Vem försöker jag lura?

Många undrar hur det går i skolan, första dagarna och allt. Tja, det är både och. Alla klasser utom en är helt fantastiska! Jag älskar verkligen allt, lärare, kurslitteratur, syllabus osv. Problemet kom när jag tittar ner på kartan över campus för att hitta min Buisness Law klass började ångesten. "Hmm, west campus, till vänster...." Fuck tänkte jag och tittade ut mot havet. Jag kommer behöva gå förbi teatern. Den stora, nybyggda teatern som kryllar av lyckliga actors och uppkommande shower hängandes på väggarna. Det fanns inget val, eller? Jag lyckades gå en kaxig omväg och kollade hela tiden åt höger, det gick bra. Det var efter lektionen som mina blickar inte kunde styras längre, jag gick förbi den förbannade byggnaden, och för er som tycker att jag överreagerar och försöker skriva en töntig bok om denna händelse kan jag säga att tårarna sprutade efter en liten kort sekund. Som att de bara väntat en evighet på att få hoppa ut ur ögonen. Jag gömde mig givetvis snabbt och fick på mig solglasögon, men allt detta fick verkligen tankarna att sätta igång. Jag vill så gärna fortsätta med min marknadsföring och starta mitt eget, men det kommer inte att gå om jag inte kan uttrycka mig själv i kreativa saker, speciellt teater. Jag klarar mig inte utan det helt enkelt. Det får bli en Marknadsförings Major med ett par Acting Classes. I'll make it work... 
 
Big Love
Main Stage Production 2010, Director: Kim Wield
 
 

Skoldagen

Jag kommer alltid att alska en forsta skoldag, en tiding mandagsmorgon. Saga vad man vill, men det ar den mysigaste timmen! Med all spanning, morgonlukt man inte kant pa ett tag, ny skolvaska och lite raffiga klader for att gora ett bra forsta intryck. Ny penna och kalender med en kaffe i handen. Hade garna passat pa att trana en morgon som denna innan solen blivt for varm och staden vaknat med longboards och rullskridskor. 
 
Early morning in Santa Barbara
  

En dag för En bok

Idag skulle faktiskt vara en bra dag att skriva min bok på. Boken som jag hållt på med så länge men aldrig slutfört, i brist på kunskap om framtiden. Idag står jag dock i ett vägskäl som täcker många val och händelser i det förflutna men som också väcker många många spännande tankar om framtiden... Jag ska nog ta och skriva några rader...
 
Vart går jag härnäst?
 

Söndag på stranden

Ögonlocken flög hastigt upp och jag kastade mig ur den stora sängen för att inte missa de bästa soltimmarna. Strandväskan packades medans äggen stektes och pojkvännen började smått inse stressen. Raska steg ner till den stora stranden vid piren. Handdukarna placerades tätt intill varandra och solkrämen togs fram. Väl på rygg slöts ögonen och lugnet kom. Vilken söndagsmorgon. Mitt i paradiset. Dagen innan skolan sätter igång! Det ska verkligen bli spännande. Jag hoppas att jag kommer ha lite tid att sitta i biblioteket nu när man bor som man gör, det är nog väldigt bra!

 

 

Igår stormades hela huset av jag vet inte hur många och vi hade en ordentlig fest. Det var absolut lyckat men lite nervös för farbror blå var jag allt, det är ju trots allt lite annorlunda regler här...

 

 

 

Markus

Jag har verkligen världens bästa pojkvän. Han är en sån som alltid vet när det är dags att ge mig en extra lång varm kram utan att ord behöver sägas, han ser alltid till att saker och ting blir som jag vill ha det utan att jag själv hinner tänka tanken på motsatsen, han kokar perfekta ägg till frukost, han kommer alltid ihåg små meningar som poppat upp när jag ser något jag skulle vilja ha - och vips ligger det inslaget på presentdag, han är sådär äkta romantisk och håller alltid om mig tills jag somnar. Vi skrattar mer än någonsin ihop och är inte rädda för att säga de tre orden gång efter gång efter gång, dag efter dag efter dag... Han är bäst, tycker jag.
 

Omgivningar

Tänk så fort man vänjer sig vid en ny tillvaro. Jag hade verkligen inga förvantningar innan jag kom hit, men blev ändå lite förvånad över mina reaktioner när allt kom till kritan. Jag menar bo i ett kollektiv, dela kök, toalett osv trodde jag skulle bli kaos. Det visar sig dock att jag trivs väldigt bra! Det är ju verkligen en once in a life time experience. Dessutom bokade vi biljetter till MTV Music Awards idag, ska bli så jäkla kul! Jag kommer ihåg när jag såg det på tv i USA sist, sån fest! Hittils blir det bara jag och M, men vi får se om någon annan är på! En roadtrip var verkligen inte igår, finns det något bättre?
Nu har solen börjat gå ner och jag fick precis av mig myskläderna. Funderar på att sätta mig på vår mysiga utegård och jobba lite. Så skönt när solen inte skiner och innan kvällens gäster anläder...
 
Fick en helt ny supersöt dator av min morbror imorse med posten... Så himla gulligt. Den väger ingenting och är smalare än.... Kiera Knightley. Jag älskar den!
 
Mittt fina fordral passade perfekt. Tack Charlotte.

Lugnet efter stormen

Det känns som att kriget är slut. Mexikanare sjunger sånger och spelar gitarr, jag har vaknat efter en dag med mycket mensverk hela dagen. Nu dricker vi välförtjänta drinkar och umgås, hela familjen! Att sitta bland palmer och stålande stjärnhimmel varje dag är så himla underbart. Kan inte fatta att vi ska bo här i så många år! Längtar efter San Diego redan nu...
Unnade mig en mysdräkt till min sjukdag, så mysig! Jag ska ha en från alla skolor i US. Tyvärr har jag bara tshirt från ASU men man kan ju alltid gå tillbaka och köpa en !

Kategori:

Keep on walking

Det finns inte mycket som slar kanslan av att vara helt utelamnad till fel manniskor och fel riktning. Att manniskor man trodde fanns dar och stottade sticker en kniv i ryggen nar ingen ser. Manniskor som man visste alltid skulle stalla upp for en och vilja en val, som helt plotsligt ser dig som en irriterande insekt. 
Vad som gor det hela lite varre ar att en mexare totalforstort min telefon vid ett forsok att lasa upp fran min opreator, och varan van i huset lyckades trasha internet sa signalerna racker inte for att ringa pa skype eller viber... Just nu onskar jag bara att jag hade en morbror har som bara fixade allt, klappade mig pa axeln och sa att allt kommer att losa sig. Det ar visserligen inte sa langt att hyra en liten bil och ta sig till mitt gamla hood, Phoenix, men tiden finns inte riktigt till. 
Jag ar faktiskt sa arg sa att solen gor mig forbannad och havet skrammer mig. Vad jag har lart mig av erfarenhet kan man dock aldrig lagga sig, man maste pusha tills man kommer over kanten och saker och ting borjar ga battre. I just have to keep on walking... 
 
* For er som tror att jag och M har separerat, oh no. Det handlar om saker relaterade till skolan.
 

Närmar mig aldrig igen

Det finns en byggnad på skolan som jag inte velat gå till ännu. Den är tydligen nybyggd, stor och vacker. Jag vet att om jag närmar mig kommer benen att vikas och hjärtat slå mig hårt som straff. Tårarna kommer att rinna av saknad och avund, och ingen kommer att få kontakt med mig på dagar.
Jag pratar givetvis om teatern. Usch, ibland känner jag mig faktiskt lite förvirrad på livet. Även om min/vår PR firma kommer att bli grym! Ett stort kontor med alla idéer och publicerade arbeten på väggarna. Det gäller bara att aldrig närma sig en teater, så fixar allt sig! Ha.

Kategori:

Höjt ögonbryn

Vilka dagar! Igår var det upp och jobba kl 7, skola, banken, fixa telefonen, ut och springa handla jobba ett par timmar och sova. Helt slut! Börjar första eller komma ihåg varför min kalender var svart av bläck förra gången i staterna. Inget ligga på stranden här inte!

Just nu är jag dock själv. Efter en dag som tog all min energ. All! Många höjda ögonbryn angående det vi blivit lovade. Det kokar i mig... Lämnar detaljer vid senare tillfälle. Nu ska jag bara njuta av solen och livet!

Kategori:

Soliga skolor

En vanlig mandagsmorgon framfor skype med hungrig mage och trotta ogon. Pa jobbet ar klockan 16 och jag kan riktigt forestalla mig hur alla springer omkring for att hinna det sista innan hemgang medans jag har morgonrock och langtar efter dagens forsta kaffe.

Idag ska vi ga till skolan och ha var forsta lektion. Kanns valdigt spannande och bra! Jag har verkligen blivit lite bortskamd nar det galler vackra, stora och soliga skolor! Skulle kannas valdigt konstigt att kliva upp i Goteborg och huttra ivag till en gradassig skola... The moneys worth it! Kan dock sakna Sverige lite...

I ovrigt ska veckan innehalla sokande efter nytt boende for termin 2, samt lite jobb for min del och ett traningspass i bergen! Man maste passa pa innan det blir for varmt. Skulle ocksa vilja inhandla lite rit och malar saker, jag saknar verkligen att mala! Det ar synd att det var sa langesedan, men har har man liksom sa mycket inspiration. Jag uttrycker mig inte i naganting numera, teatern och dansen ar ju borta... Ska verkligen forsoka valja till nagat av det som en extrakurs! Jag saknar det sa himla mycket!!

En av dem

Jag trodde nog att kanslan av att bo har igen skulle vara ungefar som sist. Jag bor i en ny stad, ett nytt land, ska borja pa en ny utbildning och vet inte riktigt nar planet ska ga hem. Denna gangen kanns dock SA annorlunda... Det kanns som att jag kommit hem, tillbaka dar jag slutade en gang. Ingenting kanns frammande eller skrammande och jag kanner mig som en av dem.
Idag ska de sista skolgrejerna inhandlas, det maste man ju lagga tid pa att hitta! Allt ska matcha och ha glada farger, annars ar det inte lika roligt att ta skolvaskan till skolan forsta dagen...

Vi ska aven forsoka komma ut pa en pw, jag och Markus har gatt flera mil sedan vi kom hit. Det finns ju sa mycket att se och sa manga vackra hus! Jag alskar det har stallet...

Hemma

Nar man valjer att sitta skuggan istallet for solen, tvattar istallet for att ga till stranden och moppar golven istallet for att sova ut - da ar det ingen semester langre! Da bor man faktiskt har pa riktigt... Den supercoola retrotvattmaskinen snurrar forfullt pa varan lilla spanska utegard och tvattlinan ar prydd med harligt doftande klader! Det ar inte sa ofta man upplever rena saker langre, efter att ha bott i ett kollektiv i en vecka... Tog mig i kragen och stadade hela huset idag men eftersom man har skor pa sig innomhus blir det snabbt smutsigt igen. 
 
Jag tycker verkligen synd om alla grannar runt oss. Det ar tva svenska villor som konstant dricker alcohol och spelar musik, medans alla hus runt om oss ar fallfardiga och fulla av mexare som jobbrar och sliter varje tidig morgon. 
 
Nu ska jag hanga resten av tvatten innan jag ska satta mig i solen och branna upp annu mer av min kropp, hej!
 

Salt för fix!

Det känns verkligen som att vara på tåget igen. Efter en paus på en hållplats för att sträcka på benen och ta en nypa luft sitter jag nu på tåget mot framtid och drömmar! Mycket liknar skolan i Phoenix men klimatet är mycket annorlunda, även människorna! Är van vid engelska 24/7 men nu är det bara svensk dagarna långa... Det är lite tråkigt... Men så blir det väl när man reser med IBS - en första och sista gång!
Idag har vi, som alla dagar, vart i stan och fixat allt som ska fixas! Det är mycket väntan, papper, pengar och stekande sol - bra kombo? Nej.
Fick i alla fall köpt lite saltskrubb till mina stackars fötter som går mil varje dag!

Kategori:

Underbara strand

Sån konstig känsla att ligga på en strand med stekande sol, flygande sandkorn och ljudet av vågor som kastar sig framåt. Jag slöt ögonen och bara njöt, länge. Blickade upp mot berget med alla lyxvillor och drömde om en ljus framtid. Några joggade längs med strandpromenaden och en säl tittade fram över vattnet. Vilken härlig stad detta är!

Kategori:

Update

Helt sjukt att mitt nuvarande hem är här, i Santa Barbara Kalifornien. Jag förstår inte att det är sant, jag är tillbaka i älskade USA! Det får mig verkligen att sakna alla mina amerikanska vänner ännu mer...
Vi bor i alla fall i en mysig villa här, Markus, jag och 5 andra störtsköna kollat och tjejer. En ordentlig mix, men det är ju inte varje dag man bor och lever såhär, det är bara att skratta och leva livet!
Jag försöker jobba så gott jag kan utan ordentlig utrustning, men hittills har det gått bra tack vare Markus utrustning. Vi har i alla fall ett väldigt mysigt rum som vi kan vara på om vi tröttnar på våra vänner... Stort med tv, skrivbord och mysig utsikt. Här kommer lite pics...

Kategori:

Avsked

Så väldigt svårt att förstå att jag sagt hejdå till alla fina vänner, på väldigt lång tid! Vad är det som händer? Allt är så svårt att förstå... Vi hade i alla fall väldigt mysigt och ett bättre avslut hade jag inte kunnat få! Många drinkar blev det, lite overprice men det var det värt! Vilka smaker!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3473968/images/2012/pic_501d570addf2b35c05000027.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3473968/images/2012/pic_501d570addf2b35c05000027.jpg" class="image">

Kategori:

Första dag

Sån himla skön känsla att inte sitta i receptionen. Även om själva sysslorna till den inte har vart mina alltid, så störs man så himla mycket! Det ringer, kommer kunder, fruktbud ska fixas och blommor vattnas- men idag var första dagen i mitt lilla marknadsföringsrum! Det är visserligen bara lånat tills jag åker och ska jobba på distans, men det kändes himla lyxigt att faktiskt sitta en hel dag med mina annonser, koncept och mässor. Som den galne kreativa tjej som jag är har rummet givetvis gjorts om till kaos redan, det är färgprov, annonser, slogans, mässor och tidningsutklipp... Tänk att jag lyckades med detta, att klättra så här långt, jag är faktiskt lite stolt över mig själv...

Packandet är igång!

Lustigt det där med att packa. Jag har gjort det hela mitt liv, varje helg,
men det känns så speciellt... Sån frihetskänsla, förnyelse och äventyr!
Lite jobbigare att packa för ett halvår än en vecka men det finns ju
faktsikt allt även där. Jag får bara sån ångest över att min lilla väska
ska slängas in på ett plan och kanske komma bort!? Vissa grejer är faktiskt
inte så lätta att ersätta, som minnesböcker, foton och en och annan sko...
NU ska jag försöka att inte röra väskan tills vi åker... Vad tror ni?