COSMO

Idag är det en effektiv dag - jag multitaskar men får ändå supermycket gjort! Ett inlägg hit, en liten kik på face då och då, en redigering i föreläsningsmanus, jobb och hårt pluggande inför imorgon. Dock måste jag få en paus ibland och idag blir det att läsa Cosmo, det var SÅ längesedan jag läste en sådan! Tyvärr är det mest reklam, men när huvudet är en deg är även det lite mysigt att snegla på... Det är verkligen någonting som gör mig lugn; en tidning i sängen med frisk luft som sipprar in från fönstret.
 

1. 2. Steg.

Ibland är det jobbigt att vara så ansvarsfull men det måste man vara! Jag gick till skolan med min matsäck (för att spara lite pengar) mina böcker (för att plugga innan min lektion för att klara mitt juridikprov imorgon) och jag var dressed for sucess i nya kläder och smycken. Givetvis hade jag glömt en detalj.... Min marknadsföringsbok som jag ska ha på lektionen senare. Den behövs aldrig men idag ska vi få en hemtenta och därför skulle man ha boken för att se vad man skulle ha med. Jag mailade läraren och bad om ursäkt för kommande fråga men frågade om det räckte att anteckna / kolla i min kompis bok för att få informationen då jag glömt min bok. Inget svar. Jag fick alltså packa ihop och gå hem... Detta visar ändå två bra framgångsrika steg tycker jag 1. försök att lösa situationen på ett smart och proffisionellt sätt för att inte mista massa tid som kan gå till annat. 2. om det inte fungerar - ta ansvar och gå hem. Man ska aldrig chansa på att den inte behövs eller att det inte märks...
Det är bara att bita ihop ibland!


 
 

Kör bara kör

Det finns en del människor som beundrar mig för vad jag ådstakommer i mitt liv. Jag är verkligen inte välsignad eller extra bra, jag tror att min fördel är att jag ser inga hinder. Jag intalar mig själv att jag kan, och låtsas att jag kan allt jag vill kunna! Jag har skrivit detta förut, men jag kunde verkligen inte supermycket om marknadsföring när jag blev ansvarig för den avdelningen - men efter ett tag har jag verkligen blivit bra. Vad jag menar är att man har inte tid för att lära sig allting om allting man vill göra - man lär sig lite så att passionen kommer, sen kör man! Du kan det du vill kunna brukar jag säga. Jag har aldrig föreläst men det verkar superkul och jag har mycket jag vill säga till folk, så jag bara kör! Eller som min pojkvän framför det "kör bara kör"... 
 
Nu är det pluggdags, jag menar det är ju fortfarande "ju mer man vet desto bättre" som gäller, men för att få en start är det bra att bara köra!
 
 

Vara glad

Ibland handlar det bara om att vara glad. Vissa dagar får jag så otroligt mycket perspektiv på livet - så att äta nyttigt, klä sig snyggt och övriga ytliga problem som jagar en del av oss varje dag - försvinner. Idag ville jag bara bli lycklig och äta choklad, prata ut med min underbara teaterlärare om vad som tynger mig och äta tacos halv 10 på kvällen. Jag struntar i vad som är rätt och fel helt enkelt. Även om jag oftast är lycklig av att äta nyttig mat och klä mig riktigt snyggt så finns det vissa dagar som bara ger mycket mer perspektiv på livet än framgång och ytlighet. Idag har jag svårt att plugga - jag har så mycket annan energi som vill hålla på med föreläsningsplaner och framtidsplanering... Det är bara att lyssna på mitt inre - för det är Väldigt envist när drivkraften kommer...


Försöka duger

Nej. Jag vann inte det jäkla stipendiumet. Listan med människor som vann kunde utlysa att de hade en stor vikt hur mycket man verkligen visade att man ville vara i den branshen och att man kämpar för att kunna vara en del av den. Jag har faktiskt ingenting med det att göra längre och kunde antagligen inte ens ljuga om att jag ville. Jag ska inte sticka under stolen att det känns otroligt tråkigt för 1.000 dollar hade suttit fint - men de är till för dem som kämpar för att stå på scen. Inte för någon som tappade passionen över en natt... Jag försökte i alla fall, det är jag stolt över!
 
Man får inte stoppas av ett nej. Även om teater inte är mitt mål i livet får jag inte låta mig själv sjunka av ett nej - speciellt inte om teatern hade vart min stora passion fortfarande! Man ska aldrig ångra det man gjort - bara det man inte gör. Tänk så mycket man går miste om annars, som man inte vågar göra? Man vet aldrig varför ett nej kommer på posten, men man vet i alla fall att inget brev alls hade kommit om man suttit still. Jag är i alla fall med i svängarna även om det blir nej ibland och ja ibland - det är spännande. 
 

Min Motivation

Det är så olika vad som motiverar oss. Min Markus får eld i baken av att titta upp mot de stora, lyxiga husen på berget, vissa andra får motivation av att plugga med en påse godis, andra får motivation genom att lyssna på en speciell låt. Egentigen passar alla de in på mig - men någonting som alltid alltid ger mig den extra energin är att shoppa. Då köper jag någonting som jag bara får ha på mig om jag lyckas med en viss sak (studera eller jobba). Jag får så dåligt samvete på mig själv om jag inte lever upp till mina krav efter en shoppingpåse så det händer faktiskt aldrig att jag inte klarar av målen under den dagen eller nästa dag. 
 
Jag är faktiskt väldigt duktig på att göra budgetar dock, så att jag alltid har koll även om det inte alltid finns så mycket pengar som jag önskar. Att inte ha kontroll eller blunda för sitt konto är bara dumt! Min far har lärt mig mycket vad gäller pengar och ekonomi, även om jag slösar mer än vad han anser vara rimligt - tappar jag aldrig kontrollen. Att göra om budgeten varje dag är bättre än att inte ha en budget alls - tycker jag. Sen har jag faktiskt blivit bra på att spara också, vilket är väldigt betryggande! 
 

VIlken helg!

Vilken helg... Har hunnit med monologtävling, halloween firande x2, träning, plugg, jobb och storstädning samt tvättning! Känner mig nöjd och glad att kunna packa ihop min dator och lägga mig intill min prins framför en film efter mailen är ivägskickade och böckerna färdiglästa. Söndagskvällar behöver avslutas med mys och uppladdning. Är det inte underbart att lägga sig i nytvättat lakan med doften av rent? God natt på er! 

 

Mina kvinnor

Jag kommer ihåg när alla generationer av kvinnor från min släkt kunde samlas och umgås. Det var en så himla häftig känsla, vi gav och fick så mycket från varanda även om åldersskillnaden var stor... 

Alla har dem inspirerat mig på så olika sätt. Hövdingen Brita och jag har mycket gemensamt. Brita gillar när det är städat och rent så det skiner, vi blir lika arga på dumma/konstiga människor som visar sig i tv rutan och har en stor passion för skönhet men också många gemensamma kramper... Brita gör mig alltid så glad och jag känner mig så lik min gammelmormor. Brita har även haft sin lilla karriär på Stadsteatern....


Min älskade mormor ser jag tyvärr inte av så mycket längre på grund av hennes hemska sjukdom. Jag minns dock hur vi kunde dela våra snälla och omtänksamma gärningar. Mormor har alltid varit den mer mjuka kvinnan i min släkt - tycker jag. Hon lärde mig att skissa, sminka mig och skogens alla löv. Mormor Agneta var visserligen lärare och jag älskade att vara med henne på jobbet, för alla elever tycke att hon var den snällaste läraren dem hade. Så vacker och sjungande hon var, jag lånade ofta hennes färgglada sjalar och många smycken. Det var som en hel kostymbutik i mormors garderob. Jag saknar henne verkligen... Ofta.
 
 
Den här kvinnan känner säkert många läsare igen! Min kära mor! Som hon stått vid min sida och ställt upp för sin galna dotter som hittar på det ena efter det andra. Mamma är min bästa vän. Ibland skrev jag små lappar om att vi hade svårt att förstå varandra men idag inser jag att jag bara hade svårt att förstå mig själv. Så mycket den här kvinnan har offrat för mig genom hela mitt liv, jag önskar verkligen mamma Lotta allt gott. Önskar att hon vore 21 och studerade här med mig, vi hade haft så kul! (rykten inom familjen säger dock att min mor var en riktig hårding på sin tid, så jag kanske skulle vart för mesig - hehe....)



Dessa olika influenser av kvinnor har bildat en driven, pedantisk, teaterapa som är tuff nog att ta sig an världen på ett ödmjukt sätt med min framtida marknadsföringskarriär!

 

Jobb is fun

Har spenderat nastan hela kvallen med juridik och jobb. Varvade med god middag och pw for att branna kinderna lite... Nar jag trottnade pa juridikboken unnade jag mig att jobba! Konstigt nog tycker jag att det ar roligare an mycket annat. Idag gjorde jag en "utverdering och forslag pa samarbete" med ett foretag jag hoppas kunna fa marknadsfora! Sa kul.

Lite suddig bild pga sekretess...

Kategori:

Upptäcksresa

När man är ute och går i USA - Santa Barbara är man med om väldigt mycket. SB är en aktiv stad där folk alltid är ute och motionerar, sportar och umgås. På vår promenad genom parken en lördagseftermiddag går vi förbi mysiga familjer med bebisar krypandes på filtar i skuggan, beerpong fester i garage, bröllop efter bröllop längs med stranden, yoga utövare, konstnärer som målar, körer som körar - you name it! Man ser väldigt mycket och blir väldigt glad av en enkel promenad!

Shoreline Park är den finaste och mysigaste parken - precis vid havet!




 

Sol press

Nu kommer det där inlägget som retar alla "jag saknar hösten" men det gör jag! Hösten är verkligen en superduper härlig årstid. En uppfriskande promenad, gosiga halsdukar och raggsockar, te och filtar för att inte tala om lugnet. På sommaren är det så mycket spring och lek hela tiden; man ska vara här och där, vara aktiv med att träna, nätverka och äta glass på stranden. På hösten är det ingen som vet. Man kan gå hem och tända ljus utan att se all  aktivitet utanför fönstret. 
 
Jag tycker givetvis inte alltid såhär. Jag är ju själv väldigt aktiv och kreativ så sommaren är perfekt energikälla till det - men ibland vill man bara få en myisg höstvecka att andas ut på. Solen har så stor press på en tycker jag!
 
Fick en väldigt mysig bild av min pappa på deras hus och höstskogen! 
 

Extra sprallig

Undrar varför man blir så nervös av att stå framför människor man inte känner och dela med sig av en personlig monolog. Jag blir ofta inte nervös när det handar om föreställningar men auditions har en tendens att få mig lite extra sprallig. Jag försökte bara ta det lugnt - inte öva för mycket på monologen för att förstöra innehållet och göra den platt. Samla mig och bli lugn men inte för lugn för lite nervös ska man vara. Sen var det dags att gå in genom dörrarna, kändes som Idol då mitt namn blev uppropat och de ljudisolerade dörrarna öppnades. Allt man kunde se var en stol i ett skarpt ljus, allt annat var svart. Det var bara att leda sig fram till stolen och chansa på vart alla bittra tanter satt... Känner verkligen att en sten har släppt nu när det är över! Hur det än går så är jag väldigt stolt över mig själv som gjorde det fast ingen tvingade mig eller pushade mig. 
 
Det var inte riktigt så här det såg ut - men känslan är nog densamma... 
 

Rödluvan och vargen

Dåligt med närvaro här för min del. Jag har verkligen haft fullt upp med att förbereda mig metalt för dagens monolog-tävling - nu är det över! Fy, det var ett tag sedan jag gjorde auditions... Håller tummarna nu! 
 
Igår blev det Halloween firande eftersom vi befinner oss i landet av Halloween. Jag är inte så mycket för det egentligen, det blir alltid så mycket kaos när folk är utklädda och ska dricka dubbelt så mycket som annars. Jag brukar alltid tänka att det inte är något måste att fira alla jobbiga högtider på det sättet som alla andra gör det - men det ska faktiskt bli kul att uppleva en Halloween helg i USA....
 
Rödluvan och vargen.... Luvorna var slut men Markus gör i alla fall en väldigt bra varg!
 
 

Kalle Skepp Photoshoot

Superkul att fotas i riktig studio! Jag är verkligen ingen modell så det tog ett antal bilder för att få fram några som inte fick mig att se stel eller obekväm ut - haha. Det var så roligt att få fram alla mina personligheter samtidigt - eftersom korten ska användas till olika saker. Allvarlig och erfaren till actingpage, driven och inspirerande till föreläsningsmaterialet och en alldaglig bild som speglar mig - i min vardag - till hemsida och blogg. Som sagt, superkul... 
 
Jag tycker verkligen att det är vackert med naket, inte groteska utvikningsbilder men en vacker bild. Nu är jag inte naken på bilderna givetvis men vissa bilder luras lite... 
 

19 Blue

Någonting jag alltid älskar och unnar mig är att fixa håret. Ibland kan det vara en dyr service men jag ser alltid till att få det gjort! Det finns inget bättre än nyklippt och nyslingat hår och det finns inget värre än slitet hår med mörk utväxt... Här är det dessutom mer lyx för pengarna! Det passar väldigt bra att ha fixat hår idag eftersom jag ska fotas för föreläsningsmaterial och skådespelar bilder - bilder att använda i buisness sammanhang helt enkelt! Man borde alltid ha fina bilder på sig själv - proffsiga, till hemsidor, CV och övriga sidor man marknadsför sig på. Det gör verkligen mycket. Nu ska vi se vad vi hittar i garderoben sen blir det öva på monolog inför fredagens tävling, hjälp!

19 Blue - en supercool, retro, modern, och cool salong!

"Thank you"

Jag tror att jag vet varför jag trivs så bra med att vara i teaterbyggnaden 4h i veckan. Människorna där ger mig en bekräftelse på att det är okej att inte alltid gå inom ramen för det som är "rätt" eller "normalt". Jag har en tendens att alltid vara emot de som är traditionella och går efter oskrivna lagar. Vem säger att man inte får gå ner och baka lite scones mitt i natten en vardag? (kommer aldrig att glömma när jag, mamma och bror gjorde det), boka en resa över en natt, baka kladdkaka och bara äta smeten, pynta julpynt på sommaren, drika vin på en måndag eller ha vita jeans på vintern - vem bryr sig egentligen? Eller vem har rätt att lägga sig i? Anledningen till att jag skriver detta är för att min underbara, stora nallebjörn till teaterlärare gjorde entré med en stor röd slips full av julkulor som glittrade i alla möjliga färger idag! Så härlig! Ingen kommentrade såklart, för alla är lika vridna åt samma håll...
 
En sak, som man ska ha i tanken dock - är att alltid behandla andra som du själv vill bli behandlad. Ni vet, den vanliga skrönan som man alltid ska ha med sig och som alltid blir rätt. Jag har länge tänkt göra en sak och idag blev det gjort..:
 
Så som jag avslutade min terapi förra året var inte så omtänksamt mot min fina terapeft som lagt ner så mycket tid och energi på mig. Jag gjorde nu ett försök att göra rätt för mig genom ett "Thank you" kort från Santa Barbara... Inte det bästa såklart, ett telefonsamtal hade vart bättre men på grund av kostnad och tidsskillnad valde jag ett brev - och vem tycker inte att det är supermysigt med brev? Texten blev lång och liten med många "tack":
 

Jag är en Ferrari

Här sitter jag, glad som en lärka och inväntar Skypemöte med jobbet innan juridiklektionen. Jag bläddar ner bland mina mail och hittar ett så himla gulligt mail jag fick för ett tag sedan - av en tjej från min förra skola. Hon skrev att hon var inponerad av hur driven och duktig jag verkar vara. Jag blev som vanligt förvånad av komplimangen och frågade mig själv, driven? Ja kanske men inte tillräckligt. Jag satte mig ner för att tänka; och med pennan i handen är jag tillräcklig driven och frammåt. Jag skulle inte klara av mer drivkraft för då skulle jag åka med min Ferrari rätt in i väggen som min psykolog så fint sa en gång. Gud, man måste verkligen lära sig när det är dags att nöja sig - inte med vad jag har ådstakommit - men i den takt det har gått. Just nu är det skolan för fulla muggar, stpiendiumjakt, föreläsningsplaner, och jobb på distans - det får räcka ...

 



DEN VECKAN

Den här veckan måste jag komma igång! Den här veckan måste bli DEN VECKAN. Jag har SÅ mycket att fixa och göra men dagarna rinner mellan fingrarna tyärr... Planeringen får helt enkelt bli som följande:
 
Måndag: Jobba och skicka in slutprojekt, förbereda föreläsningsmanus och printa in repliker
Tisdag: Plugga inför mina 2 midterms
Onsdag: Frisören, photoshoot inför hemsida och föreläsning, plugga juridik
Torsdag: Jobba 3h, torsdagsdrink, färdigställ föreläsningsmaterial
Fredag: Monologtävling om stipendiumet!
 
Ja, och så ska lite tid in för att skriva här, träna, handla och laga mat! Dagarna blir fyllda snabbt.... 
 

so b it

Det är inte lätt att ha så många krav på sig själv. Det tar en långt men ibland saktar det ner mig eftersom jag är så arg för att jag inte har gjort det jag borde ha, skulle ha och ville innan böckerna tas fram. Då blir det stopp helt enkelt. Idag däremot - är ett exempel på hur en bra start kan vara. Upp tidigt, lämna in ansökan (jag blev en av de 36 som ska få tävla om stipendiumet á 1000 dollar!) för att sedan gå en lång power walk med prinsen, köpa en god frukost, nu sitter jag med jobb och ikväll blir det plugg. Det betyder inte att skolan går sist, men skolan kräver mest koncentration och jag ka tyvärr inte göra det utan att jag gjort allt annat... Jag är lite knäpp men so b it. 

Min arbetsplats hade alltid en tendens att vara fullkomligt fullproppad.
Idéer, uppdrag, notes och samtalslistor .... Jag borde bli bättre på ordning!


 
 
 

Min (lille) bror!

Vilken dag. Kände mig som ett litet barn som bara ville ligga framför tecknat med ett mysigt täcke hela dagen och äta mackor! Dock hann jag få ihop en uppsats till stipendiejakten och göra en hel del juridik. Det är så roligt med mig och mitt skrivande; jag säger ofta att jag inte behöver mer än en timme för att skriva en bra uppsats. Det må låta kort om tid men jag har nästan alltid rätt. Jag måste vara topp på att ordbajsa och skriva texter snabbt. Det är i alla fall en väldigt skön egenskap, varje gång jag hör att vi ska skriva uppsatser eller prov (multilpe questions är värre) kan jag alltid skriva till mig ett bra betyg. 
 
Idag fick jag veta att min lilla jyvel till bror ska komma hit och plugga efter sommaren! Man saknar verligen sin familj när man är här borta så det värmde verkligen, man vet ju aldrig helt säkert om jag är kvar i SB då men nu fick jag ju en stor anledning att vara det! Äta äggmackor med citronmajonäs, vitt bröd med sylt, lyssna på House dagarna i ända och ha vinkvällar som vi hade när han kom till mig i Stockholm. Det knackade på dörren och där stod den efterlängtade ungen med en box vin i handen och ett stort leende. En riktigt mysigt syskonhelg när storasyster efterlyste sällskap kastar sig lillebror på tåget...
 

Brunch

Vem kom på brunchen? Att få äta frukost mitt på dagen, pannkakor, omeletter, mackor och allt annat gott! Det är verkligen det bästa målet jag vet. Dessutom serverade dem champange som att det vore vatten... Lite snurrig i bollen blev man allt när det var dags att leta halloween kostym! Himla svårt att hitta en vanlig, rolig kostym - det finns bara sexigt, kort kort och lack. Markus och jag hoppas kunna matcha men vi får se om det går att få ihop någonting som inte gör att jag måste ha underkläder i lack. Är det inte tråkigt? Att man ska vara tvungen att se ut som en prostituerad... Det är antingen eller. Jag får väl vara ett monster eller en macka! Kikade allt in super Mario kostymen också... Alla dessa är dock för killar, så jag drunkar väl...
 

Tomt

Livet går så fort men är så härligt. Vad vore livet utan alla underbara människor, musik, film, mysiga täcken, vin, en ljuvlig parfym, ett gripande manus, varma famnar och god mat? Mitt liv vore väldigt tomt utan det. 
 
Nu är det fredagsbio! Får se vad det blir denna gång. 
 

Stipendium

Med risk för att låta lite knäpp skriver jag nu om teater igen. Jag har bestämt mig för att söka ett teaterstipendium, man behöver bara ha 1 teaterklass per termin och vinner 1.000 dollar.... Det vore så himla bra och roligt att vinna, så vi får se! Fredag är det dags, 26e, håll tummarna...
 
Just nu dansar jag runt med mitt glas vin och drömmer om att ha passion för skådespel, ha strumpbyxor, konstiga kjolar, lyssna på djup musik och dricka rödvin dagarna långa. Sanningen är dock att man kan göra allt det även som ägare till en reklambyrå! Inte så chokerande för många men jag har en tendens att dela upp saker och ting i olika världar och fack... Jag ska allt göra ett försök att få samman mina drömmar till en.



 
 
 

Favorit

Det blev en kvall full av jobb. Satte mig tillratta med ett glas vin och en kaka choklad for att fa in allt material. Lustigt nog lockade inte grillandet med gaster pa uteplatsen - inte for att jag inte alskar att grilla och umgas, men jag alskar nog mitt jobb lite for mycket... Helgen bjuder pa champangebrunch, picknick, biblioteket, och klippning!

Sag precis en av favoritfilmerna; Madagascar 3! Finns nog inga filmer som gor mig mer glad - jag vill ocksa vara ett djur!

Sotaste pignviner pa Santa Barbara ZOO...

Kategori:

Torsdagar

Torsdagar ar sa speciella. Slutet pa veckan, en lang teaterlektion innan man slussas ut i solljus och luft. Skolan ar ofta tom redan vid lunch men havet ar alltid lika stormigt. Nu sitter vi ner, med torsdagsdrickan, lagar thai och andas ut. Helgen blir full av plugg... & jobb. & planering. Dar far det racka!

Kategori:

COMMON SENSE

Common sense is not that common - jag vet inte hur många gånger per dag den meningen ploppar upp i mitt huvud när man förvånas över att ett svar på en fråga är så uppenbart, när man rynkar på ögonbrynet för att läraren måste repetera saker 100 gånger och elverna ändå gör fel, när man inte längre bor med sin sambo i en lägenhet utan delar hus med 5 andra eller jobbar på det sättet som jag gör ihop med en byrå (tänker inte nämna namn) som ofta förvånar mig (pratar inte om företaget jag jobbar på utan en byrå  jag samarbetar med ibland). Det betyder inte att jag är någon supersmart översittare och alla andra superdumma, det handlar bara om common sense, det har ingenting med smarthet att göra - egentligen. För mig är saker ibland så uppenbara, hur man beter sig, hur man lyssnar och hur saker och ting ska pusslas ihop. Man kan inte sitta och rita på blocket för att sedan behöva fråga läraren vad han/hon just sa, man glömmer inte materialdagar (!?) och stavar inte fel på innehållet heller (!?), man kommer i tid till möten och man går inte före folk i en kö. Vill man ha ett jobb måste man söka ett jobb och vill man ha ett bättre jobb måste man slita... Tydligen är inte dett så uppenbart för alla. 
 
För inte så längesedan fick jag uppgift att samla ihop alla proven på en klass. Läraren hade sagt till oss 5 gånger "skriv erat nummer som står bredvid ert namn - till höger på provets kant". Tror ni att hälfen hade ett nummer skrivet? Tror ni den andra hälften hade skrivit sitt nummer till höger? Tror ni att resten hade skrivit rätt nummer? Nej. Jag fick stå som en arg tant och skrika "vems är detta?! vart är ditt nummer?!" svaren var allt från; vilket nummer? Jag har inget? Vart står det? osv... Fy fararo för att vara lärare. Det är ju för fasen college vi går på. 
 

Teater...

Tycker att det är så tråkigt att passionen för teater inte finns längre. Jag tycker att det är roligt på lektionerna, men jag har väldigt svårt att hitta min inre kista med känslor. Det lyser inte i mina ögon när jag står där framme. Allt jag gör är att övertänka och kritisera (i huvudet) hur teater egentligen ser ut. Metoderna i Sverige är lite annorlunda och faktiskt till viss del bättre eftersom det handlar så himla mycket om det naturliga, känslan för stunden. Här är det lite mer Amerikansk komedishow på det hela. Väldigt mycket gester med armar, vridna ansiktsuttryck och onormala röster... Har svårt för det. Jag kan inte riktigt se mig själv i den branshen igen, men man vet ju aldrig med mig!
 
Idag tog vi en lång pw för att rensa tankar och hålla händer.
 

Trött och Tunn

Tänk att halva terminen har gått. Tydliga tecken på att man börjar bli ordentligt trött på vissa böcker och plånboken tunnas ut mer och mer. Nu gäller det bara att bita ihop! Köra sista racet innan finals och julafton. Vi har börjat fundera en hel del på boende nästa termin, synd att det kostar en förmögenhet att få en liten lägenhet för oss själva. Som tur är kommer morbror hit om en månad och hjälper oss att hitta en bra lägenhet utan att bli lurade av alla mäklare. Hoppas att vi hittar något bra, igår satt vi och kollade på bilder från dagen då vi blev sambos, kartonger och tomma möbler. Saknade verkligen att ha vårat eget, vårt eget ställe, köksbord och soffa.
Nu sitter vi i bibliteket tills solen går ner, skolan tar då ingen paus bara för att våra själar har börjat klaga. 
 

Skadad/Formad

Amerikaner har ju många förutsättningar för att lyckas. Deras land stöttar de som vill frammåt, de har en stor marknad och flest miljonärer i världen. Allt ska vara om sucess och the perfect job. Vad jag är lite förvånad över är 21 åringarna på college... Tjejer och killar, alla bär myskläder eller korta jeansshorts med ett litet linne, en longboard under armen, en keps på huvudet och en telefon mot örat där det pratas om helgens fyllor och elaka tjejer... Vart vill jag komma? Man kan och ska givetvis klä sig i vad man vill, men jag har blivit väldigt skadad/formad av jobb. Anvnder ord om "återkoppla" istället för "plingar dig senare" och har svårt att vara så tillbakadragen i min klädsel, se ut som att jag precis gått upp ur sägen - vad händer om man träffar en kommande buisness partner? Fast framförallt måste jag ha aningen uppklätt eftersom jag pluggar och jobbar 100 gånger bättre i det... Jag tycker att det är konstigt att ett land som ska vara världspolis, frammåt och bäst kan ha så omogna ungdomar? Kan det vara så enkelt att myndighetsåldern är 21 och därav kommer de inte att vara där svenskarna (inte alla) är just nu förrän 24? De flesta vill inte ens gå på college, synd att de slösar pengar och år istället för att jobba ett tag innan skolan. Vad vet jag... Lite fundersam i alla fall...
 
At an information session for the New Community College, applicants wrote their hopes (leaves) and fears (worms) on cutouts. A selection appears here.

Si eller Så

Jag gör framsteg. Rent personligt. Min svaga sida har alltid varit att när jag hittar på en idé så måste den hända på stört! Just nu har jag en superkul idé i mind - men jag ska ta mig tid att göra forskning och få fram precis all information som behövs för att genomföra det utan att behöva tänka "nej, jag kanske borde skrivit mitt förslag på samarbete si eller så" Nu ska det bli 100% genomtänkt... Jobbigt att ha så mycket för sig förrutom jobb och skola men heter man Louise Dahlin så gör man. Just have to live with it. 
 

God morgon

Tänk så många saker som påverkar dig på vägen mot ditt mål. Det gäller inte bara att skaffa kapital, ramar och strategi - du måste vara på rätt plats vid rätt tillfälle, välja rätt vägar och viktigast av allt; omkringa dig av människor som tar dig i rätt riktning. Det sista kan vara svårt att veta om man inte har mött många männsikor från olika kulturer. Man kan ställa sig frågan "varför klickar vi" eller "varför klickar vi inte" - svaret är avgörande.
 
Idag vaknade jag upp intill min älskade, det var superkallt, supermörkt och supertidigt. Inte riktigt van vid det... Tvingade mig upp och in i en dusch men tanken "jag ska bara torka håret och sätta på mig myskläderna, ta en macka och gå". När ansiktskrämen var på hade dock solen börjat komma fram, en stund senare glittrade havet och himmlen var knallblå. Jag svettades i min linneklänning på väg till skolan och sitter nu och jobbar med lite frukost i biblioteket. Har haft International Marketing precis, absolut den roligaste klassen jag har eftersom den kommer att hjälpa mig supermycket att hitta företag till reklambyrån. 

Lagom är svårt

Så typiskt mig... Sitter här och jobbar medans killen har kvällskurs. Ska bara skriva text INTE göra designer eller bilder men det är så svårt att bara göra halva arbetet och inte hela. Ibland är uppdraget att göra allt, men nu är det än så länge bara copywriter jag ska vara. Som skrivet i tidigare inlägg har jag väldigt svårt att göra lagom mycket. Väldigt svårt faktiskt. 


Hittade en bok från Arizona State - vi skulle ha prov på tyger så vi fick alla olika tyger som finns i ett litet sample så att vi skulle kunna pluggga in alla tyger. Är det inte himla typiskt mig att klistra in dem i en bok för att spara tills man ska köpa en soffa eller sy ett plagg? Ha. Undrar om den någonsin kommer att komma till användning...

l
 

Pick a side

Man blir så trött av att vara såhär extrem. Jag är alltid extrem - vad gäller allt! Antingen tränar jag jämt eller aldrig, äter massor av godis eller inget, shoppar massor eller köper inget, är väldigt glad eller väldigt arg (inombords), är väldigt duktig och frammåt eller ligger framför serier och lyfter inte ett finger, är välidigt fixad i hår, ansikte, kropp och nagel eller väldigt ofixad.... Ni förstår kanske. Det är bra i vissa situationer antar jag men också utmattande. Har jag inte legat på topp spelar det liksom ingen roll om jag är "lagom" - det är ändå inte fullt ut. Man måste välja en sida! Vill jag kämpa för att nå toppen av karriären eller ska jag stanna här och nöja mig innan tåget har åkt? Det jag väljer måste det bli (har redan valt) men "lagom" och "mitten" finns inte i min värld.
 
Pick a side!
 

 

 

Mindre och Mer

Min vistelse i USA den har gangen ar sa himla mycket mer svensk an forra gangen. Jag umgas med svenskar, kollar pa Johan Falk, ater svenskt godis, och jobbar till ett foretag i Sverige. Fast, jag ar ocksa valdigt mycket mer amerikaniserad; jag kopte en ameriansk iphone, amerikansk inredning, har bade legitimation & bankkort fran Californien och kan numera ocksa vara ute i vimlet och gora utelivet i staterna. Mitt liv har just nu ar alltsa mycket mer. Kanske for att jag ar mycket mer, jag kan och vet mycket mer. Jag bor pa ett annat vis och har jobbat mig fram pa ett annat satt for att komma hit. Jag trivs verkligen har. 

 

Min famn

Tänk att jag har sån tur. Att jag kan vakna med humöret på botten men genast bli infångad under ett varmt mysigt täcke i en underbar famn. Markus finns verkligen alltid där, han sviker inte, är inte avundsjuk på framgång och framtid, och vet precis vad han ska göra och säga för att jag ska bli fylld av lycka (och kärlek)
 
Vi åt en mysig frukost i sängen framför solsidan innan vi gick till solstranden. Där låg vi och mös med iste, skrattade åt hur lustigt det är med 30 grader, sandstrand, fiskmåsar, segelbåtar och solskyddsfaktor i Oktober. Det är så underbart att somna lite på standen, låta solen göra sitt jobb och bara andas ut en stund. 
 
Nu väntar jobb och te i väntan på Johan Falk! Har en hel del timmar att ta igen jobbmässigt efter veckans pluggande ... Hade vart roligare om jag hade ett litet kontor! 
 

Rymdfelix

Vaknar upp till en fallande Felix Baumgartner som kastar sig ut från den lilla kapseln. Vilken fruktansvärt modig man, jag var helt stum! Vissa har verkligen viljan. Lite själviskt mot sin familj dock att låta ens viljor om att lämna ett spår och visa mod ska behöva göra så att stackars mamman sitter med tårar...
Har pratat om det hela dagen, om vilka risker han tog och hur det kan ha vart? Hur läskigt det såg ut när hans fötter placerades på den lilla rampen för att sedan kasta sig ner med rymden vid sin sida... Som ni alla säkert vet så tänker jag väldigt mycket, så att få vakna upp och se på rymden och jorden väckte många tankar om liv och oändlighet - haha. Stackars fina killen som får lyssna på mina frågor och egna svar. 
 
 
 

Så mycket man inte vet...

Igår var vi på bio och såg Argo. Varje gång jag ser en film som tar upp en sann historisk händelse som jag inte vet om, så frågar jag mig själv "varför känner jag inte till det här?". Filmens handling är absolut en händelse som man borde känna till, är det jag som läst tidningen för dåligt? Tja, det kunde det vart men nu handlar det om en händelse som blev officiell för 10 år sedan, då är det inte lika lätt att veta om, men man tycker ju att något ämne i skolan ska handla om världshistoria kanske? Jag sa till killen "det är precis som Jonestown, det är det inte alls många som känner till", han tittade på mig som ett frågetecken. Inte ens min allmänbildade älskling visste vad det var, det är ju inte en superstor händelse om man jämför med andra, men man borde veta om vad som har skett där ute. Vad som har präglat världen idag och varför. Vi spenderade resten av kvällen med att kolla på dokumentärer. Tänk så mycket man inte känner till... 
 
 

Ånga och dialekt

Äntligen är det lite väder igen, vi har haft det lite höstkyligt ett par dagar men imorse var det ut på pw! Det är verkligen en sak jag kommer att sakna när jag ser tillbaka till SB - de vackra promenaderna. Det är så fridfullt och givande. 
 
Efter det blev det grönsaksomelett och iväg till Starbucks för att plugga juridik. Jag vet inte varför jag kan koncentrera mig bättre där, bland ångande kaffemaskiner och skrikig LA dialekt men någonting funkar väldigt bra. Kanske är det gott kaffe och mysig jazzmusik som gör det.
 
Diabetes walk i soliga Santa Barbara

Billig lyx

Förvånas ofta över hur lyxigt vi lever här. Vi går på bio varje fredag, äter ute då och då, shoppar, köper Starbucks, och går ut på krogen 2 gånger per vecka. Sanningen är dock att dollarn är så jäkla låg så allting är väldigt billigt! En kaffe på starbucks får du för en tjugolapp, bion kostar runt 60 kronor och en middag ute kan bli 150 för båda - inte gratis men betydligt billigare än hemma! 
 
En otroligt rolig nyhet för vår del är att TV4 play har tagit sig i kragen och gjort sig anträffbara i USA! Vi kan alltså se Solsidan! Fantastiskt! 
 
 
Efter ett försök att använda budget smink fick jag nog och köpte härliga MAC idag. Som sagt, dollarn är så låg så det blev lika mycket som ett vanligt märke från Lindex hemma..:! 
 
 
 

Drömjobb

Kommer bli väldigt bortskämd om jag ska fortsätta vara ledig på fredagar, så lyxigt är ju faktiskt inte livet senare! Jag har dock sagt till killen att vi ska försöka jobba så hårt med företaget att vi kan vara ledig på fredagar, det vore verklign en succé! Igår frågade jag en ung tjej vad hennes roligaste jobb vart, hennes svar blev;" Jag har redan haft mitt favoritjobb, bättre jobb än så kommer jag aldrig få! Jag serverade på TGI Fridays och mina kollegor lät mig servera full! Jag önskar verkligen att jag kunde få ett sånt jobb igen". Hennes exalterade min gjorde mig lite osäker på vad jag skulle säga. Allas drömmar och liv ser ju annorlunda ut - och som jag säger ska man drömma - men det är bara så lustigt hur olika det kan vara... Undrar om hennes drömmar skulle förändras om hon fick resa eller gå på collage, kanske, kanske inte. 
 
Alla är, vill, vet och kan vi olika! Tur är väl det. Jobbigt och världen skulle vara full av människor som ville ha sin egna reklambyrå. 

 

CHANGE

Tänk så många löften man ger hela tiden. Att man ska ringa, lämna in en uppgift, ta ner vattenflaskan, låsa dörren, följa med hit, följa med dit, kolla upp det ena efter det andra. Hur ofta fullföljer man sina löften fullt ut? Jag vet att jag själv skulle säga att jag är ganska dålig på det. Inte för att jag inte vill göra det jag lovat men minnet är inte alltid där, kanske hade man kommit ihåg saker bättre om man verkligen ville komma ihåg dem... Jag råkade i alla fall babbla ur mig att eftersom jag missade en lektion igår ska jag sammanfatta en helsida från The Wallstreet Journal... Det tog mig 4 timmar och jag lärde mig otroligt mycket om världens ekonomi då det var en artikel om IMF och den recession världen går mot. Jag ville alltså göra rätt för mig och inte bara hoppas att läraren glömmer det jag sa, eftersom uppgiften inte var någonting vi blev tillsagda att göra... 
 
Jag vet två i min närhet som blir väldigt glada av detta inlägg, till höger har vi en man som vart på mig med löftet om att låsa dörren sedan jag fick min första nyckel. Change is never to late!
 

Glömt att nämna...

... Att jag och älskade ska på SWHM i LA i Mars. Näst sista spelningen. Vi ska vara där. i LA. Med dem. 
 
 

Lycka till

Gud vad skönt att vakna upp med lite krispig, kall höstluft. Fick krypa nära kilen för att få värme. Vi sov länge, åt frukost i sängen och kollade på tv. Jag hade en stund för mig själv hemma idag, brukar vara i biblioteket annars men valde att jobba och plugga hemma idag. Städade rummet, tog en lång dusch, tände vaniljljus, gjorde en kopp kaffe och jobbade ett par timmar. Så skönt och mysigt att det börjar bli lite svalare, men på söndag är vi uppe i 30 grader igen... Klagar väl inte. 
 
Däremot klagar jag på att det imorgon har gått halva terminen (!?). Andra tycker att det är skönt, men jag får lite panik nästan - det är så skönt att plugga och kunna luta sig tillbaka på att det räcker att vara student. Jag längtar absolut tills att börja jobba igen men det är en så himla underbar tillvaro just nu. Måste verkligen bli bättre på att leva i nuet och inte se in i framtiden allt för mycket... Lycka till, eller? 
 

NU

Wall Street journal, ett glas rosé, fiskpinnar till middag,
kreativt tänkande och en tjock juridikbok
 
 
-där har ni mig ikväll! Så skönt med sovmorgon imorgon... 
 
 

 
 

Påfyllt

 
Jag förstår inte hur vissa kvällar/nätter kan bli så fel. Jag la mig i sängen och blundade, men sömnen ville inte komma. När klockan blev 01.30 bad jag min fina att stänga av sin dator för att ljuset störde mig (hur jobbig får man bli som inte kan sova av ljuset av en laptop?) 02.00 fick jag panik och hade inte lugnat mig förrän 02.30... Då klockan ringde 06.00 stängdes den snabbt av, jag kunde verkligen inte komma iväg till första lektionen - kände mig helt förstörd. 
 
Nu har jag ryckt upp mig, vart i skolan, handlat mat och fyllt på sminkväskan. Det är alltid så kul med nya krämer, fräscht smink och ett fullt kylskåp. Som sagt, jag och killen lägger verkligen mycket pengar på mat, vi älskar mat! Det är så mysigt att gå omkring och handla med sin sambo - som en familj! Pussas lite mellan hyllorna, planera middagar och köpa lite gottesaker...
 
Dags att sätta igång med jobb! Roligt projekt på gång... 
 
 

 
 

True West

Vart tar tiden vägen? Hinner inte mer än att komma hem och plugga lite så måste man sova... Jag pluggar verkligen bäst på kvällen, när det är mörkt och lugnt. Annars börjar tankarna komma till annat, föreläsningar och framtid. Ha. 
 
Läste precis ut ett superintressant manus: The West av Sam Shepard. Blir så påverkad av bra manus! Helt slut och tankspridd.
 

Spännande

Känns så konstigt att vakna upp med solsken i Oktober - varje dag! En värmande sol som steker kinden under frukosten. Jag sa till min kille igår "tänk vad mycket roligt och nytt vi har framför oss, så spännande våra liv är nu", vi vet inte vart vi kommer att plugga om ett år, hur/var vi kommer att bo, hur/var vi jobbar eller hur stor familj vi kommer att ha! Allt jag vet är att jag vill vara med min pärla och uppfylla drömmar - nya som gamla. En reklambyrå med stora glasdörrar, vara en hjälp till andra som vill lära sig att drömma genom upplysning/föreläsningar och så vill jag bo i ett stort vitt hus! Var eller när får tiden och ödet bestämma.
 
Nu är jag bara lycklig för det paradiset vi lever i och den härliga känslan i magen när man sakta men säkert klurar ut delmål och lyckliga dagar med den bästa jag vet.
 
Idag hade jag två möten med grupper i skolan, inga lektioner men framgång inom gruppprojekten.
 
 
 

ENKEL DESIGN & INSPIRATION

Härliga söndag!

Första söndagen i månaden innebär att städkompaniet kommer och städar vårt hus.
Därför bestämde vi oss för att ta våra böcker till Starbucks fotöljer under dagen! Så mysigt att sjunka ner i härligt skinn och känna doften av kaffe medans juridiken printas in.Vi pausade precis för en pizza runt hörnet, men är nu tillbaka igen. Härliga söndag!
Nystädat, pizza, kaffe, plugg & jazzmusik mitt pland palmer och varma solstrålar...

Min fina financekille
 
 
 
 

ZOO

Jag och fina tog en pw pa 1.5 mil... Nar benen borjar ge sig nar vi ett staket - ska vi hoppa over blev fragan... ? Vi tankte en stund men beslutade oss for att inte gora det utan vanda. TUR var val det for det visade sig att det var ett ZOO !! Tank om vi hade gatt ratt in i lejonburen? Fy! Det slutade i alla fall med att vi gick pa ZOO, vi var ju tvungna att se vad som nastan at upp oss...

Lite daliga bilder men vi sag lejon, gorillor, tigrar, elefanter, apor, pingviner, surrugater, och en hel del annat kul!

Kategori:

GULD

Jag har verkligen en obsession av krämer, inpackningar och tvålar! Det får mig verkligen att känna mig fresh och glad. Att duscha med riktigt god tvål och inpckning, skrubba kroppen med en fet saltskrubb och smörja in sig med en god kräm på kropp och kind är verkligen guld. Just nu använder jag;
 

Promenad på piren

Så underbart att kunna vakna upp och bara ligga i sängen med fjärrkontroll, dator, kaffe och prins. Dagen har vart superlugn, vi gick ner på stan en sväng för att köpa svensk godis på piren sedan gick till bion och köpte biljetter till Taken 2 ikväll! Ska bli supermysigt! Det känns verkligen som att vi är på semester, det är för bra för att vara sant att vi faktiskt bor här! 
 
Gick in i en supermysig affär som heter "World Market" och är precis vad det heter - en affär med världens alla jyveler. Jag köpte en lotion med grönt te och citron från Indien och svensk choklad! Älskar att bara strosa runt och hålla killen i handen. 
 
 

Svensk

Juridik är verkligen kul! Jag lär mig så himla mycket varje gång, men oj vad svårt det är... Skulle vilja gå en intensivkurs eller så för att verkligen lära mig så mycket som jag vill. 
Kan inte förstå att det redan är "fredag", den här veckan har verkligen inte ens hunnit sätta igång innan den är slut. Till helgen blir det två reklaminspelningar, en hel del pluggande och jobb. Jag jobbar en hel del nu, börjar verkligen komma i form igen, kan sitta flera timmar och bara skapa. Så kul! Synd att sekretessen säger att jag inte får visa någonting här, ni får helt enkelt kolla in företaget de kommande månaderna.
 
Vad jag egentligen ville komma till i det här inlägget är stoltheten i att vara svensk - min förra vistelse här var verkligen annorlunda eftersom amerikaner älskade the fact att jag var svensk! De avgudade svensk filindustri, svenska språket och svenskt mode. Det var inte alla som hade träffat en svensk, men de som hade - tyckte att vi var kul! Nu, är det tvärtom. I Santa Barbara, där det kryllar av blond och blå - är det ingen amerikan som gillar svenkar... Varför skulle dem? Vi är blyga, uptight, otrevliga och skrytiga (kan inte döma alla såklart, men generellt de svenskar i SB) Imorse såg jag två svenska killar i sina tighta jeans, gå med näsorna i vädret, genom en dörr. Direkt bakom kommer en amerikan med händerna fulla av böcker, de svenska killarna tryckte hastigt upp dörren och sprang genom utan att visa den minsta respekt till amerikanen som nu fick dörren rätt i ansiktet. 
Det är faktiskt lite pinsamt att säga att man är svensk här, för det betyder att man är ovillig att ta till sig en ny kultur och acceptera något annat än vad vi kommer från. Tråkigt. 
 
Svenskar i SB. Jag gillar dem i alla fall!
 

Min plats

Om det är något som får mig inspirerad så är det kontor. Jag älskar kontor! Jag ska ha det finaste kontoret man kan tänka sig. Man spenderar ju trots allt väldigt mycket tid på kontor och det är viktigt att man trivs. På min förra arbetsplats kunde man se många kort på nära och kära, rosa askar till smycken som togs av och på under dagen, vackra färger på skrärmsläckaren och pärmar i rosa. Låter lite töntigt kanske men det gjorde verkligen att jag trivdes och kunde må bra och vara Louise även där. Jag förstår inte dem som väljer att ha jobbet som någon hemsk syssla där privatlivet inte ska blandas in - gör det till en del av ditt liv! 

Idag skulle jag vart i biblioteket under förmiddagen men det blev hemmaplugg istället. En stor tenta ska in imorgon. Har även passat på att maila runt mina föreläsningar igen - men denna gången har jag bytt fokus! Nu handlar det mer om att våga tro på det man kan och vill. Det finns så otroligt många som föreläser om drömmar och mål men mitt mål ska vara att visa hur en vanlig tjej från en liten stad sakta men säkert uppfyller dröm efter dröm tack vare tro, hopp och ett leende. Den som har drömmar ska beundras och stöttas, inte skrattas åt. Jag vet många som skrattade lite smått åt mig när jag ville bli skådespelerska - nu däremot när filmer gjorts med sverigs bästa skådespelare och teaterföreställningar med producent från Broadway - är det tyst. När jag ville bli marknadsföringstjej och klädde på mig kavaj varje dag fast jag satt i receptionen var det säkert många som undrade vad jag höll på med - men nu, när jag fått ansvaret för marknadsföringen - är det ingen som undrar längre. 

Jag hoppas verkligen att skolorna nappar och att studenterna kan öppna sina sinnen. Första veckan efter jullovet ska vi se om jag kan få åka runt lite i Göteborg! 

 
 

Jag börjar verkligen...

...känna mig som en äkta student:
 
  • 98% av tiden spenderas i myskläder
  • Jag tvättar bort sminket (om jag ens har något) varje dag när jag kommer hem för att kunna sitta med pannan i händerna utan att bli kladdig, eller ta en nap mellan kapitlerna utan att få smink på kudden
  • Har ätit 4 nudelpaket på en vecka
  • Dricker kaffe 00.57 för att göra klart sista juridikfrågorna
  • Har en stor kalender ovanförskrivbordet med röd penna nedkladdat över hela månaden
  • Får ångest av tanken på helgen som inte innehöll en enda timme av pluggande
  • Sist men inte minst, känner de igen mig på bibliotekets cafe...
 
Vilken charmig tid i livet ändå, en salig mix av krångliga ord, bokstäver, alcohol och dåliga sovrutiner. Inte den mest hälsosamma tiden men absolut någonting man kommer att sakna senare i livet tror jag. Så fyllt av oro och press men ändå så fritt och roligt! 
 
 
Bday - 2 av 4 studentfaktorer! (hade tyvärr inte min kamera med mig - det blev en snabb pic med mobilen)
 
 

Metoder

Tänk vad glad en bokstav kan göra mig! Helt plötsligt blir hela välden så ljus och full av möjligheter - så lustigt egentligen att man påverkas så mycket. Börjar få spinn på pluggandet. Jag har haft lite svårt för att plugga tidigare under åren, eller rättaresagt dåliga metoder men nu visar det sig allt att jag verkar fått koll på läget. Nu gäller det bara att ta tag i juridiken, den metoden kan förbättras tydligen. Jag tycker att det är väldigt svårt att sitta koncentrerad länge, utan att gå in på facebook, här, jobbmailen eller tvn som är placerad perfekt framför sängen... Mycket kan jag tydligen plugga med lite ljud och slides uppe men inte juridik...
 
Idag är det slutscen i teatern vilket innebär en väska fylld med props och ombyte, det ska bli så kul! Synd att min partner dissat alla träningstillfällen så vi har fortfarande inte repat... Hm. Det kan bli intressant. Skönt att inte behöva stressa i säng ikväll eftersom det är lång sovmorgon imorgon!
 
Plugga med sin pärla gör det alltid lite roligare!
 

Spring fram energi!

Jag maste bara saga det igen - traning har man alltid tid till for! Det kan kannas som att tiden ar knapp men med tanke pa hur effektiv hjarnan blir efterat och hur mycket mer motiverad man blir sparar man nastan tid pa att trana 1h! Idag var det ensamdag for mig eftersom prinsen har kvallskurs, da akte springskorna pa och efter det kom vaniljljusen och manusen fram - sa mysigt att lasa manus och tanka med teaterhjarnan igen!
Skulle passa pa att tvatta ocksa, det var lite knepigt i borjan eftersom jag insag att jag inte visste hur maskinen fungerade (ni kan ju rakna antal dagar har och snabbt inse att det har gjorts ett antal tvattar) min kara pojkvan ar for harlig! Lustigt hur mycket man tar for givet innan man star med det sjalv... Det galler mycket i livet!