. Så  mycket inpiration, lärdom och dans! Fredagen blev stressig som ni läste, direkt in på hotellet för att byta blus och hälla i oss drinkar från pappersmuggar. Väl på tunnelbanan träffade vi ett gäng amerikaner som hade med sig sin sköna pappa Håkan - vi alla gick och åt en sväng innan vi följdes åt till Swedish House Mafias konsert. Det var lerigt eftersom det hade regnat i LA (?) så man halkade omkring med en plastmugg fylld av öl, pausade med ett besök på en bajamaja eller åt en korv. Kändes som att man var på festival i Sverige, men OJ vad bra dem var!
 
Dagen efter tog vi en sväng i Hollywood för lite shopping och allmän njutning över att komma bort från SB lite. Det är sjukt att vi bor i paradiset men ändå längtar bort till nästa biltur då vi ska till PHX, inte för att vi inte älskar SB men det blir våran vardag här och vardagen är lite mindre rolig vart man än bor. Sen ska jag ju inte klaga över att vår vardag innebär stranden varje dag i veckan om vi vill... 
 

SHM

Riktigt dåligt uppdaterat! Nu ska vi snart iväg till SHM, sitter på hotellet och fixar oss. Funderar över hur min termin denna gången är mer "säg till" än "jag ska visa er" förklarar mer imorgon... Nu ska vi gå!! Ska bli så kul!

Kategori:

Mycket plugg

Markus lagar mat, Bo Kaspers Orkester skräller på högsta volym. Rött vin, matte, tända ljus och bara två dagar kvar till LA och SHM. Vi pluggar så otroligt mycket just nu, dels för att vi ska iväg men dels för att våra ämnen är otroligt tuffa och vi vill få bra GPA för bra Universitet. Jag är så peppad att få komma till Hwood och träffa agenter, åka til lKEA och kolla på superduper bra musik. Började jobba lite igår också, jobbar lite mindre denna terminen, det triggade igång mig och jag fick gjort ett bra koncept! 
Campus
 

"Jag vill bli ihågkommen liksom"

Jag har börjat kolla på Top Model Sverige och hörde en tävlande säga "Jag vill liksom bli ihågkommen för något, då att man inte bara dör typ" ... Hm. Jag hör ofta folk säga så och jag förstår att det kan kännas jobbigt, verkligen. Dock är det lite fel infallsvinkel på det hela. Om man vill bli modell, skådis, sångeska eller liknande så behöver man vilja det av hela sitt hjärta. Man behöver satsa och slita och det kan vara svårt när drivet säger att du egentligen skulle kunna göra något annat, så länge det du gör - gör dig känd. Jag vet inte hur mycket ni kan hålla med, men för mig som varit inne i smeten vet att det är tufft och dessutom hur mycket man avskyr folk som skapar konkurrans för att de vill bli kända och inte för att de älskar vad det gör. 
Nu ska jag lägga min spakropp i sängen och plugga. Vårt sovrum är väldigt enkelt just nu, men ändå fint tycker jag! Tapeten är mycket charmig och passar bra till romantiska kläder och tydlig sängram:

20

Ibland är det jobbigt att inse att den enda som kan ta mig till toppen är jag, för då är det också bara mig man kan skylla på om inget händer. Ibland skulle det vara lite skönt att luta sig tillbaka och låta dagarna gå men att någon annan gjorde alla läxor och bara stoppade in ett litet chip i mig så att jag kunde allt! Ansvaret är enormt, givetvis är det också lite roligt att det bara är mig själv att tacka när kontoret är mitt... 
Idag fick vi avbryta träningspasset för att min telefon har gått sönder (igen!) .... Ingen musik ville spelas så jag blev galen och drog med killen till Apple store ett block upp. Pinsamt nog sa de bara till mig att det handlar om en vätskeskada, jag kollar frågade på killen som tittar tillbaka med en skeptisk blick "kanske för att du har den i sportbhn när du tränar?" Det var bara att ta telefonen och gå hem, ingen garanti på sportbhsvett! Får se om jag tar mig råd till att ersätta med en ny, det var inte så fasligt dyrt men det känns ju roligare att köpa nytt smink eller åka till san fran .... 
Idag ska vi fira 20 månder ihop, Presenten blir en helg i LA så idag ska vi mysa med tacos och vin! Det behövs inget mer, kanske ett tänt ljus och dessert. Idag borde även ett par managers i LA fått ett brev av mig, spännande! & min nya dator borde komma på posten, mycket kul nu!
20 underbara månader.

Ingen kan säga till mig att jag inte kan

ÅH vad jag längtar tills utbildningen är klar och vi kan få våra första roliga och bra jobb! Jag vill helst starta eget på en gång egentligen och bara låta kreativiteten och kunskapen flöda! Vi pratar varje dag om vart vi ska bo och framtida jobb. Jag har lite anknytning till NYC och skulle kunna få jobba där möjlightvis men vi känner kanske att San Diego eller LA vore ett roligt och bra ställe att börja karriären på, och billigare att bo på dessutom! Jag LÄNGTAR. När jag har min MBA i Buisness Marketing kan ingen säga till mig att jag inte kan mig grej, det vill jag lova! Det är så härligt att ha en så driven pojkvän som längtar mins lika mycket och satsar stort! 

Min tid

Jag ÄLSKAR dagar då jag vet att jag kan vara uppe sent. Det är frihet för mig, att slippa ett "måste" i vardagen. Jag gillar verkligen inte måsten ... Därför vill jag ha ett eget företag för att ingen ska ge mig måsten utan jag kan skapa dem själv, då är det okej! Dessutom är jag alltid extra kreativ och driven på kvällarna så de gånger jag kan unna mig en sen timme med en kopp te är lyx och framgång! På tal om mitt förra inlägg, om man har svårt att få en egen bild på sin framtid i huvudet men vet på ett ungefär; googla! Kontoret nedan ligger mitt i NYC och får gärna bli mitt! 

Sky point of view

Dagar då man vaknar och har haft en sen natt med dans osv, vill man egentligen bara ligga kvar med en film eller serie hela dagen i varma lakan. Det finns det tyvärr inte tid till och dessutom känner man sig extra duktig när man vänder dagen till den positiva med städning, tvätt och plugg för att inte tala om en god middag! Jag har gjort klart ansökningarna för manager i LA och ska posta dem imorgon, på fredag åker vi dit! Längtar något enormt efter att få komma in till stan där det händer lite mer än här. Ibland tänker jag på alla som går på College och hur många det är som kommer att vilja ha jobb sen, kommer det finnas ett bra jobb åt mig? Dock har jag börjat inse att det är inte alla som vill så långt som jag för de vet inte hur man gör en så stor dröm eller vågar inte sätta sig ett mål som kontor med vy över Manhattan. Om du inte kan se det så kommer du aldrig att komma dit. Därför kanske det inte är så många som tävlar mot mig, för alla ser olika stort. Jag har alltid sett väldigt stort, the sky är inte min limit, the sky is my point of view. 

täcke på golvet

Min uppbrända bröstkorg hettar under det vita bommullslinnet, sanden mellan tårna sitter kvar fast att jag duschat, solkrämen ligger utslängd på golvet brevid handdukarna och hörlurar. Tacosen gör att magen är svullen och kinderna är illröda. Täcket ligger på golvet och mobilen har nästan inga batterier. Solen har gått ner och många andra är på klubb eller tänder ljus framför film, vi har alla lampor hysteriskt tända och böckerna framför oss. Jag vill kunna känna att nästa helg kan vara helt plugg fri! Så ja, vi har haft en hektiskt dag på stranden följt av vila, hysterisk matlagning och ömma kroppar efter den starka solen. Idag hade vi 26 grader! 
Jag vill inte få någon där hemma att känna sig missnöjd med tillvaron men det är så underbart att ha det här vädret varje dag! Nu ska jag skriva inköpslista för IKEA, mycket som man vill ha för att få till den sista myskänslan! Tavlor, mattor, mera ljus och stakar, överkast, kuddar, vinglas, köksbord i trä osv ... Kan nog inte köpa allt men lite ! 
 

Beratta for dig sjalv

Idag fick jag forelasa lite for mig sjalv. Jag insag nar jag var som mest otaggad efter ett reultat (som inte var daligt, men inte heller sa bra som jag trodde) att vad ar det for vits att beratta for andra hur man gor nar man stoter pa motgangar i livet nar jag inte kan saga det till mig sjalv? Det ar alltid svart att hitta ord som hjalper nar magen kniper men det allra basta man kan gora ar alltid att satta handelsen i perspektiv: kunde det ha varit varre? Kan jag fortfarande na mitt mal? Den forsta fragan ar den viktigaste, det ar inte ofta jag tanker pa hur bra mitt liv ar men just i situationer som idag hjalper det att tanka pa de som har det varre, for jag mar battre av att kanna mig lyckligt lottad over familj, vanner och insikt. 
Det ar bara att ta nya tag och kora stenhart nu! Jag ar val en fighter?! ... 
En annan sak som alltid gor mig pa battre humor, ar projekt som handlar om andra saker an det man ar besiken pa. Bara lagga en sak at sidan och gora en annan rolig grej for att le lite! Acting profile.