VIlken pärla. Vilken dag.

Alltså. Vilken kille jag har. Vilken pärla. 
 
Jag blir väckt av sång, blommor och frukost. En lapp med ett stort shoppingcenter låg på brickan med en summa pengar skrivet på. Älskade skrattade och började skramla med en bilnyckel! Han hade hyrt en superfin bil för att vi skulle åka och tokshoppa! Det blev snabbt iväg för att inte få ont om tid innan middagen på kvällen, efter många timmar hade jag fått så himla mycket fina presenter! Vi åt kringlor, skrattade och shoppade tills det var dags att åka tillbaka till Santa Barbara där vi drack en snabb drink innan det bar av till Sand Bar där vi hade bokat bord och åt gott med alla vänner. Efter det blev det dans och ömma fötter. 
 
Jag hade verkligen världens bästa födelsedag!
 
Tack till alla som var så gulliga hela dagen, och tack igen älskling - för alla fina presenter!
 
 
 

Mysigt

Blev en underbar dag shopping-mässigt. Fick mycket för pengarna och äntligen en telefon! Tacka gudarna för HM och Marshalls när det är studentplånbok! Jag och prinsen avslutade dagen med mysig fika och bio.
Nu ska jag sluta ögonen och imorgon, vaknar jag upp som 21!
 

Motiverad

Hade ett väldigt roligt samtal med min chef igår vilket gav mig supermycket energi och glädje! Jag fick många roliga uppdrag och mycket fina ord. Därav blev det drinkar och skratt innan jag somnade framför en skräckfilm, hur kan man avsluta dagen på ett bättre sätt? Hah. 
 
Helgen kommer att innebära jobb och monologläsning, resten av ämnena får ta plats i veckan! För imorgon blir lilla jag äntligen 21 och kan börja leva i USA på riktigt! SÅN frihet och lycka! Det blir middag på en nyöppnad restaurang och givetvis en vända på stan efter det... Kul! 
 
 
 

Inte A till B

Jag insåg något idag. 
 
Veckan har vart fylld av pluggande, nervositet, spänning, tidiga mornar, osv... Jag har hållt upp fasaden av att det går bra, jag orkar, jag vill jag kan! När provet föll framför mig som i slowmotion med ett stot C på tittade jag ut genom fönstret. Ut över det stora havet, upp mot den skinande solen och de svajande palmerna. Varför? Jag har pluggat hårdare än någonsin men 100 sidor juridik på engelska kunde jag helt enkelt inte tackla. Visst, det är ett godkänt men jag hade verkligen intalat mig själv att jag kunde få A i alla ämnen. Nu vet jag att 1 av 4 kommer inte vara A, det kommer vara B eller C! Varför blir det inte som jag vill? Varför kan inte jag få vara en av dem som får 4.0? Jag pluggar ju jättemycket? Svaret är nog att min resa kommer inte se ut så. Den kommer inte att innebära att jag får 4.0, kommer in på ett topp universitet, får ett toppen jobb, skaffar hus och så är livet kirrat! Min väg kommer nog alltid att vara upp och ner. Jag kommer att vara fattig, rik, fattig igen, rikare, resa runt, få lite utbildningar här och var, jobba runt tills dagen kommer då jag/vi kan skaffa eget, skaffa ett hus och barn men resan kommer inte att sluta här! Jag kommer ändå sitta med ett glas vin på kvällarna, med min kära man, och planera konstiga framtidsplaner, utbildningar och länder att bo i... Det kommer inte att vara från A till B, det är bara att förstå.Jag kan nog verkligen inte förutse hur mitt liv kommer att se ut, jag har försökt men vem trodde att jag skulle sitta med min älskade tonårskärlek i Santa Barbara nu? Inte jag. Men jag ÄLSKAR det. Man ska inte deppa över ett C antar jag, juridik är svårt och många fick D. Jag måste bara forstätta kämpa! 
 
Alla ämnen går inte dåligt.
 
 
 

i hit och i dit...

ANDAS UT! 3 midterms ar avklarade och nu vantar 2 lektioner till innan helg! Jag passade pa att jobba lite, skulle verkligen vilja jobba mer eftersom det ger en san himla boost till vad jag pluggar men jag har mina tider och far halla mig till dem. Idag hade jag tankt kopa en telefon, blir helt jakla galen utan en! Jag vet att 5:an har kommit ut (behover jag skriva vilket marke? hah) men det blir nog anda att spara pengar och kopa en 4:a. Sa himla stor nytta har inte jag av skillnaden! Skulle ju vilka kopa en vanlig telefon egentligen for att spara annu mer pengar; men att inte ha musik, internet, bloggen, facebook och google skulle ju betyda att jag maste kopa en ipod och ipad att bara med mig med min vanliga telefon, det verkar ju inte vettigt? Iphone far det bli, aven om jag ar student!
 
Nu ska jag halla ut i 5h till, sedan ar det helg och torsdagsdrink! 
Cheers!
 

Slut på energi

Idag har jag spenderat hela dagen i skolan. Med EN bok. Jag är ändå inte helt redo för min 3:e midterm denna vecka, min hjärna är helt enkelt för trött nu. Helgen närmar sig och min födelsedag (att fylla 21 i USA är lite roligare än i Sverige...!) så att läsa ytterligare 130 sidor om världens export och import börjar bli sudigt. Jag tycker att det är tråkigt att man inte får mer tid att verkligen lära sig om det man läser för det är väldigt intressant och användbart! Tyvärr måste man stressplugga allting så det varken fastnar eller verkar vettigt...
 
Tog lite bilder på West Campus idag; det gör verkligen mycket för motivationen att skolan är så vacker! 
 

LYCKA

Jag gick till skolan idag och kände mig så himla nöjd med mitt liv. Jag skulle faktiskt kunna stanna i det här läget resten av livet. Jag bor i en supervacker stad, går i skolan och lär mig nya roliga saker varje dag - precis vid havet, jag jobbar med ett roligt jobb på distans som marknadsföringsassistent, har kommit igång bra med träningen och känner mig fit och frisk, jag har teater 4 timmar i veckan, och framförallt har jag världens goaste kille att dela alla dagar med. 
 

Havet där jag bor

Jag har blivit lite besatt av natur och hav det senase... Visst, Animal Planet har alltid vart en favotit men nu blir jag mer och mer intresserad och uppmärksam. Speciellt av havet! Så jäkla coolt att en hel värld finns där under, med varelser man aldrig sett eller hört talas om. Det vore supercoolt att dyka någon gång verligen - hoppas att min kille håller med för jag dyker inte ner själv... 
 
 
 
Som sagt - besatt... Jag skulle ta fram EN bild .... 

 
 

Utifrån nätet

Gud vad trött man blir av att vara student. Jag gör inget annat än att läsa läsa och läsa. Börjar blanda ihop alla ämnen och prov lite smått eftersom jag har midterms i alla ämnen denna vecka, fy! Det är ändå väldigt skönt att kunna gå upp lite senare vissa dagar, ta långa promenader och äta goda frukostar med två koppar kaffe - det gör man ju inte om man jobbar. Det är så lustigt att se på den mönstrade vardagen från utsidan, nu är jag ju inte en av dem som går till jobbet 8-17 varje dag, äter lite middag och sover - nu har jag chansen att se allting utifrån innan man fångas in i nätet och tiden börjar gå riktigt fort.. Det måste vara svårt att få tiden att gå långsamt när dagarna är så lika? 
 
Idag gjorde vi räkmackor till frukost, ser lite shabbiga ut på bilden men oj vad gott och mysigt det var! Blundade och fantiserade om att vara på landet i Lyse och låta morgonsolen steka på vinterkinderna, med lukt av hav och kaffe - dock luktade det inte lika friskt och värmen var alldeles för varm för att vara sommar i Sverige... Fast, jag ska verkligen inte klaga... Havet är bara en promenad iväg... 
 
Älskar att ha en tidning i pappersformat igen. 

 
 

Pluggsocker

Finns det något bättre än att bara lägga bort den tunga boken för ett tag, sätta på sig myskläder och intala sig själv att onyttigt behövs! Killen kom på den briljanta iden att ta en promenad till mataffären och köpa på oss massor av gott för att klara av de sista pluggtimmarna... Jag höll med utan tvekan och vi gick iväg. Det är inte svårt att hitta goda bakverk och godis här kan jag säga... Herregud vad saker vi köpte! Passade också på att äta kvällsmat med bagels och creem cheese, så gott.. Egentligen ville vi stannat på ett mysigt pizzaställe men jag var alldeles för nedklädd för att ens prova gå in ... Rutiga pjamasbyxor och en hoodtröja med skolans namn på.... Haha. Det blev bagels - men det var lika gott tycker jag! 
 
 

Sand mellan tårna

Kropparna är brända men oj vad skönt det var att få lite sand mellan tårna igen. Stranden är så vacker och mjuk. Jag somnar alltid när ryggen solas, det finns inget mer avslappnande än att låta solen smeka kroppen med strålarna tills man inte orkar hålla ögonen öppna längre...
 
Det är så skönt att slippa söndagsångesten som man alltid annars har, eftersom jag börjar 16 imorgon kan jag gott se detta som en lördag! Plugghögen blir ju inte mindre men det är skönt att kunna slappna av med lite godis och te utan att stressa i säng.
 
Idag lagade kockarna (vi) en god räkpasta! Jag älskar att min kille är så duktig och engagerad i att laga mat - vi både handlar och lagar ihop - alltid! Det blev gott!
 
 
 
 

Med prinsen på axeln

Önskar att jag kunde få vakna så här varje morgon resten av livet. Strålande sol, sjungande fåglar, frukost i sängen och min prins på axeln. Nu ska vi till stranden, hej svej!
 

Ingen myra

Varför acting? Varför eget företag inom PR? frågas ofta. Båda har många likheter, enligt mig. Den största likheten är att jag älskar att marknadsföra, om det är mig eller ett företag spelar ingen större roll men att promota någonting och göra det bättre än något/någon annan brinner jag för! Att fånga människors psyke och attention via smarta drag och kreativitet är fantastiskt. Men det är inte den enda anledningen, anledning nummer 2 är friheten. Jag vet att båda karriärerna är tuffa men ger mycket frihet i slutändan. När man jobbar som skådespelerska har man inte ett schema resten av sitt liv med tiderna 8-17 och man kommer byta arbetsplats väldigt ofta. Ett eget företag är väldigt tufft i början kan jag tänka men mitt mål är att få det att funka såpass bra att jag kan välja mina tider att jobba lite mer än att vara anställd. Jag vill inte jobba mindre, men bara när det känns bättre för mig att jobba. Jag älskar verkligen att jobba, när det är med saker jag tycker om, många väljer att vara myror i livets myrstack och är nöjda med det men jag måste ha spänning, variation och flexibilitet!
 

Tjocka

Idag låg Santa Barbara under dis när ögonlocken orkade sig upp. Det var grått och fuktigt i hela staden och varningsklockorna i hamnen gick av för att leda båtarna hem igen. Idag ska jag och killen plugga supermycket så vi bestämde oss för att ge oss ut i tjockan och ha frukostpicknick på vårt utskiksberg en bit bort. Det var läskigt att inte se det stora havet nedanför stupet, det var bara vitt. Nu ska jag hoppa in i en dusch och ta på mig myskläderna för att krypa ner under täcket igen tills solen kommer fram - detta är man ju inte van vid!
 
 
The pacific ocean

BO

"Vårt liv är så konstigt nu" sa min fina, snälla pojkvän med sina brunt glittrande ögon. Jag håller med! Man har verkligen börjat vänja sig vid att bo här men det är ändå så konstigt att faktistk BO här. Det är för vackert, roligt, varmt och underbart för att vara sant. Vi måste verkligen njuta så mycket det bara går för när man kommer in i vardagen blir det lätt att man bara åker med i strömmen utan att stanna till och titta på det stora havet en extra gång eller ta en promenad bland palmerna...
 
Idag tog vi en promenad till affären och storhandlade. Det är sjukt hur mycket mat vi två tänker på, äter och köper! De andra i huset lagar lite mat då och då, ibland glöms det av och mycket nudlar står på spisen. Jag och M lagar alltid ordentliga rätter och planerar dagar i förväg, haha...
 
 
 
Till och med mataffären är fantastiskt vacker!

Vad är problemet?

Vaknade till strålande sol och värme bredvid en underbar kille som klappade mig på kinden, vi snörade på oss joggingskorna och gick en PW längs med svalkande hav och nyvaket Santa Barbara. Efter en svettig promenad blev det äggfrukost med färskpressad juice, färsk mango och youghurt under parasollet på uteplatsen.
Vad var fel?
Mitt huvud var fortfarande en deg! Natten hade verkligen inte gjort någon förbättring gällande plugg-geggamojjan... Tanken på att packa sakerna och gå till biblioteket
(vilket jag alltid gör på onsdagar 12-16 då min enda lektionär 16-17) var hemsk. Jag ville gå till stan och byta kuddarna till sängen, sola, dansa och njuta! ... 
Dagen blev en kombo - jag bytte kuddarna, solade lite i 30 graders värme men sen var det bannemej dags för juridikboken att öppnas igen.... Ni kanske också undrar varför det är det enda jag lägger tid på av alla ämnen? Som tur är har jag flyt i det andra just nu och juridiken är det enda som kräver lite extra hjärngympa.
 
Nu ska jag få lite sömn innan "fredag" imorgon! Skönt med helg igen.
 
God morgon Santa Barbara...
 

Fredag mitt i veckan

Hjärnan är verkligen en stor geggamojja vid detta laget. Man blir så trött av juridik! Men OJ vad roligt det är... Haha. Jurist kanske? Nej usch, jag har nog med alternativ redan... Imorgon har jag lång sovmorgon så jag och killen bestämde oss för att laga tacos mellan pluggandet för att få lite fredagskänsla mitt i veckan, så himla gott. Börjar känna mig hemma här i vårt lilla rum, men igår fick jag för första gången riktig hemlängtan. Efter min familj, staden, hösten, vänner, varma kramar av föräldrar, min arbetplats och roliga kollegor, min tokiga lillebror som envisas med sin grymma musik och sist men inte minst, vår lilla etta i Olskroken. Ingen fara med lite hemlängtan, det vore väl nästan konstigt om jag inte hade det men lite panik kan man få när man inser hur långt man är från hemma. Även om det många gånger är väldigt skönt, att verkligen stå på sina egna ben i möjligheternas land. Vi hade auditionövning på acting idag, blev så jäla taggad på att göra lite auditions! Teater får mig bannemig alltid på bra humör...
 
Här sitter vi nu och pluggar tills ögorna blöder...
Mysbyxorna är på!
 


Förlovningsring

Jag har fått frågan hundratalsgånger "är du förlovad?"
Det hade inte vart en så himla big deal om det hade vart bekanta som frågat, som vet att jag är i ett seriöst förhållande OCH om jag hade haft en ring som faktiskt liknade en förlovningsring - men, den ringen jag oftast haft på mig liknar inte alls en förlovningsring (enligt mig), hade det vart sanningen så hade det inte fått plats med en vigselring på samma finger kan jag meddela! Så funkar USA dock, har du en ring på rätt finger så kommer de garanterat att lägga märke till den och garanterat tro att du är förlovad, hur den än må se ut...

Icke förlovningsring 

Mormors vigselring samt gammelgammelmormors vackra pärla
- dessa hade jag förstått om man tolkade som förlovning/vigsel!


Ensamtid

Idag sulle jag ha pluggat supermycket och tränat! Kommit iform och ikapp efter helgen och somnat nöjd och glad. Dock har jag ensamkväll idag, killen är i skolan på kvällskurs, så mina planer ändrades aningen...
Inte för att jag inte älskar att umgås med älsklingen men att tända ljus, ta ett glas vin ihop med tystnaden och mina tokiga tankar är behövligt ibland... Att bara stirra in i väggen utan att någon ifrågasätter varför,
eller rynkar på näsan till lukten av nagelack (helt förstårligt dock!) är lite skönt ibland.
Jag menar, vi alla behöver lite tid för oss själva då och då - eller hur?
 
Du vet att jag älskar dig Markus.
 

Unna dig vägen upp

På väg hem från skolan idag triggades jag till att skriva ett inlägg jag har velat skriva länge... På helger är det väldigt vanligt med yard-sales här. Alla sätter upp kartongskyltar med dåligt skriven information om tid och plats för deras marknad. Varför är det ingen som tänker? Hm, jag ska använda en färgpenna på en vit kartong bit istället? Eller kanske skriva ut en snygg text på ett papper och fästa det på ett hårt underlag? Det hade ju hjälp folk att välja! I alla fall hjälpt mig. Du sticker ut ur mängden - då går jag till dig!
 
Det som jag kom att tänka på var... 
 
Det här med hur folk tolkar sina rättigheter VS hur man ska bete sig på en arbetsplas. Jag förstår att många vill unna sig själva mänskilga rättigheter på jobbet, men vad är väl snällare mot sig själv än att unna sig framgång inom företaget? En högre lön och roligare arbetsuppgifter? Detta varierar såklart från person till person, men jag jobbar gärna för att kunna klättra eller förbättras. Några exempel kan vara;
 
 
#Jobba lunch - visst, du har Rätt till att ha lunch men om företaget kommer att gå bättre för att du jobbar på lunchen finns möjligheten att du kommer belönas för ditt engagemang. Jag menar inte att alla som jobbar lunch kommer att bli VD men om man vekligen brinner för det man gör - visa det då! 
#3 förslag istället för 1 - om chefen ber dig om ett exempel är det alltid bättre att komma med tre. Inte bara för att överprestera utan för att det ofta är det som förväntas av dig (enligt min uppfattning). 
#Svara aldrig på en fråga och nöj dig - din chef kommer att ha följdfråga efter följdfråga och om du inte vill se dum ut bör du ha tänkt ut och kollat upp frågor och svar i förväg...
#Var alltid i tid. Alltid. Gärna innan. Du som kommer sent har inte tillräckligt med engagemang för att ens hålla koll på klockan - då är ovanstående ännu svårare.
#Tänk positivt! Tänk att du kan! Många gånger är det allt som behövs. Låt inte kunskapen begränsa dig, använd det du kan och gå utanför gränsen när du behöver.
#Tänk stort! Möjligheterna finns alltid där!
# Om du är osäker på att du tolkat en uppgift rätt. Gör ett förslag till varje tanke och fråga sedan vilken av dem som är rätt. Vänta inte med att jobba och sedan fråga vad det var du skulle tänka på...
 
Jag är ingen expert, alla är olika och vill/tänker olika. Detta har i alla fall hjälpt mig att komma en bra bit på vägen. 
 
 
 

Always something

Lite torrt på inlägg det senaste! Det har vart mycket att stå i och lite tid för detta... När man är student så finns det bannmej alltid någonting man borde göra! Du kan alltd läsa något, forska lite eller skriva rent uppsatsen tills det inte finns ett fel! Tyvärr har jag ju väckt min andra hjärnhalva till liv igen, med teaterklassen, så nu finns det inte mycket tid över för något. Acting innebär inte bara att gå till lektionerna och skriva uppsatserna - det innebär att du networkar på frididen, gör hemsida, tar massor av kort flera gånger i veckan, mailar, stretchar, tränar, övar in monologer, håller koll på auditions, läser manus och utmanar psyket med nya händelser ...
Jag gör givetvis inte allt detta eftersom jag är alldeles för inriktad på min marknadsföring
och vill att den ska gå bra, men lite gör jag allt!
Det jag hinner helt enkelt. 
 
Nu är det dags att sätta näsan i juridikboken igen, det är det sista jag gör innan jag somnar och det första jag gör när jag klivit upp - suck.
 
 
Man får försöka vara glad ändå, det är en charmig del av livet att vara student - som man alltid kommer att minnas och se tillbaka till. Speciellt i Santa Barbara...
 

Isglass

Den här helgen har verkligen flygit förbi! Mycket skoj har vi gjort. Igår tog jag och killen en lång PW och köpte isglass på stranden - vet inte när jag åt det senast! Så himla mysigt och gott. 
Igår blev den en sväng på stan med cosmos och mycket mycket skratt!
 
Nu ligger vi här med näsorna i böckerna och tar ett sista tag innan veckan rullar igång igen. Jag längtar efter min teaterlektion! Börjar komma in i det igen, så roligt. 
 
Ska försöka jobba lite under söndagskvällen också, förbereda inför mässor och happenings för företaget. Kan verkligen sakna mitt jobb ibland! 
 

Phototime!

Jag tvingade min prins att la lite headshots och bodyshots på mig idag - att använda till min actor hemsida. Inte för att jag ska hålla på med acting till 100% men det kan vara bra att ha om man vill göra ett jobb någon gång - for fun! Han visste inte vad han gav sig in på tror jag... Jag har vissa talanger här i livet men modell är inte en av dem! Haha... Mycket skratt och tårar blev det men här är ett par.... 
 





MYSIGT

Ekonomin är inte ens bästa vän när man är student - men när man nu ska plugga och kämpa så hårt så måste man väl få ha det lite fint? Vi har inte haft det så mysigt hittils... Tills idag då paret hade en mysig kväll på stan (affärerna stänger 21 så det var verkligen kvällshopping) och gick till Marshalls där lite smått och gott inhandlades... : Överkast, kuddar, ljus, vinglas, korgar och boxar! För att få lite stämning i pluggoset... 
 
Kuddarna ser lite ynkliga ut, vi vet, de ska bytas eller få sällskap av fler... Vi får se... 





Tja, kanske det?

GUD  det tar forsjutton 30 min att bara kolla av alla mina 100 olika mailkonton ... Skulle ha pluggat lite juridik under rasten men det han jag inte med! Mail efter mail efter mail skulle ivag... 
Under helgen berattade min auntie att hon hade ett nytt forslag gallande min framtida karriar (som just nu ser ut nagonting mellan egen PR firma med filmjobb tatt inpa det...) - hon tyckte att jag skulle bli en av de argumenterande nyhetsreportrarna som alltsa sitter och argumenterar politik och varldsproblem efter nyheterna ihop med en partner. Hennes argument var att jag skulle kunna fa in min teater, mitt politiska intresse och lite lite marknadsforing gallande marknadsfragorna i varlden - varfor inte? Det vore kul! Jag kan verkligen tanka mig att lasa lite mer politik och global reaserch. 
 
Vi far val se... Gud jag ar verkligen expert pa att gora mig sjalv utmattad... 
 
 
 
 
 
 
Hej sa lange!

Nedrans otur

Jag har haft sån himla otur det senaste!! Snubblat in i sängkanten så många gånger att benet är blått, var i full extas av att få tillbaka hela min garderob i phx när det framkommer att Alla kläder donerats (bra för någon dock!), kläderna som jag köpt och var glad över missfärgade på torkställningen - smarta jag köpte blekmedel och skulle bleka tillbaka min fina blus TYVÄRR bevittnade inte min smarta pojkvän momentet när jag lägger i blusen i en röd plastskål och bleker... Resultatet? En orange blus! ... Inte nog med det tvättade jag håret med balsam istället för shampoo imorse. Upptäckte det i skolan. 
 
Må vara mycket materiellt men med all press och stress bli ovanstående påtagande... 
 
 
Glad och ovetandes... ha. 
 

13

Det är redan "fredag" imorgon - eftersom vi är lediga då! Den här helgen ska verkligen inte bestå av mer än 30 graders sol, rosévin, bokskrivande, pluggande, stranden, mys med prinsen och grillat! Vi kämpar just nu med det sista pluggandet tillsammans med Ben & Jerrys, vänner, ostmackor, och te... Imorgon är det muntlig presentation, quiz och uppträdande! Fun fun fun. Inte klokt att det bara är 13 veckor kvar i skolan innan jul och hemresa... 13!? 
 

Paus

Ibland vill man bara pausa. Ibland går allting för fort! Livet, skolan, dagar, goda glassar osv... Vi har vart här en måndad men känner oss som hemma. Skolan är verklgein tuffare än jag trodde men det går om man bara ger det tid, massor av tid.. Jag är dock stolt över mig själv hittils!
 
Hur som helst. Idag är det 11 september vilket alla säkert vet. I sverige pratar man om det i lunchrummet, det nämns i tidningar etc, men mer än så är det inte riktigt. (om man inte har anhöriga som berörts) Här, går det inte att undkomma. Det är på tv 24/7 på många kanaler, lärare pratar om det och det är många deppiga ansikten... En sån här dag borde verkligen pausas - man borde tala om livet, slumpen och hur tacksam man ska vara för allt man har. Jag har i alla fall väldigt svårt att koncentrera mig på manus eller juridik när man tänker på vad som hände, och då var jag en liten tjej i sverige - utan någon connection med New York. 
 
Life is what happens when you are to busy making other plans.
 

Kaktusen

Avskedstapas. Usch, nu sitter jag hemma i SB och tittar på dessa bilder... Vill tillbaka! Bilfärden hem var verkligen tuff... Vi har kört precis hela natten, sett solen gå upp, druckit energidrycker, ätit ost och kex m.m... Sedan var det bara att gå direkt till skolan och ha muntlig presentation, uppsatsskrivning och möte med min Internationella marknadsföringsgrupp - helt slut! 
 
 


Tänkte att jag skulle berätta lite om kaktusar - Arizonas stolthet! Den ni ser på bilden tillhör min morbror och tomten han köpt. När tomten säljs måste kaktusen stå där, annars får man betala 200 000 dollar. De som flyttas eller står på vissa ställen är märkta och det är en väldig förmögenhet! Om en arm ramlar av kan man inte lyfta upp den, för kaktusen väger så sjukt mycket. Skulle den välta in i ett hus så skulle hela huset krossas. Kaktusen på bilden väger 5 ton - det är sant.... Anyways.. Lite kort info!
 


 
 
 

Pluggtime

Tanken var att våran helg skulle vara utan så mycket plugg som möjligt. Vi visste väl innerst inne att det skulle bli svårt så idag fick det bli ett antal timmars plugg. Med tanke på att det finns bebisar och hundar i huset fick det bli en trip till Barnes & Noble - vilket är en stor bokaffär/bibliotek med Starbucks! Det var en mysig pluggstund i älskade Phoenix innan vi sätter oss i bilen och börjar vår resa på 7 h... 
 
 
 
Passade på att äta på Pita Jungle också. Så coolt matställe! Bild 2-4
 




Nya regler

Vi börjar dagen med en kopp kaffe och mysig söndagsfrukost i solen. Jag känner mig lite skakig eftersom klockan har slagit 5 både fredag och lördag innan vi kommit i säng... Det var ett väldans tag sedan man spelade med de reglerna!
Jag känner mig i alla fall väldigt utvilad (på ett vis) och lycklig efter en helg här, det har verkligen vart jättelyckat! Hoppas att vi kan åka tillbaka snart ... Jag tycker verkligen att Phoenix är en cool stad. Förr kunde jag tycka att människorna som bor här är lite knäppa i och med värmen och avståndet till havet, men när jag vart runt lite i USA kan jag faktiskt säga att jag förstår att man vill bo här. Det är en stor, solig, vacker stad som erbjuder allt.
 
 
BBQ och drink - kväll!
 

 
 

Hollywood

En natt i Hollywood. Innan vi åkte till Phoenix spenderade vi en natt i LA, vi passade på att åka till Hollywood för att dricka lite drinkar och prova på barerna där. Väldigt lyckat! Vi hittade en bar (den på bilderna nedan) som spelade allt från House till Rap till Hårdrock, det var helt blandat med folk och under bar himmel!
 
504 - Att rekommendera!


 

Back in PHX

Vilken konstig känsla att vara tillbaka i PHX. Allt är som förr, om inte bättre, och jag känner mig aningen omskakad att vara här och hälsa på över en helg? Vi bor verkligen nära!
Idag har vi vart på skolan och kollat runt, det är verkligen en supercool skola och jag kan absolut tänka mig att gå där igen! Förrrutom att den kostar skjortan, men you got to give some to get some! Både erfarenhet inom studier men också studentliv.
Imorgon åker vi tillbaka till kusten och sätter näsorna ner i böckerna igen... Kommer att frysa efter att ha vant mig vid denna värmen!
 
Bilder från huset och skolan - jag njuter så!
 





3 bilderna ovan är teater/art buldings ....








SNART

Åh jag vill bara att den här långa juridiklektionen ska vara över... Jag tycker att läraren är lite för hysterisk för min smak, skriker åsikter åt höger och vänster som vi måste upprepa, politiska åsikter. Det känns bara fel att man inte får tycka vad man vill gällande politik - i ett klassrum... Snart är det dags för dagen sista lektion - teater! Jag längtar verkligen efter att få rensa hjärnan lite och bli sådär himla lycklig som man blir när man agerar och analyserar...
 
Snart snart snart åker vi mot LA och MTV! För att sedan besöka min gamla hemort Phoenix! Jag är lite nervös över vad morbror ska säga över att min engelska har blivit så mycket sämre efter att ha bott med svenskar och bara umgås med svenskar denna vistelse i USA... Känner mig verkligen inte som på samma nivå som sist... 
 
Packning .... 
 
 


Trötta ögon

Väskorna är packade. Våra trötta ögon pluggar in i det sista för att slippa allt plugg över helgen. Fläkten snurrar snabbt över oss och tystnaden har pågått under en lång stund. Längtar efter en vacker bilfärd med hög musik och tre affärsjuridikprov bakom mig...

Jag har provat min outfit till MTV och mina vänner... Det blir en hel del glitter! Min fina frågade "älskling, varför ska du vara så uppklädd?" .... "När i hela friden ska man annars klä upp sig om inte när man ska till LA och träffa/se sina stora idoler på röda mattan?" haha, vi båda har allt packat ner finkläderna!

Nu orkar inte ögonlocken längre.
So long.
 
Balen - uppklädda till max - kanske inte riktigt samma stil som morgondagen dock... 
 




Heja Europa

Tro det eller ej men dagen spenderades inne i Biblioteket hela dagen på grund av REGN?! Mysigt med fika, plugg och lite duggande tycker jag... Jag hade gjort det amerikanska och tagit med hemmagjorda dubbelmackor i sandwitch-zipbags, haha. Jag är faktiskt väldigt stolt över att vara från Europa, alla här vet så lite om andra länder. Jag pratade med en kille om att resa och han berättade att han vart i 4 andra delstäder och nämnde dem. När jag nickade sa han "you know what they are?" (han nämnde Florida, Arizona, South Carolina bla) "Yes, we study about other countries than our own" (det hade dock inte tagit mer än en månad att bli klar med lilla Sverige, men ändå) .... Han hade aldrig vart utanför USA. Jag rekommenderade honom att åka till mångkulturella Europa! 
 
Study-buddies på bibblan
 


2 av 3

De sager att collage innebar skola, festa och sova - men att tyvarr har man bara tid med 2! Festa gor vi inte mycket, sova gor vi sa fort vi kan och pluggar/gar i skolan ar nog det som tar upp mest tid, saklart. For att inte tala om mitt jobb som ska goras varje dag, vara traningsrutiner som ofta innebar en PW pa 1-2 h eller springtur - om dagen! Vi alskar att laga ordentlig mat och lagar/handlar mycket god mat varje dag. Ar det bara jag som inser att dagarna bara ar ca 12 timmar? Inte konstigt att man ar lite snurrig och trott sahar framfor Skype en tidig morgon i vantan pa chefens samtal. 
 
Snart ska jag krypa ner hos min underbara kille igen innan en lang dag i biblioteket startar! 
(vi har forrasten 14 manader idag - det firas i LA imorgon...!)
 
 
2 manader sedan da vi firade 1 ar! 




Heltidsjobb

Förvirringen är total. Fast otroligt rolig. Idag har jag gjort ytterligare ett juridikprov och en timma senare läste jag Hamlet för publik. Ha. Mina dagar kommer att vara lite förvirrande men väldigt givande. Jag är en Marketing Major som läser affärsjuridik och Hamlet! Det är verkligen en utmaning att komma in i plugg-moodet, idag sprang vi 6.5 km upp och ner för berget - det om något är också väldigt bra inför en lång pluggstund. Imorgon sitter jag i Biblioteket hela dagen, att plugga är ju trots allt ett heltidsjobb! Vi båda längtar så efter torsdag och MTV Video Music Awards! 
 
 
Mysig joggingtur!
 

Motivation

Det finns inget som motiverar blytunga skolböcker och långa lektioner mer än lite shopping. Speciellt inte när det är Labourday Sale! Sjukt bra priser... Jag hittade allt några färgklickar att motivera min vardag med! Det finns verkligen inte en enda affär jag saknar här, State Street har alla klädaffärer jag kunde önska. Längtar tills mina dagar som student är över och man kan komma hem med riktigt stora påsar... 
 











PickNick

Labourday firas med picknick och shopping. Det finns så otroligt mycket mat att välja på här men tillslut blev det scones, bagels, juice och kaffe! Jag unnade mig själv en rikigt god  fika eftersom jag klarade första juridikpovet! Nu är det bara två till denna veckan och en hel del andra ämnen med prov och muntliga redovisningar - jag börjar känna pulsen! Det är bara att se fram emot helgen och köra... 
 
Varför har vi inte bagels i Sverige?

 

Total lycka

Det bränner lika mycket i kinderna denna kväll, jag måste börja smörja in mig! Solen är sjukt stark. I övrigt har jag completed mitt första buisnessjuridik prov, inte det lättaste jag gjort men allting går när man ser en ljus framtid! Vad är bättre än att avsluta ett 4 timmar långt juridikprov än ost, kex, vin och Toy Story 2? Inte vet jag. 
 
Nu är det bokat, vi ska till LA och MTV Music Awards på torsdag och tillbaka till mitt hometown PHOENIX på fredag-söndag - så jäkla roligt att träffa alla igen! Speciellt min nya kusin och vovvarna. 
 
Nu är lyckan total. Om jag har klarat provet dvs. 
 
Morbror, jag, Moster i Phx Arizona 2010
 

Power Walk

Idag lever jag. Vi vaknade en helt okej tid, åt frukost i solen utan minsta söndagsångest eftersom det är laborday imorgon! Jag och M bestämde oss för att ta en riktigt lång PW med kameran och 2.20 h senare har vi dessa fantastiska bilder att bjuda på! Det är inte klokt vilka paradis som ligger här, bara man hittar dem! 
 































Bränd kind

Det är september. Månaden känd för att löven ändrar färg, morgonen blir kallare och friskare, filtarna kommer fram och man köper sitt favorit te. Vad jag gör? Jag brände upp halva ansiktet i solen. Jepp, jag somnade på stranden och vaknade en timma senare av att Markus ville äta mat. Vi gick till vårt favorit lunchställe vid standen och åt amerikansk lunch, efter det handlade vi till kvällens tapasmiddag och nu sitter jag med jobbpärmen! Börjar känna mig lite som hemma.
 
Det är verkligen lätt att älska livet här. 
 

Låter bilderna tala

Dagarna bara springer iväg och solen blir starkare och starkare. Jag håller fortfarande på att välja klasser för att passa in i framtidens planer men också vara lycklig! När vi inte går i skolan pluggar eller jobbar gör vi inte så mycket mer än solar på stranden. En kamera har äntligen införskaffats så nu låter jag bilderna tala...
 
'