krönika

Jag är själv inte troende men fick sån inspiration till att skriva en krönika om nutidens "religion".
Håller ni med?

Sociala median är vår nya religion.
Ingen vet varför man svettas på kontorsstolen varje dag, varför vi klär oss i månadens färg eller vad som händer dagen ingenting finns kvar. Ingen vet men alla är drabbade. Vissa leker Gud och vill gärna styra hela världen själv, andra tycker om att inte vara allt för nyfiken utan mest smälta in och låta tiden visa svar. Vi pratar inte om problemet, ingen vill veta eller kan svaret.

Religionen har därför varit en viktig del för många, för att man får svar. Ett svar som gäller tills någon visar på annat. En anledning till att låta kontoret bli vårat andra hem och en anledning till att se snygg ut med en latte – för någon ser, någon ville just att du skulle finnas och kommer i vissa fall låta livet vara för evigt. Ovissheten försvinner, fokus bildas på att förändra det som skapats till Dig och att bli någon som kommer att pratas om under ditt nästa liv. Någon som har gjort avtryck.

Med nya tider och kunskap blir en religion svår att verkligen tro på för många. Kan det verkligen stämma att vi har evigt liv? Kan vi verkligen svara på varför vi finns? Finns det någon där uppe som ser oss och hjälper oss i nöd? Nej, kanske inte. Det är för dessa dags att ge avtryck på annat sätt, att finna en gemenskap i den uppgivna situation vi börjar inse att vi befinner oss i. Ett rop på hjälp utan ord och rädsla. Tillsamans upptäcker vi varje dag hur skönt det är att posta en bild på dagens middag över Instagram. Vi får en ”like” och inser att någon ser Dig och du är inte ensam. Ett lugn sprider sig i kroppen, vi är i detta tillsammans och kan ovetandes men lättade äta en middag som gör ögat lycklig med anledning av den prydliga bilden som publicerats. Vi delar med oss och får uppmärksamheten besvarad. Vi söker och vi finner, då är vi nöjda.

Vetenskapen börjar smått förändra gemenskapen med en Gud, den finner vi numera på Instagram.

Kommentera inlägget här: