all in

Vaknade upp med väldigt lite energi för att åka och pitcha min företagsidé för en jury - men efter en dusch och solskenet genom fönstret åkte jag tillslut iväg. Jag var ganska nervös och gjorde en liten snabb presentation men enkla medel... Alla älskade den! Investeraren, advokaten och managern gav mig 300 dollar i fundings för att göra min prototyp! Nu fick jag massor av energi och ska köra all in! Jag vill gärna berätta för er om vad det är men min patent måste gå igenom först ... Nu drar vi till vegas! Hörs där! 

frisördag

Passade på att gå till frissan idag, det behövdes verkligen. Gick till min vanliga frisör (ja han är väldigt flörtig men minst lika duktig) och blev mottagen med en kram och en replik "my favorite blonde!". Sedan pratade vi om hans kärleksproblem en stund innan vi insåg att vi blivit grannar eftersom båda flyttat till samma komplex - sjukt. Efter det började jag klaga över att amerikanska frisörer inte ger lite vin till deras gäster (med skämt i tonen). Vad händer? Ett glas vin kommer flygande 5 minuter senare! ... Det är verkligen trevligt med en frisör man känner och bra service men han går över gränsen lite väl ibland - men rabbatten får väl räkna för det! 
 

traditioner

Hej på er! Äntligen är det "helg"! Jag vet inte vad som händer men helt plötsligt är jag superstressad varje dag - skolan är verkligen extrem den här terminen. Igår påbörjade vi våran Hämtmat På Onsdagar tradition och kickstartade med thai, ha ha. Mysigt påhitt som Anton införde. Idag föreslog jag frukost på Starbucks varje måndag, vi åt där idag eftersom vi inte hade någonting hemma - SÅ MYSIGT. Det är så roligt här att det är packat med folk klockan 7; vissa övar inför ett prov, andra inför en jobb-presentation och somliga njuter av en timmes frukost med en vaniljlatte och rostad bagel med cream cheese (japp det gjorde jag). Imorgon ska jag presentera min idé för övriga i e-lounge gruppen och hoppas på startkapital-stipendium men ärlig talat känner jag mig lite stressad och trött just nu så det känns lite halv-jobbigt. Det kommer att ha ändrats imorgon när kavajen är på tror jag. Desstuom åker vi till vegas imorgon! Mina kollegor är där, tre av dem, så jag och Markus möter upp dem! Superkul.

Hörs imorgon

Herregud vilken stressig dag... Måste hoppa i säng men bloggar direkt imorgon! Ha en bra dag, postar en bild jag just delade på instagram - från sommarstället i Lysekil ... Underbart.

en del av mig

Jag minns när jag tyckte att det var jobbigt att inte vara som alla andra. Att vara någon med ångest och enorma framtidsplaner. Att helt plötsligt få panikångest och förstöra en hel dag då andra gick på stan och skvallrade. Kanske låter konstigt men många dagar har jag bara känt mig väldigt udda och utanför, vem skriver hellre än bok än att gå på fest en fredag? Ibland var det jag. Istället för att prata om hur mycket man drack så ville jag oftast planera min marketing management degree istället (som jag ville ha då). Idag är jag dock så himla glad över att jag är lite udda och speciell. Min ångest är verkligen en del av mig och många gånger väldigt bra, för jag vet nästan alltid vad jag tycker om saker och ting inom bara några sekunder och på väldigt stark nivå. Det är härligt att inte alla förstår mig och hur det känns och kul att verkligen känna mig själv på djupet. Jag är också glad över att jag inte har låtit mig stoppas fast att alla andra har haft "roligare" för jag njöt verkligen av att planera min framtid. Speciellt eftersom jag är där nu!
                                         En sak som ofta gör mig glad är mat; kolla in detta!
 

puh

Ojoj, vilka dagar ... Evigt pluggande utan att någonting går in i skallen, tårar, ångest och lyckorus. Resultaten efter proven var inte så bra som jag hoppats, men det går alltid att göra om och göra rätt (nästa prov). Jag vet att jag kanske borde fokusera på BARA skolan och inget företag, bok, blogg, eller skådespeleri tankar men så funkar inte jag, som ni vet. Så, nu är det bara att försöka byta stategi och få allting att fungera 100%. Imorgon ska jag träffa läraren för Business, jag hann inte det idag eftersom vi hade prov - spännande att se vad han säger om en annan idé som jag har (service inte produkt). Angående Vegas är vi kluvna även där; ska man lägga pengar på spa-produkter och ligga hemma med böckerna eller åka iväg och dansa loss? Båda ger ju sina positiva resultat men tar ju ett negativt med sig: skoltrött och går in i väggen VS samla energi för mer pluggande. Vi får se... Nu ska jag skriva en uppsats och sedan hoppa i säng! Kämpa kämpa! Som sagt, allt roligt som händer just nu är faktiskt ingen stress - det är min bensin! 
Var tvungen att göra lite höstfint hemma idag (fast att jag solade och badade i poolen timmen innan i 30 grader...)

Finger i ryggen

Satt i klassrummet idag och fick ett finger i ryggen "hey I heard you have a great business idea! Our professor told us about you" så roligt! Jag visste inte vad jag skulle svara. Imorgon ska jag träffa honom, professorn i business, och prata om några detaljer och en annan idé som jag kanske ska satsa på i framtiden. Jag lovar att ni ska få veta vad produkten är när allt är registrerat och påskrivet! Men nu måste jag fokusera på mitt terminsprov i redovisning som jag har imorgon ... Jag har lite nervösa tankar eftersom pluggandet i år känns så annorlunda, jag har så svårt att få in saker i huvudet... Men vi håller tummarna!

lite play mellan varven

Hej!
Nu sitter jag med dagens morgonkaffe och ostmacka. Idag unnar jag mig att titta lite på tv3 play istället för att plugga timmen innan skolan - det blev sent igår och ännu senare kommer det att bli idag! Därför kändes det skönt att tänka på annat en liten stund. I helgen ska vi till Las Vegas (om vi hinner) där min 22-årsdag ska firas, jag hoppas att jag har fått gjort allting innan dess. På fredag är den stora dagen för företaget - då ska det pitchas och förhoppningsvis ge mig startkapital för en hemsida och material till presentationer. Hörs sen!
(vaknar till denna vy...)
 
 

patetisk inställning

Tiden går alltid så fort på söndagar! Nu är det verkligen hög tid att sätta igång med plugg. Jag har fortfarande inte hunnit packat upp mina kläder, vore skönt om det blev gjort ... På tal om att plugga så har vi ju snart vårt första terminsprov vilket är väldigt stort, på lektionen i torsdags var det en elev som frågade läraren "kommer detta att komma på provet?" och läraren bara tittade på honom innan hon svarade "jag vet inte, det spelar väl ingen roll?" Jag kände bara; hur gammal är du? Det är inte högstadiet längre? Man går på universitetet för att förbereda sig för ett framtida yrke, det är helt frivilligt och man går så länge man vill - men att plugga för att bara klara provet är faktisk patetiskt på den här nivån. Det tycker jag i alla fall!
Om jag hinner så ska jag göra lite efterforskning på mitt företag ikväll, kanske skriver jag lite mer i detalj vad det är jag vill göra så att ni får veta - jag ska bara få fram all info först!
 

söndag morgon

Åt frukost ute idag till strålande sol, känns som mitt i den svenska sommaren - speciellt eftersom vi har skog här och inte palmer som resten av SB (vi bor på ett berg). Idag ska vi bara göra vanliga söndags-sysslor; plugga redovisning, tvätta, städa och grilla en stek! Jag behöver börja planera lite inför pitchen på fredag - då jag alltså ska presentera min idé för de andra företagarna och hoppas på bidrag, kul! 
 

Lärdom om stress

Stress. Är en väldigt svår sak att ha och göra med, för det yttrar sig inte så förutsebart som man tror; många saker behöver inte betyda att man är stressad, och det finns även inre och yttre stress. Viktigast av allt, tycker jag; VAD du väljer att göra. Jag märker tydligt att jag är stressad när jag inte håller på med saker som är roligt eller inte brinner för. Ett skolämne, en träningsform, en fest man inte egentligen inte vill gå på, en föreställning där man inte känner sig bekväm med rollen eller ett besök hos läkaren - allt detta blir stress för mig, även om jag har en hel dag för varje moment. Det stoppar upp min tid och skapar stress för att jag inte längre kan använda tiden produktivt. Nu när företagandet verkligen satt fart sedan igår blev jag först orolig över antalet klasser jag har; men som jag precis skrev, det är ju någonting som jag brinner för och därför skapas ingen stress. Tvärtom! Jag får så mycket energi över att göra vad jag älskar så allt annat i vardagen känns redan enklare och mer motiverat. Tänk på det!

Pluggtips

Det har varit en lugn dag med plugg och mys. Kollarna tog bilen och gjorde lite ärenden så jag passade på att plugga på allra bästa sätt; leka expert och lära nybörjare. Man går igenom varje stycke bit för bit och förklarar allting i detalj, gärna med svar på påhittade frågor. Det känns lite konstigt i början men tillslut går jag in i rollen och tänker inte på att jag faktiskt är själv... Tips!
Nu blir det lördagsmys med idol, redovisningen får ta en paus...

tack !

Så glad idag. Jag är så tacksam över hur många underbara människor det finns som tar sig tid att skriva till mig och beudra det jag gör. Det ger mig så mycket energi och jag blir så glad över att få inspierera - jag har alltid känt ett behov av att göra det. Igår pratade jag med min vän ang min skådespelar karriär, han sa; Louie, I bet you are great at acting and lovet it, but you will never work as an actor, you are too smart and clever for that business. Youre an entrepernour" Det tog en stund för orden att sjunka in men tillslut kändes det riktigt bra. Jag vet inte om det är sant eller inte men hur som helst var det något jag ville höra just nu, där jag är idag. Om ett par år kanske jag visst vill testa den branshen men just nu håller jag med min vän Jarid. Igår åt vi först middag på en mysig restaurang och gick sedan vidare till ett ställe med live band, jag och Markus dansade oss helt slut! 
Lite bilder innan vi skulle gå:
 

pitch

Nyss vaknat efter en nap på golvet... Gick ut och power walkade en mil efter det tre timmars långa mötet imorse. Fick bara 5 timmars sömn så jag var verkligen helt slut! MEN så roligt det var, vilka duktiga elever och bra idéer. På 60 sekunder skulle du pitcha din idé och var den tillräckligt bra fick du 300 dollar i startkapital till att göra prototypen... Jag ska ha min presentation nästa vecka, hoppas hoppas! Jag ska göra massor av efterforskning innan och verkligen övertala. Nu ska jag plugga redovisning och ikväll ska vi på 30 års middag!
Idag har det regnat (!?) så mysfaktorn är HÖG. 

liten klump

Jag kommer ihåg när jag träffade min pyskolog första gången och hon frågade mig; "hur stor klump i bröstet har du?" Jag visade med händerna en klump på kanske stl av en handboll ... Efter den dagen så tänker jag på det ibland, även om jag kanske inte kan sätta ord på ångesten så kanske jag kan försöka fokusera på klumen och sedan minska den. I måndags var klumen stor som en fotboll, ja det var nästan omöjligt att komma ur sängen. Jag kan tyvärr inte nämna allting här men det var blandade händelser som kom samtidigt (varför alltid samtidigt?!). Idag är den nästan helt borta. En stor anledning till det är dagens lektion BUS 101. Det är en enkel men inspirerande klass som jag tar för att jag måste. Idag efter lektionen så gick jag fram till läraren och frågade honom vad jag ska göra om jag har en affärsidé (en ny som ni inte vet om hehe). Svaret blev; "kom till mig efter lektionen", så det gjorde jag. Vi satt ner och jag förklarade allt, hur jag ofta har idéer och gärna vill bli egen företagare. Tillslut avbröt han mig och sa "varför valde du inte e-launch? Klassen där elever som har affärsidéer och är redo för att go out there - träffar advokater, invisterare och får all hjälp med produktframkallande, råd och vägar. Till och med partners" Jag svarade att jag inte hade råd att ta klassen (2000 SEK) och han suckade. Efter en stund gick han iväg och hämtade head of the schienfield departement som även håller i den klassen "Den här tjejen är grym och har en otrolig entreprenörsanda. Hon har en affärsidé och alla verktyg för att lyckas, skulle du kunna ta in henne gratis?" Hon svarade ja. Jag flög ur stolen och lämnade rummet med en mycket förväntansfull lärare bakom - nu jäklar ska jag visa vad jag går för! Om andra studenter kan få ihop bolag värda 300.000.000 dollar så kan jag det med! Imorgon kl. 9 är första mötet, go go go!
 

onsdags tankar om apple

Så var onsdagen avklarad med hyfsat resultat. Jag längtar efter att få sova ut och samla energi. Planera födelsedagen, träna och plugga ikapp, det ska bli skönt med helg! Nu ska jag dricka lite kaffe framför Mio Min Mio och plugga internredovisning ... Btw såg jag ett klipp igår från Apples fabriker i Kina och precis efter ett klipp från kontoren i USA - herregud så hemskt att se. Självmorden från fabrikeni Kina är så många så de måste sätta nät runt byggnaden, barn som är 12 år och uppåt jobbar 12 timmar om dagen för att hinna ikapp den höga efterfrågan på Apples produkter. Gör man fel blir det inte roligt. Frågan är om jag är beredd att sluta köpa apple? Eller ska de förbättra förutsättningarna men tredubbla produktpriserna? Jag vet inte riktigt vilken lösning som vore bäst, men ni bör kika in för det var väldigt intressant. Jag hittade inte det klippet som jag såg, men här är ett från Kina: http://www.youtube.com/watch?v=F03kFZvdUjE och här är USA headquarter (där de alltså inte tillverkas) http://www.youtube.com/watch?v=b1UBVlSx1-E

 

"started from the bottom now were here"

Jag längtar tills imorgon när matte D provet är över och engelska uppsatsen är inlämnad! För att få upp plugg-andan från 0-100 köpte vi en riktigt god middag och grillade en supergod motivationsmiddag! Jag älskar att vi har gått från att bo i ett litet rum i ett ruttet hus, i "slummen" här i SB, där vi delade badrum och kök med 7 andra - ni förstår? Efter det blev det en superfin lägenhet på huvudgatan, rymlig och snygg MEN utan balkong, uteplats eller möjlighet till att få luft ... Detta är ju ett mindre problem men när vi blev tvunga att flytta på grund av att Anton flyttade in blev det ju hur bra som helst! Nu sitter vi här med 90 kvm, pool, uteplats med grill, 7m högt i tak med nymålade vita väggar och bland "slotten" i SB! Ett stort kliv, men nu räcker det tycker jag, är man student så är man ju student, jag vill inte leva för lyxigt så att samvetet hinner i kapp ... :o)
 

tillbaka

HEJ PÅ ER! 
Jag har inte haft internet på fleera dagar så ursäkta för dålig uppdatering... Nu har vi i alla fall flyttat! Det har varit så fruktansvärt mycket att stå i med skola, flytt, och privata saker som kommit upp och skapat kaos. Känner mig helt psykiskt utmattad och mörbultad men jag hoppas att helgen kan innebära att jag kan plugga ikapp och ta bort en sten från bröstet. Jag älskar i alla fall våran underbara lägenhet med skyhöga tak och nymålade väggar, poolen och vår fantastiska säng! Markus och Anton är så mysiga och snälla och vi fungerar så fint ihop. 
Möblemanget kunde ju varit bättre om man hade haft dyrare (större) och fler möbler, men vi är ju faktiskt studenter så det får vara lite tomrum! Min projektlista har jag inte rört ännu men näst på tur står att träffa Designern för en intervju och min B-day ... Vegas? Vi får se! 
Här är bilder från vårt hem! 

 

IKEA

HEJ! Nu har vi precis kommit hem från IKEA där vi spenderat HELA dagen... Anton har köpt massvis av fina saker till sitt rum och jag fick tag på några fynd också! Ni får se mer imorgon, då flyttar vi! Just nu känns allt väldigt snurrigt, vi har liksom inte tid att flytta egentligen men nu är det så och orken får bara tas från extra-energi och pluggandet får vänta ... Jag bara längtar efter att lägga mig poolen på söndag och pusta ut! Nu med flytten ska jag försöka att sätta upp några bra mål som passar med nystart:
- Få saker gjort! Bättre lite per dag än inget alls ... 
- Börja träna mer för att få upp energi
- Inte komma in i samma vardagsrutiner som innebär att man bara ser genom tunneln varje tisdag, utan se varje dag som unik och en möjlighet att åka till LA för att jobba (om det blir av). 
- Skaffa fram bra motivtionsbilder som får mig att plugga bättre och mer effektivt. 
Här kommer lite bilder från idag! Underbara IKEA!

 
 

Packat

Stress stress stress! Idag har vi kämpat i skolan och välkomnar nu en helg med flytt! Idag har vi packat och packat, jag har också rensat massor. Skönt att flytta in i nytt boende med only the best från garderob och skåp. Imorgon ska vi till Ikea! Ska försöka skriva mer då, nu blöder mina ögon...

kreativ stund

Oj så skönt att få sova ut! Igår pluggade jag på alla mina ämnen och gjorde alla läxor som är due idag, det tog ett tag! Jag var så duktig så att jag unnade mig själv att vara lite krativ, jag gör ofta det; tillåter mig att rita, skriva, måla eller söka roller. Igår blev det ännu en möbelmålning! Vi flyttar ju så jag bestämde mig för att måla upp en gammal risig istället för att köpa nytt. Den här pallen (som egentligen är ett bod med glas-skiva men jag vet inte om jag vill ha den) köpte jag för 65 SEK begagnad. Bra va? I nya lägenheten är väggarna vita och golvet ek, så jag tror att den blir mycket fin där! Nu ska jag till skolan ... Hej! 

 

Student kris

Jag vill så gärna blogga om idag men jag varken orkar eller hinner. Har snart dygnat pga gårdagens studier men har en stund kvar innan dagens är klara! Jag är trött, illamående, blek och undrar vem som kom på att vara student ... Imorgon ska jag berätta om en kul sak jag gjorde idag. Sköt om er tills dess....

nu nu nu

Åh jag vill bara flytta nu nu nu! Sitter och planerar hur jag ska inreda och längtar så mycket tills att vardagen ska förändras och bli ny igen. Nu känns vår nuvarande lägenhet så trisst, ha. Idag var vi och skrev på alla papper, sedan tog vi en tur i området där vi ska bo - vilka slott som ligger runt! Det ligger på berget i SB vilket är där bla. Jennifer Aniston och Oprah bor, så det finns enorma hus. Så roligt att vi har detta vackra runt hörnet, blandat med natur och hav! Jag ska ta massor av bilder när vi flyttar in. Det som är så kul är att hyran blir billigare än vad vi har nu, ca 4500 / person - det är ju bra tycker jag, för att vara här! Vi ska till IKEA för att köpa saker till Anton på fredag, jag ska hålla mig till 1000 för att inte gå loss, man är faktiskt student och CSN är inte till för nya möbler varje kvartal... Tyvärr. Kanske en ljus-stake? 
Idag blev det hamburgare som en tröst för att vi vill flytta och för att vi har så mycket i skolan... Mysigt! Det gäller att försöka få upp lite roligt på en väldigt jobbig dag. 
 

uppköp

Hej på er,
Nu är det söndag kväll och jag har lagt mig till rätta i sängen med kvällens läsning i en hög på skrivbordet. Helgen har varit väldigt blandad och rolig, vi fungerar så bra ihop Anton, Markus och jag! Igår hade vi vänner på besök tills långt in på natten, vi spelade galenpanna, pratade psykologi och drömmar. Min intervju blev inställd och framputtad... Imorse när vi vaknade var det snabba puckar iväg till en visning, vi har ju mailat runt lite för att se om vi kan byta. Dels för att kunna forstätta bo ihop men också för att se om vi kan hitta ett ställe med balkong eller möjlighet till grill, solning och luft utan att åka en lång bit. Vi bor trots allt i Kalifornien! När vi anländer till visningen är det många andra som vill ta del av den lika mycket som vi. Lägenheten har två våningar, är helt nyrenoverad med vita väggar och ek-golv. Sovrummen är gigantiska med högt i tak, takfläktar och badrum tillhörande. Det finns en uteplats där vi kan ha ett bord och en grill - sist men inte minst POOL! Ja, så jag får ångest x100 för att jag vet hur ledsen jag blir om vi inte skulle få den nu när vi vet hur fin den är! 2 timmar senare ringer telefonen och ger oss ett JA, VI FICK DEN! Så nu flyttar vi på lördag. Den här lägenheten ligger nära skolan, nära havet och nära centrum - men på en kulle som omringas av lite natur och utsikt. perfekt!
                                                                      Igår köpte jag en hatt!
 

svar på tal

Fick ett mail om att det inte fungerar att kommentera bloggen - jag ska kika på varför - men fick då en kommentar på mailen istället! Väldigt roligt att få höra vad ni tänker och undrar. Jag frågade Emilia om jag fick publicera och fick godkännande:
Hej Louise! Det verkar inte gå att kommentera på din blogg? Jag har läst den länge och ville bara fråga några frågor . Jag vill själv bli dansare men jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att komma dit och om jag ens vågar? Har du något tips på hur man ska tänka? Jag är också lite kluven över om jag ska läsa på universitet eller bara dansa, jag vet att du också är det (med teater) men hur tänker du för att lugna själen? 
 
Kul att få svar
Emilia
 

Svar: Jag tror att alla vågar, det handlar inte om hur feg man är, det handlar om hur väl förberedd man är inför vad som kan hända annars. Jag pratar inte om en plan B för jag är helt ärligt ganska osäker på att en plan B är så bra när man drömmer om ett så osäkert och speciellt yrke som dans eller teater. Har du en plan B så kommer det antagligen resultera i att du väljer den eftersom det är så svårt att lyckas inom dessa yrken. Däremot kan man vara mentalt och kapitalt förberedd på vad som händer om man inte lyckas, skillnaden mellan det och en plan B är att förberedelser kräver ingen uppmålad bild, som innehåller milestones och kraft. Förberedelser kräver ingenting mer än att du är förberedd och medveten om vad som kan hända om du inte får jobb på ett tag; kommer jag behöva söka jobb på 7/11? Byta till ett billigare boende? Byta land? osv osv. Allt detta är alltså bara förberedelser för dig och inte någonting man kan kalla en plan B. 
Hur du kommer dit är olika för varje yrke men man ska alltid sätta upp ett mål: Vart vill jag vara i framtiden? Vilken scen, stad, föreställning osv. När man vet det måste man försöka sätta upp målstoplar för att komma dit; vad behöver du göra? Vad har andra gjort för att komma dit? Vilken utbildning är bäst? Man ska också tänka och googla på om det finns någon du kan kontakta för att få hjälp, eller kanske kan ge dig jobb som dansare. Att skicka ett mail och fråga efter lediga platser eller auditions skadar aldrig. 
Man ska alltid fråga sig själv; hur kan jag få ett jobb som får mig att känna att jag aldrig är "på jobbet" utan du är lycklig. Måndag, lördag, tisdag - whenever så är du lycklig för att du älskar det du gör. Det är dock, som jag sa väldigt viktigt att inte vara naiv utan alltid göra sig medveten om vad som kan hända, om det kan ta lite tid att tänka sig in i alla situationer. Försök att vara lite smart och förbereda dig genom att verkligen lära dig allt om branshen, träna hårt och se livet till vad det är: en stor soppa full av möjligheter! Kan andra lyckas så kan DU! Det är ingen annan typ av varelse utan alla är lika. Skulle du ångra dig eller verkligen inte vilja bli dansare om 10 år så finns det ju massvis av gratis utbildning i Sverige som inte försvinner. Kör hårt!!!

På rätt väg

Hej!
Fredag kväll i Santa Barbara. Fläktarna går på högvarv, vinglasen är tomma, Timbuktus nya variant av Alfons Åberg spelas högt medan Skype ringer och ringer. Det har varit en tuff och varm vecka men nu laddar vi om med fläktar och effektivt plugg. Imorgon ska jag förhoppningsvis träffa en designer angående assistentjobbet och försöka måla tavlorna klart. Sista dagen för att ändra mina klasser var igår så Mu har jag bestämt mig för att inte bli teater major här på sbcc - ska man bli skådis måste man ändå gå på en fristående skola med ett fokus: Acting. Så, jag ska kolla upp det inför nästa termin. Funderar på att söka en roll i skolans nya musikal! Why not?
Igår hade jag och Markus vänner på besök och gick sedan vidare till vår väns B-Day party, superkul kväll!

up we go

Vilka dagar ... Jag har velat skriva varje dag, flera gånger - men det finns ingen tid! Studierrna har verkligen bombat in från alla håll och vi sitter långt in på nätterna, för att sedan gå upp innan solen kommit fram, för att fortsätta. Varje rast tar vi fram böckena och middag hinner vi knappt tänka på. Jag ska inte klaga, för studentlivet är såhär men det är en ursäkt till mitt dåliga uppdaterande och bägaren som rinner över mig inombords. Så mycket jag vill fått ut och skrivet, det händer en hel del nu (förutom skolan). Idag satte jag mig ner för att göra en lista över allt som jag har i luften, för att inte låta något falla bort. Den blev lång:
  • Designa produkter och planera CF (mitt bolag). Började idag och kom långt!
  • Skriv på min bok
  • Ta upp ett samarbete med Business läraren angåede pre speak inför nästa termin. Inte samma sak och lärare som tidigare. 
  • Arbetsintervju angående designer-assistent på lördag (nämner inga namn eller info innan allt är klart)
  • Fundera över att gå acting school ... Jag vet, jag är lite velig, men jag orkar inte vara såhär ledsen varje dag - min passion sitter så djupt och varje gång jag pratar om vad jag ska bli så säger jag : skådespelerska. Kanske kan man hoppa på något nu, som är två åringt, så är jag klar i samma tid (tidigare) än vad jag hade varit nu. Jag vet inte, det tål att tänkas på... Business är ju bra att ha och kul att kunna...
  • Säga upp lägenheten i Göteborg
  • Hitta ny lägenhet i Santa Barbara
  • & börja träna igen ... 
Ja, det är en del. Jag ska försöka göra den här terminen till rolig, spännande och framgångsrik på alla plan!
Detta är en ny kurs på skolan, som handlar om att du presenterar en affärsidé för en grupp - sedan hjälps man åt att ta fram de idéer som är bäst och får hjälp med att jobba fram ett bra koncept och bolag. Det är bara två timmar i veckan och han som gjorde det senast är just nu ägare för ett bolag värt 300.000.000 dollar (17 år) - helt ok? Hade jag haft råd så hade jag absolut tagit denna kurs!
 

mosigt och halkigt

God morgon för er och god kväll till mig.
Långhelgen flög iväg och vi gjorde inte mycket mer än att ligga utslagna av värmen. Har åkt och letat efter fläktar flera mil men de är slut precis överallt... Studera blir svårt när allting är mos i huvudet och du glider iväg på stolen du sitter på, men vi har gjort tappra försök! Idag fick vi en god nyhet med en dålig - Anton får inte bo här med oss, han måste flytta ut eftersom man bara får bo max två här (!?) ... Vi bor på 54 kvm? Då sa dock fastighetsägaren att det finns en ledig två-våningslägenhet i samma komplex som är mycket större och bättre. Hyran är högre såklart men delar vi på tre blir det billigare än vad vi har nu - delat på mig och killen - super! Så nu hoppas vi verkligen at vi kan få den! Vi får veta i dagarna ... 
 

Solvang

Herregud vilken värme vi har! Skogarna brinner för fullt och vi ligger som tre sälar på golvet med öppen dörr för att inte svettas bort. Att tända lite mysiga ljus är inte ett alternativ - vi kunde knappt laga mat eftersom spisen osar hetta. Nåväl, trots detta åkte jag och killen till Solvang, en dansk by här i CA, där vi åt lunch och gick i Boutiquer. Markus åt en lingonburgare! Sedan åkte vi till Casionot och kollade in deras Spa, spelhall och hotell - bara för att det är så häftigt att ha sett! Mitt i en öken ligger ett lyxigt paradis. 
I övrigt har jag fått en jobbintervju som designerassistet (nämner inte namnet ännu) men jag är mycket exited! 
Pics från Solvang: