några tips under stressiga dagar

Oj mina vänner, så det kliar i kreativitets-ådran! Konstigt nog gör det alltid det när jag sitter och pluggar ... Kan inte bestämma mig för om jag ska trycka bort den känslan eller helt enkelt ta i tu med lite organisering av smink och målning av tavlor! Idag är det molnigt och nästan lite reng i luften; vilket är underbart efter så många soldagar! Känner mig lugn, har tänt ett ljus, satte upp ett bord vid fönstret i sovrummet så att jag kan sitta här och kolla på våra grannar som rastar hundar, FedEx gubbar som inte hittar rätt dörr och surrande fåglar som flyger i cirklar. Jag tänkte i alla fall dela med mig av lite skönhetstips! Jag vet själv hur nödvändigt det kan vara när man är i stressiga perioder med mycket att hinna med, som student pluggar man ofta sent på nätterna och ska upp tidigt på morgonen ... Jag kan inte lägga dyra pengar på alla mina produkter - men vissa saker prioriterar jag för att känna mig fin i de mest stressiga perioder! 
1. Bra shampoo! 
Herregud vilken skillnad det är på mitt hår! Jag som sliter så mycket på det - med fön och tång - behövde verkligen något uppfriskande! Med ett bra shampoo känner jag mig inte lika hemsk om jag fönar på ganska hårt på morgonen men framförallt känns håret inte lika fult om man bara låter det torka i solen! Fin lyster och härlig doft! Nu känns det tjockt och glansigt på de mest gråa dagar (som idag). Jag använder mig av två olika serier just nu (fick som present - annars är det lite väl lyxigt med två olika serier!). Matrix Biolage Hydratherapie och Matrix Biolage Exquisite Oil! $50 (ca 300 SEK)
 
 
2. Bra krämer!
Det skriver jag ofta, men det finns inte mycket som är så underbart som härligt krämer ... När man känner hur huden stramar till och fuktas! Har man pluggat sent och ska upp 4h efter så är det fantastiskt att smeta på lite ögonkräm och ansiktslotion för att riktigt få tillbaka lyster och fukt! Dessutom kan en bra kräm ta bort glansig hy - vilket ofta händer mig vid stress och långa dagar! Dessa från Aveeno är mycket prisvärda och fantastiskt bra! $30 (ca 180 SEK)
 

3. Färgade naglar!
Jag vet inte hur ni är, men när jag är stressad och trött - så klär jag mig ofta i basfärger. När klockan dock börjar bli lunch och man känner sig piggare, så kanske detta val inte var någonting man är så nöjd med; därför är färgade naglar perfekt under långa dagar! En extra energi-klick att färga vardagen med när kläderna är gråa! Min nya favorit är Deborah Lippmann: $14 (ca 90 SEK)
4. Bra handkräm!
Ja, här behöver jag nog inte skriva så mycket? Att smörja torra och trötta händer med en godluktande och återfuktande kräm är givet! :-) Den här har jag faktiskt inte hemma just nu, men jag älskar den! Just nu har jag en enkel från Apotekets egna märke som jag köpte i Sverige. 
 

5. En god doft!
Parfym! Jag älskar parfym! Jag har ofta för mycket på mig, enligt källor, men oj vad jag piggnar till och mår bra av mina goda dofter! Jag hittar hem, blir inspirerad och känner mig mäktig! Hehe, vem säger nej till det!? Detta är min absoluta favorit! Min kille betalde hälften (underbara människa) men jag har ännu inte bestämt mig för om jag kan behålla den! Det är dock en sådan doft som verkligen känns som jag! Jag har haft den i två omgångar och är alldeles förälskad ... $90 (ca 600 SEK)
6. En rouge som håller ....
Inget kan få dig att känna dig tröttare än ett blekt ansikte i spegeln! MACs rouge är så himla bra och sitter hela dagen, en härlig och uppiggande färg som får mig att se sund och utvilad ut! Jag använder korall som färg.

Djupa dagar

Hej! Här ligger jag mitt i natten med tända ljus och skräckfilm. Ikväll har vi varit på middag hos Markus föräldrar och innan det var det surf och sol. Påminner mig ibland om att jag har bokat en resa hem och hur skönt det faktiskt är. Jag tänker så otroligt mycket just nu, på livet och på nuet. Känner mig disträ med alla tankar men ibland är det skönt att gå riktigt djupt in i ens tankar... Jag tänkte på det som Sigge sa i deras podd; så skönt det vore att ha någon som alltid gick bakom en med ett block och skrev ner tankar och idéer som man har, perfekt! 

påverka fjortisar?

Hej! Äntligen helg! Sitter på uteplatsen med manikyr-set och ett kallt glas vitt! Snart ska vi träffa svärföräldrarna på middag, det blir mysigt. Jag har ju kollat en hel del på svenska serier det senaste, i många av dem ser man tonåringar som lider av hur jobbigt det är att växa upp; puberteten och allt. Jag minns hur driven jag var när jag var yngre, angående att hjälpa unga må bättre under den perioden. Jag bokade in föreläsningar som projektarbete och planerade massor av power points där jag skulle visa konsekvenser av hur man själv kan bete sig men också hur man ska tänka när man är arg på allt och inget. Jag hade aldrig föreläsningarna, tyvärr, men jag pratade ofta med unga och försökte peppa med vad jag själv hade gått igenom och hur hemskt dåligt jag mådde (som många andra). Jag funderar ofta på vad jag hade velat säga till mig själv, som ung, men det är svårt att komma fram till någonting som skulle bita på den omogna och trotsiga lilla tjejen. Kanske är det helt enkelt bara en period som alla måste gå igenom? Eller kan man underlätta? Nu, på senare år, skulle väl föreläsningarna handla om sociala medier (instagram först och främst) och sexting ... (smsa bilder och filmer). Det är absolut någonting som man skulle kunna påverka! 

jag är alltid rädd

Vi pratade mycket om pistolkulturen igår, hemma hos svärföräldrarna. Det är så lustigt hur jag har vant mig vid att vara rädd! Jag är nästan alltid lite rädd för någonting och hatar att vara ensam vid poolen eller i stan! Tänk om någon kommer och tar mig?! Ännu värre; skjuter mig! Det handlar inte bara om USA, jag är rädd i Sverige också, men här är jag rädd för pistolskott när jag går till skolan, det är jag inte hemma. Jag har bara insett att världen är grym och jag kan inte ändra på det; mer än att vara beredd på att saker och ting kanske händer även om man önskar att det inte var så... Det låter ju hemskt men så är det i alla fall och jag skulle önska att ingen tjej eller kille någonsin behövde känna rädsla för omvärlden ... 
Kaffe på uteplatsen!

målet stannar

Hej hallå! Hoppas att allt är bra med er. Jag vet att min blogg är supertråkig just nu - kanske är det alltid det, hehe, men just nu är jag medveten om hur dåligt jag bloggar! Konstigt egentligen, för jag har mycket som jag egentligen skulle vilja skriva om men orken finns inte riktigt. Många tankar om framtiden har vi också, det är inte lätt att drömma om att bli skådespelerska och business woman när man går på CSN och har tålamod som är lika med 0.0 ... Har ni någonsin känt att delmålen kan bli så betydande för en så inget annat omkring betyder någonting? Nu pratar jag i mitt fall om skolan. För några dagar sedan tittade jag mig i spegeln och tänkte på vilken otrolig press man är under varje minut; det finns alltid något att plugga! Du kan alltid bli lite bättre! Dessutom är det många klasser som man måste läsa, för att få ta en degree, som inte alls är intressanta. När jag tittade på min spegelbild så insåg jag att livet inte går från steg 1 till steg 2 till steg 3 och sedan kommer MÅLET, utan stegen är egentligen en ganska liten del av hela ens liv. Alltså, även om jag håller på att klara av en stor punkt på listan - som jag publicerade förra veckan - så betyder inte det att allt annat stannar upp, att världen inte är lika stor eller att jag måste försvinna ner i en grotta. Betyen spelar ju roll, men den onödiga ångesten som finns även när man inte är i skolan, borde försvinna! Jag lever nu också, även om jag inte är precis där jag vill vara; i mål. Nej, om någon annan känner som jag så tycker jag att vi ska försöka bättra oss på detta ihop, bara för att jag inte är på min slut-topp i livet så betyder inte det att vi inte kan ignorera det ett tag och bara leva! Målet går ingenstans! 
God Buffalo sallad idag:
Marinera kyckling i Hot sauce och smält smör, stek hela och skär upp när de är klara för att få lite yta.
Övrigt: Sallad, avocado, ägg, ost och morötter! Man kan ha bacon också om man vill! Såsen är Hot Ranch! 

en liten update om midsommar

Hej! Hoppas att ni hade en bra midsommar! Min var väldigt mysig och ganska lugn, vi bestämde oss samma dag för att fira lite. Handlade massor av god mat och dryck, dukade upp och sjöng! Våra vänner har åkt hem till Sverige men en Amerikan kom över och var med en stund. Det är verkligen galet hur mycket jag helt plötsligt saknar vårt lilla land och allt som hör till! Igår var jag därav lite snurrig och gjorde inte så mycket mer än att plugga och äta choklad... Jag mår lite bättre och har börjat se sommarskolan som mitt sommarjobb - det är inte alltid så roligt men det är nödvändigt. Idag kommer Markus föräldrar hit och ska stanna ett tag, kul med lite bryt i den dagliga vardagen! Nu sitter vi på ett cafe och skriver så ögona blöder ... 



liten och oskyldig?

Alltså, det var så roligt häromdagen när min COMM lärare skulle tilltala mig. Det var en dag som vilken annan och jag gick in i rummet, var aktiv under lektionen och satt ganska långt fram. När jag räcker upp handen på frågan: "Vilka har ärr här inne?", så tittade läraren på mig och sa: "Nej men, vem skulle tro att den lilla vackra söta oskyldiga blondinen skulle räcka upp handen, haha". Då tittade jag nästan bakom mig, för att se vem hon pratade om. Mig? Ser jag så förbannat oskyldig och liten ut? Ja, liten kanske, även om jag aldrig tänker på det och känner mig säkert mycket större än vad jag är - så trodde jag inte att jag såg oskyldig ut. Inte så mycket i alla fall. Jag känner ofta att jag kommer in och "äger" ett rum, hehe, lite självsäker och rakryggad! Men icke sa nicke så fel man kan ha! Jag framstår istället som petite och oskyldig ... Inget fel med det kanske men synnerligen irriterande. Oskyldig för mig innebär brist på erfarenhet och åsikt - vilket inte är fallet enligt mig. Sedan ska man ju inte vara kaxig, men är man blond som mig så tycker jag att lite attityd är bra för att ta bort fördomar, men jag får nog jobba hårdare. Hon till och med böjde på benen när hon pratade till mig; fast jag satt ner ... Roligt sammanträffande i alla fall, jag ska allt visa henne ett och annat ;-).
 

det finns en dröm nu med

Eftersom jag var så nere igår, har jag idag - verkligen försökt att analysera varför. Det lustiga är att många gånger när jag tänker på mitt major (den linjen jag läser) så blir jag ledsen och tänker "jag gav upp min stora dröm, Business läser bara förvirrade människor som inte vågar kasta sig ut i världen". PEEEP! Fel svar! På samma sätt som alla kunskaper är bra kunskaper; kan alla linjer vara någons högtsa dröm. Visst, antaligen är det nog fler människor som läser Business eller Marketing bara för att de känner att de måste plugga för att få ett bra jobb och kunna försörja sig än vad det är inom teatern MEN man ska inte dra alla över en kant för det! Jag älskade ju att jobba med marknadsföring, starta ett eget bolag och har ju massor av drömmar inom företagande; varför skulle den drömmen vara mindre värd än min skådespeleridröm? För att den är mindre orginell? Det är nog så jag resonerar när jag "saknar att följa mina drömmar och läsa teater". Nej, jag ska verkligen försöka att komma ihåg att jag faktiskt har drömmar inom Business också, det är inte någonting jag bara läser för att läsa! Ingen dröm är bättre än någon annan!
Nu ligger jag på vår uteplats och pluggar. Åkte till gymmet en sväng och tog ut mig rejält, skönt! 

Mentalt utmattad

Fy vilken dag! Lägger mig med väldigt svullna ögon och tomma gråtkanaler, helt slut efter en mental resa under eftermiddagen. Har varit lite nere det senaste, längtat hem till familj och nästan känt mig lite vilsen. Min släkt är inte så stor och alla blir äldre och äldre, känner mig nästan lite panikslagen över hur lite tid jag spenderar med många av de som inte har så lång tid kvar. Det är väl normalt att bli lite blödig ibland när man bor på andra sidan jorden men ännu jobbigare är det när allt kommer över en på samma gång: "jag saknar teatern, varför pluggar jag inte det?" , "är jag verkligen en business tjej?", "varför bor jag borta från min familj och mina vänner?", "varför följer jag inte min dröm?", "eller gör jag det?" Etc ... Dessa frågor gör att det blir svårt att plugga, jag vill bara klä på mig myskläder, lägga mig ner av utmattning och kolla på serier som aldrig tar slut. Orkar inte träna eller vara duktig, men måla orkade jag! Nu känns allt bättre och jag känner mig mer på rätt spår. Det är bara att ta fram sin lista med allt ICKE AVKLARAT och försöka se min drömframtid :-). Den finns nu i tanken och jag kan somna gott, bredvid världens finaste kille. 



skiss och akryl

Alltså, jag är faktiskt imponerad av mig själv! Hur kan jag lyckas få så bra betyg som jag har lyckats kamma hem, när jag är så fruktansvärt multitaskande (drömmande) under just den timmen/timmarna då klassen äger rum. Det är verkligen otroligt hur effektiv, kreativ och driven jag blir precis de minuterna inne i klassrummet. Jag gör flera långa listor med To Do:s angående mail och samtal som bör göras till LA och 100 andra människor som jag vill jobba med, affärsplaner och skissar tavlor (speciellt idag eftersom jag behöver nya). Idag har jag varit väldigt trött på linjen jag studerar, Business, och har därför valt att inreda och måla. Jag gjorde en Zebra med akryl färg - snygg om jag får säga det själv! Nu ska jag lägga mig och läsa lite ... Får inte komma efter bara för att jag har en dålig dag .... Hej så länge. 

ro ro ro

Hej!
Vilken härlig dag! Idag har varit en sån dag då jag har ro i själen och allt känns så skönt och härligt. Allt som ibland kan kännas jobbigt eller ifrågasättande har bara besvarats med: "allt löser sig, lev livet". Håret har varit ofixat, huden kletig och magen svullen men jag har inte brytt mig alls - jag är bara så glad att vara mig! Det är så härligt när jag har ro för jag kan aldrig hitta ro om jag inte har vaknat med den; jag kan aldrig gå på yoga eller läsa en bok i en hängmatta för att försöka finna ro - finns den så finns den annars får man bita ihop. Idag har vi gått första dagen i sommarskolan, kändes väldigt stressande eftersom vi ska läsa av två kurser som normalt är 16 veckor styck; på 6 veckor tillsammans ... Ska bli roligt att sätta tänderna i någonting dock, både litteratur och kommunikation ska vi läsa. Efter skolan lagade jag en lyckad lunch, när den var uppäten tog jag en härlig powernap som var perfekt lång och gav mig massor av ny energi till att göra alla läxor och ta en promenad. Jag gick igenom våra hills och tittade på alla stora hus som blickar ut över havet, jag hade en podcast i örornen och solen började gå ner i horisonten. Nu sitter jag på vår mysiga uteplats i en filt och lyssnar på slutet av podcasten, bloggar och tittar på nya tavlor. Vill ha lite mer färg här hemma men budgeten är inte på topp just nu - kanske kan jag sälja något? Ska kika på det. Hittar i alla fall många fina på Zazzle.com! 
Min dagliga inspo: 

Barnsligt men härligt

Jag är ledsen för dålig uppdatering, har varit mycket trött idag! Vi hade en väldigt lyckad date igår med många drinkar på favoritstället Blush och limo tur hem, herregud vilken trött familj vi är idag! Har legat i sängen med glass, kakor och tortellini hela dagen. Jag har tittat på Hedvig från A till Ö hela dagen, haha, lite väl barnsligt kanske men oj vilka minnen! Så roligt och mysigt, hon är för härlig... Hörs mera imorgon - första dagen i skolan! 


fruktansvärd dröm

Inatt träffade jag Adolf Hitlers arvinge. Jag och 334 andra (minns numret för att jag var så ledsen att just jag var en av dem) blev instängda i ett koncentrationsläger och slavade för honom. Vi blev inte torterade eller skjutna - men vi var fast och fick inte lämna det bevapnade området. Jag och en annan tjej bestämde oss dock för att göra det förbjudna; rymma. Vi lyckades på något sätt hitta en glipa i staketet - där inga soldater stog - och kröp ut i verkligheten, mitt i skogen. Vi byggde en liten båt för att komma över en fors, använde bark som skidor (??) genom bärgen och kom tillslut fram till vår stad. Vi visste att vi var förföljda så det var kritiskt att irra runt mitt i stan. Jag försökte hitta hem men kom inte ihåg vart jag bodde och inte heller ett telefonnummer, min kompis familj hade blivit tagna till ett annat läger och var därför inte hemma när vi kom. Vart skulle vi ta vägen? Tillslut tryckte kissblåsan på ordentligt och vi letade upp en toalett på en krog, i toalettkön träffade vi två trevliga killar som ville att vi skulle följa med på efterfest. Eftersom att vi inte hade varit ute och festat tackade vi nej, då såg jag en blick i ena killens ögon som gjorde att jag tog min vän i handen och sa; "spring, NU" - det var soldater som hade hittat oss och försökte lura oss! Tyvärr hann vi inte så långt innan vi blev infångade och satt inne i koncentrationslägret igen... 2014 rullade på som vanligt för de flesta, men där satt vi. Alla drömmar var krossade och saknaden efter familjen, som inte visste vart jag var, kändes enorm. Där vaknade jag av en puss på kinden från min pojkvän. Sedan ringde mamma. 
Vad som dock var lite interessant i min dröm, var att vissa trivdes ganska bra med att vara där (som sagt, det går ju inte att jämföra med vad som hände under andra världskriget). De slet och slet varje dag och fick en gratis säng och mat som tack. Jag vet att jag tittade på vissa som faktiskt tyckte att det var skönt att slippa kämpa sig fram i den hårda verkligheten - där jobben är få och pressen för prestation är hög. Här hade du en uppgift - det var allt. Kanske är inte skillnaden så stor mellan att vara wage slave (ett begrepp som finns här och innebär att man inte trivs med sitt jobb) och sitta där inne; den enda skillnaden i detta läger var att ingen dömer eller försöker få dig till att ändra ditt liv. Dock är ju familjer splittrade och det är ju givetvis aldrig roligt att vara tillfångatagen... 
Tack och lov kan jag nu sitta här med en god frukost och se fram emot en date-night med killen! Ljuva liv!
(Jag ska börja ta bättre bilder, har inte använt kameran på länge ...)

ny människa med avslitet hår

Vad gör jag för fel? Varför kan inte saker och ting gå smidigt NÅGON GÅNG? Anton och Markus fyllde i sina skattedeklarationer för IRS (Amerikanska SKV) på 15 min ... Jag? Hm. Det har nu gått två dagar, jag har slitit av lite hår och hunnit få panikattacker. Dessutom har jag skickat runt hysteriska sms till familjen för att få hjälp... Nu verkar det ha gått bra, men givetvis skulle min blaknett bli den som krånglar eftersom att jag inte har åkt hem på ett tag och därför räknas som resident for tax purposes ... Här straffas man för att inte åka hem, hehe. Nu har jag löst allt tror jag men det är alltid så irriterande att mina ärenden ska gå så mycket mindre smidigt än för andra! Nu har jag dessutom laddat hem Office paketet på min nya MacBook Air och känner mig som en ny människa! Jag har en dator och office! Kanske blir inte alla så glada för just Office paketet men för någon som skriver mycket och gör många power points med pitchar och idéer - känner jag mig äntligen hemma igen! 
Min dag: hike i rosa!

det går alltid över

Det finns statistik på att olika tidsperioder i livet kommer med ett visst antal ångestladdade och tunga problem. Den första tiden är vid 21 års ålder - då är inte längre livet problemfritt enligt denna källa. Detta är ju givetvis bara en average efter flera undersökningar, men det kan gälla dödsfall i familj, felaktiga vägval i livet eller andra problem som kommer upp med nära och kära. Jag blev lite gråtig idag när jag tänker tillbaka på saker som jag är tyngd av just nu, saker som jag valde förr eller har varit med om. Vissa vägar man väljer att gå kan ibland kännas ångestfyllda i efterhand men jag tycker att det är viktigt att man accepterar att det gör ont ibland och inte försöker hitta en lösning till känslan. Det kommer alltid att vara saker som jag inte kan göra någonting åt; att jag tog ett beslut för fyra år sedan eller att gammelmormor snart är borta. Jag kan inte alltid tänka: "Det var det bästa beslutet!" För vem vet? Kanske inte? Nu är det i alla fall så som livet ser ut - jag har ett väldigt bra liv just nu - men vissa saker tynger mig och jag måste bara acceptera att det är vad det är och det finns inte alltid en lösning till allt. Ibland gör det lite ont! Sedan går det över. Det går alltid över. Vi är starkare än vad vi tror! 
Dagens middag:
 

KLAPPA DIG PÅ AXELN!

Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit detta, men jag verkar ju inte lära mig så det får bli skrivet igen! När man har många planer i sitt liv, är det otroligt viktigt att ha struktur och listor för att se vägen till målet. Vad som är ännu viktigare, som vi pratade om i helgen, är att även inkludera det som man redan gjort - på listan. Man skriver och stryker på en gång, för att få en boost i att man faktiskt inte står still och stampar, även om det känns så! Precis så är det för mig just nu, det känns som att jag aldrig kommer någonstans med någonting MEN om jag tittar tillbaka så är det givetvis inte sant ... Det gäller att ge sig själv en liten klapp på ryggen och en uppenbarelse över allt man faktiskt kämpat för! Vad som också är viktigt, för mig, är att pusha sig själv när det är svårt. Jag gör ofta power point presentationer som går ut på att pusha andra, det är jag superbra på, men inte när det gäller mig själv! För att komma långt så tror jag på att se vägen bakom en och aldrig vara skamsen av att faktiskt sätta sig ner och föreläsa lite för sig själv ... :-) Jag lägger inte upp en lista här för att skryta, jag lägger upp den för att jag tycker inte att det är skrytsamt att berätta om vad man har gjort. Kanske kan någon bli inspirerad eller bäst av allt; bli peppade att skriva sin egna lista utan att känna hur djävulen på axeln knackar på och säger att du skryter. Jag är stolt över allt jag har gjort och hoppas att fler lär sig att erkänna och klappa sig på axlarna! Det är nyckeln till att bli precis vad man vill - ingen kan pusha dig själv mer än DU! 
Listan nedan kan anses som spretig vad gäller innehåll - men det är precis det som är grejen! Vissa saker är större än andra men de kan vara lika viktiga för ens utveckling och framgång för det! 
Min väg: (Ja, det är därför bloggen heter så ... :) 

AVKLARAT Komma med i gruppen Västsvenska Danskompaniet
AVKLARAT Få en huvudroll i en långfilm
AVKLARAT Studera på ASU - Arizona State University 
AVKLARAT Få en roll i ASU årliga uppsättning på the Main Stage med Broadway Director Kim Wield
AVKLARAT Få en huvudroll i On Pointe by Liz Mingarri 
AVKLARAT Komma in på Calle Flygare Teaterskola
AVKLARAT Få en biroll i ännu en Svensk långfilm 
AVKLARAT Ta mig upp från ett mörkt hål efter kidnappningen (nej inte bokstavligt)
AVKLARAT Skaffa förstahandskontrakt på lägenhet i Göteborg
AVKLARAT Jobba med marknadsföring på en bolagsjuridisk firma
AVKLARAT Söka in till SBCC - Santa Barbara City College, och komma in 
AVKLARAT Ha möte om föreläsningar med rektorn på SBCC
AVKLARAT Få tillåtelse att föreläsa för studenter på SBCC
AVKLARAT Skapa acting profil på Amerikansk hemsida
AVKLARAT Få en roll i en Amerikansk film 
AVKLARAT Klara av Accounting och Juridik med ett C eller bättre
AVKLARAT Starta upp ett bolag för en ny produkt 
AVKLARAT Vara moderator för Honors students
AVKLARAT Bli den första internationella studenten som får ett jobb som assistent för Business läraren och chair head för Business department

ICKE AVKLARAT Starta en blogg för SBCC
ICKE AVKLARAT Ta en Bachelors Degree i Business Management
ICKE AVKLARAT Ta en Kandidatexamen i Skådespeleri 
ICKE AVKLARAT Bli signad av en Acting Agency i Hollywood
ICKE AVKLARAT Starta upp ett nytt bolag inom produktutveckling 
ICKE AVKLARAT Föreläsa på SBCC
ICKE AVKLARAT Skriva klart min bok 
ICKE AVKLARAT Börja jobba som skådespelerska på deltid
ICKE AVKLARAT Göra bloggen större och mer erkänd
ICKE AVKLARAT Skapa mitt egna klädmärke (Lilla Lady)
ICKE AVKLARAT Köpa en villa i Hollywood Hills
ICKE AVKLARAT Forsätta med att föreläsa angående framtidsvision och drömmar!

Min Britta

Hej! 
Nu sitter jag och njuter av en kall bris på våran uteplats. Det har varit så varmt de senaste dagarna så jag njuter verkligen av lite moln och friska andetag. Hade precis ett långt samtal med min mamma angående många saker men vad som framförallt tar upp mina tankar just nu är Britta, gammelmormor. Eftersom jag inte har haft en frisk mormor på snart 10 år så har Britta blivit min närmsta och vi har så mycket gemensamt! Hon är nu 96 år och mycket trött ... Senaste veckan har varit kritisk och jag har ont i magen hela tiden för att jag väntar in samtalet. Vem ska förstå mina inlägg om "hur soffan tog över mitt liv"? När predanten är borta? Hon är den enda som är lika noga (och obsessed) med att saker och ting ska vara fint och rent omkring sig. Hon hade till och med legat på dödsbädden (trodde dem) härom dagen och bett mamma fixa en tavla som satt snett ... You gotta love it. Känns i alla fall tungt! Jag tänker mycket på döden annars också, men nu är allting jag kan tänka på när allt omkring mig ska gå bort. Så är livet, men tyvärr hjälper det inte mig. Jag är så långt borta och kan inte hälsa på, det var precis detta jag var rädd för ... Älskade Britta, du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta! 

lite nytt!



mindre naiv

Helt slut! Nu kom vi precis hem från Phoenix, efter 9h i bilen och 2h inne på IKEA! Jag köpte lite smått och gott som jag visar imorgon. Det är alltid så tråkigt att lämna mitt gamla hem i PHX efter en helg där ... Jag får massor av minnen och nostalgi till den naiva och nykläckta tjejen som bodde där då. Visst, helt tom på erfarenhet var jag ju inte - mycket hade hänt redan då, men när jag ser tillbaka på de fyra år som har gått sedan den perioden i mitt liv; blir jag helt ställd! Vilken skillnad på självförtroende, mod, attityd och vision. Det är verkligen häftigt att andra i min närhet ser samma skillnad, jag menar fyra år när man är i tjugoårs-åldern är ju mycket! Jag känner mig inte alls lika ömtålig när jag får kritik, inte alls lika upprörd över andras åsikter (som inte är som mina) - jag låter den energin gå till något annat, jag har sett mer av världen - vilket gör att jag får ännu mer mod till att göra allting jag vill eftersom världen känns mindre och mindre desto mer jag ser och upplever, jag är inte heller lika naiv när det gäller min framtid - det finns en skillnad på att sätta upp mål som är naiva och mål som är häftiga och har en klar linje! 
Nu ska jag avnjuta en vecka i mitt nypyntade hem, jag ska fundera lite mer på min nya idé, ligga vid poolen och läsa skvallerblaskor! Hörs imorgon ... God natt från mig! 
  

arizona dag

Hej! Här sitter jag i ett svettigt Phoenix och lyssnar på nervösa män som kollar på hockey ... Kunde inte bry mig mindre faktiskt men det är trots allt många svenskar i NYR så jag hoppas väl på dem då! Vi har ju också kära Håkan som har skrikit Ullevi ur skorna. Jag är inte ett fan så jag är inte ledsen över att inte vara hemma, men killen hade velat gå. Jag har svårt att lyssna på sån musik, Kings of Leon, Håkan etc. Låter lite väl gnälliga ibland tycker jag och det är inte någonting som jag mår bra av. Jag gillar musik som är inspirerande! Jag vet att alla låtar  av Håkan inte är så, men det är liksom sättet han sjunger och politiken bakom som jag har svårt för. Dessutom är jag inte så förtjust i konserter no matter who is on stage. Blir rastlös och vill sätta mig i en bekväm stol med ett glas vin... Jag har börjat pitcha min nya idé för morbror och Natasha, de gillar den men det är svårt att komma undan att bli stämd! Tröttsamt men så är det, nu försöker jag komma runt det ... Det är en avancerad idé som kräver att jag hittar ett bra team! Spelade in en podd idag som jag lägger till i mitt bibliotek, känner jag mig nöjd med några av filerna så kanske jag klipper ihop en liten podd och lägger upp på iTunes. 

nå ut till fler!

Jag tankte mycket pa det som Filip och Fredrik sa i deras senaste podd - angaende att många har agg mot att man skriver eller pratar på engelska - om man är svensk. Jag läser så många gånger om folk som skriver att det är fjantigt att använda engelska och att man försöker få större publicitet av det "jag är inte en av dem som har en engelsk instagram sida för att försöka vara internationell" - vilket är precis jag Filip sa! Är det så konstigt att man vill få en stor publik till det man skriver eller den man är? Jag tycker att det är så pinsamt med människor som tycker att det är fel att använda ett språk (som jag dessutom pratar dagligen) som når ut till miljontals människor på sociala medier, är det inte just nå ut som man vill när man använder sig av det? Varför inte nå ut till fler? 
Jag älskar att de ska börja podda på engelska! You go guys! :-)

kaos resa

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev... Nu ar vi framme i Phoenix, AZ och har haft en underbar dag med morbror och hans familj. Vi satt uppe och drack drinkar till klockan 5 sa ingen ar vidare pigg, men efter lite kaffe och bad i poolen borjar humoren atervanda. Resan hit var verkligen hemsk! Dar satt vi och sjong, jag laste vouge och allt var bra - tills bilen ballar ur mitt ute i oknen! Motorn borjade lata och koka... Vi stannade for att kyla bilen lite i skuggan och for att fylla pa vatska, efter 30 min kunde vi rulla ivag igen men inte sa langt innan matarn visade rott igen och motorn skrek, nu var vi annu mer mitt ute i ingenmansland! Jag hade pa mig svarta jeans och borjade fa lite panik eftersom det var 110 farenheit ute! Vi kunde varken aka fram eller bak och solen stekte pa bilen - vilket inte gjorde saker och ting battre. Efter nagra timmar av panik kunde vi rulla ner till en repairshop (genom att gena over sanddynan som skiljer de tva vagarna at) 80 dollar senare kunde vi borja aka igen. Genomsvettiga och sena kom vi fram efter 11h ... 
Idag har vi i alla fall haft det bra, nu sitter jag med ett kallt glas vin och njuter i kvallssolen! 

Veckans tisdag

Hej! Vad dagarna går! Idag började jag dagen med gym och svett. Jag har vacklat den senaste perioden, över hur mycket tid jag vill lägga ner på träning; vilken kropp vill jag ha? Hur mycket vill jag offra för det?... Idag bestämde jag mig i alla fall för att gå dit och få lite endorfiner (och göra lite research för min nya app-ide). Det är alltid skönt att träna om man känner att vilja och tid finns! Som sagt, jag har svårt att få in alla mina viljor redan som det är... För övrigt har jag börjat packa lite smått och lyssnat på ett par poddar vid poolen! Härliga liv. Imorgon ska jag fixa håret och sedan till Ventura, på onsdag bär det av till Phoenix! Kul! Om det förresten är någon annan som sitter inne på en affärsidé men inte vet vart man ska börja (jag för ett år sedan) så kan jag tipsa om att 1. Gör ordentlig research! Det är lätt att fuska med det eftersom man så gärna vill vara ensam på marknaden ( i vissa fall ) 2. Lägg upp en pitch. Jag har börjat skissa på hur min app skulle kunna se ut och sitter i Pretzi för att skriva presentationen. När man sätter ihop en pitch så märker man ofta själv vart produkten brister och vilka frågor som ska besvaras för att skapa ett komplett paket. 3. Titta inte allt för långt efter investerare - kanske är det en släkting, kanske är det en granne eller kanske en gammal professor. Var bara noga med att få en non disclosure signad! Draknästet är annars ett bra tips! Vet inte hur det funkar i Sverige men i LA har de "auditions" varje helg... Hej på er! Hörs imorgon! 

 

Ide

Låg och gjorde lite situps hemma innan läggdags när jag får världens affärsidé i skallen! Blir helt till mig och ställde mig upp för att pitcha - så att jag liksom ska höra hur det låter - det är fortfarande helt briljant och jag är nu helt lyrisk! Det är en app... Vilket gör saker och ting både enklare och svårare, nu börjar först research perioden! Det är den jag hatar mest eftersom jag hittils har hittat allt för likande existerande produkter och därför lagt ner det flesta ... Nu håller vi tummarna att min håller och att det inte finns någon annan app som denna! Kul! Uppdaterar!
Santa Monica igår: 

För mycket tid?

Jag blir så konstig av att vara ledig! Det är så mycket som jag vill göra i livet men när man är student så hinner man inte så värst mycket mer än skolan. NU däremot - har jag massor av tid att göra allt det där! Jag blir så stressad och överväldigad över hur mycket tid som finns! Låter det konstigt? Lite kanske... Ännu mer jobbigt är det på kvällen när jag inte gjort något storsinnat ! Väldigt dumt att ha denna inställning på sin lediga tid! Imorgon ska jag göra en lista och istället planera upp mina planer! 
Idsg har vi bara varit hemma och vilat upp oss efter en tuff helg... Vi åt en lång frukost på vår patio och låg lite vid poolen under eftermiddagen, jag har haft ont i magen och legat med te & skvallertidning... Mysig måndag ändå! Snart åker vi till Phoenix och hälsar på morbror med familj! 
 



Spontant är bäst!

Ett sent hej från mig! Hoppas att er helg har varit bra. Jag har haft det väldigt bra i alla fall! Det stämmer verkligen att spontant alltid blir bäst. Vi skulle bara äta en lunch i China Town men det blev en helt underbar i LA, Hollywood. Hotellet var helt sjukt fint och lyxigt, de hade en väldigt bra deal denna helg. Vi har ätit god mat, gått ut på många bra barer men en var helt galen! Den heter No Vacancy och ligger på en bakgård vid hollywood blvd. Jag och Markus ställer oss i kön med väldigt blandat folk; vakten släpper in väldigt långsamt och väljer hur många han vill ha in. När vi väl kommer in, går vi och 5 andra upp för en ranglig trappa mot tre hotellrum. Ena dörren är öppen och vi går in, no turning back... Inne i rummet sitter en tjej på sängen och säger; välkomna hit, förbered er för en show och ta inga kort. Innan hon började prata hann jag tänka 100 tankar om att vi skulle bli tvingade att ha en liten swingers klubb där inne... När hon väl pratat klart; flyttar hela sängen på sig och i golvet finns en trappa ner, i mörker. Jag tittar på Markus och antyder att vi borde gå, men vi gick ner... Tur var väl det! Vilket coolt ställe! Fantastisk terrass med dansare, bål istället för helrör, underbara människor och fantastiska cosmopolitans! Vi stannade hela kvällen. Igår blev det lite lugnare med bubbel på takterrass och god middag. Idag åkte vi till santa Monica pier och solade innan vi åkte tillbaka hem. Åkte också förbi en svensk godis affär! Så gott!