rusk helg

Regn och rusk. Ingen vidare bra start på helgen, men har man kunnat överleva 19 år i Sverige så kan man väl överleva en helg! Idag tänkte vi gå på Happy Hour med våra vänner och kanske gå ut senare ikväll. Något annat kul är min nya app som jag håller på att jobba med - ju mer jag skriver och lägger upp informationsblad om den som ska skickas rill Svenskt Näringsliv - ju mer älskar jag den! Jag har ju många kontakter inom skolan och hoppas att det ska kunna hjälpa till vid lansering... 
Nu ska jag städa upp och sedan äntligen dushca med mitt nya balsam! Det finns få saker som gör mig så glad som goa dofter - denna doft (Herbal Essences) är ju en gammal klassiker som jag inte haft på åratal! En billig produkt som faktiskt är helt grym. Härligt med nostalgi :-) 

en kväll i min smak

Idag kände jag inte riktigt för att träna. Jag ville på att vara lite ensam när Markus tränar - inte för att vi är ovänner men jag behöver bara få lite kontakt med mig själv... Jag vet att mitt liv är så himla bra just nu och jag ska inte klaga över att jag inte är precis där jag skulle önska - angående inlägget förut - men jag är ju fortfarande ung och full av ambition! Man ska aldrig säga aldrig, så fort jag tagit min utbildning; då jäklar! 
Svårt att åka till träningen med detta i kylen!

vart ska man titta?

Varför kan jag inte bara vara "som alla andra"? Varför kan jag inte tycka om att gå på Universal Studios, gå på Hollywoods walk of fame, vilja gå och titta på ELLEN eller drömma om att se en Broadway show i NYC? Allt detta ger mig ångest att tänka på, för jag blir arg att det inte är mig folk tittar på - visst låter det dumt? Jag vill inte vara den som åker runt och tittar; jag vill vara den som folk åker för att titta på. Det känns patetisktför mig, på något konstigt sätt, att göra turistsaker. Det blir så genomskinligt på något sätt. Kan inte riktigt förklara, jag vill inte att någon ska ta åt sig för det är jag som är knäpp här! Jag hoppas dock att den här känslan kommer att resultera i att jag kanske kommer att ni dit som jag vill. Istället för att lägga mitt liv på att åka runt och titta på andras verk så kan jag lägga mitt liv på att bygga något riktigt stort. Missförstå mig rätt. 

mysmorgon

Mysmorgon med sminket vid tvn och gott kaffe. Vad är det egentligen med känslan som kommer efter ösregn? Hela natten har varit stormig och regnet har forsat ner. Nu på morgonen har allting vaknat till liv igen, kikat fram och solens strålar smyger ut. Det känns alltid så nytt och vackert på något sätt. Härligt sätt att börja helgen på!

envis ådra

Jag blir så trött på mig själv! Det är vissa saker som jag förösker ändra på, vad gäller mig personlighet. Jag har lyckats med mycket, vilket jag är stolt över: bli bättre på att genomföra saker som jag säger, göra saker mera noggrannt och lyssna mer på min inre röst. Det är inga enkla saker ska ni veta - men mitt tips är att think twice i många sammanhang. Som när man ska avboka ett event eller står och slarvar med kryddningen; tänker man en gång till så säger min röst "nej du ska inte vara sån" och så är jag inte det! MEN det finns en sak som verkar vara helt omöjlig att tona ner på... Entreprenörsådran... Den är inget dåligt men det finns inte riktigt tid för den just nu, det verkar jag dock inte förstå. Jag tänker en, två och tre gånger extra men varje gång säger bara sinnet "JA vad kul, vilken världsomskanade idé! GO GO GO!" då är det lite svårt att dra sig ut... Nu sitter jag och mailar med App-bolag, sponsorer och Jan Björklund - nu undrar ni kanske vad detta kan vara? Hehe. 
Nu ska jag plugga lite till ljudet av regn och rusk. 

omelett

Betyget på provet är fixat, läxan läst och middagen undanstädad - haha, det är det jag har gjort idag! Känner mig fortfarande sjuk och hänging så jag fick motvilligt sitta hemma i soffan idag istället för att svettas på gymmet. Dock gjorde en god kvällsmat det lite lättare.
Jag använder aldrig mått - det behövs speciellt inte till en omelett! Ha i så mycket ni vill. Jag hade:
  • Ägg
  • Spenat
  • Kalkon
  • Körsbärstomater
  • Hot Sauce
  • Med Keso och Morazella på! Mums!

kontakt med mig

Nu har jag haft en lång och mysig morgon och ska bege mig till skolan! Det är lustigt för att de dagar som jag får en stund för mig själv - mår jag så mycket bättre hela dagen. Jag vaknar alltid med lite smått panik och tänker "hur ska jag kunna göra denna dagen till en bra dag - utan ångest", så de dagar då jag inte hinner sitta framför nyhetsmorgon i en timme hinner jag liksom inte samla mig! Jag går genom dagen och får sedan svårare att somna på kvällen istället, för att jag inte har hunnit bli harmonisk utan stressat fram. Det är väl lite som ett handikapp men också mysigt, det är ett fint sätt att få kontakt med sig själv och bli peppad på livet. Man ser allting från en annan lins när man har hittat sig själv - och världen är min att erövra!
 

för nya läsare

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om mig själv, för er nya läsare. 
Jag bor och studerar business i Kalifornien med min pojkvän Markus. Det är andra gången som jag pluggar här, tidigare var jag i Arizona och studerade på deras stora universitet - men då var mitt major teater. Teatern har varit en stor del av mitt liv, jag har gjort mycket film och teater, pluggat på Calle Flygare teaterskola och varit säker på att Hollywood var min framtid. Jag vet inte riktigt vad det var som tog mig bort från den drömmen, men jag sadlade hastigt om till att bli egen företagare och business-woman. 
Idag, när jag står mellan kontrasterna teater och business så har jag bestämt mig för att bli tv-journalist. Det är lite i mitten, tycker jag, fast ändå inte så klart. Jag älskar att skriva och synas och hoppas att kunna ge ut en bok snart samt föreläsa på min skola som jag går på (SBCC) - vilket jag har chansen till när jag vill eftersom de har godkänt mitt manus. 
Ni har säkert läst de senaste inläggen om vad jag varit utsatt för (annars ligger de nedan), det har ju givetvis format mig som person och givit mig mycket ångest. Uppväxten har också kommit med mycket ångest på olika sätt och jag har alltid känt att jag hör hemma någon annan stans - inte i Sverige. 
Min blogg handlar om tips att våga följa sina drömmar, hur det är att leva med ångest och mina åsikter kring dagliga diskussioner och problem
Tack för att ni ger mig chansen att inspirera! Kommentarsfältet fungerar inte men snart har jag egen domän!

inrednings instagram

Usch vilken dålig dag. Sjuk, trött och massor av att läsa går inte riktigt ihop. Jag har i alla fall hittat en Television, Film and Media utbildning på Cal State LA som jag vill gå, där de har Broadcast Journalism - vilket jag vill gå! Då är det mer media inriktat. Idag när jag skulle kolla mitt betyg från mitt senaste ekonomi prov så stog det F! Ja fick sån klump i magen samtidigt som jag vet att det är fel eftersom jag har mitt prov och mina poäng framför mig - och det är verkligen inte F, så det måste ha blivit något fel när hon skrev in betygen. ÄNDÅ jobbigt att ta tag i och reda ut. Min lärare är en äldre dam som avskyr internet så det har säkert hänt flera. Ska nog lägga mig framför en film med lite popcorn nu tror jag,
Hoppas att er dag var bättre. 
Tänkte att jag skulle starta en inrednings-instagram. Så slipper mina följare att se det varje dag .. :- )! Det är bara så himla roligt att pyssla hemma!

utförsäljning

Och så var helgen slut. Jag vaknade upp efter en natt med feber och lite sömn därför har jag inte ens gått utanför dörren idag och ännu mindre videobloggat. Men jag har faktiskt fått gjort lite annat! Har ju bestämt mig för att sälja en liten del av min garderob (som aldrig används) för att få pengar till att köpa nya! 32 plagg ligger nu på graigslist och imorgon kommer folk hit för att titta. Därför har jag strukit alla plagg och satt prislappar på, kul! Kändes som att leka butik när man var barn - fast lite mera på riktigt. Veckan som kommer blir lugn och vädret ska vara sådär bra, därför har jag inte laddat upp mig till 1000 utan ska försöka att ta mig fram utan ångest och stress tills nästa helg. 

lungn lördag

Nu ligger jag i sängen efter en mysig dag med plugg och grill. Såg filmen The Internship och blev så inspirerad av Googles kontor! Inte för att jag skulle passa in att jobba där - men det är ett häftigt sätt att ta vara på sin arbetskraft! Imorgon ska jag sola, bada, plugga och städa men framförallt pyssla ihop en ordentlig visionboard. Jag behöver verkligen klara mål och delmål, med bilder och pepp! Kanske gör en video av det, hehe, det var roligt med videoinlägg tycker jag! 
Hej så länge! 
Hittade en gammal bild från en filminspelning som jag gjorde här i SB - dammig spegel och ofixat hår men oj vad roligt det var!

forma ditt eget jobb

Jag tycker verkligen att alla ska jobba med något som man älskar, men jag håller med om att ibland kan det vara svårt att hitta vad det är. Jag tror att många, inklusive jag, sätter sig ner och tänker på olika yrken som man tänker sig skulle tycka om. Mitt tips till dig som känner dig osäker men vill ha ett jobb i framtiden som du älskar är: försök inte att bläddra mellan yrken som redan finns; sätt dig ner med penna och papper (ej att underskatta) och skriv ner allt som du tycker är roligt, är bra på, binner för och älskar. Sedan kan du börja titta på olika titlar och karriärer!  Det behöver absolut inte vara ett yrke som inte redan finns - men det är ett bättre sätt att verkligen forma ditt framtida yrke till något mer specifikt. Livet ska vara roligt! Glöm inte det :- ) 

Vakna från ytlig grop

Vilken underbar dag! Poolhäng, Buffalo chicken sallad till lunch, mys med malin, vin, tacos och spel under kvällen! Helt perfekt och vad jag orkade med. Man blir så trött av träning och sol.
Det var så lustigt när jag lyssnade på fredagspodden härom dagen så sa Amanda att hon ofta kommer i mörka hål där hennes självförtroende blir 0. Eller självkänsla kanske man ska säga. Det hamnar jag också ut för när jag mår dåligt, man tycker att man är oduglig och ful. MEN som de sa; de dagar som det blir så händer det alltid någonting hemskt som man hör om som får en att vakna upp. En realiy-check på hur glad man ska vara över vas man har! Man känner sig så dum över hur man tänkte men jag blir ofta också lättad över att jag tog mig ur det där mörka hålet. Det är synd att man ska få behöva höra på någons hemska öde för att vakna upp; men så är det väl helt enkelt ibland... 

sol och bad

Idag har vi haft en mysig pooldag som resulterat i bränd hud och trötta ögon MEN det finns ju ingen bättre känsla än att vara lite sommarbrun. Nu ska vi mysa med Malin och fundera ut vad kvällen har att erbjuda; grill, vin eller en vända på stan! Hörs sen! 

företagsabstinens

JAG SAKNAR att ha ett eget företag! Startade ju ett förra terminen som jag var tvungen att lägga ner precis innan patent och partnerskap gick igenom på grund av att min partner inte gick att jobba med. 
För alla nya läsare så vill jag bara säga att kommentarsfältet fungerar inte, jag kommer att köpa min egna domän snart!
Jag har två andra saker som jag skulle vilja skissa på, enkla saker, det brinner i ådrorna att pitcha en idé igen!
Vi åt så god mat idag! Hemmagjorda hamburgare med grovtbröd, saltgurka och spicy ranch, bacon, senap, osv. Ni ser :-) 

utsatt framför kameran

Usch... På tv pratar de om hur många de är som har tvingats till ofrivilligt samlag eller tvingats posera nakna för kameran. Då kom jag och tänka på när en producent (vill inte nämna bolag men det är välkänt) bjöd mig till ett hotellrum för att göra en audition i efterhand. Filmen skulle bli stor och jag var så glad att de hade ringt mig, lite konstig plats men det kanske var så man gjorde; tänkte jag. Det är läskigt hur mycket man gör utan att tänka när man vill något väldigt mycket. Han tvingade mig att posera i underkläder - för det var man tvungen till om man ville ha rollen, det var tydligen ett sätt att se vem som skulle få rollen. Han sa att jag skulle kyssa en kille i filmen men eftersom att han inte var där så skulle jag öva på honom, producenten. Allt var hemskt. Jag kände mig lite konstig efteråt men tackade för hans tid och gick. På vägen hem kräktes jag nästan och ringde till mamma, det var fruktansvärt. Det blev så genomskinligt vad han hade gjort och jag blev arg på mig själv som inte hade sett det. Han skickade sms till mig länge efteråt och kom till tillslut  min lägenhet med kameran och sa att han tyckte att det behövdes lite fler bilder för att kunna bestämma, jag tackade nej. Vilka människor det finns. 

sluta leta

LJUVA MORGON! Jag älskar sovmorgon och dubbla kaffekoppar, morgontv och solens strålar.
Jag sitter och tänker på när jag ville föreläsa för unga tjejer på skolor, jag fick aldrig chansen men om jag skulle få det nu så hade jag nog bytt ämne. Jag hade velat prata om personlighets-hets. Med det så menar jag följande; man växer upp och försöker att leta efter "sig själv" men lyckas ofta inte när man tror att man borde. Jag vill prata om att det finns inte en period i livet när man hittar sig själv - och sen är man den personen genom livet. Visst är man extra förvirrad i en viss ålder men det beror bara på att man gå igenom mycket då och det är precis det som är grejen! När man går igenom mycket så ändras personligheten, det handlar inte bara om dåliga saker utan allt nytt man ser och hör. Därför är det dumt att vuxna säger till en i skolan "det är en jobbig period just nu för att ni ska hitta er själva" för det är dels fel, jag tror inte att man någonsin kommer att komma till en dag då man är helt klar i utveckligen och har "hittat sin personlighet". Den ändras konstant och det var stressigt när man var ung att tro att det var fel på en för att man letade och letade efter den där personligheten men det kändes aldrig BAAM där hittade jag den 

Cheesecake

Det blev ingen middag ute på stan, vi slocknade i soffan och köpte cheesecake från cheesecakefactory istället! Den är så god. Nu ska jag lägga min med TV3 play och njuta av att jag har sovmorgon imorgon! Då blir det mysfrukost och en början på min visionboard - känner att det är dags för det! 


Bday day

Hej på er!
Idag fyller lillebror 20 år och vi firar med sång och mat på stan. Det blev en sen kväll igår men mysigt med en avstickare mitt i veckan! Idag tänkte jag ta tag i att sälja lite kläder på graigslist, det är ju så mycket bättre att få ut det gamla så attan kan få in nytt! Kan säkert sälja 30 plagg...
Antons Bday cupcake från i morse, hann inte ta innan halva var borta :-)

spa och hockey

Har haft en dag som bara inneburit att ta hand om mig själv, så skönt! Jag hade ofta spa och bra produkter för några år sedan men det har blivit dåligt med det nu. Så mysigt att bestämma sig för att inte träna och ta ett bad med Fredagspodden istället. Skrubbade, filade, smörjde och nopprade hela kvällen. Nu är det efter midnatt och vi har vin och varmamackor mys hemma hos oss med hockey! 
 

videoblogg

En liten videoblgg angående gårdagens yttrande. :-) 

färglägg ditt papper

Jag håller på att läsa en bok av David Whyte som heter "Crossing the Unknown Sea Work as a Pilgrimage Identity". Den handlar bland annat om att dagens ungom är väldigt oroade inför framtidens jobb. Många vill ha ett "bra jobb" och tjäna bra med pengar - det är nästan lite tabu att gå den andra vägen och följa ens hjärta. Givetvis finns det fall då man följer sitt hjärta och ändå skaffar ett jobb som tillhör "bra jobb" men i många fall målar unga människor upp en bild av vad som förväntas och ser varje dag som en checkruta inför nästa punkt på den osynliga kartan som inte finns. Jag tycker också att det är svårt att inte bara ta ett "bra jobb" och tjäna bra med pengar, för det är enklare i många fall och dessutom slipper man vara så kreativ. MEN det är värt tiden att sätta sig ner och tänka ut vad man egentligen vill, att vara kreativ med det tomma pappret som livet är. Utbildning, hus, bröllop, barn, hund, ny bil, resa till Thailand, sommarhus, barnbarn osv osv. All detta är ju saker som finns i mångas liv men man ska komma ihåg att det inte står någonstans att ditt liv måste vara så; det är ett tomt papper som väntar på att du ska ge det färg. När jag inte riktigt vet vad jag vill göra med mitt liv så tänker jag alltid "när känner jag mig lycklig?" "vad gillar jag att göra?". Ett exempel är att många säger "man ska inte titta så mycket på TV, det är slöseri med tid" även om vissa kanske njuter av det mer än att plocka svamp. Allt det man gör för att man tror att man inte borde - är slöseri med tid. Om jag vill lägga ner en dag på att städa och inreda- så gör jag det. Jag vet inte vad jag vill få ut av livet mer än att jag alltid vill vara lycklig. Det är nog tycker jag! 
Mysig söndag i väntan på grill.
 
 

jag är inte rädd för mig

2011-04-21 blev jag kidnappad. Det är nästan tre år sedan. Det känns som en evighet sedan mamma och Benke kom och hämtade sin urgröpta potatis till dotter i huvudstaden och packade in mitt liv i volvon. Jag läste precis inlägget om flytten hem och blev tankspridd över att jag skrivit "helt plötsligt hade jag inte min framtid uppmålad, kanske är detta bra för mig". Det är ju så sjukt att man säger så, att det skulle vara bra för en, men jag tror att vad jag mende var de wake-up call som jag fick. Innan den dagen var jag mer naiv, kanske beror det inte bara på kindnappningen på östermalmstorg, kanske beror på massor av saker - men den personlighetskrisen som det förde med sig att ta sig igenom resan efter min period i Stockholm; med dagliga trakasserier: har verkligen skapat den person som jag är idag. Jag är rädd för mörker men jag är inte rädd för mig själv. Jag vet att jag har sett mig själv på djupet och känt av "onormala" känslor som skrämde mig till en början - nu är jag inte rädd längre. Jag har kanske ännu inte riktigt hittat de mönster som jag vill följa tills jag finner dröm-framtiden men jag har kommit en lång väg. I inlägget skrev jag "just nu finns inte USA på kartan, men långt där framme i tunneln ser jag mig själv leva och vara lycklig i drömmarnas land". 
Det finns så många som är rädda för att tillhöra kategorin "onormal" och förösker passa in i en stereotyp även om känslorna säger ifrån. Jag hoppas att jag kan inspirera genom att säga: det är underbart att vara en person av en anledning och inte bara för att man försöker tillhöra ett fack. Det är inte lätt att hitta ljuset i mörker när det är som jobbigast, men när man gör det så finns det inget bättre. Jag är jag och jag älskar mig. Man förändras när man genomgår smärta och lycka, likaså gör ens drömmar. Var inte rädd för det och var inte rädd för att lyssna på er själva. 

en kväll i ventura

Kom precis hem från en lördag med pompa och ståt i Ventura! Sent alla hjärtansdag firande med Jacob, Jeremy, Malin och Jeremys syster och kusin med respektive! Läcker middag med dumplings och sedan ett dansgolv som var till duga. Så roligt! Markus hämtade mig i Ventura så att vi kunde åka och handla, jag köpte ett anti aging set som jag är mycket nöjd med, det ska ju som sagt börjas i tid ... 

VV

Valentines i världsklass! Strandpromenad, lunch på stan, blombukett och tapas i soffan! Så mysigt. Glad över mina blomknoppar som snart slår ut lagom till en stress vecka i skolan :- ) Hörs imorgon! 
Gjorde hemmagjorda akryl-naglar idag. Helt okej nöjd... Tröttnar nog snart om jag känner mig själv rätt!

alla hjärtans

Hej på er! 
Idag är det en utan mina favoritdagar under året; alla hjärtans dag! Många skriver och uttrycker sig att "varför ska man bara visa kärlek en gång om året, jag vill vara kärleksfull varje dag" eller "ens man borde köpa blommor varje dag och inte bara en dag om året". Alltså, snälla - jag tycker att det är underbart att det finns en dag då allt är rött och rosa (bokstavligt talat i USA), där man visar lite EXTRA uppskattning och kanske köper present eller blommor. Jag och Markus är kärleksfulla varje dag, absolut, men jag skriver inte brev varje dag, vi lägger inte så mycket pengar på dyr mat varje dag och vi äter inte hjärtformad choklad varje dag! Dessutom skulle det inte vara lika roligt att få blommor om man fick det varje dag. Jag menar, varför vara så anti? Jag älskar i alla fall denna dag! Det är viktigt för mig att inte bara visa kärlek till min fina kille utan också till familj och vänner. Jag hoppas att alla har haft en mysig dag, för er som firar, och att ni känner er älskade och omyckta! Nu ska jag hoppa in i duschen och se om någon har hittat mina små kort som jag ställt upp i huset :- ) Puss! 

Lång dag

Vilken dag! Måste sova nu, hörs inorgon bitti (kväll för Sverige) hej! 



rynkor och pension

Jag har läst och hört att om man vill motverka rynkor, speciellt vid ögonen, så ska man börja vid 22. Så, det är dags för mig att börja smörja ansiktet med något annat än body-lotion! He he, skämt och sido så brukade jag vara noga med produkter innan jag blev student igen - men tack vare Amazon (en hemsida i USA med mycket bra priser) så kan jag lyxa till det trots det faktum att jag är student! Jag tror att ansiktsprodukter är bättre ju dyrare de är, de studier jag läst online om just MUVAZI styrker i alla fall det. Det är nog lite med rynkor som det är med pensionssparande - man tar det sen, när det kanske är lite sent påtänkt ... Jag tänker börja nu! Med rynkorna alltså, pensionen får vänta tills jag blir anställd igen .... :- ) 
Detta set kan jag klicka hem för ca 350-400 SEK istället för 1500 SEK, that´s a good deal people!

enkel lösning

Alltså, det är bra att folk uttrycker sina åsikter - det behövs för att göra skillnad. Men det finns en gräns, om man kan göra något åt saken, själv, på en sekund; så kanske man kan sluta gnälla? Jag pratar om en artikel som folk delar på Facebook; om Facebook. Där skriver en upprörd jorunalist om hur hon stör sig på vissa av hennes vänner i hennes flöde. Jornalisten beskriver hur störande det är att höra om träning och solresor, så störande att hon skriver svar på tal till dessa statusuppdateringar. Jag blir så full i skratt ... Om det är så jobbigt att läsa om hur folk tränar och reser så kan du väl ta bort dessa vänner?! Att man orkar lägga ner tid på att fokusera på det som gör en arg när det är så enkelt att bara ta bort det momentet. Vissa blir motiverade av att publicera dagens mål, andra vill visa sig duktiga någon kanske bara ville motivera andra till att gå ut i spåret - det spelar ingen roll vad anledningen är men att skriva artiklar om det är verkligen onödigt, sluta vara ett offer och ta bort det som är så jobbigt att titta på! Gör något vettigt istället.

lördag med malin

Bloggade aldrig i lördags men jag hade en fantastiskt rolig kväll med Malin! Vi startade tidigt hos henne med drinkar och pizza, dansade sedan hela kvällen och besökte club efter club - great night! Skönt att få en paus ifrån plugg och vardag under helgerna, nästa helg är vi lediga fre-mån, då jäklar ska jag se till att dansa av hela veckan med prov och läsning! Jag och Markus har bokat vegas på springbreak, det ser jag verkligen fram emot!

pyssel

Gud - jag brinner verkligen för inredning! Har gjort lite enkla ändringar hemma som känns helt okej. Skulle egentligen vilja ha rosa tulpaner och ett annat fat till mina ljus - men hey; man kan inte få allt! :- ) 

strukturerings måndag

Långsam måndag med god mat och mycket att plugga. Solen skiner och värmen är tillbaka, så underbart. Alla är glada och ler nu när solen kysser oss igen. Idag ska jag göra en hel plan för mina mål i framtiden; hur jag ska nå min stora dröm. Det inkluderar att välja transferskola, börja förbereda CV för internship, hitta min drömarbetsplats och minnas den när det är svårt - samt strukturera upp alla sid-projekt; bokskrivande, föreläsningar och bloggande. Hörs sen! 
Vegetariskt idag: receptet är åt fel håll men vill ni se kan ni spara ner bilden!

läsning

Läsa läsa läsa .... Försöker att förbereda för en lördag med museum, lunch, förfest och utgång med vänner - men det gäller att hinna med allt innan dess! Jag har precis klickat hem ett frisörbesök på Groupon! Så underbart att fixa mitt slitna, missfärgade svall ... Groupon är bäst! Jag har inte klippt mig sedan Maj... Idag har vi bara myst hemma, tvättat lakan och ätit snabbmat. Nu ska jag sova så att jag är redo för gym och konsmuseum imorgon, kul! Hoppas på att få lite målar inspiration.

satsa och vinn

Ibland får jag frågan om jag ångrar att jag tar CSN lån för att vara här; om det känns jobbigt och tungt. Alltså, för mig är det enkelt. Man väljer själv hur man vill att ens liv ska se ut, eller man borde välja själv, och ibland måste man ge lite för att få lite. Jag har alltid varit den med starka åsikter, som pratar mycket och högt om vad jag tycker, tar höga lån för att nå dit jag vill och kämpar mig fram möt fördomar och tvivel. Jag kan inte bara sitta tyst och jobba på ett jobb där jag inte trivs - jag satsar högt och mycket men hoppas (och  tror vet) att allt jag ger kommer tillbaka; och ger mig den drömframtid som jag vill ha! 
2010 i Arizona.

dröm stort

Hej på er!
Nu är det snart helg för mig. Det regnar, jag äter en god frukost i min mysiga hoodie och ska snart gå på lektion och prata om the bond market - vilket jag gillar.
Jag såg en quote idag, som jag ser ibland, där det står "If your dreams does not scare you, they are not big enough" och jag kunde inte hålla med mera. Vad man ska komma ihåg är dock att en dröm är inte skrämmande på ett dåligt sätt, för mig är det skrämmande på ett sätt som ger mig energi för att jag tänker på hur glad jag kommer att vara när jag leder mig egna politiska debatt på tv, eller när mitt bolag blir värt 1 000 000 dollar. De första drömmarna som jag hade var inte alls så stora, jag tror att det är därför jag vågar drömma stort nu; för att mina mindre mål och drömmar har funkat! Kanske måste man börja med mindre drömmar för att kunna våga mer? Mina drömmar för några år sedan handlade om att få roller i stora filmer, komma in på teaterskolor, få en viss position på min arbetsplats, få föreläsa på skolor osv. När de sakerna blev sanna (även om jag inte har föreläst ännu så får jag göra det när jag vill på USAs nr. 1 college) så fick jag mod och energi till att drömma mer! Det är så fantastiskt roligt att sätta sig ner och tänka ut sitt drömliv - och sedan se till att det blir sant! 
Här är en av de första filmerna som jag var med i! Nu är den klar och går att köpa! 

jobb som speglar mig

Hej! Äntligen kan jag blogga! Vart ska jag börja? Denna vecka har varit full av åsikter som har flugit fram och tillbaka mellan olika artiklar, böcker och nyheter - känner mig helt slut. Dessutom har vi redan haft prov och uppsatsinlämning... Det är intressant att skriva om framtidens arbetskraft kommer att ha formats av sociala medier och hur det ändrar vårt samhälle - men det är svårt! Vad jag har lärt mig är att jag kommer att vilja ha ett jobb som jag identifierar mig med - ett jobb som speglar mig! TV Journalist gör verkligen det, jag hoppas att jag kan komma dit. Det handlar bara om hur mycket man kämpar och varför man kämpar; vill man något riktigt mycket så kommer man dit - förr eller senare. Om man inte ger upp dvs! 
Underbar dag och fika med Malin idag

Het om öronen

God morgon!
Jag måste börja lära mig att skriva tidigare under dagen; då har jag så många tankar som vill ut! Håller på att skriva en uppsats om work vs labor - som jag nämnde härom dagen, väcker verkligen många olika åsikter i mig. Det som verkligen gjorde mig het om öronen idag var politiken vi pratade om under historialektionen. Jag började tänka på Sveriges politik och blev så arg över systemet som vi har just nu... Orkar inte riktigt gå in i det mer i detalj... Imorgon har jag kanske mer energi!
Mysigt att bara vara hemma och plugga idag: 

Lugn superbowl

Hej på er!
Igår var det melodifestivalkväll i Ventura med vänner. Jag är inte så stort fan men vi ville visa Jeremy lite Svensk kultur - och då är det ju perfekt med lite schlager! Stannade över natten och kom hem lagom till Superbowl. Det blev ingen fest alls tyvärr, kanske för att det var söndag och regnade... Spenderade dagen med att laga tacopaj, skura och studera istället. Vi hörs mera imorgon! 

mysigt

Jag har alltid älskat fina och gosiga myskläder - de åker alltid på direkt när jag kommer hem! Det är så underbart att ta av sig allt obekvämt och hoppa i det mjuka och gosiga materialen. Jag tycker att det är viktigt att myskläderna inte är fula och påsiga - då skulle jag se ut som en påse 80% av tiden då jag är vaken, fint behöver inte vara obekvämt (jämt)! 

Update Cleanup

När jag skulle sova igår så tänkte jag lite på mitt inlägg som jag skrev angående Ocean Cleanup. Jag vill verkligen inte låta nedverderande till denna fantastiska uppfinning, jag ville bara peppa till att alla har möjligheten att göra bra saker, som detta. Problemet med sopor i haven har ju funnits länge - så i detta fall fanns problemet men lösningen inte - det behöver ju inte handla om brist på lösningar utan resurser, tid, angagemang osv. Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig egentligen, men jag vill förklara att jag vet om hur stort problemet med skrot i haven har varit - länge, det som jag menade igår var att i många fall är det problemet som är svårt att hitta och inte lösningen. Även om det inte just var så nu. Ni förstår säkert hur jag menar .... Det kunde ha varit vilken ny produkt som helst - det var just ordet geni som jag ville omformulera eller ta ner på jorden för det skrämmer nog många, mig inkluderad, från att tro att man kan. Man behöver vara ett geni för att göra underverk :-).

sidor och dynor

136 sidor Macroecomomics, 40 sidor historia och 1000ord välförmulerade i en uppsats ; Där har ni min helg! Just nu har jag klarat av 99 sidor Macro - så det är lite kvar att nöta in. De rivstartar som vanligt och av erfarenhet vill man inte halka efter i början ... Jag tycker att det är så tråkigt att bara lääääsa istället för att få uppdrag att lösa (med kompletternade läsning såklart) men att bara bläddra och bläddra är inte min grej. Idag åkte vi en tur med bilen för att storhandla och nu sitter vi hemma på mjuka stolar med tända ljus för att plugga tills ögonen svider. Vi har inte haft stolsdynor innan så man har inte kunnat sitta så länge utan att få ont, men nu äntligen fyndade vi! 35 kr st. Egentligen hade det varit roligt med lite färg men det fanns inte så många att välja mellan ...