man är vad man brinner för!

Det är så tråkigt att jag har varit så hård mot mig själv och satt mig själv i ett så tråkigt fack! Jag förstår inte vad det kommer ifrån men jag har ofta sagt att jag inte alls är bra på matte, att jag är ologisk och osmart vad gäller saker som inte är kreativa. Som att man måste välja mella kreativ estet och smart logisk - men mina vänner, för er som är lite åt mitt håll, man måste inte välja! Det handlar bara om vad man vill och inte. Jag läste inte matte C på gymnasiet för jag intalade mig själv att jag inte skulle få godkänt ändå men nu flera år senare har jag ett stadigtt A i matte C, på engelska och klarar av Redovisning. Man kan när man vill! Jag har fortfarande svårt att vänja mig vid att den lilla spralliga esteten skulle vara smart också men det får jag nog ta att printa in snart ;-)! Marknadsföring är jag duktig på på grund av allt estetiskt och att pricka målgrupper men nu kan jag snart även sköta en hel buisness med allt som kommer till!
Tänk på det, alla ni, ni är inte vad ni tycker att ni är, ni är vad ni brinner för att vara! 
Tyvärr har jag fortfarande problem med sömnen så idag blev det två burkar av naturligt-sömnmedel. Det är alltså bara en tablett som hjälper med att somna in, inte att hålla sig sovandes ett visst antal timmar... 

Filmproduktion avslutad

Lite dåligt med uppdatering men nu är filminspelningen klar! Helt underbart roligt har det varit och jag är så glad att jag genomförde hela uppdraget! Enligt studider har en människa som lider av panikångest svårt att hålla saker man lovat och vill ofta avboka, men jag kämpade mig genom alla motsägande röster. Från att jag trodde att jag tveksamt tackade ja till en musikvideoinspelning studentproduktion visade det sig vara raka motsatsen, en pilotfilminspelning med väldigt seriösa och ambitiösa människor; kostymdesigner med erfarenhet från nästan varenda teater i Kalifornien, jag lånade kostym av Operan och vi filmade med väldigt proffsig utrustning - jag tror på detta! Nu är det bokskrivande och Efter tio innan skolan!

jag är så stolt

Hej! Idag är jag en lycklig tjej! 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja ... Gårdagen var helt fantastisk! Jag var faktiskt lite nervös innan "kommer jag ihåg alla tekniker? Kommer jag att spela dåligt? Jag kanske blir fnissig framför kameran?!" men onej. Det var ett litet tag sedan jag spelade in film, nu var jag dessutom huvudroll men jag satte det perfekt! Tårarna rann flera gånger och idag kan jag inte resa mig ur sängen tack vare träningsverk i HELA kroppen. Många i crewet verkade väldigt imponerade över mina tekniner om att få fram andan, rädsla, tårar och panik men det var underbart roligt att leka lite med känslorna igen. Jag har dessutom kunnat släppa det bra utan att låta uppdragana händelser sätta nya spår. Vi körde nonstop i 12 timmar och tryckte i oss pizza och godis mellan tagningarna. Jag var glad över att mina utbildningar och erfarenhet verkligen har satt spår, jag kom med massvis av idéer, ställde lite krav för att få fram de bästa reaktionerna från mig och gick 100% in i varje tagning. Resultatet blir mycket spännande att se! Jag är så stolt över mig själv! 
Jag får tyärr inte lägga upp några bilder från de scener vi gjorde eller backstage men här är en bild på mig med en av mina outfits;
 

back in buisness

Ja, alltså skådespela är ju helt underbart men att shoppa och få betalt ligger inte långt efter ... Producenten hade lite saker som behövde fixas och sa att hon gärna vill att jag köper dem själv så att jag kan bli ett med kläderna. Det låter väldigt rimligt tycker jag, och roligt också! Idag gick jag runt och spanade efter bra saker till scenerna men eftersom man får behålla allting gör det ju inget om det är fint ... Nu läser jag manus och packar inför morgondagen. Som sagt, vi kör mellan 9-21 och äter bagels till frukost, pizza till lunch och ja, pizza till middag - känns väldigt bekant i denna filmvärd men åh vad härligt det är att vara tillbaka litegrann!

Ballerinaskor och en kjol


 

filmproduktion

Åh det bara spritter i kroppen av uppladdning inför imorgon. Jag bara känner hur alla känslor liksom redan förbereder sig på att komma fram imorgon, manuset är superspännande och imorgon ska jag vara framför kameran 9-21. Det är jag och en kille som spelar genom hela filmen, jag tror att det kommer att bli mycket roligt imorgon eftersom det är väldigt öppet med förslag på regi vilket är superkul. Det kommer bli en mycket spännande produktion med supercoola lokaler. Nästa termin blir det kanske förlängning till kortfilm!
Några produktionspics;

Big Love by Broadway producer Kim Wield (jag till vänster)
On Pointe by Liz Migniarri 
Titel jobbas fram fortfarande men sommaren 2010 gjorde vi en superkul långfilm som kommer inom kort... (ja det är kära mamma ni ser, hon och jag åkte upp en helg för att komplettera just den här scenen när vi ändå skulle till Stockholm)

jag är omodern?

Jag vet inte om detta är ett sant statement eller inte men jag upplever det som att jag inte är i tiden. Jag vill inspirera med drömmar och målsättning utifrån den inre kraften (som varierar dagligen), skriver en bok om vägval och att våga sätta höga drömmar - hur jag har gjort och hur mina val har påverkat mig. Jag planerar fortfarande föredrag för USAs nr.1 College och kämpar hårt varje dag för att nå mina karriärsmål. Tyvärr känner jag att för att få många att lyssna idag så gäller det att vara en träningsförebild, lägga upp vackra bilder på kvarg och visa resultat på muskler istället för ett kapitel i min bok. Jag tycker att det är supercoolt med alla duktiga träningstjejer och killar på sociala medier men jag fick bara denna tanke, och undrar om den är sann? Jag är ute? ... Det kommer inte att stoppa mig men det är en rolig liten tanke.

pressa genom planering

Jag berättade för min kära mor i telefon att jag är så trött på att hela tiden boka in roliga saker och sedan dra mig ur i sista sekund, senaste året har jag verkligen försökt att öva och tvinga mig själv genom saker för jag vet att det alltid är roligt under och efter aktiviteten. Det var likadant när jag spelade in Studentfesten, jag ville inte åka dit! Hur konstigt är inte det? Jag älskar ju att skådespela? Dock handlar det inte om vad man gillar och inte, det handlar om  vad man tycker är roligt och inte, det handlar bara om att man har någonting planerat som man inte kan styra över. Jag hörde precis en intervju med bloggaren Tyra och hon är i precis samma sits för att hon lider av panikångest och mår dåligt, kanske mår jag ännu inte riktigt bra - men jag ska kämpa för att ta mig genom saker och pressa mig fram! 

J'Adore

Mitt absoluta favoritmärke är CHANEL. Nu när jag känner mig pepp efter resultat idag, drömmer jag om min framtida look. Att ett märke kan ha en parfym som tar fram varenda bit av mig i ett svep, kostymer som visar på klass, sensualitet och klokhet med kvinnliga underbara drag, smyckerna är helt underbara i pärlor och strass och väskorna alltid lika läckra - jag har hittat hem. Än så länge blir det dock kopior på kläderna men i framiden ska kostymen hänga på en av mina galgar!
Många tycker nog att stilen är lite tantig men det är det jag älskar, att bära upp klassiska plagg är så vackert tycker jag. 


frammåt kombo

Å herre min GUD vad skönt att få resultatet idag - jag fick inte 0 poäng på redovisningsprovet, jag fick bra! Var ju orolig för att det skulle bli 0 eftersom jag hade målat lite på ett papper som man tydligen inte fick för att de anses som fusk eftersom nästa person kan se och tolka, men det var antagligen såpass lite... Riktigt skönt att vara top 5 av 30 elver i redovisning (ja man får skryta lite ibland). 
Nu har vi klarat av ett riktigt tuffft tränignspass och sitter med det sista plugget innan helg, min helg kommer att vara inspelning hela dagarna långa men det ska bli så roligt att stå framför kameran igen! Verkligen. Det är så roligt att jag har börjat hitta en balns mellan att träna och vara produktiv, det låter säkert konstigt men jag väljer ofta en del - superduktig, effektiv och smart med kaffe, snabba kolhydrater, socker och massor av smink för att täcka trötthet eller duktig med träning och hälsosam, basic toppar och endast mineralpuder på kinderna. Ni förstår kanske skillnaden och att det kan vara svårt att ha plats med båda men jag har försökt få ihop en liten kombo som jag strävar efter, vi får se !

Vårkläder är så vackra att ha framme tycker jag.

lack snack

Äntligen får jag måla naglar, noppra bryn och skrubba fötter ... Senaste veckorna har inte haft någon tid till att vara lite chic och snygg, bara sunkig i myskläder med håret på huvudet och trasiga naglar. Skolan tillåter inte alltid lack!  Men idag fick jag helt enkelt bara ta mig den tiden :- ). Jag mår så himla mycket bättre av vanilj-ljus, hänga fram fina plagg på min klädstång och föna håret på morgonen.

moment

Vilken rolig kväll det blev igår! Jag blev helt rörd av att se Simen som gjorde debut, sin första DJ spelning någonsin, en dröm blev sann! Jag älskar folk som följer sina drömmar, även om den här spelingen inte var för en superstor publik eller på den fetaste klubben så gjorde Simen det och han gjorde det grymt! Man måste börja någonstans. Jag blev helt lycklig av att se lyckan i ögonen och hur hela kroppen visade hur mycket han älskade just den stunden, som han kommer att minnas hela sitt liv.
Dessutom tävlade de ut Beats by Dre lurar (kostar 1500 SEK) och JAG VANN! Superfina superbra, nu ska jag äntligen få bra ljud i öronen. Det är en sån sak som jag aldrig skulle köpa till mig själv ...
 

älta

Jag hörde ofta av min mor när jag var liten att "jag är så styrd av mina känslor" men förstod inte riktigt då, vad hon menade med det. Var det något bra? 
Svarret har jag lärt mig för flera år sedan och det är "ibland". Som skådespelare är det ditt bästa verktyg, att ha nära till känslorna och veta vart de ligger. Ta fram dem snabbt och verkligen bli påverkad hårt av dem. Men, när man studerar buisness verkar det finnas färre fördelar. Provet gick jättebra idag - om inte jag råkade sätta en liten kråka på fel ställe kom jag på i efterhand, då räknas det som fusk och jag får 0, zero. Jag hoppas verkligen inte att det kommer att ske men hela min dag har varit förstörd. Jag har bytt major 3-4 gånger i huvudet, legat lamslagen på ett gym och väntat på att killen ska bli klar, stirrat in i väggen och låtit magen kurra tills killen beställde thai och nu ligger jag och stirrar i taket medans min fina stöttar och kokar kaffe. Vad skulle jag göra utan denna juvel just nu? Varför kan jag bara inte släppa det tills jag får resultatet och ta konsekvensen DÅ. Det värsta som kan hända är att jag får läsa om kursen (fast jag fick bra resultat) men egentligen är inte det så hemskt, folk läser ju om hela tiden. Dock mycket irriterande. Åh, jag blir arg bara av att skriva det - vi säger att det inte kommer att vara någon fara! Så, slut ältat! 
Idag ska vi gå till ett ställe som heter Sharkees och höra på våran norska DJ vän som ska spela, kul !
En skål hjälper alltid för att få tankarna på annat!



smarta lilla jag

Nu är jag så redo man kan bli för redovsiningstenta, känner mig riktigt kompitent. Det är så roligt och coolt att gå i skolan och se hur mycket svårt och klurigt man bemästrar efter en kort period, jag skulle aldrig tro att lilla jag skulle kunna såhär mycket om obligationer och redovisning förut - kul och inspirerande! Ingen ska någonsin få sätta sin fot på mig, jag ska visa att jag inte går att lura :-) Alla kan lära sig allt man vill! 
Nu ska jag bli ännu mer smart och bildad genom underbara, underhållande Nugammalt! Fantastiskt program! 
Har gjort om lite hemma igen, mysigt!

snart sommar

Hej!
Finns det en battre start pa dagen an sovmorgon, nystadad lagenhet, morgonrock, nyinkopt brod med god ost och en stor kopp kaffe i soffan? Nej, det tycker inte jag i alla fall. Idag fick jag forfragan om att vara med i en teatergrupp i Stockholm ... Fick gietvis svara nej och fa en stor klump i magen, tur att jag har filmning att gora till helgen sa min passion kan fa komma ut! Idag blir det redovisningspluggande hela hela dagen lang. Tank att jag snart ar tillbaka i Sverige pa sommarlov, tiden gar sa fort! Det ska dock bli roligt att traffa alla vanner och familj igen, ska jobba ocksa vilket alltid ar roligt. Jag langtar till mitt sommarstalle i lysekil, till vinkvallar pa Familjen, grillning och lillebrors student! 
 

audition krock

Jag längtar tills vi köper bil nästa termin! Det är så hemskt att sitta här och se audition efter audition som jag inte kan medverka på ... Hade jag inte haft en annan inspelning till helgen så hade jag absolut tagit tåget till LA och gått på casting för en ny produktion, de söker en precis som mig och betalar en enorm summa pengar men "tyvärr" har jag bokat upp helgen. Man vet ju aldrig om jag hade fått den rollen, men man vet inte heller motsatsen .... Det ska dock bli kul att filma lite i helgen, en mindre produktion här i Santa Barbara!
Idag fick jag en så bra kapitelidé till boken! Som sagt, det känns tråkigt att skriva allt här och "avslöja" men idén kommer från instagram och all energi träningsprofilerna (om man får kategorisera) samt strävan de hela tiden postar och uttrycker. Hur fri ens kropp är och hur mycket man kan skapa av den och vem den tillhör. Utmaning, prestation, resultat. Jag tycker att det är grymt, men min tanke blir givetvis "man kan byta ut ett ord till ett annat" ... Förstår ni inte blir det till att läsa min bok :- )
Egentligen är det dumt att hålla på att skriva bok när jag pluggar så hårt och svårt men faktum är att jag aldrig kommer att "bara plugga" "bara jobba" det kommer alltid att vara tusen projekt vid sidan om som äter upp mig eller lyfter mig! 

polispådrag

Otroligt varmt idag, därför kunde vi inte bara sittta hemma hela dagen med böckerna utan unnade oss parken en stund. Det är en så härlig park med hundar överallt, bokia, boule, frisbee lekar och rosor. Väl hemma efter gymmet gjorde vi egna hamburgare med sötpotatispommes, gott! 
Just precis nu har vi haft polisen hos oss... En snarkande man låg utanför vårt fönster och efter allt som har hänt litar man ju inte på någon! Tyvärr visade det sig att det var vår landlords kompis som håller på att skilja sig och därav dricker väldigt mycket. Polisen frågade många frågor som han inte kunde svara på och han visste inte vart han bodde ... Landlorden tyckte nog det var lika bra att han sover ruset av sig på stationen!
 

klänning

Härligt solig dag med klänning och pluggande. Känner mig så nervös inför redovisningsprovet men det ska nog gå bra med lite övning! Imorgon ska vi sola med böckerna i parken och gå på en nya bio med min favorit Ryan Gosling (wonder why hehe). Vi har bara varit på en bio under hela terminen så det ska bli väldigt mysigt! Jag älskar att bara sitta och njuta framför en bra film med något gott i handen, det är liksom den enda gången jag kan koncentrera mig på att verkligen titta. Hemma sitter jag med datorn, telefonen, word, nagelack osv ... 
Har förrästen börjat kolla på Nu Gammalt på play, vilket otroligt bra program för någon som behöver bli mer allmänbildad! Jag var inte så himla intresserad av historia i skolan, har inte sett så mycket nyheter under min uppväxt och är superdålig på namn - så nu blir det att lära lära lära! Jag vill inte behöva stå under en konversation och säga fel årtal eller inte alls veta vad folk pratar om, det är verkligen någonting jag strävar mot - att inte vara den som inte vet och kan.
 

insikt

Härlig morgon framför Malou. Får sån otrolig inspiration av att lyssna på andra människor som har formats av sitt förflutna och kommit till insikt inom mycket saker. Jag är glad att vara så ung men ändå klarat ut många saker och lärt mig många synsätt tack vare erfarenheter och terapi - det har varit tufft ofta men det är alltid värt det tillslut. Jag känner mig alltid så glad att se andra som kommit till samma insikt eftersom att man på ett sätt delar mycket med dem 

Skrivande

Mysigt ... Inspirationen flödar! 
 

inte helt dumt

Nu kom vi precis hem från gymmet och har ätit kvällsmackor med te och tända ljus, underbart. Vi trodde att det skulle vara tomt nu på kvällen men ojoj så mycket folk det var, jag kunde knappt andas. Idag har vi kollat på löjliga filmer och sovit på soffan med skolböckerna tungt liggandes på magen. Imorgon ska de öppnas och så också helgens flaska rött, det är faktiskt inte helt dumt att bara vara hemma en hel helg och äta goda middagar, plugga under dagarna och se en film om kvällen, det är helt klart värt det i slutändan!
Imorgon ska jag till skolan en sväng och hoppas kunna få en härlig morgonstund innan det med Efter tio, kaffe och kreativtskapande i ett par timmar. Det är det bästa jag vet. 

Mysig PW förra terminen

 

kärlek

Min fina kille. Jag måste bara skriva några ord om förhållanden eftersom vi pratade lite om det idag. När vi skulle flytta ihop första gången i Göteborg fick vi båda höra massor av kommentarer "ojoj ja disken kommer att vara en riktig bomb till bråk" eller "oj vad litet, ni kanske får sova hemma ibland haha". Sanningen är att vi båda har tänkt lite förvånat över detta i efterhand, eftersom det aldrig har varit problem. Vi har känt varandra i så otroligt många år och varit bästa vänner länge. Kärleken under våra förhållanden har alltid varit enormt stark, jag trodde att jag var nykär ovanligt länge men det sitter fortfarande i. Jag vet inte hur många sms vi skickar med gulliga ord när vi inte är i samma rum, hur många gånger vi säger fina saker till varanda eller hur mycket vi skrattar varje dag - men det är mycket. Att diska två dagar i rad har aldrig gjort mig arg då jag vet att vi delar på alla sysslor och jag älskar ju min kille - så vad spelar det för roll ? Nu delar vi till och med ekonomi och det fungerar hur bra som helst, inga hemligheter och stor förståelse för köp som båda inte håller med om. Detta är det dock slut på till sommaren ... 

Piller och plugg

Herrejesus vad dagarna går. Nu är det helg igen om ett par timmar. Vi kommer att plugga hela helgen lång eftersom det är dags för redovisningstenta på tisdag .. Det ska bli galet bra väder (27 lördag skuggan) så vi får nog ta med oss böckerna ut! Jag ska även införskaffa sömnpiller för jag orkar inte en natt till där det tar mig 3 h att somna, 3h av ångest, ångest, hunger och värme ..
Nu kommer läraren och lektionen innan jag är hemma i vår mysiga lägenhet börjar NU! :-)

Kategori:

tisdagskul

Gud vilken trevlig kväll vi hade igår, Sophie och jag. Drack vin på teaterbaren och pratade om den långa tiden som passerat sedan vi sågs sist, mycket har hänt för oss båda! Det är alltid roligt att träffa en inspirerande och utåtriktad person med många roliga mål i livet. Vi begav oss sedan till en mysig restaurang lounge där jag blev bjuden på både musslor och torskrygg - & jag älskade det! Kul för mig som inte alltid har varit så glá i mat från havet, nu är det andra bullar! Musslor kommer jag verkligen att äta igen. Efter maten blev det dans till lokalband på en krog runt hörnet - så roligt att göra något roligt en tisdag, det var längesedan jag inte satt och pluggade en vardag så jag kände mig mycket road och nöjd. 

Hålla masken

Jag får hela tiden så mycket statements upp-ploppade som jag vill skriva om här, fast egentligen tillhör det den kommande boken - kanske inte lika roligt då? En liten hint är dock den otroliga balansen mellan att vara superdriven, frammåt och 'äga världen' men att faktiskt vara otroligt lyhörd och tillmötesgående. Man vet aldrig när man behöver vara den som sliter åt någon annan i 'onödan' eller bita ihop och hålla masken när åsikter eller planer krockar, jag tror att många drivna människor har en tendens att sitta lite för högt över andra, men mer om detta i boken! ;- ) - Håll huvudet högt men näsan lägre" 
Nu ska jag och Sophie snart iväg till teaterbaren Marquee och ta ett glas!

 

I väntan

Börjar bli trött på att inte kunna sova! Klockan är 8 och accountingen ska snart sätta igång. Efter lektionen möter jag upp mitt besök, sedan får vi se vad dagen bjussar på! Solen lyser och himlen är blå, det kan bli en bra dag! På lördag får vi 27 grader! :-)

Kategori:

besök

Otroligt skönt med en produktiv dag hemma med tända ljus och kaffekopp efter kaffekopp. Mötte upp killen en snabbis för att få iväg lite papper via posten annars en väldigt lugn dag... Imorgon kommer Sophie hit och sover, det blir jätteroligt! Följ hennes fartfyllda blogg: http://www.tv3.se/sophie. Nu ska vi bara läsa på i böckerna tills ögnen inte orkar mera och sedan ska jag koka en kopp te och kolla på Molanders, kanske skiva lite om lusten kommer. So long!

Unikt men inte omöjligt

Idag är jag ledig och sitter i soffan framför Malou, underbart? JA! Det är helt fantastiskt att ligga i mysbyxor med tända luktljus, kaffe och böckerna framför sig. Igår pratade jag med min kloka morbror igen, som sa till mig (som många andra) att man behöver inte vara så förbannat kategorisk här i livet. Att sätta en titel som bara står för en sak, för att ingen annan har haft din drömtitel innan finns det inget stopp för - och detta är ju mycket av det min bok handlar om! Därför känns det nu skönt att veta att inte bara jag, utan också min familj, vet att mina drömmar ska bli en kombo och en marknadsföringsbyrå samt actingkarriär inte är en omöjlig kombo - det är bara en unik kombo som kommer att kräva mycket jobb!
Nu ska jag bli klar med matten så att jag kan sätta igång med dagens skrivande!

Time after time

Jag är så glad över att jag faktiskt fortfarande är på samma bana och gör på samma race. Mina år efter studenten har verkligen varit upp och ner, resande och nya tag var dag. Jag tröttnade snabbt på en tillvaro och blev ivrig till att testa nytt och spännande! Som ett irrande höns for och flög jag i jakten på vart lyckan fanns. Nu i efterhand vet jag vart jag var lycklig, men det kanske jag inte hade vetat om jag aldrig hade bytt tillvaro och testat nytt. Dock är ju detta inte en livsstil som fungerar i längden, man kan ju inte bara packa väskan utan att riktigt bli klar någonstans. Direkt efter studenten åkte jag till Phoenix Arizona för att studera mitt drömyrke teater. Efter bara en termin kände jag att Stockholm kallade (fick även en filmroll som var mycket intressant i Stockholm) jag ville testa på teaterlivet där helt enkelt. Via internet sökte jag in till en audition för Calle Flygare teaterskola och ett par månader senare stod jag i ett snöigt Stockholm efter en lyckad audition. En termin på Calle innebar mycket ångest eftersom studierna var väldigt mycket sämre än USA och mitt boende innebar otrolig uttsatthet. Detta gjorde att jag lite förvirrat hamade hemma i Göteborg där jag sökte in till Reception och kort efter det jobbade med marknadsföring på samma jurisika bolag. Detta gjorde att jag, eftersom jag inte kände mig klar i USA, sökte in till en skola med marknaadsföringsinriktning i Kalifornien. & nu är jag här. Kvar, lugn, metodisk och låter var sak ta sin tid. Tanken på att det är så många år kvar är hemsk, med tanke på att jag vill sätta tänderna i USAs marknadsföring NU - därför hjälper mina sidoprojekt väldigt bra; att jobba på distans med marknadsföring, skriva på en bok, ha kontakt med producenter och fundera på föredrag, det gör i alla fall att min energi kan lugna sig och fokusera på redovisning, matte och datorsystem ... Dag för dag för dag. 

Idag testade jag på kvarg med hallon till kvällsmat, helt okej med tanke på hur nyttigt ... 

tapas

Idag vaknade vi upp i nytvättade lakan med huvudvärk och en otrolig törst. Efter en lång sovmorgon gick vi upp och insåg till vår förvåning och lycka att vi hade handlat frukost under natten för att inte vakna hungriga - otroligt bra idé nu i efterhand! Vi skulle ta lite luft efter frukosten som resulterade i en mils promenad,  som vanligt... Vi gick till en ny affär och köpte tapas, supermysig butik som bakade bröden och mycket av maten framför ögonen på kunden. En stor avdelning med blommor och fräsha råvaror! Nu blir det film och choklad ... Imorgon väntar skolböckerna ivrigt!

Fredag

Ja, en väldigt mysig kväll med söta Stephanie blev det allt! Det är så härligt att känna hur inspirerad och glad man blir av att träffa människor som liknar en själv, i hur man tänker och strävar. Stephanie har precis startat sitt eget företag och pluggar på till en MBA här i staterna, coolt! Vi hade, som ni förstår, mycket att prata om.

friday

FY vad trött jag var imorse... En liten lektion sedan var helgen här. Jag har förberett lite inför kvällens besök och vinkväll. Har inte riktigt gått in i helgmode ännu men det kommer säkerligen hoppa över mig snart! 

Skiss och fniss

Imorgon ska jag dricka vin med Stephanie! För er som läst bloggen länge kommer ni säkert ihåg att jag fick en partner till föreläsningarna under förra terminen, detta projekt ligger tyvärr på is men imorgon kommer hon hit och jag lovar att många idéer och skisser kommer att vara gjorda mot midnatt, för att inte tala om allt härligt prat om livet! 
Ha en fortsatt trevlig fredag! Laga en god rätt, tänd ljus och friska upp hemmet med blommor! 

skål för faliures

Det är så roligt när man märker att man har varit på jorden ett litet tag, och varit med om lite grejer. Man kan börja jämföra och berätta om platser, galna hitsorier om rånade plånböcker till misslyckade filminspelningar. Konserter, skolämnen, mat, dryck - you name it. Jag är bara 21 år men känner ändå att det börjar bli skillnad på saker och ting. Förr kunde man sitta och lyssna till samtal och tänka; gud vad mycket han/hon har gjort, eller vilka häftiga historier" nu kan man själv skåla och skratta av gemenskap och misstag. Mer ska det bli!
Idag tränade vi ett hårt pass igen, jag kan inte så mycket om träning men det känns ändå som att 45 min crosstrainer måndag, mage, rygg, biceps och stretch tisdag, 1.1 mil onsdag och 30 min crosstrainer + mage idag- är bra variation? Jag vet inte hur mycket man ska göra eller variera sig men den här veckan har kännts bra för mig! 

musikvideo

Vi tog på oss andra skor och gick 1.1 mil istället för gymmet, superskönt! Brände tyvärr upp mina axlar men det är underbart att ha den starka solen framme när man bara vill steka och svettas. Idag bokade jag även in en musikvideoinspelning som studenterna gör på SBCC, egentligen är jag inte mycket för skolprojekt men jag fick huvudrollen och det kan vara kul att se vad jag tycker om att vara på inspelning numera, kanske får jag tillbaka lite eller så inser jag motsatsen ... Vi får se, 28 April! 

Kall dryck & take-away

Sitter och väntar på sambo i skolan. Jag har alltid en timme över innan han slutar, för bokskrivande eller pluggande. Träningskläderna är på och gymmet ligger på schemat men ärligt talat vill jag köpa take-away och lägga mig i parken med accounting böckerna och kall dryck... Vi får se hur det blir, det är i alla fall otroligt varmt idag! Ser fram mot en helg på stranden och med goda återbesök; nu ska även Sophie komma hit från LA och hälsa på, det blir kul!

Kategori:

plocka godis

Det är så kul att börja skriva om stycken när man sovit på saken. Som att rensa ut alla ord som helt plötsligt känns onödiga eller fel, att plocka från en godispåse tills allt som ligger i är gott! Det är ju faktiskt alltid så, att man lägger bara i godis som är gott - men det är alltid bara de äckliga kvar ... :-) 
Bort med ordkaos! 

Bu!

God morgon!
Gick upp lite tidigare än vanligt för att få in det sista innan provet och småskirva lite i bokdokumentet. Jag har märkt att min dåliga vana från när jag var mindre har kommit tillbaka - det tar århundraden innan jag kan somna! Jag tänker till en början på allt kreativt, som att jag kom på en boktitel igår, men också teatern och annat roligt i mitt liv. Sedan kommer alltid det hemska... Igår låg jag helt svettig för att jag inte kan sluta tänka på att det skulle säga BANG och så skulle jag och killen sprängas i luften tack vare Nord Korea ... Eller tankar på döden, om någonting skulle hända min familj när jag inte är hemma, om jag skulle råka ramla för ett stup - ja, ni hör? Helt galet! Det tar alltså 1.5 h varje varje kväll, vilket gör att jag ofta inte vill gå och lägga mig för jag vet vad som väntar. Jag kanske är mörkrädd helt enkelt? Sova med lampa? Undra hur det hade gått hem ... ! 
Ett litet foto från en hylla jag inte tror att ni sett, lite rustik och härlig ... ! Äpplen är så vackra. 

jag kan bli viktig

Hej!
Då har även denna tisdag sakta med säkert börjat tacka för sig. Jag har pluggat klart och sitter nu äntligen med en kopp te i min linneklänning med mjuka sockar, tända ljus, nagelack, tidning och min dator givetvis. Det är lite lustigt att vara 21 år och tjej (kille också kanske, vad vet jag) och liksom tänka på sin framtid. Som ni vet har jag storslagna planer men ibland tänker man såklart på hur det vore att jobba som anställd på, säg en marknadsföringsbyrå i San Fransisco. Kanske måste man börja där! Då tänker jag hur som helst; ja, en assistent till någon viktig person kanske man kan få som första jobb (inom den branshen) ? Men hm. Vänta lite, jag läser ju till en BA/MBA i Buisess Marketing?! Jag kan ju för sjutton gå och söka tjänsten som den viktiga personen efter detta, det är konstigt att ta in! Herregud, lilla jag - så roligt det ska bli! 
Idag har jag fått riktigt mycket idéer till min bok och även startat upp en blogg som bara kommer att vara till för projekt som boken, föredragen och givetvis bloggen själv som ett verktyg. Dock vill jag skaffa egen domän till den innan jag släpper namnet, och fixa en fin design, så ni får vänta lite till (ni som inte kan hålla er, ha!). 
Imorgon är det galapremiär för filmen jag medverkade i, SÅ arg att jag inte kan gå på min första premiär! 
 

Morgonmötet

Jag älskar tisdagar också för då är jag hemma från skolan och gymmet 11.30 för att sedan börja dagen med egen planering; lite plugg, städning, nagelnålning, se en serie, läsa lite och ta ett glas till maten! Underbart. I morse kände jag verkligen hur jag hade velat hoppa in i min vita Range Rover, köpa en kaffe på Starbucks, stanna utanför glassörrarna till kontoret, byta bilskor till klackar, in till morgonmötet och träffa mina anställda för att dela ut uppgifter och informera om vår nya storkund. Hihi, det ni! Ett par år till så!

Kategori:

långt och länge

Slut med sjukstuga! Idag körde jag ett hårtpass på gymmet för att sedan gå hem och sätta fart på pluggandet! Tänk när den här terminen är över, då har jag läst de två svåraste kurserna på hela skolan och har bara de mindre svåra kvar! Dessutom har jag mycket bättre ekonomi av olika anledningar och lillebror kommer att vara här, längtar! Det är lite konstigt att börja tänka på hur långt man faktiskt är från sin familj och hur länge man är det, blir lite knäpp av tanken men så är det att plugga utomlands - man ger upp något för att få något! 
Nu ska jag öppna word och låta alla sinnen skapa! Ni kanske tänker "vad ska det bli av massa word dokument med titlarna "Bok1" "Föreläsning" "BokRoman" "ActorsacessCV" men sanningen är att jag har ingen aning vilket program som är bäst till varken bok, föreläsningsplanerande eller CV. Jag vet inte vart man börjar eller hur man slutar men jag kan lova att ett par dokument vid fel titel eller ordning är bättre än att bara ha mål i huvudet - ut med det på ett papper till att börja med!
Till helgen ska jag ta ett glas med Stephanie, vi planerade en föreläsningsidé förra terminen och har inte tagit tag i att prata genom varken den eller livet på väldigt länge - det kan bli många projekt och skratt, kul!

Uppladdning

Härligt med måndag! Gick upp lite tidigare för att plugga matte och sitter nu i väntan på lektionsstart. Jag gillar måndagar, det är så kul att fylla en 'tom' vecka med planering. För er som läst bloggen ett tag vet att jag skrev hur jag saknar mitt gamla jag som var så driven och genomförde allt jag planerade och drömde om. Att jag kände hur energin till mina projekt saknades helt enkelt - nu och andra sidan - känner jag hur varje dag laddar upp mitt batteri mer och mer! Äntligen!

Kategori:

sluta leta och skapa

Ja, då var det dags att ta igen lite av allt man inte hann igår! Pannkakor har serverats till oss som mår mindre bra idag men jag ska inte låta huvudet stoppa mig. Ordspråket "livet handlar inte om att leta efter sig själv, det handlar om att skapa sig själv" stämmer så himla bra inpå vad jag vill få sagt med allt jag gör (bokskrivande, föreläsningsplanen). Det är ju så, om man vill något så ska man göra det, även om ingen annan har gjort det på samma sätt eller vis. Jag tror inte att det finns så många tjejer som vill äga en egen Marknadsförings byrå, vara skådespelerska, föreläsa och skriva böcker om vikten i att ta livet i ens egna händer, skissa lite i ett block med en basker, dricka rött vin och lyssna på ljuv musik, vara på event med drinkar och housemusik osv osv .. De flesta väljer kanske mer ett sätt att vara på eller en väg - men det behöver man inte! Allt detta är saker jag älskar och strävar efter. Ingenting passar in i en ram eller ett beteende, jag tar bara alla delar av mig själv och lever dem till fullo! 

döda ångest med en skål

Jag hann verkligen inte blogga igår. Vaknade 12 och hade en superhärlig känsla i magen "upp och göra en god frukost, en stor kopp kaffe, öppna dokumentet med min bok, läsa ett kapitel i förväg för redovisningen, spika datum för min Hollywood resa och spåna över roliga saker" Jag var så glad och laddad och på kvällen (trodde jag) skulle vi till IV och gå på ordentlig fest. Dagen blev inte alls som planerat då Markus och mina kompisar hade tänkt åka redan vid 14 för att börja tidigt och inte missa festligheterna som skulle hålla på hela dagen eftersom de firar Deltopia just igår. Jag fick massvis av ångest och muttrade att jag minsann inte ville gå på en gata och dricka öl mitt på dagen när jag har så mycket att göra, men efter lite eftertanke på vilket av alternativen jag skulle välja slutade med att jag hoppade in i duschen, slängde i mig gröt och satt en timma senare på en mur med alcoholen i högsta hugg och dansande amerikaner överallt. Det är så otroligt många som dör i IV varje år och jag kan verkligen förstå det nu när jag har sett hur galna folk är, de dansar vid stup, hoppar från tak, dansar på biltak tills de ramlar in, blandar droger och alcohol, halkar på spyor och slår sig eller hänger ut genom fönster med havet slåendes mot klipporna nedanför ... Jag blev faktskt lite orolig ett tag när jag hörde att så många gick bort bara igår, men vi lyckades ha roligt även om säkerheten var ett faktum. Solen stekte och musiken var superbra! 

dumma tant

Jag måste sluta vara sån tant! Jag vet inte varför men jag har alltid varit så himla lill-gammal och nu börjar det bli lite tröttsamt. Mina leder ömmar och fötterna smörjs varje dag, städning är viktigt och allting måste ligga exakt och vara tipptopp för att jag ska kunna slappna av, mina ordval är ofta väldigt udda, och jag har inte badat i havet sedan vi flyttade hit (sjukt). Nu är det slut! Nu ska jag trotsa kroppen och de ömma lederna, bada i havet och inte sitta med insmörjda fötter i strumpor med Molanders på datorn (det kanske jag kollar klart på dock). Haha.
Idag gjorde jag om lite på köksbordet, äpplerna fick gå. Vad tycks?

Galapremiär

Jag vet inte ritigt om någon försöker köra lite med mig eller testa mig vad gäller drivkraften till buisness programmet men senaste veckorna har verkligen varit en utmaning för mig ... En producent från hollywood hörde av sig och berättade att jag är en awesome actor och att jag måste forsätta sedan erbjöd hon mig en roll. Jag har fått mail från svenska producenter om att göra pesonliga audition för en biofilm med många kända namn på listan. Jag sitter och gör accounting på starbucks när ett gäng teaterelever sätter sig vid mig och pratar om manus, filmroller och sjunger  i stämmor. Och igår, fick jag världens finaste och längsta mail av min gamla acting lärare, som bor i LA, där hon skrev att jag är en fantastisk skådespelare och att jag ska satsa allt, att jag kunde bo hos henne om jag ville och vilken teatergrupp hon rekommenderade. 
VAD HÄNDER? Varför nu? Jag blir givetvis mycket glad men det är också lite jobbigt att fokusera. Jag ska försöka se frammåt för jag vill verkligen ha min BA eller MBA i Buisness Marketing - för då kan inget stoppa mig eller mitt företag! Kanske åker jag däremot iväg till sommaren och testar på min acting i Hollwyood hos min lärare? Det vore coolt!
En annan jobbig sak är att jag fick min första inbjudan till Gala Premiär idag för en film jag hade en liten roll i. En himla gullig inbjudan där de tackade för just min insats "liten men oförglömlig" fint skrivet! Den heter Studentfesten och har flera kända ansikten med. Tyvärr fick jag tacka nej men om någon av er vill gå på en grym filmpremiär i Göteborg eller Stockholm 10/4 - 16/4 så säg till mig! Jag lovade att sprida ryktet och få mina nära och kära dit även om jag själv sitter här. Kommentera med er mail så skickar jag inbjudan!
 

STÅ UPP

Fredagar brukar alltid innebära att man kommer hem från jobb/skola och är helt slut, tar ett glas vin och börjar planera middagen eller småtittar lite på tv. Idag däremot, när jag kommer hem, har killen städat hela lägenheten och vill ta med mig ut på en promenad. Så, en timme senare sitter vi nu här efter 1.1 mil och börjar planera middagen nu istället. Så skönt att fira in helgen ordentligt mör! 
Vi tog en så härlig och inspirerande pronmenad i hamnen, åt glass och pratade om allt - som vi alltid gör. Jag inser att jag har så himla mycket starka åsiker och ju mer tiden går - ju mer åsiker får jag. Jag har liksom svårt att rycka på axlarna eller inte stå upp för vad jag tycker. Ibland kanske jag hintar någonting högt, som att jag blir arg på skrikande barn på restauranger men då är Markus snabb på att tona ner mig ... Snart är det även IBS lunch då man ska få Diplom för de som ska vara här ett år och har gått IBS programmet. Jag har hoppat av det redan första terminen men om jag vill gå dit och bli klappad på axeln så får jag ändå ett litet intyg att jag har pluggat 24 units (timmar) på SBCC då det är flera år kvar tills jag har en riktigt utbildning. Jag tror att ni alla vet vad jag känner för den här organisationen och vet hur lurad jag blivit. Missförstånd kan alltid ske med en kund, då är det vad man gör åt det som räknas, efter att jag hörde "finns inget vi kan göra" insåg jag att företaget faktiskt är det sämsta jag varit med om, för ett företag kan ALLTID göra något. 
Hur som helst, är det många som säger "men gå på lunchen, du kan ju bara äta lite mat och träffa de andra" men tyvärr fungerar jag inte så. Jag kan inte gå dit och le lite, få mitt lilla intyg och applåder, för jag står för vad jag tycker och jag vågar det. (!) En så enkel sak som att säga nej är svårt för mig och säkert många när det gäller små saker och vänner men jag har blivit mycket bättre på att stå upp för vad jag egentligen vill och tycker, det rekommenderas! : - )

Minne

Jag fick just en så härlig tillbaka blick från förr!
'Jag öppnar den knarriga dörren in till mitt lilla rum på Gamlebrovägen och får en ljuvlig doft av kanel välkomnandes. Det är mörkt förutom det skarpa ljuset från min tv och ljusen längs med tavelramen på väggen. Jag ställer ner min kopp söderte på pallen jag använde till sängbord och börjar plocka bort kudde efter kudde efter kudde. De har färger som guld och vinröd, överkastet är sandfärgat och en vacker filt i vinröd ligger vikt i fotändan. Allting viks och placeras på den sandfärgade mattan över parkettgolvet. Jag lyfter det nytvättade täcket i ena hörnet och lägger mig i en kall, krispig och mjuk säng. Fjärrkontrollen ligger mellan väggen och sängen, som den ska, och jag får fram menyn till SATC. Musiken drar igång och jag sträcker mig efter den efterlängtade koppen. Armarna är tunga efter ett hårt Body Toing pass men det känns skönt. Nu mår jag bra!'
Minnen är så underbart att ha ibland. Vackra Santa Barbara glömmer jag aldrig!

Kategori:

icke naturligt tack

Hej!
Vilken lång dag! Skypade med lilla familjen och blev glad av deras pepp och energi, mamma berättade historier om sina smink-ihandlingar och jag håller med om allt hon säger! Jag har aldrig velat köpa smink som sedan ska ligga och se naturligt ut aka. inte synas. Då kan man väl lika gärna strunta i att sminka sig? ... Jag gillar att ösa på med både foundation och puder för att få en sminkad look, alla kanske inte håller med om att det är det "rätta" sättet att göra men så gör jag. Konstigt att min kära mor fick försöka förklara 10 gånger vad hon ville ha utan att den lilla kaxiga MAC försäljaren kunde acceptera vad kunden ville ha "inga borstar, inga kakelplatter, ingen naturlig look" säger mamma, men vad tror ni att hon får tips om och blir sminkad med? Tröttsamt. 
Imorgon är det fredag och vi ska plugga som vanligt, på Lördag däremot är det jubileum i Isla Vista så vi må kolla läget där! Något roligt kan man ju få göra. Hittar så mycket fin inredning överallt men jag måste hålla mig tills ekonomin är roligare än den är nu, men det är svårt ska ni veta! Jag mår rent sagt sämre av att inte ha det precis så fint hemma som jag drömmer om, det vi har nu är högst temporärt tills... tja, jag har råd att lyxa till det med allt! 
Boken? Nje, den har tyvärr fått ligga på hyllan lite men i helgen bär det av!

Hutch?

När vi var ute och drack drinkar under lovet träffade jag en fotograf i baren, vi hängde med honom hela kvällen och han berättade om sina resor och många historier. Han hade bland annat varit i Sverige och fotat en Svensk familj uppe i Norrland som var helt isolerade från "verkligheten" och omvärlden. De hade 9 barn och bodde på en stor gård, tjejerna var väldigt vältränade och hade ruffsiga ögonbryn och flätor. De hade aldrig sett en kamera och bodde helt utan grannar - sjukt häftigt att se! Det slutade med att jag gav honom mitt visitkort efter 3 cosmos då han gärna ville plåta mig, jag fick även hans. Min mailbox visar nu ett mail från denne man som gärna vill fota mig, hemsidan ser riktig ut och mailet hade signatur - så någon bluff är det nog inte, men frågan är om jag är så intresserad av det? Kanske lite headshots? 

Sång gör ingen redovisning

Hej hopp!
Ännu en dag har passerat. Jag har vart glad hela dagen utan att egentligen veta varför, livet är bara härligt! Efter en lång mattelektion gick vi och storhandlade för att kunna laga tacos! När disken var klar bestämde vi oss för att plugga på Starbucks runt hörnet istället för våran soffa, som man gärna tröttnar på ... Vi har pluggat hemma nästan hela terminen men ibland är det så skönt att skilja på "hemma, vila, mys" och "plugga, halvkul, stress" det kan man göra på Starbucks! Så ironiskt dock, att när vi sitter i en svår redovisningsuppgift hoppar ett teatergäng ner precis vid oss och börjar sjunga, skriva manus, prata om scener osv .... Japp, jag hade oerhört svårt att hålla min nästa på rätt bok, jag ville bara hoppa över till deras sida och ge tips, idéer, och sjunga! Meeen, läxan gör ju inte sig själv, så jag tänkte på mitt lyxiga kontor och fina skor - så kunde jag slutföra läxan ... Haha.
Pics från idag,

Blond & Smart

Lycklig dag! Jag fick bekräftat att bara för att man är blond och har blåa ögon så är man inte dum! Accountingen (redovisning) som jag var så nervös inför har nu visat sig vara något jag förstår mig på, provet gick bra! Tänk att jag är en av de få i min klass, alla amerikaner, som ligger bra till och klarar av kursen. Markus säger ofta "vadå? varför skulle inte din läxa kunna vara rätt bara för att hans var fel?" Tyvärr tänker jag ofta; att jag kan inte vara bra för att jag ser dum ut och är tjej (jag vet - fy skam) men från och med idag ska jag nog inse att jag inte är så dum ändå!
Jag hoppas att ingen av er ser ner på er själva av någon anledning, alla kan vi om vi vill. Tänk att efter allt konstigt men lyckat jag har genomfört kan jag fortfarande inte se mig själv som smart, beläst och talangfull - men föreläsa så att andra ska tycka det om sig själva, det vill jag! ;)

Minreals

 
Idag var det alltså inga svårigheter att träna eftersom energin var på TOPP, efter det köpte jag ny ansiktskräm och hade lite spa hemma. Egentligen hade jag behövt sätta näsan i böckerna direkt men jag vill verkligen unna mig att ta hand om mig själv när jag har gjort någonting bra! Det är tur att Marshalls finns för jag hatar att ha dåliga produkter till huden och eftersom man är student är det perfekt att köpa det exlusiva för en otroligt liten peng (speciellt när dollarn ligger som den gör) så nu kan jag njuta! 
 
Den heter "Pure Minerals" och håller huden fri från fett och rynkor vilket är bra! Jag vet att jag endast är 21 men det är faktiskt då man ska börja vara extra försiktig för att förhinda ärren. Fick dagkräm, nattkräm och ansiktsregnöring för ca 100 lappen! 

Multitask

Veckan har börjat och påsklovet är över. Jag känner mig inte alls laddad på att plugga även om veckan faktiskt innehöll mycket av det jag hade på listan! Jag gillar rutiner så just den biten känns bra med att vardagen är igång; träningstider, middagar, serier vissa dagar osv, men skolan har jag svårt att motiveras till. Nu har jag ju påbörjat lite andra projekt så jag vill pyssla med det, jag får multitaska helt enkelt! Så länge man hinner träna, ta en ordentlig dusch, städa upp i hemmet och dricka en kopp kaffe så brukar energin komma. Hoppas att ni som har lov nu får en skön vecka med chans för tankarna att sprudla, ta många sköna vår promenader och skåla med lite extra mycket vin!

Kategori:

Stressa inte för framtiden

Då har vi betat av tre filmer, ätit påskrester och massvis av godis. Tagit en liten promenad i regnet (!?) vilket var väldigt skönt och mentalt börjat förbereda oss för skola igen. Det känns verkligen konstigt men jag ska kämpa på och se frammåt. Man ska ta en dag i taget, börjar man tänka för mycket frammåt blir man, i alla fall jag, alldeles för stressad! Jag är så glad att jag har min fina livskamrat som gör vardagen och stressen så himla mycket roligare, livet är faktiskt inte så komplicerat som man försöker göra det till - eller hur? : - ) 
Love you.